Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Pozdrav!! Ljudi, evo dacu koliko mogu opis filma, bar te neke bitnije stavke, pa ako je neko od vas filmoil mozda ce znati da mi kaze naziv filma. Elem, prica je da se tipu svaki dan ponavlja u isto vreme - a nije u pitanju film Dan Mrmota ili kako vec...dakle, tip hoce da ugasi lampu pored kreveta, grom mu udara u kucu i njemu se svaki dan ponavlja..krece na posao, pred firmom neku zensku gazi auto..posto je on svestan kada skonta da mu se dani ponavljaju on pokusava da spreci tu njenu pogibiju bla bla bla..tako ide u principu..ako neko zna neka vice naziv..hvalaaaaaa

Ajde i ja da pitam nesto. :D

Pre nekih godinu-dve na tv avala sam gledao suludi nemacki film. Radnja prati nekog lika Rajnera (ili tako nesto), ogroman momak, kao planina, ali ne bas mnogo bistar. Radi u kafani u nekom malom mestu gde se zaljubljuje u prostitutku Fani, koja mu valjda drpi neku lovu i pobegne u Berlin. Rajner krece za njom i stize u Berlin, nikada pre toga nije napustao svoju kafanu i bio u velikom gradu, policija ga zaustavlja na sred ulice i posto procene da nije normalan vode ga u ludnicu.

U ludnici doktor poludi kad mu dovedu Rajnera i drzi monolog u kom pljuje sve redom i drzavu i policiju, svi su neradnici, samo njemu trpaju posao, dovode i lude i normalne... Ipak primi Rajnera u bolnicu. Rajner tu upoznaje svestenika koji je imao crkvu u selu koje drzava hoce da rusi da tu pravi aerodrom. I tu ide neka njegova prica. Njih dvojica zajedno beze iz ludnice i krecu da pronadju Fani.

Za to vreme Fani se vraca starom zanatu i izlazi na ulicu da pronadje musterije. Druge prostitutke je ocinkare kod makroa. Dolazi makro, pokupi Fani i u kolima drzi svoj monolog - kakva je ovo drzava, svako radi sta hoce, potpuno rasulo, treba Adolf da se vrati na mesec dana da dovede Nemacku u red... Odvodi Fani u javnu kucu, gde dobija sobu neke azijatkinje koju izbace na neku njivu van grada da je tamo preuzme policija i vrati odakle je dosla. Fani za to vreme nalazi njenu kutijicu ispod kreveta gde je drzala porodicne slike i sve sto je imala.

Rajner ulazi u trag Fani. Upada u javnu kucu i napravi lom. Fani bezi kod makroa. Rajner ubija makroa, ali i sam biva smrtno ranjen. Ipak ima toliko snage da povede Fani sa sobom. Vodi je u crkvu kod onog svestenika, jer hoce da se tamo vencaju. Fani ga na putu iz straha za svoj zivot izda i dojavi makroovoj ekipi gde idu. Na kraju u crkvi shvata da je Rajner voli i hoce da mu kaze da bezi, ali ekipa vec stize. Tu je poslednji obracun u kom Rajner gine, a pred smrt kaze Fani gde je sakrio novac u kafani u kojoj je radio.

Nadam se da je jos neko gledao i da se seca naziva filma. :)

Ajde i ja da pitam nesto. :D

Pre nekih godinu-dve na tv avala sam gledao suludi nemacki film. Radnja prati nekog lika Rajnera (ili tako nesto), ogroman momak, kao planina, ali ne bas mnogo bistar. Radi u kafani u nekom malom mestu gde se zaljubljuje u prostitutku Fani, koja mu valjda drpi neku lovu i pobegne u Berlin. Rajner krece za njom i stize u Berlin, nikada pre toga nije napustao svoju kafanu i bio u velikom gradu, policija ga zaustavlja na sred ulice i posto procene da nije normalan vode ga u ludnicu.

U ludnici doktor poludi kad mu dovedu Rajnera i drzi monolog u kom pljuje sve redom i drzavu i policiju, svi su neradnici, samo njemu trpaju posao, dovode i lude i normalne... Ipak primi Rajnera u bolnicu. Rajner tu upoznaje svestenika koji je imao crkvu u selu koje drzava hoce da rusi da tu pravi aerodrom. I tu ide neka njegova prica. Njih dvojica zajedno beze iz ludnice i krecu da pronadju Fani.

Za to vreme Fani se vraca starom zanatu i izlazi na ulicu da pronadje musterije. Druge prostitutke je ocinkare kod makroa. Dolazi makro, pokupi Fani i u kolima drzi svoj monolog - kakva je ovo drzava, svako radi sta hoce, potpuno rasulo, treba Adolf da se vrati na mesec dana da dovede Nemacku u red... Odvodi Fani u javnu kucu, gde dobija sobu neke azijatkinje koju izbace na neku njivu van grada da je tamo preuzme policija i vrati odakle je dosla. Fani za to vreme nalazi njenu kutijicu ispod kreveta gde je drzala porodicne slike i sve sto je imala.

Rajner ulazi u trag Fani. Upada u javnu kucu i napravi lom. Fani bezi kod makroa. Rajner ubija makroa, ali i sam biva smrtno ranjen. Ipak ima toliko snage da povede Fani sa sobom. Vodi je u crkvu kod onog svestenika, jer hoce da se tamo vencaju. Fani ga na putu iz straha za svoj zivot izda i dojavi makroovoj ekipi gde idu. Na kraju u crkvi shvata da je Rajner voli i hoce da mu kaze da bezi, ali ekipa vec stize. Tu je poslednji obracun u kom Rajner gine, a pred smrt kaze Fani gde je sakrio novac u kafani u kojoj je radio.

Nadam se da je jos neko gledao i da se seca naziva filma. :)

Isuse, odgledao sam cela cetiri nemacka filma u zivotu - Das Boot, Der Untergang, Trci Lola trci & Zbogom Lenjine... dobro odgledao sam i hrpu filmova Hercoga & Kinskog, ali to je sve bilo sinhronizovano na engleski, pa to ne racunam:mrgreen:...

Sto ne ukucas u googlu Rajner,Rayner,Fanny what eva', german movie... pa vidi sta ce da izleti. Mislim ukucao bi i ja ali jos nisam popio fuka :cool:

edit. evo ukucao sam - Fanny Rayner (1869 - 1930) - Ancestry.com.... buahaha, ne verujem.

ej, mozda je istinita prica i mozda se i posle njegove smrti ipak posthumno udala za njege kako bi odrzala njegovo ime, u narodu, za krst slavni i slobodu casnu...

Poslednja izmena:
Pozzz dobri ljudi!!! Treba mi pomoc oko naziva filma. Film se radi o jednoj ekipici zanesenjaka za FRP (fantasy role playing) na 2-3oj godini koledza i ugovaraju neku avanturu ali u medjuvremenu stize im novi djak koji se skorije doselio sa roditeljima u njihov grad! Nekako se upoznaju i ispostavi se da i on igra FRP tako da ga ubacuju u igru. Film se odvija kako se odvija, dok pri kraju filma, oni se skupljaju kod nekog starog rudnika (da bi sto realnije docarali igru) da zavrse misiju. Secam se da su imali toki-vokije da bi komunicirali jer je rudnik pun prolaza. U rudniku se rastrckaju po tim prolazima ali novajlija nekako nadje izlaz na drugoj strani. U medju vremenu, njegovi roditelji zovu policiju jer su saznali da njihov sin igra FRP, te se ispostavi da je to razlog njihove selidbe, tj on je bio na lecenju jer se totalno uzivi u igru i pocne da je vidi kao realnost. Dok oni provale gde igraju, dosljak nekako stize do neke visoke zgrade, a u igri se spominje neki visoki toranj na cijem se vrhu nalazi.... ne secam se, ali se secam da se on penje i da pada sa zgrade!!! Kraj je klasika, oni na groblju, ispracaju ga...... i tako. Nadam se da sam koliko toliko dobro objasnijo s'obzirom da sam davno gledao!!! Unapred hvala.:klap::klap::klap::klap::klap:.........:super:

http://www.imdb.com/title/tt0084314/

Mene zanima naziv jednog filma, koga se sjecam bas kroz maglu, i uglavnom pocetka se samo sjecam:mrgreen:. Film je krimic, lici mi da je iz 90tih, glavnu ulogu igra Robert De Niro (nadam se da ga nisam zamjenila iz nekog drugog filma:mrgreen:). U filmu igra vlasnika kluba koji je u kriminalnim vodama. Kako se sjecam film pocinje njegovim izlaskom iz zatvora, i opet vracanjem u svoj klub i u ekipu negativaca, njegovih nekadasnjih (ne)prijatelja. Ako dobro pamtim, nakon izlaska iz zatvora pokusava da se iscupa iz takvog svijeta ... da rijesi neke stare sukobe... ali nazalost one bitne radnje se ne sjecam. Ostala mi je jedna scena u glavi, kada bjezi sad ne znam da li od nekih kriminalaca ili od murije, bjezi iz svog kluba, kroz neki otvor (prolazi) iza sanka, eee sta ja sve necu zapamtiti :mrgreen:

Ako me neko shvati i prepozna film, unapred hvala! :)

Mene zanima naziv jednog filma, koga se sjecam bas kroz maglu, i uglavnom pocetka se samo sjecam:mrgreen:. Film je krimic, lici mi da je iz 90tih, glavnu ulogu igra Robert De Niro (nadam se da ga nisam zamjenila iz nekog drugog filma:mrgreen:). U filmu igra vlasnika kluba koji je u kriminalnim vodama. Kako se sjecam film pocinje njegovim izlaskom iz zatvora, i opet vracanjem u svoj klub i u ekipu negativaca, njegovih nekadasnjih (ne)prijatelja. Ako dobro pamtim, nakon izlaska iz zatvora pokusava da se iscupa iz takvog svijeta ... da rijesi neke stare sukobe... ali nazalost one bitne radnje se ne sjecam. Ostala mi je jedna scena u glavi, kada bjezi sad ne znam da li od nekih kriminalaca ili od murije, bjezi iz svog kluba, kroz neki otvor (prolazi) iza sanka, eee sta ja sve necu zapamtiti :mrgreen:

http://www.imdb.com/title/tt0106519/

... poznatiji kao Al De Niro...

U pitanju je jedna francuska komedija koju sam gledao pre nekih 15 godina.Secam se samo da je tema biciklisticka trka kroz Francusku...Ako neko ima ideju koji film je u pitanju,bio bih zahvalan.Film je verovatno snimljen osamdesetih.

Jao ja se secam jednog filma koji je pusten na Avali,negde u prvim nedeljama od pocetka emitovanja .Radnja se vrti oko nekog lika koji je bavi biciklizmom,i njegov san ucestvovanje na Turu.Film je francuski i komedija je,ali ne ona njihova sa klasicnim izmotavanjem vec malo ozbiljnije.Secam se scene kad mu neki lik predlozi kao neke steroide i on kao mahnit vozi.Film je novije proizvodnje,pa ako neko zna ..

Back