Ajde i ja da pitam nesto.
Pre nekih godinu-dve na tv avala sam gledao suludi nemacki film. Radnja prati nekog lika Rajnera (ili tako nesto), ogroman momak, kao planina, ali ne bas mnogo bistar. Radi u kafani u nekom malom mestu gde se zaljubljuje u prostitutku Fani, koja mu valjda drpi neku lovu i pobegne u Berlin. Rajner krece za njom i stize u Berlin, nikada pre toga nije napustao svoju kafanu i bio u velikom gradu, policija ga zaustavlja na sred ulice i posto procene da nije normalan vode ga u ludnicu.
U ludnici doktor poludi kad mu dovedu Rajnera i drzi monolog u kom pljuje sve redom i drzavu i policiju, svi su neradnici, samo njemu trpaju posao, dovode i lude i normalne... Ipak primi Rajnera u bolnicu. Rajner tu upoznaje svestenika koji je imao crkvu u selu koje drzava hoce da rusi da tu pravi aerodrom. I tu ide neka njegova prica. Njih dvojica zajedno beze iz ludnice i krecu da pronadju Fani.
Za to vreme Fani se vraca starom zanatu i izlazi na ulicu da pronadje musterije. Druge prostitutke je ocinkare kod makroa. Dolazi makro, pokupi Fani i u kolima drzi svoj monolog - kakva je ovo drzava, svako radi sta hoce, potpuno rasulo, treba Adolf da se vrati na mesec dana da dovede Nemacku u red... Odvodi Fani u javnu kucu, gde dobija sobu neke azijatkinje koju izbace na neku njivu van grada da je tamo preuzme policija i vrati odakle je dosla. Fani za to vreme nalazi njenu kutijicu ispod kreveta gde je drzala porodicne slike i sve sto je imala.
Rajner ulazi u trag Fani. Upada u javnu kucu i napravi lom. Fani bezi kod makroa. Rajner ubija makroa, ali i sam biva smrtno ranjen. Ipak ima toliko snage da povede Fani sa sobom. Vodi je u crkvu kod onog svestenika, jer hoce da se tamo vencaju. Fani ga na putu iz straha za svoj zivot izda i dojavi makroovoj ekipi gde idu. Na kraju u crkvi shvata da je Rajner voli i hoce da mu kaze da bezi, ali ekipa vec stize. Tu je poslednji obracun u kom Rajner gine, a pred smrt kaze Fani gde je sakrio novac u kafani u kojoj je radio.
Nadam se da je jos neko gledao i da se seca naziva filma.