Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
One Hour Photo

images

Usamljeni fotografski tehničar gaji tajnu opsesiju prema porodici čije slike razvija godinama, a kada sazna da oni i nisu tako idealni kao njegova slika o njima rešava da preduzme drastične mere. Dobar scenario i sjajna gluma Robina Vilijamsa pomažu da se saživimo sa njegovim likom, da osetimo njegovu strast prema profesiji ali i tugu, bol i želju za pripadanjem koju oseća. Od mene najviša ocena: 5/5

Прича делује застрашујуће. Робин Вилијамс ми је увек био одбојан, посебно у комедијама, његова мимика и фасцијална експресија су по мени неприродне и упозоравајуће, али овде имам осећај да му улога лежи, а да још нисам ни погледала филм.

Прича делује застрашујуће. Робин Вилијамс ми је увек био одбојан, посебно у комедијама, његова мимика и фасцијална експресија су по мени неприродне и упозоравајуће, али овде имам осећај да му улога лежи, а да још нисам ни погледала филм.
Versatilan glumac, ova uloga mu je stvarno odudarala od prethodnih komičnih koje je uglavnom dobijao.

Диван живот 10/10 https://www.imdb.com/title/tt0038650/

James-Stewart-Donna-Reed-Its-a-Wonderful.jpg

"Диван живот" је амерички филм из 1946-те године. Заснован је на краткој причи "Највећи дар" Филипа ван Дорена Стерна. Радња филма: На Бадње вече 1945-те године у Бедфорд Фолсу, 38-годишњи Џорџ Бејли размишља о самоубиству због банкрота породичне фирме. Молитве његове породице и пријатеља допиру до неба, где му се додељује анђео другог реда који треба да спаси Џорџа како би чинећи то добро дело стекао своја анђеоска крила. Ово је један од најбољих филмова које сам икад гледала и једна од најлепших љубавних прича на филму. Глумци су савршени. Чиста десетка.

1280px-Donna_Reed_and_James_Stewart.jpg

4x4 (3/5)
https://www.imdb.com/title/tt8561690/?ref_=nv_sr_srsg_0

1650440-b.jpg

Тако мало треба да добијете занимљив филм ако имате добру идеју али и визију како је што ефектније приказати гледаоцу.
У суштини сам и више него задовољан с обзиром да се радња одвија у блиндираном аутомобилу, поготово ако се гледа социјални аспект приче, пресјек узрочно-последичног стања сиромаштва, криминала, нормалног узорног грађанина испреплетаног са мноштво камера ,ограда и блиндираних прозора,један занимљив приказ аргентинског друштва, социјалне правде али и неправде Буенос Ајреса.Мало ме морам признати подсјетио на луде 90-е код нас.Све у свему филм који вас неће разочарати, кратак, ефектан,занимљив на неки свој социјално забаракадирано-блиндирани начин...
img290049-tv9112030.jpg

An Officer and a Murderer

22704391.jpg

Snimljen po istinitoj priči o kanadskom pukovniku koji je vodio dvostruki život odlikovanog oficira i porodičnog čoveka sa jedne, i serijskog provalnika i ubice sa druge strane. Zbog svojih vojničkih navika i discipline uspevao je da dugo ostane van dometa policije. Dobar film, posebno uzevši u obzir da je u pitanju televizijska produkcija. 4/5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back