Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super je film. :D Odlicno gradi radnju, ne znam bas koliko je komedija s obzirom kako se zavrsava, kakav obracun bogte, skoro ko horor na momente... I oni placenici su bas gadna sorta, treba to odglumeti... a glavnog lika znam iz ranijih filmova, dal je glumio u nekim tinejdz komedijama iz 80ih, neke zivahne sporednjake vecito...Da, bio je prodavac u marketu u "Od sumraka do svitanja", nije lose...Odlicno je izgurao ovaj okreni-obrni noar-detektivski zanr, sve najbolje od generacije koja je figuru jednog Bogarta upila s kevinim mlekom.;) Tako i treba.:) Da ne pominjem da mu telefon zvuci isto kao i moj..:lol: :D Prenuo sam se u prvi cas, reko, ko me cima sad.... kontam zovu, Nova godina je, al gde sad u sred filma, taman krenula radnja.:lol: Kad ono, baja ima isto zvono,e zivote lutalico..
Jes iako ne spada u žanr komedije imao mi je neku komičnu notu... Glavni glumac neodoljivo podseća na ovog žgoljavka pa i to sigurno doprinosi humoru

9562f1391c2a135c0050dc11c88aa529.jpg

Shadow in the Cloud - 8/10

Dobaaar. Sta se ovde radi, ludilo od filma. :super::rotf:

Ova bajka pocinje tako sto se Maude (Chloe Grace Moretz) u poslednjem momentu ukrcava na vojni avion koji leti za Samou u vreme WW2.
Gomila vojnih pajsera je zatvara u kabinu sa mitraljezom i zayebava preko radija. Sve dok stvari ne podju po zlu sa japancima i gremlinima.
A onda Maude izlazi i resava stvar.

Na kraju totalni trijumf feminizma na filmu -
Maude prebije gremlina, dok tri smokljana stoje i gledaju, onda izvadi sisu i podoji bebu. Nestvarna scena. :super:
Kako se toga nije setio James Cameron na kraju Aliensa da Ripley to uradi sa Newt. Newt je malo velika, neko mozda manje dete, beba. Strpali bi ga u ludnicu. Ali sad su druga vremena. Sad sve moze.

Naravno reziser filma je zena, A odjavna spica je prica za sebe, prvo ide Chloe, onda crnac totalno sporedni lik, pa na kraju svi ostali belci. :rotf:

Odavno se nisam ovako zabavljao dok sam gledao neki film. Gledajte slobodno. Preporuka. z:lol:

The Empty Man (3+/5)
https://www.imdb.com/title/tt5867314/
The-Empty-Man-Trailer.jpg

Мали филм који се бави великим питањима.Заиста велики залогај у ова кокузна времена.
Ако ништа због храбрости вредан помена овај испод свих радара филм, то волем, поштујем.
Шта рећи о њему?Почетак који се може само сањати.Ужас мајке ми. :D
А онда креће масирање мозга 2 сата и неких 20 минута криминалистичке драме са неколико језовитих сцена страве и ужаса уз ефектне звучне моменте који ми још одзвањају у глави.Звучи сјајно али није. :(
tenor.gif

Шта је проблем?Требало је бити ремек дјело првог реда а није.Ако пратите филм пажљиво пратећи све детаље могли би се након свега разочарати јер сте у најмању руку очекивали "нисам сигуран шта" али сам очекивао неко лудило, смисао свега, шта год.
Јер када се сумира, сагледа, расплет је толико смућкан да све што смо гледали на моменте заиста генијално, а то тврдим одговорно као неко ко је погледао много шита , у цјелини нема смисла,логике нити било какве смислене везе.
Плус ако додамо нелогичности радње,мноштво пропуста јасно је да је ово и више него већа оцјена него што би требала бити.
Али храброст и курчевитост поштујем.Међутим остаје жал за пропуштеном шансом.

Ко је и шта је "празан човјек"?ВонЗемоољац или предмет култа неке секте.Шта је поента?
David Prior shame on you! Зашто си правио овакав недовршен и недоречен филм!?

ПС.Препорука за егзибиционисте...

Poslednja izmena:
Wonder Woman 1984

akcija, fantazija
glumci: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig

Gledala sam film iz 2017 g. koji je bio dobar i imao je ocenu 7,9
mislila sam da ce i ovaj nastavak biti solidan ali sam jedva izdržala 2,5 sata koliko traje film
ocena je 5 i po meni totalno razocaranje

Погледао са малим закашњењем Три боје плаво и Три боје црвено.

Иако солидни филмови, то је најлошији Кисловски. Много испод његове пољске фазе по мом скромном мишљењу.

Бинош јесте харизматична појава, има ту неку апстрактну сексипилност, на коју се ложимо ми нејебачи опасних намера, и то је оно што вози Плаву боју од старта. Суштинско питање које Кисловски поставља у овом филму, јесте, може ли се човек својом одлуком, претворити у Ништа? Има мишљења, Плотин рецимо, која тврде да је исконско зло, управо у одсуству садржаја, у безобличју...

Међутим, ако поредимо ове филмове са филмчинама попут Аматера, Кратког филма о убиству, Декалога и Кратког филма о љубави, ипак, није то тај ниво.

Источно од раја 9/10 https://www.imdb.com/title/tt0048028/

18728798_401.jpg

Доста добар филм, говори о религиозном оцу са нарцисоидним цртама личности и његовом утицају на два, по годинама одрасла сина и њихове животе. Борба за његову наклоност, такмичарски дух и љубомора међу браћом су тема филма. Заплет: Девојка која треба да се уда за старијег брата, све боље упознаје свог будућег супруга и његову породицу. Њен угао гледања на односе унутар породице је веома интересантан, као и њена симпатија према млађем брату (Џејмс Дин) који је овде приказан као "црна овца" породице.

Има нешто у тим старим филмовима...

Добра прича, одлична глума. Лик оца недовољно приказан у свој својој патологији и зато оцена 9 од 10.

Baywatch (2017)
https://www.imdb.com/title/tt1469304/

Uzeh ovaj pokušaj da malo odmorim od film noira i podsetim se na mladalačke dane. Kakva greška to beše! Tanak scenario, vulgarnosti ( uključujući i scenu gde se vidi polni organ mrtvaca ), slaba "hemija" između glumaca. Naravno da ni stara serija nije bila na nekom visokom intelektualnom nivou ali tamo se barem znao red. Nema vulgarnosti i priča se koliko-toliko drži. U poslednjoj sceni se pojavljuje Pamela Anderson, mada za sada nema nastavka.

Обични људи 10/10 https://www.imdb.com/title/tt0081283/

OrdinaryPeople.jpg

Овај филм је једна од најбољих и најважнијих психолошких слика које су икада приказале америчку породицу средње класе. У њему је фокус на трочлану породицу након породичне трагедије, оца, мајку и сина који од првог до последњег минута филма открива много о браку, родитељству и адолесценцији. Овде је приказана борба адолесцента са депресијом, својим и породичним демонима након трауматичног губитка старијег брата (несрећа на једрењу). Мајка је приказана као емотивно хладна мајка и супруга, а њен син који је преживео несрећу на броду као избезумљени, усамљени, депресивни средњошколац са израженим посттрауматским стресом и самоубилачким мислима (покушао самоубиство, био на лечењу, покушава да се врати животу који је пре тога живео). Нервоза коју портретира главни глумац и свака сцена са њим је феноменална. Филм на сјајан начин осликава како трагедија утиче на људе и како се на различите начине реагује на бол и губитак, буквално три различите приче ово троје људи. Поред одличне глуме главног лика, ту је врхунски портрет терапеута код кога на препоруку свог забринутог оца одлази депресивни дечак, док се мајци сама прича о одласку на терапију не допада јер квари слику "идеалне породице". Оно што је најфеноменалније у филму је то што је овде приказан један од најбољих портрета психијатријског саветовања на филму икада и утицај ригидне и хладне мајке на психу дечака који није њен фаворит као син кога је изгубила. Иако је филм снимљен 1980-те године, сцене које су приказане кроз терапеутско саветовање су толико квалитетне. Време у том смислу као да стоји јер приказују где човека било ког времена и доби доводе потиснуте и неразјашњене емоције, лоша породична динамика, хладна, себична мајка и отац који годинама одбија да види реалну слику емоционалног живота своје породице. Ремек-дело!

Госпођа Вилсон 2/10 https://www.imdb.com/title/tt6859806/?ref_=fn_al_tt_1

MV5BODMxODgyODktMmNkMS00MzdlLWFkZTEtOWRkMjg1NmI3YTc5XkEyXkFqcGdeQXVyNjg0NTcxMTg@._V1_.jpg

Немам речи да искажем колико је ово лоше. Можда плакат изнад дочара. Углавном, покушаћу да објасним. Рађене су три епизоде мини серије, а ништа није урађено. Прича је тако млака, шупља, а главна глумица која је уједно и продуцент серије није могла бити гора.

Да поједноставим и кренем од почетка.

Британска драмска мини серија о жени која након смрти свог вољеног или боље да кажем обожаваног мужа, јер је луда за њим била до те мере, открива да му она није једина жена и да је покојник поред ње имао још не једну, не две, већ три жене и са сваком од њих децу. Лолз То му дође радња ове пре свега досадне и беспотребно развучене серије на три епизоде.

Госпођа Вилсон је једна изманипулисана жена о којој из серије не сазнајемо ништа значајно, јер константно у кадру уместо глуме која би нам открила шта се у њеној глави и живот у ствари збило и како је успела да се доведе у ту ситуацију, гледамо безизражајну фацу њене унуке, главне глумице и продуцента серије Рут Вилсон. Да, добро сте чули, каква сензација, унука глуми своју изманипулисану бабу. И то је нешто што је изрекламирало ову серију. Поремећени Британци и њихове сапунице.

Александар Џозеф Патрик Вилсон, њен деда, био је енглески писац, шпијун и официр МИ6. Писао је под разним именима. После његове смрти, његова породица открила је да је био серијски полигамиста који је лагао многе људе. Од 2018. године, документи који би могли расветлити његове активности и даље су класификовани као „осетљиви“ од стране Министарства спољних послова.

Најгоре што се овде покушава урадити је да се од неког ко је очигледно био поремећена личност, патолошки лажов, манипулатор на свим пољима (приватно, пословно) направити име које уместо све своје патологије, када се изговори треба да представи нешто сасвим супротно. Оно што Рут покушава да изманипулише јесте да ос свог деде направи одличног агента Британксе обавештајне службе који је ратовао за своју земљу, био феноменалан обавештајац, шпијун и једна пре свега позитивна, часна личност који је спреман да прода све, своју жену, децу, али не и Британију. Ха, Ха, Ха која јебена комедија и тужна прича Рут Вилсон која је одлучила са овим да изађе у јавност представљајући причу о својој погубљеној баби и лудом деди који су се упознали радећи за МИ6. Рут нам прича причу о својој лудој земљи и њиховој обавештајној служби и даје нам бар маленом увид у то ко за њих ради. Свака част. :mrgreen:

ББЦ се обрукао овом серијом, унука овог несрећника такође. Нити је био неки писац, нити добар агент, нити је урадио нешто значајно за иког у свом животу, он нема кога није изманипулисао, па је на крају и ББЦ пао на његов шарм. Која комедија. :lol: У серији се прескаче објашњење одакле овом манијаку новац у налетима и како је могуће да је финансијски подржавао више породица годинама. Само дебил не би провалио да се ради о кртици. Болно их је гледати како покушавају хвалити свог "војника" на крају саге о још једном великом Британском лажову.

_104688043_mrs-wilson.jpg

Александар Вилсон војничина и његова трећа (?) "супруга"

Poslednja izmena:
News of the World

akcija , drama
ocena :7/10

glumci: Tom Hanks, Steve Boyles, Helena Zengel

Veteran gradjanskog rata i udovac, kapetan Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks), seli se iz grada u grad kao citac novina i vesti koje mu stanovnici placaju prilogom.

U ravnicama Teksasa srece Johanu(Helena Zengel), desetogodišnju devojcicu koju si Kajove pre šest godina odvele nakon sto su joj ubili oca i majku i odgajali je .Johana, je neprijateljska prema svetu belaca koji nikad nije doživela i videla, protiv njene volje americka konjica nakon oslobadjanja od Kajova,vraca njenoj tetki.

Kid pristaje isporučiti dete jer nema ko drugi u tom trenutku. Dok putuju stotinama milja divljinom, suocavaju se sa prirodnim i ljudskim opasnostima, oboje trazeci mesto koje mogu nazvati domom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back