Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Man from U.N.C.L.E.

Gaj Riči posle "Dve čađave dvocevke" i "Sneča" nije snimio film vredan pažnje.

Ovaj neki pokušaj akcione komedije smešten u hladnoratovsko vreme daleko je od nečega što bi izazvalo "vau" efekat.
Ok, tu su neka interesantna rešenja prilikom montaže, fin soundtruck, što je inače Ričijev trademark, ali u suštini prazna oblanda.

Ako je Riči išao na kartu poigravanja sa klišeima, mislim da mu to nije uspelo jer je jednostavno bio prenapadan.
Odsustvo humora je posebna priča i to je svakako veliki fail za Ričija.

U suštini taj Deni Bojl/Tarantino fazon u njegovoj interpretaciji ne pali i očigledno je da sa svakim novim filmom tone sve dublje.

O glumi u filmu ne bih, jer je ona totalno efemerna u čitavoj Ričijevoj koncepciji.

AD ASTRA

Piece of crap :thumbdown:. Smorio me totalno. Zajebao i Interstelar po dosadi......ne leže mi ti "psihološki" SF ne znam što se mučim uopšte...:lol: Ova trojka zbog Liv Tajler...lepo je videti je opet :p

3/10

Auh, pa dje ces s trojkom na Breda :D
Ja sam mu dao sesticu, ona maratonska scena na kraju sa ocem ima zajebanu poentu na vise nivoa... Samo malo razmisli..
Nije bre to za toliko nisku ocenu...

Ulozeno je truda dosta, ako nista i para, zanimljiva ideja sa komercijalnim letovima na Mars i jos neki detalji...
Ne secam se da me je reditelj ili neko od glumaca bas izneverio da film ne zasluzi epitet makar prosecnog..

A Interstellar je medju top10 filmova decenije, po meni, a po svemu sto vidim i publika se generalno slaze.
Pogledaj ovaj film sto je Milenkovic okacio na prethodnoj strani, Miljenicu, sa Emom Stoun i Olivijom Kolman, dobar film.
Kolmanova je valjda ugrabila Oskara za tu ulogu.

https://en.wikipedia.org/wiki/M._Butterfly_(film)
Uh, kakva filmičina! Kronenbergov treši stil koji savršeno odgovara Pučinijevoj melodrami (jer voleti Pučinija je, kažu, znak loše ukusa :D ).
Radnja filma sve vreme vodi dijalog sa operom Madama Butterfly, problematizuje dodatno ono što je i Pučini problematizovao (antiimperijalizam i imperijalizam), ovog puta na linija zapada koji je kapitalistički i istoka koji je komunistička Kina.
Neponovljivo estetsko iskustvo!

Auh, pa dje ces s trojkom na Breda :D
Ja sam mu dao sesticu, ona maratonska scena na kraju sa ocem ima zajebanu poentu na vise nivoa... Samo malo razmisli..
Nije bre to za toliko nisku ocenu...

Ulozeno je truda dosta, ako nista i para, zanimljiva ideja sa komercijalnim letovima na Mars i jos neki detalji...
Ne secam se da me je reditelj ili neko od glumaca bas izneverio da film ne zasluzi epitet makar prosecnog..

A Interstellar je medju top10 filmova decenije, po meni, a po svemu sto vidim i publika se generalno slaze.
Pogledaj ovaj film sto je Milenkovic okacio na prethodnoj strani, Miljenicu, sa Emom Stoun i Olivijom Kolman, dobar film.
Kolmanova je valjda ugrabila Oskara za tu ulogu.
Pa šta ako je Bred Pit...ne može svaki put Seven da snimi :mrgreen:
Ne osporavam šesticu iz tvog ugla,to je tvoj subjektivni utisak. Pa meni je Odiseja U Svemiru 2001 vrhunac dosade ono ultimativni smor iako je remek delo za ceo filmski svet...Kakav Interstelar...dobro tu bi i mogl aneka 5-ca da se izvuče. Rekoh ne leži mi takav SF.

Pa šta ako je Bred Pit...ne može svaki put Seven da snimi :mrgreen:
Ne osporavam šesticu iz tvog ugla,to je tvoj subjektivni utisak. Pa meni je Odiseja U Svemiru 2001 vrhunac dosade ono ultimativni smor iako je remek delo za ceo filmski svet...Kakav Interstelar...dobro tu bi i mogl aneka 5-ca da se izvuče. Rekoh ne leži mi takav SF.

A vidis meni npr. je 12 Monkeys bolji film od Se7en, a i Bredova uloga upecatljivija, i bolja.
Ok, ma nema problema ahaha..
Kazem ti zato pogledaj ovaj sto je kolega Milenkovic ocenio, The Favourite, to nema veze sa SF, a dobar je film.

Za serije te nisam izneverio... :D Secam se da si se za Dark odusevio, dok te je La Casa kasnije smorila, isto kao i mene..

One Flew Over the Cuckoo's Nest

Jedan od najbolje reziranih filmova, klasik.
Milos Forman je genije.

Ocena 9/10

One-Flew-Over-the-Cuckoo’s-Nest-1400x788.png

Ženija i Boris bračni su par u procesu gorke rastave. Oboje pred sobom imaju već isplaniranu budućnost i nestrpljivo iščekuju okončanje razvoda kako bi započeli novi život s drugim partnerima. Boris s privlačnom, i trudnom, djevojkom Mašom, a Ženija s imućnim biznismenom Antonom. Nijedno od njih ne pokazuje previše zanimanja za sina Aljošu kojeg vide tek kao jednu od prepreka na putu prema novoj blistavoj budućnosti. A onda Aljoša nestane bez traga. Mučna potraga započinje. Enigmatična pripovijest o obiteljskoj boli i propustima institucija.

Rebecca (2020)

Novo netflix "čeljade",delovalo interesantno i da skratim priču i jeste :)

Mislim da je realno moglo malo bolje da se odglumi i ukomponuje ali priča je dobra baš kao što bi old school Hičkok uzeo (i jeste radio prvu verziju ali to sam sad video na imdb-u :mrgreen: ), na osnovu nekog gotik romana(ne bi bilo loše naći i pročitati da vidim da li je bolje razvijena radnja).
Nisam bio siguran da li će neki duh da iskoči usred filma ili će neko sa nožem da juri glavnu glumicu do samog kraja, tj. ono ima misterije,trilera,drame.... drži pažnju i apsolutno vredi odgledati...naročito u ovakvoj selekciji na netflix-u

8/10

Rebecca (2020)

Novo netflix "čeljade",delovalo interesantno i da skratim priču i jeste :)

Mislim da je realno moglo malo bolje da se odglumi i ukomponuje ali priča je dobra baš kao što bi old school Hičkok uzeo (i jeste radio prvu verziju ali to sam sad video na imdb-u :mrgreen: ), na osnovu nekog gotik romana(ne bi bilo loše naći i pročitati da vidim da li je bolje razvijena radnja).
Nisam bio siguran da li će neki duh da iskoči usred filma ili će neko sa nožem da juri glavnu glumicu do samog kraja, tj. ono ima misterije,trilera,drame.... drži pažnju i apsolutno vredi odgledati...naročito u ovakvoj selekciji na netflix-u

8/10
Gledace se def!

Otac (2020)

Prosecan film... U odnosu na vecinu novih domacih jos i ima smisla, al da s ovim filmom izadjes npr. u SAD niko ne bi ni obratio paznju na tebe...
Izgleda da je samo kod nas neka moda da film ostane bez kraja... To u stranim filmovima nisam jos video...
Kao on se bori da povrati i okupi, ali trt, ona oce da pomogne, ali ne docekasmo ponedeljak...

Gledam da ne spojlujem, ali nisam siguran da li vredi izdvojiti vreme i novac za ovaj film... Bice sigurno na TV ili online...
PS. Sarginka i ovde ubija, ali nema je mnogo...

Ocena 6.5/10

Pa nie bas prosecan :)

https://www.autonomija.info/film-otac-osvojio-glavnu-nagradu-na-festivalu-u-monpeljeu.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back