Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Belzebuth (3+/5)
https://www.imdb.com/title/tt3662308/

belzebuth_ver4.jpg

Први сусрет са Emilio Portesоm.Мексички хорор, хм звучи неозбиљно,међутим далеко је од неозбиљног а то пишем као неко ко је погледао брдо неозбиљних хорора. :whistling:
Могло је боље није да није међутим испуњава мени два битна стандарда где се може лако примјетити таленат режисера.Први јефтино а ефикасно режиран без брдо специјалних ефеката али није да их нема.Други режија која држи пажњу иако има доста пропуста и лутања ипак постиже свој циљ језовите, бизарно-мрачне приче о Belzebuthu-архиђаволу-ђаволском поглавици.Он је наиме један од врховних демона али не моћнији од сатане.У Библији се спомиње на више мјеста.
Та прича је мени лично исфуцана и нисам очекивао ништа театрално ново међутим купио ме почетак филма.
Препорука за љубитеље жанра али и упозорење да има доста бруталних сцена, истина нису експлицитне да се не може гледати али сама чињеница да се убијају дјеца је врло брутална чак и за мој укус чија је граница сензитивности помјерена до крајњих граница.

Tesla (2/5)
https://www.imdb.com/title/tt5259822/?ref_=fn_al_tt_1
Film-Tesla-.jpeg

Када сам видио ко глуми био сам доста узбуђен, то не може да буде лоше.
Међутим... не знам шта је поента,чак сам пар пута закљуцао.
Могло је и морало далеко боље,било је материјала колико хоћете да се направи један узбудљив филм о Тесли.

Fargo (1996)

Dobar film, i to dosta dobar..
Samo ova glumica, sto je dobila Oskara, Frances McDormand hmm...
Nije bas da preglumljuje, al nesto mi mnogo afektira, pa ne moze film opusteno da se gleda..

Posto sam vec gledao seriju Fargo ovde me nista nije iznenadilo, sve se moglo predvideti do najsitnijih detalja...
Ali s obzirom da je serija novijeg datuma a film star skoro dve i po decenije, jeste bio nesto novo i u tom smislu je vredan...

Ocena 7.5/10

Frances McDormand je sjajna glumica, moguće da omanula nešto u fargu, morala bih opet da gledam, ali ne sećam se da sam ikada imala takav utisak za njenu glumu
Bila je super, nego u Fargu svi pricaju sa onim jezivim naglaskom (Minesota, valjda), a i poludebilni su (namerno)... Simpatična glumica, meni je najdraža u filmu Laurel Canyon, kad glumi muzičku producentkinju :heart:
images

Bila je super, nego u Fargu svi pricaju sa onim jezivim naglaskom (Minesota, valjda), a i poludebilni su (namerno)... Simpatična glumica, meni je najdraža u filmu Laurel Canyon, kad glumi muzičku producentkinju :heart:
Ne znam zašto ali mene ona podseća na Viljema Defoa, zato mi je i simpatična verovatno :D

https://www.imdb.com/title/tt0072037/

Svi smo gledali Paćinovu verziju ali meni je ovaj bolji! Ne zato što je original nego je lepša atmosfera (Mediteran 70ih), Gasman možda nije bolje odglumio ali je harizmatičniji od Paćina, glavna glumica je prelepa a muzika savršena ...

The Two Jakes

MV5BOTM3MDU5MjQwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY1NTk4NjE@._V1_.jpg

Služi kao nastavak kultnog detektivskog filma "Kineska Četvrt". Snimljen je znatno kasnije od prethodnika pa se Nikolsonu već vide godine. Radnja meni i nije bila toliko interesantna i napeta kao u prvom delu i igra se dosta na kartu nostalgije kod gledalaca... ipak, gluma, likovi, sam ambijent sunčane Kalifornije će biti dovoljni da pruže sasvim solidan film ljubiteljima noir žanra. Ocena: 3/5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back