Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Beautiful Mind

Ovaj sam film gledao kao dete i bio mi je strasan, sada jos strasniji...
Prvih sat vremena nista posebno, ali onda u nastavku kao da je pala atomska bomba..

Odlican prikaz kroz sta prolazi psihijatrijski bolesnik, koji u ovom slucaju ima podrsku porodice, kao i nacina pomocu kojih se bori protiv bolesti..
Velika prica i veliki film.

Ocena 9/10

4324_A Beautiful Mind.jpg

dje je i sto radi suzuki lana, pardon alan. ?
vrsni poznazalac idiokratske patokratije evergrina i hercegnovskog rostilja, ekleta, plajvaz i onostrani escajg, 'naci kej. de je?
tenet? alo? e? kako ono zgrada kad se obnovi dok ono plavi idu udesno u pogresni plej of? e to? ajde. daj malo uozbilji se ne budi tajni nik na jebenom forumu.
salim se.

Official Secrets

17035055_1_92.jpg

Film baziran na istinitim događajima o slučaju službenice britanske obaveštajne službe, koja je novinarima otkrila informaciju o planovima SAD da određenim ucenama pritisnu pojedine članice UN da glasaju za invaziju na Irak.

Film više ima neki dokumentaristički pristup čitavoj temi, bez nekih podzapleta i detaljnije karakterizacije likova.
U glavnoj ulozi je Kira Knajtli, britanski ekvivalent našoj Nadi Šargin, doduše sa malo više živosti u svom performansu.
Od poznatijih lica, tu je Ralf Fajns u epizodnoj ulozi branioca optužene...

Generalno gledljivo i zanimljivo (ako je zaista po istinitim događajima) videti kako hrabar akt jedne žene, koja je spremna da istraje do kraja u svojoj borbi za pravu stvar, može navesti celokupan državni aparat da ustukne.

Watch List (2019)

17372.jpg

Još jedan od filmova koji daje naturalističku sliku života na ulici, ovoga puta u filipinskim favelama.

Kada predsednik Filipina 2016. godine objavi rat droZi i započne operaciju Tokhang, kreće serija brutalnih ubistava narkodilera na ulicama Manile.
Među žrtvama je i bivši diler droge, a njegova žena, sada udovica, ostaje sama na ulici sa troje maloletne dece.
Teške životne okolnosti i nedostatak pristojnog posla, teraju ovu ženu da se okrene mračnoj strani...

Film je navodno snimljen po istinitim događajima, mada mi se čini da je dosta toga iskarikirano.
U svakom slučaju, težak i surov film, koji ne ostavlja gledaoca ravnodušnim, ali opet koji stoji daleko iza filmova poput Cidade de Deus ili Ajami.

Tenet

Najlosije od Nolana sto sam do sada video... A video sam Interstellar, Memento, The Prestige i Dukirk... Sa ovim poslednjim se kida..
Da se razumemo, ni Tenet nije los film, ali nije bas ni toliko dobar, kao neki prosek.. Uopste nije lose da postoji, onako prihvatljiv...
Od odlicnog ili remek dela je za po 2 i 3 klase daleko...

Ima nekih momenata koji mogu da se tumace kao feminizam, da je Prestige danas snimao verovatno bi ubacio umesto Bejla i Hjua dva crnjca, tako da Nolan se bas trudi da uvek bude aktuelan i u trendu, sto je za njegovu karijeru super... Iskreno, film je holivudski klise, i to jos akcioni...

Tu je i ludi, podmukli ruski oligarh naravno, ajde za putovanje kroz vreme mogu da pohvalim, to jeste zanimljiva tema i mozda je ovo samo moj utisak, ali mi deluje da je sve vise eksploatisu na filmu i serijama, sto nije nista lose, uvek naidje neka moda... :D

Ali sustinski film nema nikakvu dubinu da se zamislis, niti tezinu, osim nesto malo prijateljstva na kraju, koje je na granici patetike, i sta ostaje kao poenta, da je vreme relativna kategorija, i sta jos, pa prakticno nista... Opet kazem, da su glumci losi, ili da je reditelj nesto skandalozno lose napravio ja bih rekao, ali nije, ne mogu da kazem, samo taj dramski deo je skoro zanemarljiv, sve je brzo, ludo, a zanrovski akcioni filmovi su po meni jeftina zabava...

Tako da eto, ako vas ne mrzi, idite do bioskopa, 2 i po sata zabave i razbibrige i to je to.. :)

Ocena 6.5/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back