Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se sećam kada sam gledao Diplomca da sam sestri i njenoj drugarici rekao da je Hofman baš šmeker u filmu... one su se pogledale pogledom neodobravanja.

Tada je bio aktuelan film Apartman sa Monikom Beluči i Vensanom Kaselom i sećam se da sam im rekao da je Kasel ružan kao lopov, a one su rekle da je baš šmeker...

ergo visina je bitna.

Hofman je ružan, pikavac a Kasel je frajerčina od 1,90 iako ima crte lica kao vanzemaljac...

hehe, pa jeste :mrgreen:

Ustvari, sad mi se sve vratilo. Nisu gledale Apartman već onaj film gde Kasel, Kasovic & Nikol Kidmen glume Ruse i uvaljuju se Benu Čaplinu na gajbu, a ja sam u drugoj sobi gledao Diplomca... i svideo mi se što film nije o kontrakulturi i hipicima već je više bitnik fazon, odelce, džez, bitnik poezija...

edit. Kao da je Hofmanov lik ispao pravo iz filma Shadows od Kazavetesa -

Ja se sećam kada sam gledao Diplomca da sam sestri i njenoj drugarici rekao da je Hofman baš šmeker u filmu... one su se pogledale pogledom neodobravanja.

Tada je bio aktuelan film Apartman sa Monikom Beluči i Vensanom Kaselom i sećam se da sam im rekao da je Kasel ružan kao lopov, a one su rekle da je baš šmeker...

ergo visina je bitna.

Hofman je ružan, pikavac a Kasel je frajerčina od 1,90 iako ima crte lica kao vanzemaljac...

Ista fora sa Adamom Drajverom :D
Apropo toga:

Life of Pi

Uopste mi se nije svideo film..
Jedina svetla tacka je fotografija, ali ovde ne ocenjujemo fotografiju nego film kao celinu tako da...
Previse je patetike, i od samog pocetka ima nesto sto me odbija i ne lezi, mislio sam kasnije ce biti bolje kako bude odmicao film, ali ne...

Mozda ja nisam neki verujuci covek pa izmedju ostalog i zbog toga mi ova prica nije bliska..
Ali bas zato dobar film treba da motivise i zainteresuje, a to ovde nije slucaj..
Sto se mene tice smor i gubljenje vremena..

Necu oceniti jer nije za prelaznu ocenu, da li 5 ili 5.5 nije ni vazno..

Life of Pi

Uopste mi se nije svideo film..
Jedina svetla tacka je fotografija, ali ovde ne ocenjujemo fotografiju nego film kao celinu tako da...
Previse je patetike, i od samog pocetka ima nesto sto me odbija i ne lezi, mislio sam kasnije ce biti bolje kako bude odmicao film, ali ne...

Mozda ja nisam neki verujuci covek pa izmedju ostalog i zbog toga mi ova prica nije bliska..
Ali bas zato dobar film treba da motivise i zainteresuje, a to ovde nije slucaj..
Sto se mene tice smor i gubljenje vremena..

Necu oceniti jer nije za prelaznu ocenu, da li 5 ili 5.5 nije ni vazno..
Vadi se u potpunosti na vizuelne efekte, nije zasluzio oskara za reziju

Samba
Samba-295441501-large.jpg

Samba je Senegalac koji već deset godina živi i radi u Francuskoj, ali još uvek nema papire. Posle hapšenja se upozna sa socijalnom radnicom i tu kao počne neko prijateljstvo/muvanje, ali zanimljiviji deo priče su razni poslovi koje radi na crno i ekipa koju usput sreće. Mnoge situacije su istovremeno strašne i komične i čini mi se univerzalne za emigranstko iskustvo... Simpatičan film, može da se pogleda. 6,5/10

City of Ghosts
oqMIpr5JcFjZh9uQyuTf2C7sYp70K-dP.jpg

Film je odličan. Nije odličan u mejnstrim smislu, nego stvarno dobar film koji ima svoju foru. Mat Dilon je prevarant, stiže u Kambodžu da se nađe sa svojom ekipom i podeli plen, kad ono... Svi (Mat Dilon, Džejms Kan, Stelan Skarsgord, Depardije) su znojavi, smoreni i savršeni, Nataša Mekelhon zrači, a ulice, javne kuće i kafane su super snimljene, mnogo finih detalja... Film je napisao i režirao Met Dilon, koji je očigledno mnogo veći šmeker nego što sam mislila. 8/10

Prilozi

• 1591990216717.jpeg
    1591990216717.jpeg
    8,9 KB · Pregleda: 11
The King's Speech (2010)

Dobar film.. Provlace se tu dva motiva, nemoj se plasiti i izgradi samopouzdanje, a potom drugi na kraju filma, sve to isto ali na makro planu..
Kazem dobar, nije odlican, jer iako dobro reziran film, prica je pomalo neubedljiva, ima propusta i nedostataka... I to ne ideja, nego sama razrada..
Ali moze da se gleda, ok je ovo..

Ocena 7/10

the kings.jpg

Poslednja izmena:
Lejdi Gaga me je prijatno iznenadila kao glumica. Ne pratim njenu muziku, tj. nisam ni probala da pratim jer me ne interesuje, ali pogledala sam film Zvezda je rođena. Gledala sam stariju verziju sa Barbrom Strejsend i Krisom Kristofersonom, pa me je interesovalo šta su uradili. Baš je simpatična u filmu, čak sam se postidela što sam očekivala sve najgore. Verovatno ima veze i to što u filmu izgleda sasvim normalno, nema blajhanu kosu i odvratnu odeću u kojoj obično nastupa...

a-star-is-born-lady-gaga-1539025433.jpeg

Poslednja izmena:
Lejdi Gaga me je prijatno iznenadila kao glumica. Ne pratim njenu muziku, tj. nisam ni probala da pratim jer me ne interesuje, ali pogledala sam film Zvezda je rođena. Gledala sam stariju verziju sa Barbrom Strejsend i Krisom Kristofersonom, pa me je interesovalo šta su uradili. Baš je simpatična u filmu, čak sam se postidela što sam očekivala sve najgore.

Takodje... Mislim nije to sad neka genijalna glumacka bravura, ali s obzirom da je ona primarno pevacica i vise nego dobro je odigrala...

Нисам имао прилике да је гледам. Од примарних певачица најбоља ми је Џеј-Ло. Њу је и Роберт Редфорд похвалио као квалитетну глумицу.
šta su primarne a šta sekundarne pevačice? to ko sekundarne sirovine :think:

Lejdi Gaga me je prijatno iznenadila kao glumica. Ne pratim njenu muziku, tj. nisam ni probala da pratim jer me ne interesuje, ali pogledala sam film Zvezda je rođena. Gledala sam stariju verziju sa Barbrom Strejsend i Krisom Kristofersonom, pa me je interesovalo šta su uradili. Baš je simpatična u filmu, čak sam se postidela što sam očekivala sve najgore. Verovatno ima veze i to što u filmu izgleda sasvim normalno, nema blajhanu kosu i odvratnu odeću u kojoj obično nastupa...

a-star-is-born-lady-gaga-1539025433.jpeg
nije simpatična i neizgleda normalno nego totalno antipatična i odvratna i isforsirana

a ni brekli kuper nije puno bolji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back