Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Lost City of Z - https://www.imdb.com/title/tt1212428/

Oduvek sam obožavao britanske glumce... od Ričarda Harisa & Olivera Rida... preko Gerija Oldmana...pa onda početkom 2000-ih pojava trojca Gaj Pirs, Kolin Farel, Kristijan Bejl... gutao njihove filmove.... sad spadoše na Čarlija Hanama, čovek ima neki sveger dok hoda koji je jako iritantan i jednoličnu intonaciju & Robert Patinson koji se trudi, ali nije to to...mislim sigurno nije Oliver Rid, nedostaje mu karizma što bi rekli braća Hrvati.

U filmu nisu uspeli da dočaraju avanturu, pustolovinu... niti drajv koji pokreće ove pustolove.

Mršavo 5 /10

Finčer
Nije proseravanje, filmovi su dobri i - da upotrebim omraženu reč - sofisticirani. Ove koje si nabrojao znam napamet, više mi se ne gledaju...

Ne možeš više da ih gledaš jer su bili toliko dobri da si ih previše reprizirala... izašli ti na uši...

sofisticirani = generički :mrgreen:

Soba panike - tri lika koja pokušavaju da upadnu u sobu i to je kao zaplet...

Zodiak - čak sam ga i ja reprizirao više puta, ali spor, dosadan, daleko od 10 - ke

Društvena mreža - zaboravio ga sutra posle gledanja. Jevrejska industrija pravi film o usponu jevreja i njegovoj so kold stragl. Čuda mi čuda. To što ga sad Tarantino vozdiže u nebesa ne znači ništa...

sad sam u fazi dranken kritik :mrgreen:

Kapiram ja šta ti pričaš, kad sam prvi put gledala Panic Room i Social Network, bili su mi OK ali ništa posebno, ali sad kad sam ponovila :eek: apsolutno su bez greške (za te priče koje pričaju). A Zodiac je doslovno fantastičan i naravno da je spor tj. da traje kad su ga ganjali onoliko godina...

* komentar o jevrejskoj industriji sam rešila da ignorišem pošto je glup, nepriličan i sasvim nepotreban.

The Silence of the Lambs

Nezahvalno je ovo gledati posle Mindhuntera, obrnuti redosled....
Trebalo mi je vremena da se naviknem na Jodie Foster koja prica kao da ima vruc krompir u ustima..

Film je sjajan i uzivao sam.

Ocena 8.5/10

the sillencee.jpg

Year of the Gun (1991)
MV5BNjNjYTc2MzEtZjUzMy00ZWE0LWJmNjAtOGQ1MWUyOWIzZGI4XkEyXkFqcGdeQXVyMTM2Mzg4MA@@._V1_.jpg

Rim 1978. godine, Crvene brigade, dvoje Amerikanaca (novinar i fotoreporterka) usred italijanske frke, dosta dobrih italijanskih glumaca. Nisam mnogo pratila priču jer film realno nije dobar, ali treba gledati zbog eksterijera - jedan od onih filmova u kojima grad igra bitnu ulogu - štrokave rimske ulice, oronule fasade, mračni sokaci i velepna zdanja, lepi stari automobili, sve stvarno fotogenično. 6/10

Baš mi se svideo ovaj film

Life Itself
Drama i romansa
Ocena 6,8

Glumci. Oskar Ajzak, Olivija Vajld, Antonio Banderas, Anet Bening, Olivija Kuk, Serhio Peris-Menčeta, Laja Kosta, Aleks Moner i Mendi Patinkin., Samuel L. Jackson

Film priča o mladom paru iz Njujorka čija se ljubavna priča razvija generacijama, tokom dve decenije i preko dva kontinenta,
a povezani su jednim događajem koji ce uticati na tuđe živote.

The Graduate (1967)
https://www.imdb.com/title/tt0061722/?ref_=nv_sr_srsg_0
Допада ми се овај филм о момку који тражи своју срећу...Међутим, једна ствар ми није јасна. Зашто Дастин Хофман? Не делује ми претерано уверљиво да би се две лепотице затрескале у њега. Или да можда поверујем да и ми просечнијег изгледа имамо шансе код таквих као што су мама и ћерка Робинсон.

The Graduate (1967)
Допада ми се овај филм о момку који тражи своју срећу...Међутим, једна ствар ми није јасна. Зашто Дастин Хофман? Не делује ми претерано уверљиво да би се две лепотице затрескале у њега. Или да можда поверујем да и ми просечнијег изгледа имамо шансе код таквих као што су мама и ћерка Робинсон.
Eh pa sve je to planski uradjeno, ako bi stavili nekog lepotana verovatno bi film privukao manji broj gledalaca, ovako kao sto ti rece ubedjuju prosecnog coveka da ima sanse kod dve lepotice. :lol:

The Graduate (1967)
Voren Biti i Robert Redford su bili prvi na spisku za tu ulogu. Biti je snimao Boni i Klajd, a Robert Redford je bio previše lep, falila mu je gubitnička dimenzija koju je reditelj tražio... u engleskoj Vikipediji je poveći tekst o kastingu za taj film.

Voren Biti i Robert Redford su bili prvi na spisku za tu ulogu. Biti je snimao Boni i Klajd, a Robert Redford je bio previše lep, falila mu je gubitnička dimenzija koju je reditelj tražio... u engleskoj Vikipediji je poveći tekst o kastingu za taj film.
Захваљујем на инфо. Не спорим да је Хофман велики глумац, можда и највећи од њих тројице.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back