Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je recimo antipatična Kejt Blančet, baš mi ide na živce poslednjih deset godina, ali sve to je individualno... Nisi morao da mi daš ljutka zbog toga, kvariš mi prosek :)
i ona je mada je ona više njanjava i kenjkava i bezvezna a ova baš iritira

moro sam da nisam nebi

jel ti zbilja stalo do ''proseka'' na nekem forumu ili se zekiš malo :bljak:

Force of Nature

Kako sjebati akcioni film. Nemoguca misija. Ali to su ovde uspeli.

Dobar pocetak, kao neka dramica, nije ni tako losa gluma. I onda posle prvog pucnja ode film u persun.

Posle toga je svaka scena nestvarna. Dvoje flertuju dok ih juri psihopata sa masinkom. Zivi nacista u 138-oj godini. Crnac sa cudovistem u ormanu. Mel Gibson koji ustaje sa smrtne postelje i udara samare. Preskocite. :D

Gandhi
Obnovila Gandija. Tri sata kvalitetnog loženja, baš je dobar :ok: 8.5/10
Ben-Kingsley-Gandhi.jpg

12 Monkeys

Uh.. Definitivno film ostavlja utisak..
Ovo je verovatno pionir putovanja kroz vreme, kasniji Butterfly Effect jos komercijalniji, a nemacka serija Dark vrhunac i nesto najbolje na tu temu.....

Bred Pit interesantan, dopao mi se, i ovo mu je jedna od najboljih uloga... Glumica Madeleine Stowe lepa, ali tek pred kraj se vidi krv, sto je sigurno delom i zbog same uloge.. Bruce nekako nedorecen, nikad ja njega nisam gotivio...
Ali za jak scenario ovde mora visoka ocena..

Ima jos jedan film o putovanju kroz vreme, slican Efektu Leptira, neki momak se vraca unazad da osvoji devojku, secam se scene na nekom rejvu...
Twelve Monkeys je pre svega film sa ludackom radnjom i obrtima, gde nemas uopste predstavu sta ce sledece da se desi...

Ocena 8/10

twelve.jpg

Million Dollar Baby

Auuf, jel moralo bas ovako...
Film je dobar, ali poslednjih pola sata - 45 minuta je jezivo..

Meni licno nisu bliske odluke glavnih junaka, pogotovo ne tipa kog igra Klint Istvud, i zbog toga sam mislio jos nizu ocenu, ali onda kazem sebi, pa hej, postoje takvi ljudi i to je zivot, a ovo je prica o tome, nema veze sto se ne slazes........

Meni bi bilo prihvatljivije da je on nastavio da je hrabri i pokusao da je podigne, ali verovatno je video da ne bi bilo efekta pa je poslusao....
Ja opet mislim da je moro probati, al eto... Mozda ni on sam nije imao snage, a njen polozaj je utoliko bio gori, sto je taman osetila srecu i ostvarila snove...
Sto kazu imati pa nemati... A ona je imala sve, a u sledecem trenutku nista....

Ma zajeban film.. Pokrece filozofsku raspravu na temu eutanazije sto nije bas lako stivo......

Mozemo samo da nagadjamo kako bi reagovali u takvim situacijama i na njenom i na njegovom mestu....

Ocena 8/10

baby.jpg

You Were Never Really Here (2017)
51mXpztiVeL._SX322_BO1,204,203,200_.jpg

Филм прати преокрет у животу ветерана заљевског рата, прате га демони прошлости и који за живот зарађује обављајући прљаве послове. У том кошмарном животу покушава држати неку нормалу, није да му иде.
Живот се компликује када се лати посла спасавања дјевојчице, кћеркице амбициозног сенатора, и у том турбулентном расплету, доживљава просвјетљење.
Да је филм снимљен прије 3 деценије, био би проглашен најгорим филмом икада. Но отада се много тога издешавало, појава Тарантина и браће Коен са својим уврнутим поимањем промијениће свијет филма. Филм опасно "вуче" на "Град гријеха", и што се тиче морбидности и суморног амбијента, обогаћен шмеком браће Коен, што значи да га вриједи погледати.
Дијалози дјелују неповезано, понекад уврнуто, но и није акценат на дијалозима. Хоаким Финикс у улози Џоа врхински одрађено, на свом нивоу, сви други карактери се око њега врте, није лоше испало.
У филму се бјежи од клишеа, стереотипних дијалога, заплета и расплета, у чему се успјело, зато велики +, мана је мањак садржаја. Прича јесте замишљена да останемо ускраћени за одговоре, крај филма (опасан утицај браће Коен), но могла се "попунити" прича.
Атипичан и сасвим добар филм, истинским филмофилима ће лећи.
Оцјена 7/10.

Poslednja izmena:
Mientras dure la guerra - https://www.imdb.com/title/tt7818580/?ref_=nm_flmg_wr_2

1593290384138.jpeg

Konačno Amenabar. Film smešten u prve mesece građanskog rata u Španiji & likovi koji se neki manje, neki više uspešno, bore da ispoštuju svoje unutrašnje sisteme vrednosti. Film ima upečatljivu fotografiju, a meni će ostati urezana u sećanje scena gde profesor i njegov mladi štićenik levičarskog opredeljenja žustro diskutuju podno užarenog zjapećeg Sunca... otprilike kako sam oduvek zamišljao da su Sokrat i Platon to činili...

8/10

Reprizirao sam Saving Private Ryan...
Cist primer za svaku naciju kako kroz film treba da slavi svoje pobede i ratne heroje...
Ovo je za dve klase iznad Nolanovog Denkerka, a veoma slicno takodje Spilbergovoj (i Henksovoj) seriji Band of Brothers..

Ne volim bas kad gledam film i znam unapred sta ce da se desi, al eto, ipak je ovo vredelo pogledati ponovo..
Ti malo stariji filmovi su u odnosu na ove najnovije dosta izdasniji na velikim recima i sve je nacrtano..
Pa sad ko kako voli, meni je ok i jedno drugo, mozda vise volim novije, ali Rajan ipak jeste zasluzeno veliki film..

Ocena bi bila objektivna 8.5, ali posto mi je poslednja scena borbe fantasticna neka bude 9/10..

saving.jpg

Wild Style
supreme-lee-quinones-teaser-001.jpg

Mnogo lep hip hop film. Bronks 1982. godina, Zoro je je najveći grafiti umetnik u kraju, pa je tu kao neka priča o njegovim umetničkim dilemama... ali priča nije bitna i služi kao okvir za dešavanja u kraju, a dešava se umetnost.
Super fotografisan Bronks, vozovi, noćni klubovi sa reperima, klinci koji igraju na ulici itd. Film nije napucani mejnstrim nego ima autentičnu gradsku i uličarsku atmosferu, mnogo lepu fotografiju sa dobrim osećanjem za boje, super muziku i ples i naravno mnogo lokalne ekipe. Ja sam uživala :eek: a posle sam saznala da je u pitanju kultni film.

Busy-Amphi.jpg

Poslednja izmena:
More (1969)

more-md-web.jpg

Film počinje u kišovitoj Nemačkoj, gde glavni junak završi školu i odluči da iskusi život. Stiže u Pariz autostopom, tamo ide na žurke i upoznaje čudne ljude, a onda stiže na Ibicu, gde ga čekaju devojka u koju je zaljubljen i heroin. Ovo je prvi film Barbeta Šredera, ima seksa, lepote i droge, što se i očekuje od filma o toj generaciji. Svideo mi se zbog fotografije i atmosfere. Muziku napisala grupa Pink Flojd koja tada još nije bila slavna. 7,5/10

more1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back