Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgubio sam 2 sata gledajuci film The Big Short...
Ne znam koja je poenta da 2 sata gledas nesto sto ne razumes i ne mozes razumeti ako nisi broker, da bi onda tek na samom kraju primio poruku...
I ta poruka jeste dobra, samo je film pogresno koncipiran, cist promasaj...

Umesto sto su sve reflektore upalili na brokerski posao i prepricavanje kako prevare funkcionisu,trebali su nam dati neki ljudski momenat koji je btw dosao tek na samom kraju...
Promasaj od filma. Kako drugacije nazvati nesto gde je zapravo samo 15 minuta film a ostalih sat i 45 tutorijal za brokere i objasnjavanje kako kradja funkcionise...

Pa bolje da su snimili dokumentarac... Ovaj film necu oceniti, jer nije za prelaznu ocenu..

The Laundromat je u tom smislu pristupačniji, bas je napravljen u fazonu for dummies.
YXJ0aWNsZU1haW4vMjMzNTY5

Poslednja izmena:
The Karate Kid (2010)

film__16307-the-karate-kid-hi_res-00a7391d.jpg

Smor od filma, a mogao je da bude super. Dvanaestogodišnji Dre se preseli iz Detroita u Peking zbog maminog posla, prvi dan na igralištu popije batine od siledžija iz kraja, onda jedno sat vremena neke patetike, i tek 39 minuta pre kraja filma počinje loženje od treninga i konačni obračun... + negde u sredini je kratak fajt gde Džeki Čen pokaže da ume sa se lema, ali ne želi... Pih. 5/10

Jedina svetla tačka je zloća, mali je prva liga :ok:
images

The Karate Kid (2010)

film__16307-the-karate-kid-hi_res-00a7391d.jpg

Smor od filma, a mogao je da bude super. Dvanaestogodišnji Dre se preseli iz Detroita u Peking zbog maminog posla, prvi dan na igralištu popije batine od siledžija iz kraja, onda jedno sat vremena neke patetike, i tek 39 minuta pre kraja filma počinje loženje od treninga i konačni obračun... + negde u sredini je kratak fajt gde Džeki Čen pokaže da ume sa se lema, ali ne želi... Pih. 5/10

Jedina svetla tačka je zloća, mali je prva liga :ok:
images

Gledao sam ga 2, 3 puta... Ok film za decu.

Sinoc sam na RTS1 pogledao igrano-dokumentarni film nagradjen Zlatnom arenom u Puli - Dnevnik Diane Budisavljevic (2019)...
Neki delovi su ostali nerazjasnjeni, ali film je jako dobar, potresni snimci i svedocenja, posebno mi se dopao taj dokumentarni deo...
Isto tako me i cudi ali i raduje da je Hrvatska snimila i nagradila ovakav film, najbitnije stvari nisu precutali, zrtve su Srbi a ubice i oni koji kontrolisu logore ustase...

Da su hteli mogli su da podmetnu i prebace odgovornost na Nemce, ali nisu..
A nisu bili ni blagonakloni prema novim partizanskim vlastima, znaci sve direktno i u meso..

Ocena 8.5/10

Za igrani deo je osmica dovoljna, ali dokumentarni snimci dodatno dizu ocenu...

Poslednja izmena:
Arrival (2016)

Sasvim solidan film. Mozda nije nesto napet, ali poslednjih pola sata sve dobija smisao...
Ovo je jedan od onih filmova gde ti ostavljaju tragove i na kraju se isplati, sve je to manje vise u redu..

Nije remek delo, ali ima jasnu ideju i dosledan je, vredi pogledati..
Otvara neka bolna pitanja, dileme, ima tu i nekih obrisa filozofije, malo politike, itd..
Mada ima i stereotipa, vec vidjenih stvari, ni vizuelno to nije bas vrh, ali dobro kazem nije remek delo, solidan film..

Ocena 7.5/10

Dolittle
Glumci: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen

Svi znamo pricu o coveku koji razgovara sa zivotinjama..Ovog puta krece u avanturu i potragom leka za bolesnu kraljicu Engleske , u vecitoj borbi dobrog i zla u kome dobro pobedjuje
Simaptican film za decu pre svega a za odrasle da imaju opusteno popodne gledajuci ovaj sladak filmic

Spotlight (2015)

I ovde je tema kidnapovala film... Skoro pa nista se ne saznaje o privatnom zivotu junaka.. Sve je u sluzbi teme, kao dokumentarac...
Ali moram biti posten, sve je profi odradjeno, drzao me prikovanim za ekran i da kazem da nema emociju lagao bih...

Film jeste dosta dobar, edukativan, pa i sokantan, dinamican, zanimljiv...

Velika razlika u odnosu na npr. Big Short je ta sto ovde jednostavno razumes o cemu se radi i generalno mi je mnogo vise legao film..

Ocena 8/10

spot.jpg

Phantom Thread (2017)

Dobar film, super glumci, super rezija...

Prica o bolesnom perfekcionisti, nesto starijem coveku, edipovcu, spolja najjaci na svetu i uvek u pravu a iznutra ga lozi da neko brine o njemu, traume i kompleksi iz detinjstva i rane mladosti sasvim sigurno, i devojci sa sela, punoj zivota koja mu se suprotstavlja, ali i divi, a opet ne moze normalno funkcionisati sa njim u situacijama gde je on nadjacava, pa shodno tome pribegava odredjenim metodama... ;)

Veoma inteligentan film, bas lepo oslikava kako razliciti ljudi na cudan nacin pronalaze resenje, ljubav i suzivot.

Ocena 8/10

phantom.jpg

Slumdog Millionaire

Mozda sam vec jednom pogledao ovaj film dosta davno, kada je tek izasao i nije mi se dojmio, bio mi je dosadan... Jbg sta zna klinac od 12 godina kome je vrh film Americka pita, Road i Euro Trip, ahahahah...

Ovo je zapravo jedna prava oskarovska, pretenciozna, pateticna prica o velikoj ljubavi, teskom detinjstvu, itd...
Ovde imamo happy end na kvadrat, gde je glavni junak uzeo i pare i ljubav, a po meni film bi bio bolji da je npr. ostao bez para, a dobio devojku koju zeli..
Sad da ne bude da je film los, ja 2 sata nisam trepnuo, samo je nekako dobrim delom naivno, bajkovito, decije, prosto limunada....

Ocena 7/10

Isao bih i ispod na 6.5, ali necu jer mi je bilo zanimljivo da gledam, i ako film nema neki vrhunski kvalitet...

slum.jpg

How About Adolf?

Komedija ( Nemacka)
Imdb ocena 7/10

Stefan i njegova supruga Elizabet pozvali su porodicu i prijatelje na večeru, ali čim Thomas ,bart od Elizabet objavi da on i njegova trudna devojka planiraju da svom nerodjenom sinu daju ime Adolf stvari izmiču kontroli i prijateljska vecera pretvara se u sukob iz kog na videlo izlaze razne tajne.

https://www.imdb.com/title/tt8594376/?ref_=hm_rvi_tt
L'uomo del labirinto je još jedan brain twister Donata Carissija. Jednim dobrim delom podseća me prvu sezonu serije True Detective. Međutim, ovaj film sveukupno nije toliko kompaktan i ubedljiv kao La ragazza nella nebbia. Odgledajte, u svakom slučaju. I ovde sporednu ulogu doktora igra jedno veliko ime ( Dustin Hoffman ) te ako ste gledali Devojku iz magle to vam može biti jasan indikator. Od mene osmica.

The Mule (2018)

flaP3bwCoACq1debvIy8d-6mCYwDYrnbvERNuhYylmzN2KJaSeuszScH9DfPDokUZPOM_QgQtGbM1qzNMkVwcG27CyFBhpcNKvc-HkOVj4AEGhsf-0SeUv6ntxVVh6OHgThChpTKxZExf0cVuSzgF21McOdJA2_G1LK6-Nsk7DfkdUpUDGYGW3oQN1wbCOil

Film koji govori o devedesetogodišnjaku, koji postaje "mula" za meksički kartel.

Generalni utisak je da je film na momente naivan, da nema dobar "flow" između pojedinih sekvenci priče, a da likovi izlaze kao čupavci iz kutije.
Opet, tu je i izvesna doza patetike, karakteristična za Istvudove filmove, a ono što vredi pohvaliti jeste Istvudova gluma, koji zaista stvorio jedan prilično dopadljiv i šarmantan lik.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back