Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Problem je u tebi. :)

Kao sto ima filmova koji ne mogu da se gledaju unazad kao Blade Runner, tako ima filmova koji ne mogu da se gledaju unapred, tj. pre nego sto je covek doziveo nesto sto bi mu pomoglo da shvati taj film.

Taksistu sam gledao pre rata i to mi je bio najgluplji film svih vremena. A onda sam ga gledao ponovo posle ucesca u ratu, kad nisam spavao godinu dana i kad sam kao i junak tog filma visio po video klubovima i odgledao sve sto postoji i onda sam shvatio da je to genijalan film.

Apsolutno to nije mogao neko samo da sedne i da izmasta i napise, nego je sigurno imao ili iskustva ili pomoc lekara, psihologa, psihijatara, sta god, koji su radili sa veteranima, ptsp-em itd.

Ali isto tako zahteva i od gledaoca specificno iskustvo da bi gledao taj film na pravi nacin.

Genijalan film. Jedan od najboljih. :)

...
Ali isto tako zahteva i od gledaoca specificno iskustvo da bi gledao taj film na pravi nacin.

Ja nemam vojničko iskustvo pa svejedno mislim da je film genijalno umetničko delo. Možda bi doživljaj bio ličniji da sam i to iskusila, ali ništa mu ne fali ni iz mog ugla... Možda je fora što su neki filmovi toliko uticajni pa posle njih više ništa nije isto, to jest svi po malo "kradu" iz njih, pa ako si prvo video neko dete ili decu tog filma onda susret sa originalom nije tako upečatljiv... mada ni u to ne verujem. Mislim da je to na kraju samo pitanje ukusa. Isto kao ova priča sa Šestim čulom (običan američki mejnstrim) i Blejd Ranerom (čista poezija).

1. La Vita e Bella - remek delo Roberta Benjinija (uvek, uvek na prvom mestu)
2. V for Vendetta - remember, remember the 5th of November...
3. The Best Offer - Geoffrey Rush maestralan u svojoj ulozi kao i uvek
4. The King's speech - isto Geoffrey Rush za svaku preporuku
5. Relatos Salvajes - nemam reči kojima bih opisala ovaj film
6. Contratiempo - španci imaju fantastične filmove, što i ovaj potvrđuje

Kao sto ima filmova koji ne mogu da se gledaju unazad kao Blade Runner, tako ima filmova koji ne mogu da se gledaju unapred, tj. pre nego sto je covek doziveo nesto sto bi mu pomoglo da shvati taj film.

Taksistu sam gledao pre rata i to mi je bio najgluplji film svih vremena. A onda sam ga gledao ponovo posle ucesca u ratu, kad nisam spavao godinu dana i kad sam kao i junak tog filma visio po video klubovima i odgledao sve sto postoji i onda sam shvatio da je to genijalan film.

Apsolutno to nije mogao neko samo da sedne i da izmasta i napise, nego je sigurno imao ili iskustva ili pomoc lekara, psihologa, psihijatara, sta god, koji su radili sa veteranima, ptsp-em itd.

Pa meni nije glup, ali mi nije ni jedan od najboljih... A to da je problem u meni sam se nasalio jer ga vecina voli, ja na primer Maratonce bas ne volim ali ne prihvatam da me sad neko pljuje zbog toga, ne svidja mi se i kraj, a pogotovo je glupo da to dolazi od tebe koji si pisao za neke splacine da su najbolje serije svih vremena poput Hane Montane, itd.. E vidis ja te tad nisam osudjivao kao ti mene sad..

Ponovo sam pogledala Shawshank Redemption jer ste pričali o njemu. Smejala sam se, plakala sam, i istovremeno sam mrzela i sebe i taj film. Zato što je u stvari odvratan kič, ali kao nema veze.

Pa kic je kraj kad se sretnu ponovo njih dvojica, a ostalo je super.. Inace Blejd Ranera nisam nikad gledao ali kontam da je akcioni film ko i svaki drugi...

Mada i taj kraj filma je meni divan na neki nacin, jer ne mora uvek sve da bude surovo, nekad je srecan kraj i u zivotu, pa sto ne bi i na filmu......

Ma ne znam, nisam Slavoj Žižek da ti sad objasnim u detalje, al u stvari sve je odvratno, taj pešački način pripovedanja gde su apsolutno sve pokazali da slučajno ne moraš da mozgaš, bukvalno ništa nisu preskočili, plus pritiskaju sve dugmiće koji izazivaju emocionalne reakcije... not a dry eye in the house... izem ti ja taj film gde gledaš kako nevin čovek provede dvadeset godina u zatvoru, a na kraju filma nisi ni besan, ni očajan, nego kao plaža, prijateljstvo, ovo ono... samo ti budi vredan i veruj u svoje snove...

Ma ne znam, nisam Slavoj Žižek da ti sad objasnim u detalje, al u stvari sve je odvratno, taj pešački način pripovedanja gde su apsolutno sve pokazali da slučajno ne moraš da mozgaš, bukvalno ništa nisu preskočili, plus pritiskaju sve dugmiće koji izazivaju emocionalne reakcije... not a dry eye in the house... izem ti ja taj film gde gledaš kako nevin čovek provede dvadeset godina u zatvoru, a na kraju filma nisi ni besan, ni očajan, nego kao plaža, prijateljstvo, ovo ono... samo ti budi vredan i veruj u svoje snove...

Pa tako i treba... To je prava poruka..

Pa meni nije glup, ali mi nije ni jedan od najboljih... A to da je problem u meni sam se nasalio jer ga vecina voli, ja na primer Maratonce bas ne volim ali ne prihvatam da me sad neko pljuje zbog toga, ne svidja mi se i kraj, a pogotovo je glupo da to dolazi od tebe koji si pisao za neke splacine da su najbolje serije svih vremena poput Hane Montane, itd.. E vidis ja te tad nisam osudjivao kao ti mene sad..

To je super serija. I dalje to mislim.

A ne vidim gde je tu osudjivanje. Ne moze covek ni da se nasali malo.

The Gentlemen

Imdb ocena 8/10
Krimi akcija

Rezija:Gaj Rici
Glumci: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Kolin Farel, Hju Grant i ostali

Gaj Rici okupio je poznatu i dobru ekipu glumaca i snimio film o kriminalcu iz Londona koji hoce da proda svoju proizvodnju marihuane tajkunu. Ta njegova odluka pokrenuce citavu plejadu likova iz podzemlja i štampe.Film je odlična kombinacija akcije i humora, puna brzih dijaloga, trikova, prevara i namazanih uličnih likova.Ovo je zanimljiv film koji me je zabavio.

Guns Akimbo

Imdb ocena 6,3
Glumci: Daniel Radcliffe, Samara Weaving, Rhys Darby

Redklif tumači programera Majlsa koji ima reputaciju slabića, ali je veoma jak iza tastature. Svoje slobodno vreme koristi da troluje raznorazne internet korisnike, sve dok ne dođe do Skizma, andergraund zajednice koja organizuje i prenosi lajv strimove borbi na život i smrt.

Roma (2018)

E ovo je remek delo... Gotovo da i nemam zamerki..
U nekim delovima radnje podseca na Parazita, ali je mnogo bolji film i sije ga za koplje, ako ne i dva.......

Ajde gluma ok, jako lepo napisani dijalozi, velika tema, upecatljive scene, sve je tu, na vrhunskom nivou, ali rezija je najmocnije oruzije ovog filma... Svaki kadar je da lepo sednes i nagledas se, ceo film je tako upakovan i nijansiran i sve funkcionise, uzivao sam..

U jednom trenutku pred kraj prve polovine filma moze na trenutak da se ucini dosadnim, ali vredi istrpeti taj deo..
Evo sad se trudim da pronadjem neke mane, mozda su na kraju previse puta izgovorili volim te ahaha :D
Zanatski film je blago, stvarno magija reditelja, ali i prica salje snazne poruke...

Mozda fali jos malo sporednih likova i tako neke sitnice...
Ocena 9/10

PS. Odavno nisam gledao neki film da me je ovako potresao, ko je vec gledao do kraja zna zasto...

roma.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back