- Poruka
- 25.544
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sta mislis o filmu?
Ja ne komentarisem filmovesta mislis o filmu?
zasto 8 od 10?
slazem se prilicno sa ocenom, mada me zanima i tudje misljenje
film je dosta uspesan u vecini aspekata
da ne budem sitnicav, iako par stvari nisu po mom ukusu (ono razbijanje lobanje momku, ne vidim logicnost tog momenta) "najtanji" trenutak je kada gazda kuce pokazuje kako mu "smrde kljucevi" koje mu je dobacio otac porodice koja tamo radi.
Inace sam bio vrlo fokusiran dok sam gledao. Iako imam predrasude da azijski filmovi nemaju konstantnu dinamiku i ne drze paznju kao evropski.
Ja ne komentarisem filmove
Sto ljudi sto Cudi,svako I'ma svoje misljenje.

Ideja je dobra u smislu da takav "motiv" izazove kulminaciju, ali ja zaista ne znam ciji kljucevi smrde, ajde da je morao da mu dobaci majicu ili nesto sto nosi uz telo, ali kljucevi nisu adekvatni "prenosioci" mirisa, pa nemaju ni neku jaku simbolicnu vrednost.Obrati pažnju na naslov teme
@milance19
""najtanji" trenutak je kada gazda kuce pokazuje kako mu "smrde kljucevi" koje mu je dobacio otac porodice koja tamo radi."
Misliš da je to najslabiji trenutak? Pa zašto? To je baš jako, cela ta priča o "smradu" (siromaštva), provlači se kroz ceo film.
Obrati pažnju na naslov teme
@milance19
""najtanji" trenutak je kada gazda kuce pokazuje kako mu "smrde kljucevi" koje mu je dobacio otac porodice koja tamo radi."
Misliš da je to najslabiji trenutak? Pa zašto? To je baš jako, cela ta priča o "smradu" (siromaštva), provlači se kroz ceo film.

Kanska nagrada ok,ali oskara,mozda se amerkancima svideo jer imaju mnogo koji smrde, paraziiti u drustvu,kapitalizam na delu 
Jel ovaj film stvarno toliko dobar kao što pričaju?
nije los,neobican,malo gadljiv za one sa losim stomakomJel ovaj film stvarno toliko dobar kao što pričaju?

U vezi Šindlerove liste, valja se podsetiti:
To je iz onog dokumentarca o Kjubriku, pa kaže da je Kjubrik - slobodan prevod - pravio filmove gde je kraj otvoren za razmišljanje, kao Odiseja, svako drugačije kapira film pa to otvara prostor za diskusiju... a da Spilberg pravi filmove koji su utešni, gde se na svako pitanje odgovori, pa posle filma odeš kući i više ne moraš da razmišljaš jer ti je sve lepo spakovao i utešio te... i na kraju citira Kjubrika, koji je kritikovao Šindlerovu listu jer je to film o uspehu (uspeo da spasi neke živote), a Holokaust je priča o neuspehu. O neuspehu civilizacije da spreči smrt 6 miliona ljudi... i zaključije da on (Gilijam) želi da bude u Kjubrikovom timu.
Nemam pojma, ne sećam se filma, možda zato što su obojica snimili ratne filmove?
Uostalom, zašto ih ne bi poredio... ko pravi filmove o ozbiljnim temama mora da računa na to... na komenatre, poređenje, kritike. Pa Spilberga su napušili i za onu Boju purpura...
A to što se tiče optimizma: niko nije rekao da je Spilberg budala, nego da pravi uspešne, komercijalne filmove.
Skroz mi je OK da se zezaš sa ajkulama, falsifikatorima, kamionima, gusarima i dinosaurusima, ali u ozbiljnijim pričama prosto osetim nelagodu kad počne neka patetika i tako to... za te ozbiljne priče mi više odgovaraju brutalni reditelji, bez sentimentalnosti, bez suza, bez katarze... da ti bude neprijatno i da posle budeš depresivan bar još nekoliko dana, jer je poenta da ti se smuči život. Mislim, za mene je to poenta : ) Ako trenutno nemam hrabrosti za ozbiljan film, ja gledam Mumiju ili nešto slično...
pravi ali ima i talenat i za sadrzaj povremenoUostalom, zašto ih ne bi poredio... ko pravi filmove o ozbiljnim temama mora da računa na to... na komenatre, poređenje, kritike. Pa Spilberga su napušili i za onu Boju purpura...
A to što se tiče optimizma: niko nije rekao da je Spilberg budala, nego da pravi uspešne, komercijalne filmove.
ostro ali prilicno na mestuU vezi Šindlerove liste, valja se podsetiti:
"Schindler's List is about success, Holocaust was about failure." S. Kubrick
Da, to i ja mislimSpilberg je "WOW man!" lik, on voli senzacije, veciti decak u dusi. Tako se meni cini.