Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://www.imdb.com/title/tt0116311/
First Kid (1996)

Naleteo na TV-u danas malo, odgledao od pocetka do kraja. Komedija. Nije me kupila. Gledao sam dosta komedija iz 90-ih, ali ovo mi je bilo dosta meh.

5/10.

https://www.imdb.com/title/tt1231583/
Due Date (2010)

Davno ga pogledao zbog Zacka, sada resio da sednem jos jednom. Stvarno dobra komedija, o glumcima i glumi nema sta da se dodaje. Topla preporuka u svakom pogledu :)

7/10
 
The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot

MV5BMTg2NzI4NjY1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjUxOTc3NTM@._V1_SY1000_CR0,0,679,1000_AL_.jpg


Nit je drama nit je akciona avantura nego neki trapav pokušaj mešanja žanrova, a rezultat ispada bljutav i dosadan. 2/5
 
Poslednja izmena:
Ja sam pogledao film Ajvar i odlican je. Od svih srpskih tugaljivih depra filmova novijeg datuma ovaj je najbolji, sjajna gluma, posvecena paznja svakom kadru, prelepa fotografija, dijalozi prirodni i spontani.... Iz tog opusa ovaj i Rekvijem za gospodju J su mi najbolji. Preporuka od mene, idite u bioskop i pogledajte Ajvar, Sergej Trifunovic i Natasa Ninkovic su zreli i kvalitetni glumci, ima sta da se vidi, i rediteljka Marija Rossi je uradila dobar posao..

Ajvar (2019)

ajvar.jpg


 
https://www.imdb.com/title/tt1590193/
The Commuter (2018)

Nagledao sam se SCI-FI filmovima u svemiru gde je radnja mrtva tj ravna linija. Ovde u jednom vozu sam se nagledao i kvalitetne glume, malo akcije a i dosta napetosti. Odavno nisam gledao filmove Liam Neesona, ali mi deluje da cu morati da ih procesljam sve redom. Osim nekih malo meh akcijskih trenutaka pri kraju, mogu da kazem da je bio dobar.

Solidnih 7 od mene.
 
It Came from the Desert (2017)
https://www.imdb.com/title/tt4288674/

Na momentima je imao potencijal bez obzira na onaj osecaj nisko-budzetnog filma. Iz minut u minut sve dosadniji. Neko glumi sasvim ok, nekog ne mogu da gledam kolko deluje jadno :) Onaj osecaj kad me sramota sto gledam film. Dosta los naslov, ali sam gledao i dosta losije filmove. Puno deja-vu momenta iz filmova slicnih ovome, kapiram da je humor bio ideja pri pravljenju filma, ali je bas meh, cak i previse glupo nekad. Nije preporuka nikako, ali neka bude 4/10 da ostavim mesta za jos veca razocarenja.
 
https://www.imdb.com/title/tt1590193/
The Commuter (2018)

Nagledao sam se SCI-FI filmovima u svemiru gde je radnja mrtva tj ravna linija. Ovde u jednom vozu sam se nagledao i kvalitetne glume, malo akcije a i dosta napetosti. Odavno nisam gledao filmove Liam Neesona, ali mi deluje da cu morati da ih procesljam sve redom. Osim nekih malo meh akcijskih trenutaka pri kraju, mogu da kazem da je bio dobar.

Solidnih 7 od mene.

Commuter je odlican film. I sporednjaci su odlicni ne samo Liam. Cak i oni sa malim ulogama su odlicni. Florence Pugh je napravila ozbiljnu karijeru, snimila tri zapazena filma i dosla do nominacije za oskara. A ona mala koju traze u filmu Ella-Rae Smith je posle glumila Nix u Into the Badlands.
 
T-34 (2018)


https://www.imdb.com/title/tt8820590/

Pogledao ga jer sam video da je neko iznad ostavio trailer. Sad nisam siguran da li sto gledam "drame" i ovakve filmove pa imam dosta pozitivno misljenje ali.. Ovo je sasvim ok film. Suvisno je o tome koliko je i sta realno ili nerealno, drzao je paznju. Nema gubljenja vremena i onih smornih 10-15min delova ko sto ima u mnogim filmovima. Od pocetka do kraja skroz prijatno za gledanje. Gluma isto na nivou. Nervirao me ovaj ruski prevod kod nemaca (voice-over) ali dobro.

Posto sam gledao ovaj The Command (Kursk) koji je u tom nekom vremenskom periodu ali zbog akcije i bio je sasvim zadovoljavajuci naslov, ovo dobija 7.5/10 od mene. Kazem, suvisne su neke stvari na kraju filma, ne kapiram zasto takav kraj tek da se ostavi utisak da je "ljudski" biti takav ili onakav ali sta je tu je.

Imam utisak da je kompletna glumacka postava i ideja mogla da bude bolje iskoriscena u nekoj mini seriji :(
 
1917 - https://www.imdb.com/title/tt8579674/

8V66_FP_00013A.jpg_cmyk.jpg


9/10

Što bi rekao Denis Hoper u Apokalipsi - Luk ver dis šit ol ends !

Ovaj čovek, ne moram da pogledam ostale filmove, mada sam ih za divno čudo sve pogledao, kada sam video kako je osvetlio noć, shvatilo sam da laća uzima oskara za najbolju fotografiju... easy money.

Achievement in cinematography nominees:

THE IRISHMAN
Rodrigo Prieto

JOKER
Lawrence Sher

THE LIGHTHOUSE
Jarin Blaschke

1917
Roger Deakins ☑


ONCE UPON A TIME...IN HOLLYWOOD
Robert Richardson

edit. e kuratz, sad nađoh ovo na yt, kad pogledam za šta je sve prejeban... sada ne bih smeo da stavim pare ali opet-

 
Poslednja izmena:
https://www.imdb.com/title/tt7286456/
Joker (2019)

Nisam veliki fan Betmena. Vise sam igre igrao nego filmova odgledao. Znam imena, generalno u kratkim crtama radnju, likove itd. Nisam znao sta me ceka u filmu jer ja spoilere cuvam na 0.01%, ne pogledam ni trailer. Posle toliko preporuka resih da ga pogledam. Odusevio sam se glavnim glumcem jer nisam uspeo, a da se ne smejem njegovom "poremecaju" bez obzira sto je daleko od komedije. Tolko je upecatljivo odglumio svog lika da nemam reci. Eto, nedostajao mi je i ovaj delic kompletne price da znam kako je sve pocelo. Do poslednjih 10-15 minuta bio sam odusevljen, medjutim na kraju u duhu betmenovih filmova, ohladio sam se, ali to je subjektivno zato sto nisam u fazonu tih super likova i filmova baziranih na njemu. U svakom slucaju, ostaje preporuka.

Od mene 7.5, samo zato jer nisam fan serijala. Verovatno bi dobio 8.
 
Midway

Imdb ocena 6,7
istorijski rtni film
glumci: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson

Radnja filma je prica o pomorskoj bici za Midvej,izmedju Japana i Amerike , koja je usledila posle Perl harbura i donela prekretnicu u ratu.
Tokom četverodnevne borbe u vazduhu i na moru, brojčano nadjačana vojska SAD-a uspela je da uništi i četiri japanska nosača aviona i izgubi samo jedan svoj, Jorktaun . Japanska mornarica do tada bila je nepobediva.

 
Parazit (2019)
parasitephoto.jpg


Parazit je jedan film vrlo zanimljvog ritma, miks različitih žanrova, koji počinje kao komedija, a završava se kao neki slešer.

Reditelj jako dobro kontroliše ritam filma, vešto uvodi gledaoca u priču i onda ga drži u neizvesnosti, jer se stalno postavlja pitanje gde je kvaka, gde je taj "turning point" filma. Isto tako on se vešto poigrava sa likovima, koji su vam na momente simpatični, a već idućeg trenutka odurni.

U biti, film govori o tom socijalnom raslojavanju, koje je karakteristično za sva društva sveta.
Mene to podseća malo na "Dautonsku opatiju", gde bogataši žive u velelepnom zdanju, a posluga u podrumu.
I tu su naravno likovi koji na sve načine pokušavaju da uskoče u kožu svojih gazda.

Ono što je interesantno, to je da ovde nema neke vrste navijačke opredeljenosti, tipa bogati su razmaženi i lakoverni, a siromašni su jadni, bedni i nepravedno skrajnuti iz društva.
Iako porodica oko koje se vrti priča živi u katastrofalnim uslovima, velikim delom je to tako zbog toga što su oni sami tome doprineli svojom lenjošću i traženjem leba bez motike.

U svakom slučaju, reditelj ovog filma svakako zaslužuje da se nađe u najužoj konkurenciji za Oskara, jer je zaista obavio sjajan posao.
 
https://www.imdb.com/title/tt6565702/
X-Men: Dark Phoenix (2019)

Nekako mi je meh, jedva sam cekao da se zavrsi posto sam odmah skontao sta ce biti.

6.5/10

_____________________________________________________________

https://www.imdb.com/title/tt0483607/?ref_=vi_close
Doomsday (2008)

Da nije bilo jeftinog i (ajd da kazem, mada je jadan pokusaj) komicnog dela, ukljucujuci prezentaciju "ne-zarazenih" u tom smislu u kakvom jesu predstavljeni (sa akcentom na sarene kose i bespotrebno jeftine fore), mozda bi i bilo ok. U startu je podsecao na 28 days later, medjutim iz minut u minut je to brzo padalo u vodu. Kraj sam jedva izdrzio da odgledam.

5.5/10 (samo zbog dobrog starta i nesto bolje glume glavne glumice).
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top