Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Private War (2-/5)
https://www.imdb.com/title/tt2368254/?ref_=nv_sr_srsg_0

Тотални ратно праведно пропагандни (конкретно правда ратове САД) промашај раван првијенцу Анџелине Џоли.
Негдје у првој трећини филма појављује се сцена у којој се спомиње Босна и како Срби сијеку самозадовољно главе непријатељима, па се само питам одакле им толики пропагандни булшит (поготово када се зна врло добро ко је заправо имаo фетиш сјећи главе по Босни 90-их).Тачно се види ко је и како-зашто финансирао овај филм.
Међутим уз нагон за повраћање ипак сам наставио даље и погледао патетику равну плачу милиона жртава које САД носе на души само у 20 вијеку.

The Secret Life of Walter Mitty - https://www.imdb.com/title/tt0359950/

mrvlpJFAzKwZZkLm9VD7Rh2VECi.jpg

Komedija/avantura.

Najbolja komedija koju sam pogledao u zadnjih 5 godina ( na stranu to što mi je to, čini mi se i jedina komeNdija koju sam i pogledao u zadnjih 5 dina ). Film preporučujem zbog prelepih predela & dosta zanimljivih sporednih likova.

9/10

Dnevnik uvreda 1993 (1994)

Ovaj je vec bolji. Odlican Marko Nikolic, steta sto nikada nije doziveo preveliki uspeh na filmu, kad kazes Marko Nikolic prva asocijacija su serije... Vera Cukic u svakoj ulozi ista al ajde.. Film lepo docarava to vreme sankcija i kako su se ljudi pretvorili u stoku, glavni junak zeli da zadrzi dostojanstvo i cak ide toliko daleko da se pravi da je sve normalno, dok supruga ide u drugu krajnost. Ono sto mi se nije svidelo je politicki bekgraund koji glasi da su Srbi sami krivi za ono sto ih je snaslo, mada i to moze dvojako da se tumaci.. Mislim da je ovaj film donekle bio inspiracija i uzor za Budjenje iz mrtvih iz 2005. sa Svetozarom Cvetkovicem... Za Dnevnik uvreda od mene 7 od 10.

Doctor Sleep

horor,fantazija,Imdb ocena 7,6

rezija: Mike Flanagan
glumci: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran

Film je snimljen prema romanu Stivena Kinga koji je ujedno i nastavak kultnog Isijavanja, kog je u svojoj reziji proslavio Stanley Kubrick.

Radnja filma prati Denija Torensa (Ewan McGregor),cetrdesetogodisnjaka koji zivi sa traumama iz hotela Overluk koje je dobio kao decak iz Isijavanja. Torens zivi i radi u jednom malom gradicu u bolnici gde počinje da koristi svoj dar kako bi komunicirao sa umirućima Njegov život dobija zaokret onog trenutka kada srece tinejdzerku Abru (Kyliegh Curran), koja takođe ima sposobnost isijavanja.Morace da je spasava i pomogne protiv Rous (Rebecca Ferguson) i njenih sledbenika koje čine klan True Knot, koji ubijaju drugu decu i hrane se njihovim mocima. Da bi to uradio mora da se sa Abrom vratiti u hotel Overluk gde je sve počelo i gde ce se suociti sa svojim strahovima i ponovo probuditi duhove prošlosti kako bi konačno zaustavio opasne telepate

dr_sleep_imgv.jpg

Code 8 - 7.5/10

Zabavan supernatural filmic. :D

Radnja je smestena u buducnost. Gradjani sa posebnim mocima su prezreni od normalne vecine. Ne mogu da nadju posao. Ne smeju da koriste moci bez dozvole. Zive u bedi radeci najgore poslove ili se bave kriminalom.

Robbie Amell glumi momka sa mocima koji ima bolesnu majku i ucinice sve da dodje do novca za operaciju. Kada vidi da od ilegalnog rada na gradjevini nema koristi, pridruzuje se bandi kriminalaca sa mocima koja ga uvlaci u svoje poslove i spletke. Stephen Amell uzima mladog Robbija pod svoje, obucava ga i koristi da bi obezbedio svoje uzdizanje na mafijaskoj lestvici.

Stephen Amell (Arrow) i Robbie Amell (The Tomorrow People) u glavnim ulogama, tu je i veteran Greg Bryk kao glavni boss u filmu.

Neprijatelj (2011)

Ispodprosecan film. Losa i neubedljiva prica, gomila nabacanih scena, nemastovito i neoriginalno, definitivno jedan od losijih tekstova Djordja Milosavljevica, ali slicno kao i sa Mihicem, kada covek toliko pise, nemoguce je da mu svaki scenario bude vrhunski. Zecevic je uradio dobar posao i glumci su dobri, pogotovo me Maca iznenadio ali dzabe sve kada je Milosavljevic zakazao, imao je neku ideju, to stoji, ali su scene poprilicno nepovezane, s brda s dola, jako nevesto. Zbog toga od mene nece dobiti prelaznu ocenu 5/10 cak bih isao i ispod ali necu zbog solidne rezije i glume.

Zombieland: Double Tap - 8,5/10

Odlican zombic. :super:

Bolji nego prvi deo. Velikim delom je to zasluga Zoey Deutch koja je razvalila potpuno. Mnogo mi je drago zbog Zoey. Polagao sam velike nade u nju. A onda je sve zasrala posle Vampirske akademije zajedno sa Lucy Fry. Zbog cega su obe 5 godina bile na ledu i snimale neopisiva sranja znj produkcije. Ove godine su se obe vratile u velikom stilu. :ok:

Zoey glumi novi lik Madison za koji je vezano 90% humora u filmu, 10% je ludi Woody. Jesse i Emma su standardno dobri. Emma odlicna u scenama sa Zoey. Dok je Abigail tesko razocaranje. Nit je simpaticna kao klinka, nit glumi nesto posebno. Svukla je ocenu filmu.

Dobri su i ostali sporednjaci Rosario Dawson, Luke Wilson i Rachel Luttrell (Teyla iz SG Atlantis) u jednoj minijaturi.

Zabava, akcija, zombiji, film za opustanje i uzivanje. Preporuka. :D

The Irishman (2019)

default_4589___7780004431.jpg

Meni je ovo sasvim ok mafijaški film, koji se bavi spregom između mafije i politike tokom 60-ih i 70-ih godina.
Ništa epohalno, ali gledljivo i baca jedno novo svetlo na ličnost Džimija Hofe i sve događaje u vezi sa njegovim nestankom.

Skorseze daje filmu karakterističan šmek jedne epohe i to je ono u čemu gledalac može da uživa od prvog do poslednjeg kadra.

Ono na šta imam zamerku, to je ovo kompjutersko podmlađivanje Paćina, De Nira i Pešija.
Mislim, to je potpuno bespotrebno i Skorseze je mogao da angažuje neke druge glumce koji bi dočarali njihove likove u mladosti.
Posebno mi je bila smešna jedna scena u kojoj De Niro šutira nekog lika ispred kafića, a to deluje kao ono u Simpsonovima kad Mr. Berns pokušava da udari Smitersa.

Što se tiče glumačkih performansa, Paćino je Paćino, dakle dosta onog njegovog karakterističnog preglumatanja, De Niro standardno dobar, a posebno zanimljiv mi je bio Peši, koji je do sada uglavnom tumačio problematične i temperamentne likove, a ovoga puta je jako fino izneo ulogu smirenog mafijaša starog kova.

Dakle, meni je film sasvim ok, nikakav masterpiece, ali sasvim gledljivo i zanimljivo, uprkos dužini trajanja.

Ready or Not

horor, crna komedija, misterija- imdb ocena 6,9/10

glumci: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Andie MacDowell

Film je spoj horora, trilera i crnog humora.Prica je o nevesti koja se pridružuje bogatoj, ekscentričnoj porodici svog supruga koji odmah nakon vencanja pristaju da budu deo tradicionalne porodične igre koja se pretvara u smrtonosnu borbu za život i smrt.

Film za muskarce :lol:

Hustlers

krimi drama , Imdb ocena :6,4
uloge: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles

Film je snimljen po istinitom dogadjaju.U sredistu price je grupa striptizeta koja odluci da na ilegalan nacin iskoristi svoje klijente sa dubokim dzepovima sa Wall Streeta, tako sto ih napiju, drogiraju , odvedu u klub u kome rade i skidaju im novac sa kartice., dok se cela ta radnja ne iskomplikuje

The Aeronauts - 8/10

Nije film za one koji se boje visine. :sad2:

Ako se gleda kao film onda je odlican. Prica, kostimi, scenografija, efekti, gluma, Felicity Jones...

Ako se gleda da je film po istorijskom dogadjajima, onda je dosta toga izmenjeno. Felicityn lik je izmisljen, nikada nije postojao, nisu leteli iznad Londona, likovi su bili mnogo stariji, pa onda ubacen zenski heroizam, dok su muskarci smokljani... U tom svetlu verovatno niza ocena...

Elem, radnja prati istorijske dogadjaje u Engleskoj iz 1862 kada je oboren rekord u letenju balonom. Eddie Redmayne glumi naucnika koji zeli da pokrene novu nauku o vremenskoj prognozi. Da bi dokazao svoje ideje potreban mu je balon. Kako je ismejan na univerzitetu i od kolega naucnika, jedina sansa mu je udovica koja pilotira balonom. Amelia (Felicity Jones) je godinama u depresiji posle smrti muza, ne izlazi iz kuce, ne kupa se, ipak posle mnogo napora pristaje na ideju da ponovo upravlja balonom.

Akcija, avantura, preporuka. :D

Star Wars: The Rise of Skywalker - neocenjeno.

Toliko su preterali sa patetikom, nostalgijom da je to neverovatno. Ugusili su ceo film.

I sve mora da bude po PS-u Holivuda. Moraju cak i lezbejke da se ljube na kraju. Znaci nije bilo spasa.

Do kraja sam verovao da moze da se spase film, ali nije moglo.

Kad bi se izbacile sve scene sa Lukom, Lejom, Hanom i sa jebenim Palpatinom. Mozda bi i mogao da se dobije film koji nije losiji od prethodnika, sem od prvog koji je masterpiece i od Rogue One koji mozda nije masterpiece, ali je mnogo dobar.

Sve u svemu limunada, da se izljubimo na kraju i to je to. :D

Bacurau

brazilski film, .. IMDB ocena 8/10

u Kanu dobio nagradu žirija, bio je i na festivalu autorskog filma u Beogradu

Bakurau je prica , koja se pretvara u naučno-fantastični triler..I taman kad ste pomislili da ste sve shvatili, film sve preokrene. Radnja počinje smrću najstarijeg stanovnika Bakuraua, 94-godišnje žene po imenu Karmelita. Nakon što građani malog grada održe veliku sahranu u njenu čast, primećuju da je njihov grad izbrisan sa mape. A onda, neko počinje da isključuje struju.Ovaj film krije snaznu satiru brazilske stvarnosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back