Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Code 8

Sf krimi drama
ocena na Imdb 6,2%

Film je dobro poceo ali se osrednje zavrsio, pa je ocena sa Imdb 6 sasvim adekvatna.
Prica je o ljudima koji imaju odredjene moci a ne smeju njima da se koriste
268x0w.jpg

Zivot je lep (1985)

Mucan i dosadan film koji sam jedva odgledao do kraja. Pre svega mi smeta to silovanje gledaoca sa scenama od po 10 minuta koje realno staju u 30 sekundi.. Greota za tako dobre glumce u punoj snazi koji su se trosili u glupavom scenariu... Kao u Nemanjicima kad Nelevic doziva Svetog Djordja e tako i ovde bukvalno 26 puta ide refren Zivot je lep na pola filma, sto je nonsens jer svako moze da skonta poentu posle nekoliko ponavljanja, zaista nije bilo potrebe...

Ocena od mene 4/10. Ne moze vise od toga.

film za preporuku , nisam primetila kada su prosla dva sata

Knives Out

Imdb ocena 8/10
krimi drama i komedija

glumci: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Christopher Plummer i drugi

Radnja filma Nož u leđa u stilu Agate Kristi , pocinje tako sto je bogati romanopisac Harlan Thrombey koga igra Christopher Plummer , jutro nakon prosle svog 85.rodjendana sa svojom porodicom,pronadjen mrtav u radnoj sobi.Istragu vode lokalni detektivi u saradnji sa poznatim privatnim idetektivom Benoitom Blancom koga igra Daniel Craig a koji pocinju otkrivati porodicne tajne . Svaki član porodice je sumnjiv, čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tokom filma.

film za preporuku , nisam primetila kada su prosla dva sata

Knives Out

Imdb ocena 8/10
krimi drama i komedija

glumci: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Christopher Plummer i drugi

Radnja filma Nož u leđa u stilu Agate Kristi , pocinje tako sto je bogati romanopisac Harlan Thrombey koga igra Christopher Plummer , jutro nakon prosle svog 85.rodjendana sa svojom porodicom,pronadjen mrtav u radnoj sobi.Istragu vode lokalni detektivi u saradnji sa poznatim privatnim idetektivom Benoitom Blancom koga igra Daniel Craig a koji pocinju otkrivati porodicne tajne . Svaki član porodice je sumnjiv, čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tokom filma.

gde si gledala?

Six Degrees of Separation

5f4cfb7900396dae86045f793e555b19.jpg

Vil Smit u ulozi harizmatičnog i elokventnog prevaranta koji se lažno predstavlja kao sin čuvenog glumca Sidnija Poatjea kako bi izvukao novac i druge pogodnosti od snobova iz američkog visokog društva. Ovo mu je možda najbolje odglumljena uloga koju sam do sad video. Ocena: 3/5

Kao klinac sam ga izuzetno gotivio i lozio se na filmove Pursuit of Happyness i I am Legend... Ovaj prvi mogu i sad da pogledam i da me dirne..

The chase bore inward
raise'd wet & westward shadows
To the strange trust
on the south bow
Augment pure shouter's drawl
& light the candle
Night is comin' on
& we're outnumbered
By the waves, each soldier
bristling w/his trowel
To search & claim us
Teach our burial
The mind works wonders
for a spell, the lantern breathes
enlightens, then farewell
Each shipmate oars to under-
stand & eyes unoptic strains
to hear:
We came from over here,
to over there
Then told we wonder
mindless to degree
Most seldom furls
begins a century

~~~​

Notebook Poems
Jim Morrison poetry
The Lighthouse (2019) - https://www.imdb.com/title/tt7984734/

TELEMMGLPICT000197545003-xxlarge_trans_NvBQzQNjv4Bq1TYULLf6uJ0HC15x5gRMXE8EAC-qF-DUNjvxKqHkcmA.jpeg

Gud lak Ji onome koji bude prevodio ovaj film, izgubiće se celokupan marinerski jive...

Od mene skromna 10-ka... vredelo je čekati, pa čak i greškom skinuti onu britansku verziju koja nije ni za ku***

Da napisem i ovde...

Balkanskiy rubezh (2019)

medja.jpg

Balkanska medja je jedna prava mala revolucija, i to u kom smislu, toliko je mucnih i surovih scena u kojima albanski UCK ubija i kolje srpske civile.. Svima koji bi da svale svu krivicu na Srbe i da ih predstave kao stranu u ratu koja se koristila najmasovnijim zlocinima - ovaj film bice veliki trn u oku.

Ono sto mi se nije svidelo je da nas Rusi uce kako se ratuje. Glupost. A govoriti o ovom filmu kao nekom umetnickom delu je bespredmetno jer je u pitanju kopija americkih akcionih filmova, ali veoma dobra kopija. Jako malo vremena je tu posveceno nekim emocijama i razradi likova... Ono sto je dobro je sto je vecina njih vedrog duha, simpaticni su, non stop se sprdaju, to je ok.. barem ovaj ruski deo ekipe..

Radojicic nije glumac, i ove 3 recenice sto je imao nije znao da odigra.. Bikovic, pa i Radulovicka i ostali nasi glumci, neuporedivo bolji...

U svakom slucaju dobro je sto je snimljen ovaj film, da se vidi i nasa strana price, da smo i mi itekako bili zrtve. Mislim da ce Bikovic tek praviti cuda kao producent.. A jedva cekam i film i seriju Balse Djoga o Junacima sa Kosara.. Tu ce za promenu u odnosu na Medju siptarske teroriste da rokaju Srbi a ne Rusi.. ;) Sto svakako vise odgovara istini..

A zatim...

A.I. Rising (2018)

ederlezi.jpg

A sto se tice Uspona Ederlezija, ne znam sta da kazem. Generalno ne gotivim filmove u kojima se posle par razmenjenih recenica jedno 5 minuta cuti i gledamo nepomicne kadrove valjda kako bi se pojacao utisak i gledaoc zamislio nad onim sto je izgovoreno, meni to ne prija.. Fora je da dijalog bude genijalan i mudar a da je u isto vreme prisutna i odredjena dinamika...

Sta je pisac hteo da kaze nisam siguran, sve vreme sam pravio analogiju sa Hristom i covekom ali ne verujem da je scenaristima to bila namera... Verovatno je bit filma to ljudsko sto imamo u sebi i prepoznajemo u drugima, jer glavni junak je za mali tracak nade i ljudskosti koji je prepoznao u androidu bio spreman da rizikuje svoj zivot.. Ok. Lepa poenta, al da me je ostavio bez daha i nije... Previse staticno, ne postoje obrti, sve je u istom ritmu od pocetka do kraja, itd..

PS.

Na Badnje vece 6. januara u 21:15 ide ovaj film. Ja sam ga gledao u bioskopu a gledao sam i seriju, i film je dosta bolji od serije, pogledacu ga ponovo. Preporuka od mene

A ovaj nisam gledao, kazu da je dobar. Savovi, subota 11. januar u 21:15

Vidim i tu je nasa cuvena srpska cutologija i depra, ali privlaci me tematika pa bi valjalo odgledati

Zivot je lep (1985)

Mucan i dosadan film koji sam jedva odgledao do kraja. Pre svega mi smeta to silovanje gledaoca sa scenama od po 10 minuta koje realno staju u 30 sekundi.. Greota za tako dobre glumce u punoj snazi koji su se trosili u glupavom scenariu... Kao u Nemanjicima kad Nelevic doziva Svetog Djordja e tako i ovde bukvalno 26 puta ide refren Zivot je lep na pola filma, sto je nonsens jer svako moze da skonta poentu posle nekoliko ponavljanja, zaista nije bilo potrebe...

Ocena od mene 4/10. Ne moze vise od toga.

To je jedan od najboljih filmova u našoj kinematografiji.

Poslednja izmena od moderatora:
Едерлези Рајзинг желим да гледам, само никако да стигнем.
Балканска међа ме нешто тематски не привлачи, а и филм је колико сам чуо само акција што није по мом укусу. Иначе, ако погледате дистрибуцију оцена за тај филм на имдб-у видећете да има највише десетки и кечева. Срби давали десетке, а Албанци јединице. :hahaha:

Jojo Rabbit

ratna komedija ocena na Imdb 8/10
glumci : Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Sem Rockwell

Radnja ovog filma pred kraj Drugog svetskog rata ,na komicno satiricni nacin prati nemačkog desetogodišnjeg dečaka(Roman Griffin Davis)kome je san da postane član Hitlerove mladeži. Sve dok ne otkrije da njegova majka(Scarlett Johansson) krije jevrejsku devojcicu (Thomasin McKenzie) u njihovoj kuci. Jojo se tada mora suočiti uz pomoć svog imaginarnog prijatelja, Adolfa Hitlera (Taika Waititi) sa svojim naivnim patriotizmom .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back