Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce sam gledala ovaj film koji me nije stavio ravnodusnom, a koji ima vise nominacija za Oskara 2019.g.

A Star is Born

muzicki, drama
ocena 8/10
igraju :Lady Gaga i Bredli Kuper, Sam Eliot
Radi se o pravom autorskom delu Bredlija Kupera, koji je napisao ,režirao i u njemu glumi i peva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između popularnog muzičara na zalasku karijere i mladoj pevačici u usponu. Film obiluje dobrom muzikom koju je pisao sam Kuper a sve su pesme u filmu snimane uživo...I Bredly i Lady Gaga ostavili su fenomenalan utisak

A-Star-Is-Born-Trailer-Lady-Gaga.jpg
Интересантно да раније две од три верзије овог филма имају по једног Оскара и то за оргиналну причу и музику.
Готово сам сигуран да ће и овај добити можда чак и за глуму.Мени лично верзија из 1976 и ова задња је одлична, Bradley Cooper тотално одушевио у сваком смислу поготово када сам дошао до спознаје да су све пјевали уживо.Дакле он је и продуцент и глумац и режисер.Капа доле за ангажман.Такође морам признати да нисам велики фан лика и дјела Lady Gagе међутим после овог филма је гледам другим очима, показала је и доказала да је умјетник пре свега.Свакако квалитетан римејк вредан пажње од музике, глуме, сценарија до пјесама у самом филму које су квалитетне без обзира што су рађене само за филм.Препорука и висока оцјена од мене без обзира што је римејк у питању ( 4/5).
https://www.imdb.com/title/tt0029606/?ref_=nv_sr_4
https://www.imdb.com/title/tt0047522/?ref_=fn_al_tt_3
https://www.imdb.com/title/tt0075265/?ref_=nv_sr_2

Poslednja izmena:
buljavu lejdi gagu ni na slici ne varim

Била је на висини задатака поготово ако се узме у обзир да није глумица и да јој ово дође више као експеримент.
Вреди погледати филм свакако...држи пажњу иако је у питању музичка драма...

Интересантно да раније две од три верзије овог филма имају по једног Оскара и то за оргиналну причу и музику.
Готово сам сигуран да ће и овај добити можда чак и за глуму.Мени лично верзија из 1976 и ова задња је одлична, Bradley Cooper тотално одушевио у сваком смислу поготово када сам дошао до спознаје да су све пјевали уживо.Дакле он је и продуцент и глумац и режисер.Капа доле за ангажман.Такође морам признати да нисам велики фан лика и дјела Lady Gagе међутим после овог филма је гледам другим очима, показала је и доказала да је умјетник пре свега.Свакако квалитетан римејк вредан пажње од музике, глуме, сценарија до пјесама у самом филму које су квалитетне без обзира што су рађене само за филм.Препорука и висока оцјена од мене без обзира што је римејк у питању ( 4/5).
https://www.imdb.com/title/tt0029606/?ref_=nv_sr_4
https://www.imdb.com/title/tt0047522/?ref_=fn_al_tt_3
https://www.imdb.com/title/tt0075265/?ref_=nv_sr_2

gledao sam neki francuski film na istu temu verovatno rimejk ....
film nije los ali nema sanse da dobije oskara
da nisam gledao film ne bi znao kako izgleda Lady Gage:lol:

Robin Hood - 6,5/10

Robin Hood u drugom svetskom ratu. Tako izgleda. Strele biju bolje nego smajseri, a postoji i sarac verzija koja cepa zidove.

Firmirana odeca je takodje obavezna da se glavni likovi istaknu od statista.

Over the top akcija, efekti, eksplozije, oruzja i kostimi.

Ali moze da se gleda kao neki novi pogled na staru temu.

Deluje da je prosao po ocenama nesto losije od svojih prethodnika King Arthur: Legend of the Sword, A Knight's Tale...

51EmXfqovoL._SX342_.jpg

Odličan, ''kosmički vestern''...! Koneri ''nosi'' film koji bi bio dosta slabiji od njega...Ali su se oslično pokazali i Piter Bojl i Fransis Sternhagen, koju sam skoro zaboravio ali je bila dobra glumica u 80-tim...Slika prilično depresivnu sliku budućnosti gde tehnika napreduje ali ljudski duh stoji zaleđen poput zvezda u svemiru...9/10

917cp3H2dHL._SY445_.jpg

Odličan stari SF...Sa tehnoločkim efektima mnogo ispred svog vremena...Oflična ekipa glumaca počev od Kirka Daglasa, u tipičnoj ulozi, preko ''sexi'' Fare Foset, do Harvija Kajtela u jednoj od njegovih prvih prepoznatljivih ''totalni negativac i kreten'' rola...Robot je dobro urađen takođe, za to vreme, podseća na robokap franšizu...9/10

Bohemian Rhapsody
biografski film , drama
ocena 8
uloge: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
Priča o legendarnom rock bendu Queen i pevaču Freddie Mercuriju, koji je doveo do njihovog čuvenog nastupa u Live Aid-u (1985).
Film je nominovan u pet nominacija za nagradu Oskar 2019.g. uključujući nominacije za najbolji film i najboljeg glumca u glavnoj ulozi (Rami Malek)

51ccGzfjEbL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

- - - - - - - - - -

Mortal Engines (2018) 2/5
https://www.imdb.com/title/tt1571234/
MortalEnginesPoster.jpg

Волим некада погледати те скупе филмове, овај је коштао ни мање ни више него 100 милиона долара.
Констатација:дуго нисам гледао већу збрку од сценарија и режије, тотални бродолом.
Ништа није вредно пажње,не знам шта бих рекао сем што ми је била симпатична игранка на почетку филма када један град гања мањи други и улови га... :D

Mortal Engines (2018) 2/5
https://www.imdb.com/title/tt1571234/
MortalEnginesPoster.jpg

Волим некада погледати те скупе филмове, овај је коштао ни мање ни више него 100 милиона долара.
Констатација:дуго нисам гледао већу збрку од сценарија и режије, тотални бродолом.
Ништа није вредно пажње,не знам шта бих рекао сем што ми је била симпатична игранка на почетку филма када један град гања мањи други и улови га... :D

2x sam se zezno i pogledo trailer,zapitah se sto im je to trebalo

Black Panther
SF
po marvelovom stripu
ocena 7, 5
Nominovan za Oskara 2019 g.

U ovom Marvelovom filmskom univerzumu radnja se dešava u Vakandi,izmišljenoj afričkoj državi koja je samo naizgled siromašna i nerazvijena a u stvari je jedna od najnaprednijih na svetu po pitanju tehnologije i prirodnih bogatstava. Pomenuta je u filmu Kapetan Amerika: Građanski rat kada je njen kralj ubijen i kada njegov sin T'čala (Čedvik Bouzman) treba da preuzme njegov presto uprkos svom duplom identitetu (Crni panter).
Nakon tragičnih događaja, T'čala se vraća u domovinu da preuzme presto Vakande, tehnološki vrlo razvijene afričke nacije. Ali pojavljivanje starog neprijatelja (Majkl B. DŽordan) će staviti T'čalu na velika iskušenja, i kao suverena država i kao svog alter ega Crnog pantera. Naći će se u srcu konflikta koji ne samo da ugrožava Vakandu već i ceo svet.

black-panther-stance-i56196.jpg

Gledaj dalje. Dvojka je bolja od keca, a trojka ce biti jos bolja. z:)

Tu je najzanimljivija stvar Continental po kome ce praviti seriju. A u dvojci se razvija ta prica vise nego u kecu.

:ok:

Juče sam stigao da pogledam pola drugog dela; već mi se svideo više nego kec... čini mi se da su imali veći budžet za nastavak, Rim kao lokacija... a i akcija je raznolikija.... red jurnjave kolima, red tabačine; još sam se iznenadio kada sam video Franka Nerija, dobro se drži matorac za svoje godine...

Instant Family

drama i komedija
igraju: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner
Bracni par koji ne moze da ima dece odluci se na starateljstvo i to troje dece od toga najstarije je tinejdzerka..
Tipicna americka propaganda da posle filma pozelite i vi da usvojite decu, ali film je zabavan i u delovima i komican .
Ima ocenu 7,8 od 10 i osvezice vam popodne

A Simple Favor - 8,5/10

Filmcina. Mislim ako ne ugasite film posle 15 minuta. I ako ga gledate u dobrom drustvu.

E sad to moze da zavara. Tako sam nekada gledao Fright Night u bioskopu sa dva drugara. Sve vreme smo provaljivali, zezali se, pravili zajebanciju na film, cela sala u bioskopu se smejala. Izasao sam iz bioskopa i narednih 20 godina sam mislio da je film vrhunska komedija sa vampirima. Sve dok ga nisam ponovo pogledao.
z:)

Tako mi je i ovo leglo veceras. Mozda bi bio totalni crap da sam ga gledao sam.

U svakom slucaju pohvale za Annu Kendrick i Blake Lively.

https://www.imdb.com/title/tt3750872/

The Wife (2017)

Ima lepih momenata, dobra gluma, zanimljivi detalji sa ceremonije dodele Nobelove nagrade za književnost. Međutim, negde mi izmiče smisao ovog filma, osim ako je trebalo da ukaže na probleme žena velikih ljudi i njihovih tajni koje obično ostaju u četiri zida. Ili da prikažu iritantnog književnog kritičara koji je promašio profesiju tablidnog novinara. Sve u svemu: 6/10

Blackkklan

Nominovan za Oskara 2019.g.

Reditelj Spajk Li je u svom stilu u ovom filmu ispricao pricu o problemu rasizma u Amerisi
Prica "BlacKkKlansmana" stavljena je u Kolorado, SAD, tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Policajac Ron Stalvort, kog tumači Džon Dejvid Vašington,( jedan od sinova glumca Denzela Vašingtona), pridružuje se Policijskoj stanici u Kolorado Springsu. Ubrzo započinje istragu o Kju-kluks-klanu, a njegova istraga ga dovodi i do članstva u ovoj rasističkoj organizaciji. Film je snimljen po istinitom događaju, a upozorava gledaoce da problem rasizma u SAD postoji i danas. Pored Vašingtona glavne uloge tumače i Adam Drajver, Tofer Grejs i Laura Harier

blackklansman.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back