Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kralj Petar I (2018)

Ocena: 9/10

Pogledajte prilog 521440

Upravo se vratih iz bioskopa pa da podelim utiske. Bio sam izuzetno skeptičan i već unapred pripremljen da će ovo biti promašaj, pogotovo što Kralja Petra I glumi Lazar Ristovski i što je film manje više državni projekat... Prevario sam se i drago mi je zbog toga! Odlično ukombinovana priča o Kralju Petru, Momčilu Gavriću i golgoti koju su prošli Srpski narod i vojska za vreme prvog velikog rata (bar do Krfa). Na momente izuzetno realistično i stresno za gledanje a produkcijski film je na zavidnom nivou, počevši od scena, efekata, statista, kostimografije i svega ostalog. Na kraju su svi izašli ćutke iz sale pognute glave i posle filma stvarno ostaje gorak ukus onoga šta su ti ljudi sve preživljavali za vreme velikog rata. Imam par zamerki koje svakako ne mogu da pokrvare moje iznenađenje jednim pristojinim filmom vezanim za ovaj period a to su neadekvatna muzika za pojedine kadrove (bolje rečeno instrumenti u pozadinskoj muzici nekoliko kadrova), malo odstupanje od istorijskih činjenica u nekoliko situacija radi pravljenja veće ili manje drame, takođe nekoliko kratkih scena koje uopšte nije trebalo ni stavljati u film, uloga Živojina Mišića koja po mom mišljenju nije legla Svetozaru Cvetkoviću što ne znači da je loše odglumio nego se jednostavno nije pojavljivao u dovoljnoj meri (moguće je da će sve te detalje nadoknaditi u seriji) i kao poslednje sam kraj filma koji nije trebao tako da se završi! Razumem da je ovo priča o stradanju ali kada bi nekoliko nebitnih scena bilo izbačeno i umesto njih stavljene scene proboja Solunskog fronta, par kadrova Kralja Petra i Momčila Gavrića u tom periodu i na kraju njegova sahrana ili ako ništa oslobođenje zemlje bio bi to idealan film! Lazar Ristovski je dobro odradio ulogu Kralja Petra I, dok je klinac koji glumi Momčila Gavrića bio maestralan, čak bi rekao da je bio bolji od cele postave što je i dalo ovakvu posebnu emociju filmu. Sve u svemu pohvala i preporuka da pogledate u biskopu.

Potpuno se slazem. Konacno posle 100 godina neko da snimi golgotu naseg naroda koji je dobio svaku bitku i cersku i kolubarsku a opet morao je da se povlaci zbog nemanja oruzija za ratovanje (gde su nam bugari zabili noz u ledja). Ovo svako mora odgledati da zna za nasu istoriju svidjao mu se film ili ne

Ma brale meni sve to miriše na pripremanje terena za JOŠ JEDAN izgubljeni rat...A taj lik se slizo sa ''upravom'' ko zna šta je sve uradio da dobije lovu za budžet, to se možda sazna nekada...
Anyway...
Battle.Beyond.the.Stars.1980.jpg

Prilično zabavan i solidan sf...Jeste ''rip off'' ratova zvezda ali vrlo ozbiljno urađen, na osnovu ''Sedmorice Veličanstvenih'' a ima i smisao za humor koji fali RZ! Ima i prsatu Sibil Daning iSvemirski Brod Sa Grudima...z:D 9/10

268x0w.png

Ideja odlična, realizacija...Jedva prelazna ocena...6/10:zroll:
MV5BMjI1MDg5NzAyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzU5Mzk4NjE@._V1_UY1200_CR80,0,630,1200_AL_.jpg

jedan od omiljenih i najstrašnijih mog detinjstva...Iako ''dečiji'' ima mnogo ''večitih istina'' i pametno odrađenih scena koje prevazilaze običnu priču o ''nadnaravnom''...Odlične uloge za Rouana Etkinsona, Anđeliku Hjuston, kao smišljeno za nju, Mai Ceterling, Džejsen Fišer, koji je moje godište, zanimljivo kako ta ''deca glumci'' retko kada postignu nešto kasnije u životu, osim možda Dru Barimor...U svakom slučaju savršen film za zimu i praznično raspoloženje, dok napolju duva vetar i pljušti kiša ili sneg...Nekoć su čak i dečiji filmovi bili pravljeni da ne vređaju prosečnu inteligenciju, danas ih prave kao da su deca totalni debili. 10/10

Goxy dao šesticu?

Epski momenat koji treba ovekovečiti i sačuvati.

Ma nemoguće da je taj film toliko loš.
Čuda se dešavaju! Zaista je loš, uistinu sam se trudio da mu nađem jake točke ali...A baš sam očekivao dosta jer nije ''holivuski'' već finski ali ja zapravo kao holivuski samo sniman u Finskoj, nznm na šta im je otišao budžet, koji mi je nije delovao mali...:zblesav:
Elem
The.Nest.1988.720p.BluRay.x264-x0r.jpg
Nešto sasvim drugačije...Ko zna koliko puta manja sredstva a rezultat ko zna koliko puta bolji!!! Remek-delo ali ne za one sa slabijim stomakom...Ja sam mislio da me više ništa ne može iznenaditi ali...Ima i dosta blesavog crnog humora iz osamdesetih...9/10

The World's End

Pogledajte prilog 523929

Alkoholičar okuplja grupu starih drugova iz srednje škole ne bi li završili obilazak 12 pabova u rodnom gradu. Ubrzo otkrivaju da je grad zadesila invazija vanzemaljaca. Mnogo duhovit i zabavan film sa odličnim glumcima, jedino je kraj malo previše blesav. Preporuka. 10/10
Meni je bio baš zabavan, više nego ''Shaun Of The Dead''...Fali nam dobrih horor komedija, poput ove...
619a0725b9c4625541cd59db967dcb14.jpg

U 80.-tim su znali to da prave...Kada vidiš ''aero-bik'' na TV-u i 'Majkl Đekson'' zombija i one naivne, ni dobre ni loše, priglupe likove poput ''Edija'', toga danas više nema...:zstidljivko:9/10

Roma
ocena 8/10

Reditelj: Alfonso Kuaron

Crrno beli meksicki film, dobitnik Zaltnog lava u Veneciji i nominovn za Oskara u kategoriji stranih filmova
Prati žene iz Kuaronovog detinjstvau Meksiku, 70-tih godina u cetvrti Roma u kojoj je zivo : majku iz srednje klase koja vodi udoban život i dve porodične sluškinje, u zemlji sukobljenom sa velikim nejednakostima i nasilnim nemirima.

Dr6PzERUcAEcZlt.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back