Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ipak mislim da je prevazidjen efekat koji je mlak u odnosu na sve sto danas izlazi,danasnje generacije se smore ukoliko u prvih 5 minuta nema 10 mrtvih:lol:

Ma pazi ne ocekujem ja neko klanje, niti su mi takvi horori strasni i volim neke starije horore ala The Exorcist ili The Changeling, ali ovo je stvarno jezivo dosadan film. Bukvalno se nista ne desava, odnosno na svakih sto minuta, pa me zanima sta je toliko fenomenalno vezano za njega sto ja nisam videla.

mani u svakom slucaju lezi da pogledam starije sranje po 20x nego da se kockam sa novim block busterom,samo kad procitam za nesto novo pozitivne komentare,a smorim se na pola dodje mi da ispljunem dislike:lol:

Živa istina! Ja već duže vreme gledam isključivo stare filmove, sve do nekih ranih 90-ih. Nakon toga na prste mogu da se izbroje stvarno dobri filmovi. (naravno, pri tome mislim isključivo na holivudske).

Changeling (http://www.imdb.com/title/tt0824747/)

Biografski film vezan za nestanke dece, korumpiranost policije, i pokušaje da se ugase svi glasovi koji bi naškodili vlasti.
Posle nestanka sina, i ponovnog pojavljivanja zabrinuta majka ne posustaje u pokušaju da dokaže da vraćeno dete nije njeno.
Policija tvrdi da je njeno uverenje posledica šoka koji se doživela, a promene na detetu su posledice trauma koje je doživelo.
Odlična Anđelina, mislim da je ona bila izvrstan izbor za ovu ulogu - uspela je da iznese ulogu na adekvatan način - očajna ali nesalomiva žena koja ne daje da joj se pokori dostojanstvo.

Film koji unosi gorčinu u svaki minut svojih kadrova.
I koji do kraja ostaje težak.
Sasvim dobro ostvarenje.
4/5

v1.bTsxMjU3NzQzNDtqOzE3NjUwOzEyMDA7MjAyNTszMDAw

Bolji od mračne kule, bar se dešava nekom tradicionalnijem okruženju...8/10

goksi, jel si odgledao mozda film House on the Haunted Hill iz 1959-te? Jel vredan gledanja?

51PHBE1RH9L._SY445_.jpg

Solidan stari, blaža verzija ''pogrešnog skretanja''...Iako ima ''praznog'' hoda i spore radnje, kreativnog ''ćorsokaka'' to nadomešćuje trenucima kada opuštenost smenjuje extremna napetost i scenama izazova Prirode, poput penjanja na onu klisuru usred noći...! Ima i nekih dobrih ''filozofiranja'' poput
...Vojt i Rejnolds super, kao i ostatak ekipe...Kako su stari filmovi imali integritet i zaista si verovao kada su se glumci radovali, tugovali, bili besni ili uzbuđeni:) 9/10

Ne znam brale, sve je manje rupa u sistemu, uskoro ćemo i mi kao amwri morati da plaćamo za svaki film...:neutral:
... i kad su ih silovali. Brrr. Ne bih ponovo gledala, nema šanse.
Ono kad ga teraju da njišta kao svinja!:mrgreen:
Bilo mi je mnogo strašnije kada sam ga prvi put gledao kao klinac. Msm da je to malo preterano, ali opet dosta ljudi nestaje u njihovim šumama, koj bi ga znao...:confused:
Elem.
MV5BNTczMDIyOGYtMjU5NS00YmIyLWJmZTctZjc5Yjg2MDgxZjk3XkEyXkFqcGdeQXVyNTc1Nzc0MzM@._V1_.jpg

Totalno uvrnut fim koji mi je uterao strah u kosti u detinjstvu:eek: Isto toliko uznemirujući i danas! Mešavina horora, komedije i drame u savršenoj razmeri, nisam to video u mnogo filmova...Ideja totalno istripovana i realizacija jeziva...Glavna junakinja bi trebala da dobije Oskara za ulogu!:D 10/10

Deliverance je odlican film, sto nije nista cudno jer sedamdesete rula.

Btw, kako je Hondurase daj neki film da gledam veceras. :mrgreen:

Da li si gledao
[/SPOILER] Bilo mi je mnogo strašnije kada sam ga prvi put gledao kao klinac.
[/QUOTE]

Pa to, Deliverance i Southern Comfort su mi traume iz detinjstva. Mislim, filmčine, naravno, ali crni mrak.

body-bags.jpg

Odličan stari od Drvodelje(Karpentera), ne primećuje se da je TV film. Čak i Karpenter ima ulogu naraotora, prilično bizarnu...Film ima jezive momente, jedan je od jezivijih koje sam gledao tako da ga treba pažljivo gledati...Pojavljuje se gomila super glumaca i reditelja npr Ves Krejven, Sem Rajmi, Dejvid Karadin...Šteta što nema više ovakvih filmova sa pričama...10/10

Davno sam gledao taj, svideo mi se...:)
reanimator.jpg

Ko ovo uspe da pogleda od početka do kraja taj je hadžija...Iliti bos:eek::lol:
Džefri Kombs, Brus Abot i Barbara Krampton odlični ali i ostali, bizarno, smešno, tužno i strašno! Odlična muzika...9/10

- - - - - - - - - -

Kada ovo pogledaš više nikada nisi isti...:mrgreen:

Ja ne znam kako ti ljudi zaista žive tamo ali na osnovu onoga što znam, su očigledno mnogo sexualno slobodniji nego mi ovde, ovde postaje kao u nekoj islamskoj zemlji...:neutral:
Probao da gledam
cover_full.jpg
Posle pet minuta rasturio X dugme, ono je bilo toliko mizerije i bede u samo prvih pet minuta da je bukvalno neizdrživo, mogo da zamislim šta se dešava kasnije...:neutral:

Da li si gledao Pelham 1 2 3, ne rimejk, nego inaj iz 1974? Pošto je to jedan od dobrih iz sedamdesetih koji sam nekim čudom propustila u detinjstvu, i gledala tek pre par godina... Njujork, štokavi metro, dobre face...
Upravo odgledao, hvala na preporuci, odlican film. Svi su bahati i nadrkani, ladno sam se pronasao u likovima. :mrgreen:

Ne skrtari na filmovima, samo preporucuj, verujem u tvoj sud.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back