Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Maze runner 2 (2015)

http://www.imdb.com/title/tt4046784/?ref_=nv_sr_1

Претјерали су у сваком смислу. Први филм је добар, али наставак катастрофа. Гледао сам до пола, а онда на прескоке до краја и сморио се. Предвидљив. Прича нелогична, неповезана итд..Много сам разочаран. Биће и трећи дио, јер се другим не завршава. Трећи нећу ни погледати.

2/10 - и то да се ногом ударају у гузицу.

Maze runner 2 (2015)

Претјерали су у сваком смислу. Први филм је добар, али наставак катастрофа. Гледао сам до пола, а онда на прескоке до краја и сморио се. Предвидљив. Прича нелогична, неповезана итд..Много сам разочаран. Биће и трећи дио, јер се другим не завршава. Трећи нећу ни погледати.

Isforsiran mi je drugi deo.

every secred thing

film je o dve devojcice koje su otele dete ko male,sad izlaze posle 7 god iz zatvora i opet nestaje mala beba...film nije komplikovan i neka ludacka prica al bi mu dala 9 zbog prirodnosti,nacina glume,i to sto nije u grcu..emocije su lepo prenesene,i medjuljudski odnosi ma koliko uvrnuti..
a poslednji frejm filma isto baca u dilemu celu osnovu price:)
u sv sl drago mi je sto sam ga odgledala posebno jer su mi se smucili ovi svakodnevni na istu foru...znam da se ponavljam ali prva rec koja mi pada na pamet je PRIRODAN..u prici,glumi i svemu...
valjda su mi se smucili ovi nalickani...

The Martian (2015)

http://www.imdb.com/title/tt3659388/

Film za bioskop, prvenstveno zbog efekata.Zamisao je bila dobra - kako preživeti na Marsu.Ali objašnjenje kako to ostvariti je na nivou rečenice Tajlera Dardena u Fight Club da se od leda i đusa može napraviti eksplozivna materija.Kako li je već rekao.Ko odgleda film shvatiće o čemu se radi.

Priča - tri trojčice, tri dvojčice.Opšta ocena oko 6 ( za trud) sa tendencijom daljeg pada do nivoa zastarelih SF filmova kao paradajz ubice ili džinovski mravi.

Poslednja izmena:
Maze runner 2 (2015)

Tinejdžerski akcioni sa elementima rialiti šoua. Pokušavaju da nas ubede da će grupa klinaca preživeti sve one zajebancije. Priča o prijateljstvu, požrtvovanosti, izdaji.... :mrgreen:

Fading Gigolo (2013)

51PWAp9flXL.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2258345/

Džon Torturo bolje da je dao Vudiju priliku da režira i napiše scenario za ovaj film, umesto što ga je uzeo za neobičnu ulogu makroa.

Film "fula" na dosta mesta, ali prvenstveno kada je u pitanju neubedljiva režija i scenario, koji je mogao da bude mnogo duhovitiji i efektniji.
Sama ideja da se na satiričan način prikažu neke relegijske dogme samim tim ostaje bez prave realizacije, jer film jednostavno nije duhovit. Naravno, izuzev Vudija, koji na svoj šarm nekako uspeva da iscedi suvu drenovinu iz scenarija, iako je njegov lik totalno nedefinisan.

Umesto što je pokušavao da kopira Vudija, kombinujući džez muziku i kadrove Njujorka, pokušavajući da napravi neke kvaziintelektualne fore sa citatima na latinskom, bolje da je Vudiju predao scenario na doradu i pustio mu da on sam režira ovu priču. Ovako, imam osećaj da je sve urađeno na silu, da je okupio Šeronku, Sofiju Vergaru i još par ortaka i ortakinja iz Holivuda i pitao ih da li bi statirali u njegovom filmu.

5/10 od mene za ovaj Torturov pokušaj...

51Jd2EKYJNL.jpg

Dobar stari italijanski...Kod nas je preveden čini mi se, kao ''Đavo u telu''. Bio prilično skandalozan u svoje vreme zbog par scena...Lepo opisuje šta se dešava kada su neke žene malo luđe od proseka:mrgreen::lol: Sve u svemu dobar za odmaranje mozga...Glavna glumica Detmers je zaista prelepa i prirodna odmor za oči od ''modernih'' lepotica...9/10

Da nisi malo prestrog...:per: Ne možeš da očekuješ ''andaluzijskog psa'' ili sličnu filozofiju...:mrgreen:

Jok.Preblag sam. Nisam ni očekivao neku dubinsku priču nego gomilu efekata dok se boje ne rastope. Međutim dok sam čekao da se ti efekti konačno i pojave smorio sam se. A efekti su ništa što već nije viđeno u ovom serijalu samo nabudženo novijom tehnologijom.Zapravo prvi film je srazmerno tom vremenu bio takva bomba da je zapanjio svet i uzeo za to doba neverovatnih milijardu $.Ovde nema ničeg novog po pitanju efekata što ne nude drugi moderni filmovi i to daleko bolje.
Upravo se spremam da odgledam Sharknado 3, koji mi iako tv film daleko manjeg budžeta deluje 100 puta bolje.

Poslednja izmena:
Dobro ono morsko čudovište je super odrađeno a što se tiče ''hibrida'' zar zaista misliš da ljudi ne bi prvo pokušali da stvore nešto što krvoločnije nego nešto što bi paslo travu?:per:

To morsko čudovište sa plakata koje jede ajkulu kao običnu giricu me je i navelo da odgledam film. Povodljiv sam pa verujem u plakate.:malav:
Međutim novi monstrum mi više deluje kao apdejtovani već postojeći monstrum nego nešto posebno novo.

- - - - - - - - - -

Autorska kriza, nemaju mašte jbg.

Воз снова приказан вечерас на каналу Синеманија

Za "Voz snova", rumunski reditelj Nemesku - koji je pred kraj snimanja poginuo u saobraćajnoj nesreći u Bukureštu - dobio je posthumnu nagradu u Kanu. Radnja komedije, snimljene 2007. godine po istinitom događaju, smeštena je u period rata na Kosovu. Na putu ka srpskoj pokrajini, voz sa NATO opremom, je zbog papirologije zaustavljen u rumunskom selu. "Lokalci" na sve moguće načine pokušavaju da požele dobrodošlicu neočekivanim gostima i profitiraju na prepoznatljiv balkanski način. Kada posle pet burnih dana kompozicija napusti selo, iza sebe ostavlja slomljena srca, uništene snove i građanski rat.

...

Zaplet je sledeći: u toku bombardovanja Srbije 1999. NATO voz koji prevozi američke vojnike i tajni (i na kraju ne tako bitan) tovar biva zaglavljen u rumunskoj varošici voljom lokalnog funkcionera železnice, čoveka inadžijsko-birokratskog duha koji je pri tom najmoćnija (i najomraženija) osoba u selu. Pa ipak, njegova prava motivacija za zadržavanje voza je nešto ličnije prirode...

Ono što počinje kao prilično zabavna satira na račun nevoljnih ambasadora jedne velike sile, pretvara se u znatno složeniju priču gde je Nemescu prepleo inicijalno satirični ton s duhovitom ali i gorkom alegorijom o aktuelnim globalnim društvenim odnosima (sa sve relevantnim crno-belim odjecima iz prošlosti kojima i započinje film), i vrlo ličnim životnim pričama žitelja malog mesta koji pokušavaju da ovaj (zakasneli) dolazak Amerikanaca iskoriste na „najbolji“ mogući način.

U dva i po sata trajanja, koja se ne osete, uspešno je integrisana (iako tek ovlašno skicirana) čak i jedna priča o odrastanju, čijim zaključenjem Nemescu i završava film, i to nakon pomalo neočekivano gorkog finala koje može da se čita kao vrlo cinična, ali i vrlo istinita metafora o uzaludnosti politike intervencionizma, i o tome kako je lako, uprkos nekad i dobrim namerama, potpaliti ono najgore u ljudima.

Савршен филм, пријатно изненађење.

Poslednja izmena od moderatora:
Воз снова приказан вечерас на каналу Синеманија

Za "Voz snova", rumunski reditelj Nemesku - koji je pred kraj snimanja poginuo u saobraćajnoj nesreći u Bukureštu - dobio je posthumnu nagradu u Kanu. Radnja komedije, snimljene 2007. godine po istinitom događaju, smeštena je u period rata na Kosovu. Na putu ka srpskoj pokrajini, voz sa NATO opremom, je zbog papirologije zaustavljen u rumunskom selu. "Lokalci" na sve moguće načine pokušavaju da požele dobrodošlicu neočekivanim gostima i profitiraju na prepoznatljiv balkanski način. Kada posle pet burnih dana kompozicija napusti selo, iza sebe ostavlja slomljena srca, uništene snove i građanski rat.

...

Zaplet je sledeći: u toku bombardovanja Srbije 1999. NATO voz koji prevozi američke vojnike i tajni (i na kraju ne tako bitan) tovar biva zaglavljen u rumunskoj varošici voljom lokalnog funkcionera železnice, čoveka inadžijsko-birokratskog duha koji je pri tom najmoćnija (i najomraženija) osoba u selu. Pa ipak, njegova prava motivacija za zadržavanje voza je nešto ličnije prirode...

Ono što počinje kao prilično zabavna satira na račun nevoljnih ambasadora jedne velike sile, pretvara se u znatno složeniju priču gde je Nemescu prepleo inicijalno satirični ton s duhovitom ali i gorkom alegorijom o aktuelnim globalnim društvenim odnosima (sa sve relevantnim crno-belim odjecima iz prošlosti kojima i započinje film), i vrlo ličnim životnim pričama žitelja malog mesta koji pokušavaju da ovaj (zakasneli) dolazak Amerikanaca iskoriste na „najbolji“ mogući način.

U dva i po sata trajanja, koja se ne osete, uspešno je integrisana (iako tek ovlašno skicirana) čak i jedna priča o odrastanju, čijim zaključenjem Nemescu i završava film, i to nakon pomalo neočekivano gorkog finala koje može da se čita kao vrlo cinična, ali i vrlo istinita metafora o uzaludnosti politike intervencionizma, i o tome kako je lako, uprkos nekad i dobrim namerama, potpaliti ono najgore u ljudima.

Савршен филм, пријатно изненађење.

Gledala sam ga. preporucio mi je bivsi decko. On je imao najboljeg druga, koji gleda samo filmove za koje niko nije cuo. Pricala sam vam vec da je neki "filmofil" kao mnogi od vas ovde. I ovaj moj bivsi se nesto pravio pored mene.
Film je odlican, a ja sam ga ranije ovde preporucivala. Ono sto je strasno je opstanak tog komunistickog mentaliteta i dalje. Ove iz Istocne Evrope cim cuju da je neko iz Amerike odmah bi da se udaju. Armand Asante se nije bas proslavio tom ulogom, a i sada kako je stariji, da ne kazem martoriji sve je gori. Njegovo ucesce u "Montevideu" je ucinilo da ovaj horor bude jos i tragedija. Inace, mislim da sam ispricala da me je on muvao i da je hteo mene da vidi. Upravnik stanice ili glavni u tom mestu, sad se ne secam moram da pogledam u dnevnik je smesan, prvi put je dobio malo vlasti i to da je pokaze na Amerikancima, koji misle da je sve spremno samo za njih. Film je prilicno komleksan i dobar.
Rumunska kinematografija ima mnogo dobrih filmova.

Star Wars: The Force Awakens - 9/10

Dobra vest - nije sranje kao epizode I-III. Glavna stvar koja je izdvaja iznad I-III je odlicna ekipa, klinci Daisy Ridley i John Boyega su doktori za glumu u poredjenju sa Christensenom i Portman.

Film je u sustini rimejk cetvorke, ali sa naslednicima originalne ekipe. Prvi deo filma je za cistu desetku, stvarno sam bio zadovoljan. Drugi deo je JJ morao da sjebe sa svojim vidjenjem Star Warsa kao sto je sjebao i Star Trek. 2 greske koje nece promaci ljubiteljima SW-a, a koje su me naterale da razmisljam o njima umesto da gledam film. Treca greska je jedna maska koja ni slucajno nije trebala da se skida. Verujte mi na rec. Treci deo je izvadio stvar, moram reci da je muzika vrhunska u ovom delu, najezio sam se nekoliko puta. :D

Efekti su unormaljeni u odnosu na epizode I-III, islo se na stari smek prva tri filma. Ostatak ekipe dobar, pored klinaca koji su izneli film, posebno Daisy Ridley koja je pravo otkrice, tu je i originalna ekipa i dosta poznatih faca u sporednim ulogama... Humor, akcija, sve ostalo je tu... Preporuka. :ok:

Aj da ne budem potpuno bezobrazan, film se može odgledati i čak uživati u njemu...ali posle pola litre vinjaka ili jedne buksne.:rotf:

Kaže se ''pola kile'':mrgreen:
Rush_UK_poster.jpeg

Dobar ''uradak''...Ne savršen, gluma malo tanka, nekako ostavlja utisak ''instant'' ostvarenja ali svakako pun energije, vatre, dima, krvi...Suparnici-džentlmeni. Vreme koje je nepovratno nestalo...Iako je možda bilo predviđeno da glavni glumac zaseni sve, meni je mnogo bolji Niki to jest Daniel Bril...Lep film koji će svakako zainteresovati ljubitelje trka što ja nisam... Final verdict 8/10
latest

Ovaj film sam gledao na delove a poslednji deo sinoć po magluštini :per: Ovo mi je već verovatno 10.-ti put da ga gledam i svaki put otkrijem neki novi detalj...Obožavao sam novelu i koliko god da je film Odstupio od nje i dalje ga gledam kao dragulj u moru splačina koje nam se serviraju...Gluma kao i prethodnom malo tanja, na momente suviše opuštena i neuverljiva ali je postignut efekat duboek psihološke analize masovne histerije i psihologije, rulje i (verskog, u ovom slučaju) fanatizma a sve u strašnim uslovima prigušenog zvuka i blokade sa svih strana od strane neprobojne bele zavese...Možda me ovaj film tako dojmio jer smatram da je vreme da bahata, pohlepna, arogantna i nezahvalna ljudska rasa bude ''pometena'' i da novi gospodari ''preuzmu'' Zemlju...Ipak nije mi se svidelo što je kraj izmenjen u odnosu na knjigu i što je on u duhu okrutne ironije...Interesantno je da je postava prepuna likova iz ''Hodajućih Mrtvih'' tako da sve podseća na generalnu probu istih a i način snimanja je sličan, što ne čudi kada se zna iza svega stoji Frenk Darabont...Ovaj film je svakako, mnogo više od mnogih zaslužio nastavak čak i više ali ništa...Dobro su glumili Tomas Džejn, Marsija Harden, Andre Broger, Tobi Džons, Džefri De Mun...I čudovišta po meni super odrađena, tako sam ih ja i sam zamišljao...Pun pogodak je korišćenje na kraju, pesme ''Host of Seraphim'' od Dead Can Dance koja stvarno zvuči kao ''saundtrek'' za apokaliptični kraj sveta...9/10

latest

Ovaj film sam gledao na delove a poslednji deo sinoć po magluštini :per: Ovo mi je već verovatno 10.-ti put da ga gledam i svaki put otkrijem neki novi detalj...Obožavao sam novelu i koliko god da je film Odstupio od nje i dalje ga gledam kao dragulj u moru splačina koje nam se serviraju...Gluma kao i prethodnom malo tanja, na momente suviše opuštena i neuverljiva ali je postignut efekat duboek psihološke analize masovne histerije i psihologije, rulje i (verskog, u ovom slučaju) fanatizma a sve u strašnim uslovima prigušenog zvuka i blokade sa svih strana od strane neprobojne bele zavese...Možda me ovaj film tako dojmio jer smatram da je vreme da bahata, pohlepna, arogantna i nezahvalna ljudska rasa bude ''pometena'' i da novi gospodari ''preuzmu'' Zemlju...Ipak nije mi se svidelo što je kraj izmenjen u odnosu na knjigu i što je on u duhu okrutne ironije...Interesantno je da je postava prepuna likova iz ''Hodajućih Mrtvih'' tako da sve podseća na generalnu probu istih a i način snimanja je sličan, što ne čudi kada se zna iza svega stoji Frenk Darabont...Ovaj film je svakako, mnogo više od mnogih zaslužio nastavak čak i više ali ništa...Dobro su glumili Tomas Džejn, Marsija Harden, Andre Broger, Tobi Džons, Džefri De Mun...I čudovišta po meni super odrađena, tako sam ih ja i sam zamišljao...Pun pogodak je korišćenje na kraju, pesme ''Host of Seraphim'' od Dead Can Dance koja stvarno zvuči kao ''saundtrek'' za apokaliptični kraj sveta...9/10

Nije baš u pitanju masovna histerija. Sve se dogodilo sa svrhom, a onaj kraj je prikazao svu bednost glume glavnog glumca. Vrištao sam od smeha kada sam video tu scenu i njegovu reakciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back