Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jeste, gomila ljudi pukla u skučenom, zatvorenom prostoru i počela da doslovno veruje u proročanstva iz Biblije. Ako to nije mas histerija ja znam šta je...:)

- - - - - - - - - -

Ja lično ne verujem da bih pribegao samoubistvu u takvoj situaciji mada ne znam niti mogu da tvrdim...:neutral: Ono vrištanje, da...:confused:

Pa jeste, gomila ljudi pukla u skučenom, zatvorenom prostoru i počela da doslovno veruje u proročanstva iz Biblije. Ako to nije mas histerija ja znam šta je...:)

Ako pritom vidiš stvorenja koja doslovno ubijaju ljude kao u proročanstvima iz Biblije onda to nije mas histerija :D .

Ja lično ne verujem da bih pribegao samoubistvu u takvoj situaciji mada ne znam niti mogu da tvrdim...:neutral: Ono vrištanje, da...:confused:

Ratnička smrt do kraja. A za ono kompulsivno teško disanje kao da ima dijareju....:rotf:

Pawn Sacrifice

Ocena 7/10
Film o sahovskom geniju Bobiju Fiseru .Njegov zivot i pobeda nad Borisom Spaskim .
Tobey Maguire igra Fisera a Liev Schreiber Borisa Spaskog

Pawn-Sacrifice-new-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1906426/ - Michael (2011) - film o pedofilu koji drži dečaka zarobljenog u svom podrumu i nakon teškog radnog dana u firmi voli da dođe kući i da se opusti...ocena odgovara filmu.

http://www.imdb.com/title/tt0456912/?ref_=fn_al_tt_1 - A Bittersweet Life (2005) - korejski krimi-drama-akcioni, izvršilac kriminalne organiazcije ne izvršava naređenje pretpostavljenog, odnosno samog šefa, to mu ruši sve što je do tada imao, ocena 7.5. Ima nekoliko nebuloznih scena u filmu mada mi se čini da se na to i išlo, odnosno da se cela ta situacija oko mafije i njihovih poslova prikaže što više besmislenom.

Pawn Sacrifice

Ocena 7/10
Film o sahovskom geniju Bobiju Fiseru .Njegov zivot i pobeda nad Borisom Spaskim .

Ja već odavno, kao veliki ljubitelj šaha, planiram da ga pogledam, nego se plašim da ne bude klasično američko patriotsko proseravanje i propaganda.
Ima li toga u razumnim ili enormnim količinama? :D

Meni ovo, na prvi pogled deluje više kao film o Hladnom ratu, nego kao priča o samoj igri i Bobiju.

Inače, Ameri bi mogli da shvate da Fišer nije jedini dobar šahista koga su imali.
Interesantne životne priče imali su i čuveni Pol Morfi, najbolji igrač sveta polovinom 19. veka i Bobijev uzor, pa recimo Pilsberi koga je prerana smrt sprečila da postane jedan od najboljih igrača na svetu.
Tu je i prvi svetski prvak Štajnic, koji je skončao u Njujorku u najvećoj bedi i nervnom rastrojstvu.

Sve su to interesantne biografske priče za ekranizovanje.

Bridge of Spies

Spies-feat.jpg

Sto bi rekao Pikac: "Nista, brate, nista. Ni da me dirne". Dobro, nije bas katastrofalno los, ali je nepotreban i smoran, iako tehnicki odlican.

Druze Stivene, vrati se ajkulama, vanzemaljcima i robotima. Mani se politicke propagande.

6/10
politicka propaganda...hmmm ne bi bas rekao
film je dobar, odlican holivudski film sa par onih romanticarskih djelova ali to se i ocekivalo..
prognoziram henksovu nominaciju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back