Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
komt_een_vrouw_bij_de_dokter.jpg

Iako je prica dobra i gluma sjajna, nekako nije film uspeo da me odusevi... Dobar je, ali ne mogu reci da je vise od toga.
7/10

Incendies (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1255953/

U principu ne volim filmove u kojima je pokojnik ili pokojnica neka misteriozna osoba čiji život otkrivamo retroaktivno, kroz živote protagonista filma koji idu tragom informacija koje je ona ostavila za života. E, ovaj film je upravo taj fazon, ali ne mogu negirati da me je poslednja deonica potresla.

Do te poslednje deonice, manje-više ravnodušno sam pratio dešavanja na ekranu. Ne kažem da nema kvaliteta, ali sam se malo pogubio u toj igri prošlosti i sadašnjosti, kao i svim tim ratovima, egzekucijama, hrišćanima, muslimanima, tako da sam se tek u toj poslednjoj deonici uključio sa punim kapacitetom. Poslednjih pola sata, iako se mogu naslutiti i mnogo ranije, su šokantni zaista. Toliko šokantni, da mi se zaista u jedniom momentu slošilo, kao svojevremeno kad sam gledao Oldboy, na primer, i još par filmova sa sličnom tematikom.

I, tako, kad se sve sabere, solidan film.

e pa pogledala sam Pazolinijeve Kenterberijske priče

ne znam koliko je uopšte relevantno moje viđenje, budući da nisam nešto ni školovala Pazolinija (mislim da sam samo Medeju i Ptice i ptičurine gledala, dakle od trilogije života ništa), a nisam čitala ni Čosera.

na momente je vrlo duhovit, satiričan ali i vrlo hladan... To je valjda taj Pazolinijev humor (i ptice su sve samo ne "svetle").
u svakom slučaju, zanimljivo je pogledati, naročito ko nije čitao K.priče, da se oseti ta atmosfera pred reformaciju...

p.s. da, nisam preveliki fan Pazolinija, da se naslutiti... pretežak je on za moje skromne intelektualne kapacitete

Poslednja izmena od moderatora:
Jurassic_World_poster.jpg

Još jedna odlična vožnja kao uostalom svi filmovi iz ove franšize, ali je ovaj evoluirao...Radnja nije nešto novo ali je akcija zlata vredna, napetost je takva da se bukvalno znojiš kod nekih scena ili se trgneš drhtiš kod drugih...Stvarno bi bila gotiva da se jednog dana napravi takav park(ić):mrgreen: Dalas Hauardova super kao bolesno ambiciozna, hladna, arogantna žena rastavljena od realnosti ili čak suprotno hiperrealista, što je izgleda danas neki standard, Pret kao totalno opušteni lik, kontrast njoj, heroj i moj omiljeni Vinsent D Onofrio kao zlikovac...:) Inače u filmu se sve nešto vrti oko ''opasnih'' žena ili ženki:mrgreen: to je izgleda neki novi ''feministički trend'' u modernim filmovima...Sve u svemu, na kraju ti bude žao što se završava 10/10

au brate goxy pretera ga:lol:...film je za 4 i to samo zato sto je jurski park...ybt 21 vek je, a efekti i prica nisu makli s pocetka 90-ih. :lol:

msm, bolje spec. efekte su imali 1992 u prvom delu...kad uporedis godinu i efekte. ocekivala sam da je najzlickiji od najzlickijih dinosaurusa pomesan sa ljudskim genima...kad ono velociraptor. blah..

- - - - - - - - - -

jurski park je bio najvece razocarenje za mene. :(

- - - - - - - - - -

i osvetnici i terminator su bili puno bolji osvetnici 6 terminator 6,5 samo mene je terminator rastuzio, kako vreme leti (za godinu dve ce biti nastavak, dal ce svarci da dozivi :sad2:)...jedva cekam x men apokalipsa. iduce godine izbacuju kapetan ameriku, a on mi je dosadan..tek 2017 ce biti nastavak tora...sa lokijem...:zaljubljena:

- - - - - - - - - -

ovde imate filmove za naredne godine...:D

http://www.movieinsider.com/movies/-/2015

Gledala sam Pazolinija i te njegove filmove sve. Vecina mi je odvratna posebno onaj "Salo 100 dana Sodome" tako nesto. Njegovi filmovi su mi previse nabijeni seksom. Naturscici su mi odvratni, a oni su nekako uzeti, jer ljudi uvek vole ruzne i sirove u seksu, iako se svi nesto femkaju, sminkaju, bilduju i depiliraju. Pogledaj "Arapske noci", mozda ti to bude zanimljivije.

Poslednja izmena od moderatora:
Gledala sam Pazolinija i te njegove filmove sve. Vecina mi je odvratna posebno onaj "Salo 100 dana Sodome" tako nesto. Njegovi filmovi su mi previse nabijeni seksom. Naturscici su mi odvratni, a oni su nekako uzeti, jer ljudi uvek vole ruzne i sirove u seksu, iako se svi nesto femkaju, sminkaju, bilduju i depiliraju. Pogledaj "Arapske noci", mozda ti to bude zanimljivije.

hvala, Cico, pogledaću :)

Testament of Youth (2014)

Nakon filma Ex Machina (2015), odgledah još jednu sjajnu ulogu Alicia Vikander.
Film kao film me nije oduševio, nekako ljubavna priča između Vere i Rolanda nije dočarana po mom ukusu, kao da se tome nije posvetilo dovoljno vremena, već se više koncentrisalo na samu Veru.
Ipak, gluma Alicie je za svaku pohvalu, definitivno ću pogledati još jedan njen film gdje joj društvo pravi Mads Mikkelsen (A Royal Affair (2012)).

koliko neko mora da bude nebitan u rl da bi dosao na 4um i sebe pokusao da dokaze preko izbora filmova.:lol:

Znas kako, pojam nebitan, u danasnjoj postavci stvari, je prilicno diskutabilan.

Ja sam, recimo, olicenje nebitnosti u realnom zivotu. Radim dosadan posao, citam depresivne knjige, koristim javni prevoz, imam standardnu porodicu, gnusam se trenutnog stanja stvari, nemocan sam pred sistemom, opijem se kad god mogu, proklinjem. Psujem, ponekad i lajem...
Dakle, nebitnost u fulu, kako bi rekli mladi. E, a onda s druge strane vidim ove bitne, Kristijana, Maju Nikolic, politicare sa kupljenim diplomama, nepismene direktore javnih preduzeca, stranacke vojnike, lopove, tajkune, i onda tako zgrabim tu svoju nebitnost i ne pustam je nikome. Toliko je jako stisnem, da mogu osetiti kako joj kosti pucaju pod pritiskom.

Znas kako, pojam nebitan, u danasnjoj postavci stvari, je prilicno diskutabilan.

Ja sam, recimo, olicenje nebitnosti u realnom zivotu. Radim dosadan posao, citam depresivne knjige, koristim javni prevoz, imam standardnu porodicu, gnusam se trenutnog stanja stvari, nemocan sam pred sistemom, opijem se kad god mogu, proklinjem. Psujem, ponekad i lajem...
Dakle, nebitnost u fulu, kako bi rekli mladi. E, a onda s druge strane vidim ove bitne, Kristijana, Maju Nikolic, politicare sa kupljenim diplomama, nepismene direktore javnih preduzeca, stranacke vojnike, lopove, tajkune, i onda tako zgrabim tu svoju nebitnost i ne pustam je nikome. Toliko je jako stisnem, da mogu osetiti kako joj kosti pucaju pod pritiskom.

Svaka ti cast za komentar :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back