Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Verovatno zbog toga što nisu tako stručni.
Veoma su strucni i precizni.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Verovatno zbog toga što nisu tako stručni.
Veoma su strucni i precizni.
. U suštini, ocenjujem solidnom osmicom ovaj Nolanov pretenciozitet.Gledala sam strasan jeste, ali je strasno glup.
WR - Misterije organizma (1971)
![]()
Posvecen uspomeni na licnost i djelo njemackog socijalnog psihiloga Vilhelma Rajha (cijim teorijama je
Makavejev bio fasciniran), ovaj film slijedi Rajhov americki trag i pokusava rekonstruisati posljednje dane njegovog zivota.
(Rajh je, izmedju ostalog, napisao knjige Funkcija orgazma, Kosmicka superpozicija, Masovna psihologija fasizma, Analiza karaktera, itd.)
Najcuvenije djelo Dusana Makavejeva cija analiza cini osnovu mnogih knjiga o svjetskom filmu sedamdesetih godina
proslog vijeka, nazalost nikada nije bilo javno (komercijalno) prikazano u bivsoj Jugoslaviji.
![]()
Ovaj film "govori o tome zasto je borba protiv slobode misli ujedno i borba protiv slobode ljubavi, te obratno,
ali u okviru iste tendencije, u kojoj mjeri oslobodjenje potisnutog erosa moze i mora biti nuzni preduslov pravog
duhovnog oslobodjenja, onoga sto ce ukinuti situaciju u kojoj interesi dominacije i izrabljivanja namecu covjeku
tu mjeru represije da ona dospijeva do stupnja na kome ocajava i reprodukuje te interese."
Odlican clanak i analiza u "Pulsu", koga zanima.
WR - Misterije organizma (1971)
![]()
Posvecen uspomeni na licnost i djelo njemackog socijalnog psihiloga Vilhelma Rajha (cijim teorijama je
Makavejev bio fasciniran), ovaj film slijedi Rajhov americki trag i pokusava rekonstruisati posljednje dane njegovog zivota.
(Rajh je, izmedju ostalog, napisao knjige Funkcija orgazma, Kosmicka superpozicija, Masovna psihologija fasizma, Analiza karaktera, itd.)
Najcuvenije djelo Dusana Makavejeva cija analiza cini osnovu mnogih knjiga o svjetskom filmu sedamdesetih godina
proslog vijeka, nazalost nikada nije bilo javno (komercijalno) prikazano u bivsoj Jugoslaviji.
![]()
Ovaj film "govori o tome zasto je borba protiv slobode misli ujedno i borba protiv slobode ljubavi, te obratno,
ali u okviru iste tendencije, u kojoj mjeri oslobodjenje potisnutog erosa moze i mora biti nuzni preduslov pravog
duhovnog oslobodjenja, onoga sto ce ukinuti situaciju u kojoj interesi dominacije i izrabljivanja namecu covjeku
tu mjeru represije da ona dospijeva do stupnja na kome ocajava i reprodukuje te interese."
Odlican clanak i analiza u "Pulsu", koga zanima.
Ovaj film mi je totalno van vremena.Pre par meseci je bio clanak u nekim dnevnim novinama o 10-ak zabranjenih filmova u bivsoj Jugoslaviji i on je,naravno,bio na listi.
Jel si gledala? Ako nisi pogledaj, mislim jeste malo cudan i morbidan, ali neki segmenti ideje gore pomenutog sociologa stvarno nisu losi. Inace, ja nikad nisam gotivio Milenu Dravic, ali za ovaj film bih je pohvalio.
Naravno da sam gledala.Posle clanka o kome sam pisala,odmah sam ga skinula.Zato i kazem da je van vremena.Uopste se nisam nadala takvom filmu.U pocetku mi je bio cudan,ali kako je odmicalo vreme,skroz me je uvukao u pricu.Mislim da se shvati skroz tek kasnije,kada malo razmislis o njemu.
Da. Nekako tako čudan i nesvakidasnji. U svakom slučaju baš ostavlja utisak.

Sta mislis kakav utisak ostavlja na ljude sa slabim stomakom![]()
Švarci u naponu snage, rastura( ima i neke čuvene replike tipa ''give you a lift''
) , još uvek ima onaj nemački naglasak
I ostali glumci su super tipa Jafet Koto, Marija Alonso, Ričard Doson, Džes Ventura...Slika sumornu sliku borbe za opstanak u bolesno tehnologizovanom svetu...Još samo dve godine do datuma opisanog u priči Ričarda Bačmana iliti Stivena Kinga...
10/10
meni ovo dodje kao solidan 6.5/10 horor. Da je prica i scene malo bolje bilo bi mozda 7.