Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
118183.jpg

Kao veliki ljubitelj ovog crtanog filma,ocekivala sam da ce napraviti makar priblizno dobar film.Promaseno po meni poprilicno.Ni priblizno bajkovit,izmenjena tona stvari,a hemija izmedju Belle i Zveri gotovo nepostojeca.Lose... 3/10

now-is-good-poster.jpg

Devojcica koja ima poslednji stadijum raka,zeli da iskoristi preostalo vreme maksimalno sto moze.Iako je volim,Dakota ( pretpostavljam zbog samog lika ) mi je bila toliko iritantna tokom celog filma,da me uopste nije ubedila da mi je bude zao zbog stanja u kojem se nalazi.Film nista specijalno. 5/10

20141027160845!Before_i_go_to_sleep_poster.jpg

Obzirom da sam citala knjigu,iscekivala sam bas ovaj film.I ok je,nisam dobila ono sto sam ocekivala,ali nisam ni razocarana.Zamerke su mi ( pored standarnog izostavljanja cinjenica iz knjige ili izmene istih ) sto je sve mnogo zbrzano.Nije detaljnije razradjena prica i ne oseca se ta tenzija kao u knjizi.Film traje samo sat i petnaest minuta sto je dovoljni pokazatelj ovog o cemu pricam.Sve u svemu prihvatljivo i toliko.Slaba 7/10

430239_636819999665909_830709686_n.jpg

Filmčina...Iako nisam naročito religiozan čovek više spiritualan moram priznati da sam zaplakao par puta, posebno kada su ga bičevali, lice n jegove majke, i zakucavanje exera kroz ruke skoro da sam sve sam osetio...:neutral: Super je urađeno ne toliko duboko u duhovnoj objašnjenu ali u opisu samog čina...Ipak ima nade za moju dušu ;) Sviđa mi se i kako su mu uradili oči ta nijansa žute zelene bi kod svakog izgledala bolesno ali u ovom slučaju...Svi glumci služe Jednoj svrsi niko se ne i zdvaja pa ni sam Isus što je retko u modernom filmu i prija...10/10

Filmčina...Iako nisam naročito religiozan čovek više spiritualan moram priznati da sam zaplakao par puta, posebno kada su ga bičevali, lice n jegove majke, i zakucavanje exera kroz ruke skoro da sam sve sam osetio...:neutral: Super je urađeno ne toliko duboko u duhovnoj objašnjenu ali u opisu samog čina...Ipak ima nade za moju dušu ;) Sviđa mi se i kako su mu uradili oči ta nijansa žute zelene bi kod svakog izgledala bolesno ali u ovom slučaju...Svi glumci služe Jednoj svrsi niko se ne i zdvaja pa ni sam Isus što je retko u modernom filmu i prija...10/10

Ja sam jednom prilikom rekao da ko hoce da vidi kako izgleda svinjokolj u Srbiji, da odgleda bas tu scenu bicevanja... podudaranja su neverovatna. Ta egzaltiranost, unosenje u face jedni drugima, cerekanje kod rimskih vojnika je potpuno podudarno sa entuzijazmom srpskog seljaka koji cereci svinju i koji je pritom totalno izgasiran s jedno 10-ak cashica najbolje domace radze koja se moze naci u brdima Sumadije.

Sto bi rekla legenda ovog podforuma Paja Chutura... Mel Gibson moze da pokrene jos 10 holokausta samo da izbacuje ovakve filmove :lol:.

P.S. Meni najbolja scena, kada mi je krenula suza, je kada Isus padne zajedno sa krstom, i pridje mu majka, a on izjavi - Vidis majko, ja sve novo stvaram! ...

Meni je ta recenica najupecatljivija, iako mislim da ne postoji ni u jednom od 4 jevandjelja, mada mozda gresim.

Ja mislim da ima neki taj citat ali i da nema nekako se uklapa...:super:

Nema ga u jevandjeljima, mozda ga ima u delima apostolskim, ili Pavlovim poslanicama, ili u onom nakaradnom opisu apokalipse, ali ja to nikada nisam citao jer su mi nekako degutantna u odnosu na jevandjelja... ali je Gibson sa tim citatom bas ubo, jer tu vidis da se ne radi o Everidz Dzou, vec o nekoj snaznoj sili koja dela unutar tog coveka(ili Bogocoveka, kako ko interpretira)...

Jos je Gibson pogodio sa glumicom koja glumi Mariju... to je neka Rumunka koja ti pokrene emocije samo svojim pogledom... imas o tome vise na behind the scenes, ne znam gde ju je nasao ali i sam njom je ubo pravo u centar. ma filmcina... sad cu bas da ga gledam, imam ga na dvd-iju... odo da uzivam :klap:

Say Anything

Teen film iz 89-te o spajanju naizgled nespojivog, odrastanju i emocionalnim turbulencijama karakteristicnim za taj uzrast. Ono po cemu se film izdvaja, a po meni je najbolji film iz ove kategorije, je vrlo impresivna neverbalna komunikacija osjecanja koju su odlicno odglumili Ajon Skaj i Dzon Kjuzek. Svidja mi se i kako je prikazan proces sazrijevanja i razvoja samosvjesti dvoje vrlo mladih ljudi koji, uprkos drustvenim i kulturnim pritiscima, odlucuju da se razidju sa svima i krenu svojim putem. (u kategoriji teen filmova 10/10)

sxg9xk.jpg

Poslednja izmena:
Jos je Gibson pogodio sa glumicom koja glumi Mariju... to je neka Rumunka koja ti pokrene emocije samo svojim pogledom... imas o tome vise na behind the scenes, ne znam gde ju je nasao ali i sam njom je ubo pravo u centar. ma filmcina... sad cu bas da ga gledam, imam ga na dvd-iju... odo da uzivam :klap:
Maia Morgenstern, fantastična u Odisejevom pogledu.

Ja te filmove o Isusu ne mogu da gledam, toliko mi teško pada sve da sam ceo film u grču, plačem...

Ovaj je posebno brutalan sa bičevanjem nekim bičevima sa metalnim oštricama skoro do kostiju, rebara...Kontam da je Isus samo u tom bičevanju izgubio oko pola litre ako ne i više krvi, ali je ipak ustao.
Velebit ovde je super što zaista govore na aramejskom i latinskom. Koliko je bio posao samo napisati sve te dijaloge.

Taj film je remek delo.Posmatrao sam dodelu Oskara te godine i ta filmčina nije uvršćena čak ni u prvih 5 kandidata za Oskara iako je realno bio najbolji film te godine, ili bar najintresantniji, ostali se ne pamte ili polupamte.
Okvalifikovan je kao "antisemitski" iako se film bavi pre svega životom Isusa Hrista, a kritika o jevrejskom društvu je upućena na račun Jevreja koji su živeli pre 2000 godina ne današnjem jevrejskom narodu.
Međutim tobožnja politička nekorektnost nije sprečila obične ljubitelje filmova da taj film uvrste u jedan od najboljih istorijskih filmova svih vremena, kao i film Apocalypto istog režisera.Takođe krajnje nekorektan.
Mel Gibson je postao moderni Prometej u močvari odurnih upicanjenih i za tržište dobro upakovanih sranja koje nam se nude.

Poslednja izmena:
Say Anything

Teen film iz 89-te o spajanju naizgled nespojivog, odrastanju i emocionalnim turbulencijama karakteristicnim za taj uzrast. Ono po cemu se film izdvaja, a po meni je najbolji film iz ove kategorije, je vrlo impresivna neverbalna komunikacija osjecanja koju su odlicno odglumili Ajon Skaj i Dzon Kjuzek. Svidja mi se i kako je prikazan proces sazrijevanja i razvoja samosvjesti dvoje vrlo mladih ljudi koji, uprkos drustvenim i kulturnim pritiscima, odlucuju da se razidju sa svima i krenu svojim putem. (u kategoriji teen filmova 10/10)

sxg9xk.jpg

Meni se taj film nikako nije dopao,a hemija izmedju njih dvoje totalno neubedljiva.

@dollarqueen
Tnx. :cool:

Ja sam jednom prilikom rekao da ko hoce da vidi kako izgleda svinjokolj u Srbiji, da odgleda bas tu scenu bicevanja... podudaranja su neverovatna. Ta egzaltiranost, unosenje u face jedni drugima, cerekanje kod rimskih vojnika je potpuno podudarno sa entuzijazmom srpskog seljaka koji cereci svinju i koji je pritom totalno izgasiran s jedno 10-ak cashica najbolje domace radze koja se moze naci u brdima Sumadije.
A koja je bila tvoja uloga u tom svinjokolju?

INTERSTELLAR - 7,5/10

Prvih sat vremena filma deluje kao pokušaj drame; neprepoznatljivo, zapitao sam se gdje je Nolan nestao; na više momenata i previše površno i nerazrađeno (usporeno a u isto vrijeme ubrzano u pojedinačnim scenama) ali bez ikakve akcije i bombastičnosti tipične za njegove poslijednje filmove koje bi nas natjerali da zaboravimo na sve nedostatke. Volio bih više inteligencije i očekujem to u jednom nolanovskom filmu - ne može se praviti atipični blokbaster uz kampanju 'što naučnije moguće' a da mu se pristupi u suštini u istoj mjeri kao i u drugim filmovima slične prirode (dobro, ne očekujem Primer, ali od autora Mementa zaista mnogo više). Nakon navršenog tog prvog dijela pomislio sam kako je film uopšteno dosadan.

Ostatak ipak dosta bolji; film izvlači. Činjenica da zanimljiviji dijelovi dolaze poslije čine da se uspješno zaboravi očigledna činjenica da je tri sata za film previše.

Osvojiti Oskara i gomilu drugih nagrada vjerovatno neće, no ipak predstavlja jedan od mirnijih filmova i stoga ga bi svakako trebalo pogledati u moru sve hiper-akcije koju Holivud reprodukuje - pa dodajmo tu i recimo Gravitaciju. U nekom je smislu za dušu olakšavajuće pogledati jednom neki naučno-fantastični film (uslovno govoreći) epskih razmjera koji nije napadan odnosno ne bombarduje gledaoca već mu sve mirno servira, iako je u pojedinim zalogajima ukus previše gorak (ili nedovoljno ili previše pečen), a dezert čini da se zaboravi da je hrane na stolu ipak bilo isuviše mnogo.

upravo ga odgledah, i moram priznati da je film po mom ukusu bio dobar, malo sam se razočarao kod crne rupe ali dobro, neće pokvariti celokupan utisak o filmu :) preporuka od mene, ovo bi mogao biti jedan od par gledljivih filmova ove godine... bar po mom mišljenju :)

ocena 8/10

Mel Gibson je postao moderni Prometej u močvari odurnih upicanjenih i za tržište dobro upakovanih sranja koje nam se nude.

Ima tu jos dobrih autora koji prepoznaju,ujedinjuju i izbore se protiv savremene idolatrije, za ideju slobode i cist,nezamucen pogled.mace ili lava:)
david cronenberg, preporuka, razastrao je zavese, uspeh.
http://www.imdb.com/title/tt2172584/

Maia Morgenstern, fantastična u Odisejevom pogledu.

Hvala, bas cu da pogledam taj film :ok:

- - - - - - - - - -

@dollarqueen
Tnx. :cool:

A koja je bila tvoja uloga u tom svinjokolju?

Pa da dosipam rakiju i mesam kazan... a kada su doveli svinje na klanje pobegao sam u stalu od onog silnog skichanja... nemam ja stomak za te stvari....

Pa da dosipam rakiju i mesam kazan... a kada su doveli svinje na klanje pobegao sam u stalu od onog silnog skichanja... nemam ja stomak za te stvari....

Значи на чварцима...:D

Тако и ја, највише волим на казан. Сам свој газда. На казану нема оних самозваних мајстора који тачно знају како се сече сваки део свиње, и томе дају невероватну, готово, сакралну важност. Овако, само узмеш кутлачу, мешаш, и наливаш се разноразним опијатима.:D И онда тај дим и мирис топљене масти у комбинацији са ракијом, стварају грандиозна и интензивна осећања.:D

Poslednja izmena:
Значи на чварцима...:D

Тако и ја, највише волим на казан. Сам свој газда. На казану нема оних самозваних мајстора који тачно знају како се сече сваки део свиње, и томе дају невероватну, готово, сакралну важност. Овако, само узмеш кутлачу, мешаш, и наливаш се разноразним опијатима.:D И онда тај дим и мирис топљене масти у комбинацији са ракијом, стварају грандиозна и интензивна осећања.:D

hehe, istina :ok:... maltene shamanisticko iskustvo :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back