Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

I Etan rules. : )
I Ellar Coltrane.
Ma, svi rulaju... : ))
Jedan od boljih filmova koje odgledah u zadnjih nekoliko godina i "vracacu" mu se jos dugo, dugo...

Bila sam preplavljena morem emocija tokom gledanja filma - nemoguce je ne biti.
Nemoguce je gledati ovaj film a ne identifikovati se sa pricom - ako ne u cjelosti, ono barem pojedinim njezinim dijelovima -
sa karakterima koji sacinjavaju taj "mali porodicni nukleus", njihovim usponima i padovima,
njihovom disfunkcionalnoscu (from time to time), jer, pobogu, postoji li savrsena porodica?!
Hm, da...

Ono sto je "truly mesmerising" je uocavanje promjena iz scene u scenu:
odrastanje, sazrijevanje - starenje u stvari - kod svih karaktera, right in front of your eyes!
A sve je opet tako nekako divno "uklopljeno"...
Pricamo o periodu od 12 godina u zivotu ovih ljudi i potpuno je logicno da ce doci do promjena u svakom pogledu
(od (novih) bora na licu do nekih novih tehnologija), a najuocljivije/najupecatljivije promjene su kod Masona (tako se djecak zove).
Ipak je ovo prica o njegovom odrastanju...
A opet, ta transformacija od malog djecaka do mladog covjeka "seems almost seamless"; primjetis, registrujes, ali si toliko
udublje(a) u pricu (prosto je zivis) da se to cini nekako manje vaznim. A nije. U tome i jeste poenta. Valjda. : ))

Sve u svemu, jedno novo i uzbudljivo "filmsko iskustvo"...
I, vjerujte mi, tih 166 minuta koliko film traje ce proletjeti kao 16 da je. : )

Poslednja izmena:
The Expendables 3 (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2333784/

Čak i najbolji u sva tri dela.Za ljubitelje žanra, stotine mrtvih, vatromet, ludilo.:lol:

Ne znam, Silvester na određeni način kako mi se čini obzirom da mi se takođe čini da ne prihvata sportski svoje starije godine unosi u film određenu dozu nekih svojih premišljanja o starom, iskorištenom, što je glupost sa stanovišta zdravog razuma, ali ne i Slaja.Dakle, ako želite odličnu akciju ovo je film za vas.Slajove filozofije odbacite kao gluposti i uživaćete u filmu.

expendables-3-director.jpg

Bas lose...Dosadno i razvuceno,bez ikakve radnje,bez emocija,bez dobre glume..Kada imate samo jednog coveka u filmu,treba da bude sposoban da ga iznese...Najavljen kao jedan od najboljih trilera ove godine..Sta je triler u ovoj gluposti,ja ne znam.Mozda to sto lik sedi na dve stolice,pa ne zna gde da ide-kod zene ili kod ljubavnice...

Poslednja izmena:
Perfect mothers aka Adore.2013.
http://www.imdb.com/title/tt2103267/

Australiski.
Drama.
Dve nerazdvojne drugarice iz detinjstva koje su ceo život provele zajedno imaju po jednog sina u dvadesetim godinama. Svaka od nijh počine tajno da se kreše sa sinom od ove druge. Kasnije se sinovi žene,ali brakovi im propadaju i vrećaju se starim ljubavima.

Nije loš za neku razbribrigu za ljubitelje drama.
Ocena: 3/5

Riddick [2013]
http://www.imdb.com/title/tt1411250/

SF

Odbegli robijaš sa svojim psom živi godinama sam na nekoj planeti punoj opasnih životinja u bekstvu od zakona. Zaključuje da će uskoro život na toj planeti postati nemoguć i rešava da napusti planetu tako što se prijavljuje vlastima. Lovci na glave dolaze sa dva svemirska broda da ga pokupe, ali ne shvataju da će mu ustvari poslužiti samo kao taksi....

Kakve sve SF gluposti snimaju poslednjih godina ovaj je čak i gledljiv.....

Ocena: 3/5

I Etan rules. : )
I Ellar Coltrane.
Ma, svi rulaju... : ))
Jedan od boljih filmova koje odgledah u zadnjih nekoliko godina i "vracacu" mu se jos dugo, dugo...

Bila sam preplavljena morem emocija tokom gledanja filma - nemoguce je ne biti.
Nemoguce je gledati ovaj film a ne identifikovati se sa pricom - ako ne u cjelosti, ono barem pojedinim njezinim dijelovima -
sa karakterima koji sacinjavaju taj "mali porodicni nukleus", njihovim usponima i padovima,
njihovom disfunkcionalnoscu (from time to time), jer, pobogu, postoji li savrsena porodica?!
Hm, da...

Ono sto je "truly mesmerising" je uocavanje promjena iz scene u scenu:
odrastanje, sazrijevanje - starenje u stvari - kod svih karaktera, right in front of your eyes!
A sve je opet tako nekako divno "uklopljeno"...
Pricamo o periodu od 12 godina u zivotu ovih ljudi i potpuno je logicno da ce doci do promjena u svakom pogledu
(od (novih) bora na licu do nekih novih tehnologija), a najuocljivije/najupecatljivije promjene su kod Masona (tako se djecak zove).
Ipak je ovo prica o njegovom odrastanju...
A opet, ta transformacija od malog djecaka do mladog covjeka "seems almost seamless"; primjetis, registrujes, ali si toliko
udublje(a) u pricu (prosto je zivis) da se to cini nekako manje vaznim. A nije. U tome i jeste poenta. Valjda. : ))

Sve u svemu, jedno novo i uzbudljivo "filmsko iskustvo"...
I, vjerujte mi, tih 166 minuta koliko film traje ce proletjeti kao 16 da je. : )

mene je bas smorio
ako neko ima problema sa snom, preporucujem :lol:

'Before Midnight' od istog rezisera - opet isti utisak, ubuduce izbegavam njegove filmove

Poslednja izmena:
Guardians of the Galaxy - 9/10

Odlicna zabava. Akcija, komedija, spektakl. Odlicni efekti i animacije. Dizni je napravio dobar posao sa Marvelom i filmovi koje poslednjih godina prave su vrhunski. Tu je i matori lisac Stan Lee. Treba pohvaliti i ekipu odlicna Zoe Saldana, Chris Pratt, Bautista iznad ocekivanja, Benicio Del Toro je ponovio svoju ulogu iz Thora, a Alexis Denisof svoju iz Avengersa, zabavni Michael Rooker (Merl iz TWD-a) i odlicna ekipa koja je davala glasove Bradley Cooper, Vin Diesel, Nathan Fillion, Josh Brolin... Preporuka. :ok:

mene je bas smorio
ako neko ima problema sa snom, preporucujem :lol:

'Before Midnight' od istog rezisera - opet isti utisak, ubuduce izbegavam njegove filmove

Nisi jedina.
Prijatelj, koji ga je odgledao sa mnom, mi je rekao nakon zavrsetka da misli
da bi film bio "savrsen" da je kraci za sat, sat i po. : ))

Ne znam sta da kazem.
Sve je to individualno i najbolje je ipak da svako donese odluku
i formira svoje misljenje nakon gledanja filma.
Inace, ja sam odgledala sve Linklaterove filmove i zaista ih volim, ali sam
svjesna da njegov "stil" nije "everyone's cup of tea". : )

Seraphim Falls

u stilu vesterna Pirc Bronson bezi od Liama Nilsona, jer hoce da ga ubije. Na ovaj njega upuca tj rani ali ga ne ubije oni se zagrle i odu kuce :D.
Znam da zvuci naivno ali bolji film odavno nisam gledao samo sto treba cekati prvih 30 minuta da se sazna kakav je film :).
Inace taj Nilson, ima svoje ljude koje pusta da jure Pircea Bronsona.
Takav je film i dobar je, fenomenalan za uspavljivanje. Ozbiljno.

Seraphim Falls

u stilu vesterna Pirc Bronson bezi od Liama Nilsona, jer hoce da ga ubije. Na ovaj njega upuca tj rani ali ga ne ubije oni se zagrle i odu kuce :D.
Znam da zvuci naivno ali bolji film odavno nisam gledao samo sto treba cekati prvih 30 minuta da se sazna kakav je film :).
Inace taj Nilson, ima svoje ljude koje pusta da jure Pircea Bronsona.
Takav je film i dobar je, fenomenalan za uspavljivanje. Ozbiljno.

Fenomenalno! : ))))
Definitivno si me razbudio. : )))

I.Will.Follow.You.Down.2013

http://www.imdb.com/title/tt2048770/

SF

Dečaku talentovanom za matematiku nestaje otac. Dvanaest godina kasnije on otkriva da mu je otac otputovao u prošlost u 1948. i da su ga tada tamo ubili. Dečak, sada već mladić pred ženidbu, odlazi za njim u prošlost da ga spase i da spas svoju porodicu.

Pre gledanja nisam imao pojma o kakvom filmu je reč (mislio sam da je drama), pa mi je skoro cela prva polovina filma bila gledljiva, kasnije su kola krenula nizbrdo.....

The Pervert's Guide to Cinema (2006) - Perverznjakov vodic kroz film

2igeqoh.jpg

Zizekov marksisticki osvrt na film u globalu i fenomenalne paralele i analize nekih od najvecih filmskih ostvarenja. Posebno mesto zauzimaju osvrti na Hickoka (Ptice/Vrtoglavica/Psiho) i Linca (Izgubljena autocesta/Plavi somot...), ali u ovom odlicnom dokumentarcu takodje se Zizek osvrce i na Tarkovskog (Solaris/Stalker), Kopolu (Konverzacija) Bergmana (Persona), Caplina (Veliki diktator/Prodavacica cveca), kao i na neke od klasika: Opsednuta (s Dzoan Kraford), Matriks, Isterivanje djavola, Osmi putnik, Uciteljica klavira, Dogvil itd.

Zizekova sposobnost analize i spoznaje je neverovatna. Covek prosto hipnotise.
Preporuka za sve postovaoce sedme umetnosti.

Sada se spremam da overim nastavak - Perverznjakov vodic kroz ideologiju

10/10

Poslednja izmena:
wolf-creek-poster-e1318900420377.jpg

Gotivan, oslanja se na priču o Ivanu Milatu australijskom serijskom ubici...Australija izgleda ima posebno jezovite pustare, planine, gde možeš da se dereš koliko hoćeš ili hodaš koliko hoćeš niko te neće ni čuti ni videti...Ima dosta obrta i dobre akcije iako je tema ''već viđena''...Pokazuje donekle i ležernost, razuzdanost i neopreznost omladine koja dozvoli da je ''uhvate na spavanju''...9/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back