S1MCRO
Elita
- Poruka
- 24.824
U trivijama nema nista, znaci da verovatno ne postoji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
). Skandinavci prave dobre trilere i ovo je samo jedan u nizu takvih. Svakako ne najbolji, ali vrlo gledljiv.Tek sad videh da je umro James Garner / Duke iz Beležnice!![]()

Za Profesorku klavira odozgo desetka
A ovo sam ja gledao poslednjih dana. Izbor filmova jasno upućuje na trenutan odnos prema čovečanstvu.
28 days later
![]()
Britanska vojska izolovala je opasan virus, koji dospeva među ljude. Kada se Džim nakon saobraćajne nesreće probudi u bolnici, shvata da je potpuno sam. Izlazi na ulicu, ali London je pust. Tražeći sklonište, ulazi u crkvu, gde zatiče grupu krvoločnih zombija. Počinje borba za opstanak, sa još nekolicinom preživelih. Odličan postapokaliptični film, inteligentnog reditelja, Denija Bojla, poznatog po tome što pravi samo buduće klasikeFilm do danas važi za jedan od najorginalnijih i najboljih filmova o zombijima, kojem poseban štih daju zanimljivo korištenje kamere i naturalistička estetika, odlična muzika i sjajna gluma pre svega Silijena Marfija, Kristofera Eklstona i Brendona Glizona. I iznad svega, zombifikacija i ubijanje nisu krajnji cilj filma, kao što je slučaj u žanrovskim ostvarenjima na istu temu - reč je o ozbiljnoj društvenoj kritici i samo kao takav, ovaj film dobija na težini i vrednosti, što će se već u nastavku izgubiti.
Ocena 5/5
28 weeks later
![]()
Prilično nepotreban i nedefinisan nastavak Bojlovog filma. Reditelj iz Španije, glumačka ekipa iz USA i okretanje od društvenih tema, ka čistom žanru, učinili su da ovaj film, iako zabavan i napet, ostane za nekoliko klasa ispod Bojlovog. Najveća mana bi mogla biti to što je estetika ostala potpuno ista, ali se izgubila dubina. Uvodna sekvenca prikazuje grupu ljudi koja se krije u seoskoj kući od napada zombija, međutim, pri narednom napadu svi stradaju, osim muškarca, koji ostavlja svoju suprugu koja ga moli za pomoć i beži, spašavajući svoj život. 28 nedelja kasnije, kada je virus uništen, on je jedan od povratnika u London, zajedno sa svoje dvoje dece, koji su u vreme epidemije bili na ekskurziji. Deo Londona, pod patronažom američke vojske i NATO-a, naseljen je ljudima, kako bi počela obnova Britanije. Ali - virus je ipak preživeo i počinje nova kataklizma.
Ocena 3/5
The Call 2013
Reci cu samo da je odlican! Hale Beri briljira. Kraj je vise nego fantastican i neocekivan. Trailer u potpunosti opisuje radnju filma. Ocena 9
The Call 2013
Reci cu samo da je odlican! Hale Beri briljira. Kraj je vise nego fantastican i neocekivan. Trailer u potpunosti opisuje radnju filma. Ocena 9
Meni se nije svideo,sve vidjeno 100x...Hale mi nije nikakva glumica,nesto u rangu Sandre Bulok.Igra glavnu ulogu,zauzima vecinski deo filma,a ne vidis je...The Call 2013
Meni se nije svideo,sve vidjeno 100x...Hale mi nije nikakva glumica,nesto u rangu Sandre Bulok.Igra glavnu ulogu,zauzima vecinski deo filma,a ne vidis je...
Хале Бери је глумица за напаљене тинејџере који су у животу погледали 4-6 филмова, и то искључиво из холивуда. Иако је и Сандра Булок исти ранг, она је примамљивија, кудикамо сензибилнијим тинејџерима, који верују у то да дијет кока-кола смањује масне наслаге.
Иначе, погледах:
Meantime (1984)
http://www.imdb.com/title/tt0082727/
Пошто је ово време увода у Трећи светски рат, преокупиран сам неким стварима које немају толико везе са уметношћу и филмом. Више су то питања војне стратегије, модела пружања отпора повамиреним нацистичким хордама итд.
Управо зато, што сам у тоаквом расположењу, овај филм сам пустио у погрешно време, јер Мајк Ли са својом социјалном тематиком, захтева максималну концентрацију. И, пошто ја сада у сваком кадру очекујем тенк или, у најмању руку маљутку, тешко сам пратио радњу овог филма, иако ова тематика, спада у ,,моје". Дакле, ради се о једној породици из сиротињских блокова, у којој нико није запослен и која, колико сам схватио живи од социјале. Млађег, полудебилног сина игра феноменални, тада млађани, Тим Рот, а клошара и скинхеда из четврти, Гари Олдман, кога у филму уопште нисам препознао. Тек сам на одјавној шпици видео његово име. И, тако, филм се бави проблемима отуђености у једној породици, изневереним очекивањима, безнађем, погрешном одгоју, односно, тиме како родитељи својим грешкама, могу од деце направити апсолутно нефункционалне индивидуе, несигурне, анксиозне и лишене било какве шансе за успех у животу. Отвара се и универзално питање среће, шта је потребно за њу и да ли се она може купити. Да ли је корен среће у нечему опипљивом или у неким стварима које не можемо измерити аршином или теразијама?

, Tarner je baš slatkiš a De Vito mi je kao karikatura ali i on ima tu neku ulogu...
Sve u svem u odlična avantura kakve više ne prave, baš me je vratio u to staro dobro vreme...10/10