Glint
Iskusan
- Poruka
- 5.310
Kažu da je knjiga mnogo bolja.
Knjiga je fantasticna!
Extremely disturbing.
Preporucujem...
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kažu da je knjiga mnogo bolja.
Dancer In The Dark [2000]
http://www.imdb.com/title/tt0168629/
Drama sa smor elementima mjuzikla
Žena koja je došla iz Čehoslovačke u USA radi dan i noć u fabrici kako bi sakupila pare da njenom sinu operišu oči, iako i sama lagano gubi vid. Porodični tip koji joj izdaje kamp kućicu u kojoj živi saznaje da ona ima ušteđevinu i rešava da joj ukrade pare jer je u velikim dugovima
Ocena> 3/5

Felix et le poisson![]()
Hoću da kažem da je tada delovalo da je dobro i zlo jasnije omeđeno i da se vidi ''iz aviona'' što danas nije slučaj...Uvek sam gotivio Kenta i Riva zbog manira i načina glume smušenog dobrice koji je zaista bio takav, bez foliranja...Mislim kao i u slučaju M DŽ Foxa da je njegova p ovreda bila veliki gubitak za gledaoce i filmsku industriju...Film je više nego aktuelan i danas jer su teme ''Modifikacija klime'' i ''borba za svetsku dominaciju'' ovladavanjem naftnim poljima, ali i dosta humora koji donosi Legenda komedija osamdesetih Ričard Prajor...I muzika špice, sada sam se podsetio kako sam je gotivio...10/10Kvinden i buret [Keeper of Lost Causes] 2013
http://www.imdb.com/title/tt2438644/?ref_=ttfc_fc_tt
Krimi
Danski
Detektiv koji istražuje stare slučajeve traga za ženom za koju policija misli da je mrtva. Ustvari nju je kidnapovao čovek koji je zna još iz detinjstva i čiji roditelji su se sudarili automobilima u nesrećnom slučaju i poginuli, a on joj se sveti na ovaj način.
OK film. Ocena>3/5

Uppps.....Pa, brate, zasto si napisao razresenje misterije u dve recenice? Zasto ljudi da ga gledaju![]()

Pa, brate, zasto si napisao razresenje misterije u dve recenice? Zasto ljudi da ga gledaju![]()
Nije da bi se šokirao i inače...
Film je solidan triler 3/5
A i ko da inače nema spojlera u temi...
Simpa filmić. Preporuka.Flipped (2010)
http://www.imdb.com/title/tt0817177/
![]()
Some of us get dipped in flat, some in satin, some in gloss; but every once in a while, you find someone who's iridescent, and once you do, nothing will ever compare.
Rob Rajner je poznat po coming of age filmovima, i za taj podžanr je tatamata. Stand by me je (za mene) najbolji film iz te priče, i uopšte jedan od najboljih nepretencioznih filmova koji govori o deci. Da se razumemo, ovo nije toliko dobar film, a ni Rajner nije u najboljim godinama, ali svakako stvaralac koji nije toliko ugasio, poput Kopole i sličnih starolisaca koji se ne proslavljaju. Jednostavno je teško stvarati recimo pet decenija istim kvalitetom, menja se vreme, menja se publika, menjaju se stvaraoci.
Film govori o pedesetim, i ranim 60tim. Mičigen, SAD, socijalna država-ovo mi je strašno zapalo za oko. Film priča o nekako drugačijoj porodici, i da, drugačijem dobu. Oseća se patrijarhat, autoritet glave porodice, zna se gde ko sedi, žena domaćica(!) koja brine o kući, oštra podela na nas-muški i njih-ženski, otac-sin; majka-ćerka. Rajner verodostojno prenosi to vreme, zašto? Pa otrpilike pošto je 47 godište, to je to. On je klincov, ovo je apsolutno njegov domaći teren.
Oseća se taj humanistički arhtetip kod Rajnerovog stvaranja lika. Slika ga kao nekog ko greši, ali avaj, čoek je.
Jako simpatičan film, ne paše mi da razglabam o radnji, jednostavno nije loš filmić, stari film u novom ruhu.
3+/5