- Poruka
 - 25.548

7/10 simpaticna komedija,dobra muzika,igra... Salsa 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

The darjeeling limited mi se nije nesto narocito dopao, tako da necu ni pisati utiske o njemu, ali "kraljevstvo izlazeceg sunca" je bilo pravo otkrovenje.
	Ma vidi mu samo zube i oblik lica...Jadan je al i dobar...Izgledakoliko je meni ocajan taj lik

Ipak onaj ko voli akciju i malo misterije će uživati u ovome...9/10

koliko je meni ocajan taj lik
Epska avantura, svakako ima rupa u scenariju i izvedbi ali za zabavu i da pustiš mozak na pašu uživajući u pre svega odličnom načinu snimanja (najboljem koji novac može da kupi) odličan je...Sviđa mi se kako Sem Nil Izgleda kao Indijana Džons sa šeširom a i Mejsi, misli m da je Flanders iz Simpsonovih urađen prema n jemu...:hahaha:

A Bronx Tale (1993)
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0106489/
Tek sad sam pogledao po prvi put ovaj film
U svakom slucaju, dopao mi se. Nije klasican gangsterski film, ono, konjska glava u krevetu i likvidacije likova na svakih pet minuta, vec se bazira na jednom snaznom socijalnom aspektu, na izboru koji mladi covek, odrastao u prilicno nezgodnom okruzenju, mora da napravi i od cega mu zavisi zivot.
Film prati pricu o decaku koji odbija da ocinkari lokalnog mafijaskog bosa, zbog cega stice njegove simpatije. Decak se konstantno nalazi "u sendvicu" izmedju mafijaskog bosa i oca, skromnog vozaca autobusa, koji smatra da to sto posteno zaradjuje svoj hleb treba da bude primer za njegovog sina i njegovu buducnost, a ne prljave igre sa one strane zakona. Posto se radnja filma odvija 60-ih godina, u fokus ulazi i rasna netrpeljivost, a mladi momak ce se ponovo naci u "sendvicu" izmedju tamnopute devojke i svojih ortaka, koji zive za to da oplave nekog crnca...
Film je dosta sadrzajan, ide u nekoliko pravaca, sto je dobro, jer nema tu jednodimenzionalnost, koja je karakteristicna za te gangsterske, krimi filmove.
Caz Palimentri je napisao scenario, u koji je ugradio dosta dogadjaja i likova iz detinjstva, a i glavni lik u filmu je neka vrsta njegovog alter ega i zove se isto kao i on (mislim na pravo italijansko ime).
De Niro se javlja u jednoj od glavnih uloga, ali i kao reditelj, gde se, mogu reci, jako lepo snasao.
Vidi se da je dosta naucio od Skorsezea, a neke scene su zaista upecatljive, poput trenutka kada decak silazi ispred zgrade, kako bi identifikovao ubicu...
Takodje, De Niro se odlicno snasao i u svojoj roli, koja je netipicna i odudara od onog stereotipnog De Nira u gangsterskim filmovima, sa opasnom facom i socnim recnikom.
Ovde je De Niro otac, posten, porodican covek i zaista je tu svoju ulogu izneo na jedan izuzetan nacin. Hemija izmedju njega i decaka je zaista sjajna, pogotovo u prvom delu filma.
Stvarno je pokidao...
I da, na kraju nije moglo da prodje bez legende Dzoa Pesija
Ocena: 9
	Ovo imam želju da gledam već dugo,sada si me uhvatio u raskoraku..."Pozitia copilului"
http://www.imdb.com/title/tt2187115/
![]()
bidi bogat.
Ajme mene. Ako ste gledali ruskog "Majora", ovo komotno preskočite. Istina, nisu baš toliko slični, ali svakako da niti jedan niti drugi ne uspevaju u nameri da održe konzistentnost radnje, koja se razvodnjava kako se film bliži kraju. Za ovo delo se može reći - mnogo 'teo, mnogo započeo, malo doneo. Socijalana kritika? - bogati se bahate, sirotinja prznoverna, stihijsko određenje koje gleda ka sudbini, itd. Društvena kritika?- korumpirano društvo, svako sa svoje društvene divanuše nastoji da iskoristi položaj, čak i onaj lokalni pajkan bog te mazo. Edipov kompleks? oui.
Neke scene su toliko dugačke, toliko razvučene da ubijaju u pojam, Major je bar imao tu adrenalinsku atmosferičnost, a ovde osim cmizdrenja, moljakanja, podmićivanja, i ebenog desetominutnog dijaloga, u kome se snajka svekrvi žali kako njen sinčić oće da svrši, pa neće da svrši?! Ako je neko gledao film, neka mi objasni neophodnost te scene, avaj čemu? trala, i one fore - svaki roditelj želi da ostvari kroz dete ono što sam nije uspeo.
slabo je ovo, il' sam ja očekivao mnogo.
režiser(i scenarista) je ovako gradio priču: keva mrzi snajče, voli sinčića, sin pravi sranjje, kao tu se nešto femka, uistinu ga boli tuki, snajka potpuno siv lik sa odstustvom ičeg određenog, tako stoji u kadru i nešto priča, a mož' film i bez nje da prođe, toliko je važna, ćale idiot - žena(keva) ga kritikuje što sinčiću (od 30-35 godina!) daje cocu colu i picu?! - i bez njega film može proć', potpuno indiferentan lik, nešto nalik sinu, na kraju sve bude oke, malo se svi isplaču, ko ga ebe.
3-/5
Ovo imam želju da gledam već dugo,sada si me uhvatio u raskoraku...

Ih gde bre. Pa Simpson serija je iz pocetka 80tih a on je jedan od prvih likova, a Jurassic Park 3 je iz 2000te ili tako nesto![]()
 Možda je ranije poslužio kao uzor a u filmu je isti flanders
"Pozitia copilului"
http://www.imdb.com/title/tt2187115/
Ajme mene. Ako ste gledali ruskog "Majora", ovo komotno preskočite. Istina, nisu baš toliko slični, ali svakako da niti jedan niti drugi ne uspevaju u nameri da održe konzistentnost radnje, koja se razvodnjava kako se film bliži kraju. Za ovo delo se može reći - mnogo 'teo, mnogo započeo, malo doneo. Socijalana kritika? - bogati se bahate, sirotinja prznoverna, stihijsko određenje koje gleda ka sudbini, itd. Društvena kritika?- korumpirano društvo, svako sa svoje društvene divanuše nastoji da iskoristi položaj, čak i onaj lokalni pajkan bog te mazo. Edipov kompleks? oui.
Neke scene su toliko dugačke, toliko razvučene da ubijaju u pojam, Major je bar imao tu adrenalinsku atmosferičnost, a ovde osim cmizdrenja, moljakanja, podmićivanja, i ebenog desetominutnog dijaloga, u kome se snajka svekrvi žali kako njen sinčić oće da svrši, pa neće da svrši?! Ako je neko gledao film, neka mi objasni neophodnost te scene, avaj čemu? trala, i one fore - svaki roditelj želi da ostvari kroz dete ono što sam nije uspeo.
slabo je ovo, il' sam ja očekivao mnogo.
režiser(i scenarista) je ovako gradio priču: keva mrzi snajče, voli sinčića, sin pravi sranjje, kao tu se nešto femka, uistinu ga boli tuki, snajka potpuno siv lik sa odstustvom ičeg određenog, tako stoji u kadru i nešto priča, a mož' film i bez nje da prođe, toliko je važna, ćale idiot - žena(keva) ga kritikuje što sinčiću (od 30-35 godina!) daje cocu colu i picu?! - i bez njega film može proć', potpuno indiferentan lik, nešto nalik sinu, na kraju sve bude oke, malo se svi isplaču, ko ga ebe.
3-/5
Insensibles 2012
Prvo da kazem da film nije horor, kao sto negde pise, vec je drama, koja poseduje po neki horor element. Znaci, samo drama o potrazi za bioloskim precima sa osvrtom na spansku istoriju.Preplicu se dve price, jedna davne 1930. godine o manastiru u kojem su smestena deca koja ne osecaju bol, a druga iz sadasnjosti. Tu su i neke uznemirujuce scene (mogu da bude nekima, meni nisu bile). Film je FENOMENALAN. Jeste da ima nekih malih nedoumica, ali ja sam to zanemarila. Ne znam da li je vec neko pisao o ovome. Od mene ocena 8,5/10