Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Breaking Bad - I sezona ( 5 )
Prosto me sramota što joj do sada nisam dao šansu,serija koja je zanimljiva,crnohumorna a opet ozbiljna,hazarderska,šokantna.Gluma Bryan Cranston-a je na nivou remek djela,šteta za ovog glumca što je ostao većim dijelom svoje karijere serijaš,ja ga pamtim po urnebesnoj seriji "Malkolm u sredini".Za sada pogledao prvu sezonu,nadam se da se neće pokvariti posle.Tri riječi opisuju ovu seriju:ODLIČNA.ODLIČNA i ODLIČNA.

Breaking Bad I-V sezona (5+)
Serija ima duh,kvalitet,odličnu glumu,šokantnu radnju i ne smara,za 20 dana sam pogledao 55 epizoda II,III,IV i V-te sezone i zaista uživao.Tempo je bio dobar, 2,75 epizoda u prosjeku na dan čak i za mene je previše te stoga odustajem za sada od serija.Nije da se nisam odlično zabavio ali dosta je bilo!Nisam pogledao niti jedan film 20 dana,dajte mi nešto vruće,tek izvučeno iz peći,svježe...

Waltz_with_Bashir_Poster.jpg

Neuobicajen, animirani, poludokumentarni film. Istinita prica o potrazi za dijelovima koji
nedostaju u sjecanju rezisera Ari Folmana iz vremena Libanskog rata (1982).
Dvadeset (i kusur) godina nakon tragicnih dogacaja u dva palestinska kampa,
Ari trazi izgubljena sjecanja o vlastitoj ulozi u izraelskoj invaziji na Liban.

Folman se suocava sa selektivnom amnezijom u formi niza intervjua sa nekadasnjim saborcima.
Njihove price su predstavljene u fikcionaliziranim segmentima licnih iskustava rata koji su, u biti, medjusobno
slabo povezani, ali vode ka klimaksu filma - masakrima u palestinskim kampovima, Sabra i Satila.

Zaborav s kojim je suocen reditelj-protagonist nije individualan.
Fragmentirana sjecanja sagovornika odrazavaju
svojevrsnu kolektivnu, svjesnu ili nesvjesnu, amneziju u
vezi tih dogadjaja (sto i nije tako rijetka pojava kada su sjecanja na rat(ove) u pitanju).
:(
Animacija, koja je prilicno "zivotna", u kombinaciji sa narativnim karakterom prikupljenih sjecanja,
ublazava dokumentarni, a naglasava fikcionalni ton filma.
Mada, finalne scene filma, posljedica masakara u Sabri i Satili, su prikazane kao dokumentarni snimci
cime Folman jednim potezom miche bilo kakvu iluziju na fikciju i surealizam.
Posljedice proslih sukoba postaju stvarne i tragicne.
U biti, film Valcer s Basirom nosi snaznu antiratnu poruku.

La-nuit-americaine.jpg

La nuit américaine (1973) - Filmovi koji za temu imaju snimanje filmova najčešće su vrlo kvalitetni i zanimljivi.
Oni nastaju iz nepatvorene potrebe autora da iskaze ljubav prema svojim opsesijama, uzorima i učiteljima, kreativnom procesu i saradnicima.
Sa druge strane stojimo mi, ljubitelji filma, laici, zadovoljni što imamo sposobnost da spoznajemo lepotu, jer kao što znamo, lepota će spasiti svet a time valjda i naše duše.

Filmofilija (bilo stvaralačka ili gledalačka) suštinski je kao i svaka ljubav - samozaljubljenost. Ono što kaže Milan Rakić: "Ja u tebi volim sebe sama.."
Otud tajna uspeha filmova o filmmakingu.

François Truffaut je jedan od najvažnijih predstavnika francuskog novog talasa. Besprekorono teorijski potkovan, iako nije imao formalno obrazovanje, što znači da je sve naučio instiktivno, gledajući filmove. U tom smislu je pravi čovek za ovakav film. "La nuit américaine" nije stilski eksperiment već je plod iskustva, informativan i zabavan.
Ako vas zanima šta je zapravo posao reditelja, kako su se snimali filmovi u vreme "Kuma" ili zašto Jean-Pierre Léaud misli da su žene magične, treba da pogledate ovaj film.

Prilozi

• La-nuit-americaine.jpg
    La-nuit-americaine.jpg
    101,8 KB · Pregleda: 3
attachment.php

E,ovako..od svih "mindfu*ck" filmova,koje sam ikada pogledala,ovaj je jedini koji je mene ostavio sje****g mozga....Nikada do sada nisam guglala o kraju filma,nikad mi se nije desilo da ne mogu ovakav film da preokrenem onako kako ja hocu.

I šta kaže gugl?
Odgledah ovaj fim pre par dana.

Za neupućene profesor istorije na Univerzitetu je na preporuku kolege sa posla odgledao film u kome je video glumca koji izgleda identično kao on. Rešava da ga pronađe i da se upozna sa njim. Sticajem okolnosti u kontakt prvo stupa sa njegovom trudnom ženom,a nakon toga njegov "dvojnik" u prvi mah odbija da se vide.....

E sad bez ikakvog guglanja logika nalaže da ako dvojnik ima ožiljak na istom mestu kao i on, to je ustvari on, a radnja i rasplet je za surove ljubitelje realističnih filmova totalna glupost.....

Film je lep i lepo vas vozi do samog kraja, gde se ako ste ljubitelji jasnog i konkretnog scenarija pretvara u totalno srranje.
(uživaćete tokmo gledanja filma, ali kraj će vas razočarati).

I šta kaže gugl?

Za neupućene profesor istorije na Univerzitetu je na preporuku kolege sa posla odgledao film u kome je video glumca koji izgleda identično kao on. Rešava da ga pronađe i da se upozna sa njim. Sticajem okolnosti u kontakt prvo stupa sa njegovom trudnom ženom,a nakon toga njegov "dvojnik" u prvi mah odbija da se vide.....

E sad bez ikakvog guglanja logika nalaže da ako dvojnik ima ožiljak na istom mestu kao i on, to je ustvari on, a radnja i rasplet je za surove ljubitelje realističnih filmova totalna glupost.....

Film je lep i lepo vas vozi do samog kraja, gde se ako ste ljubitelji jasnog i konkretnog scenarija pretvara u totalno srranje.
Au, krv ti lebovu. Ovo se mora pogledati.
Mada ,verovatno je poenta klise. Taj drugi Dzejk je ustvari samo ono sto je pravi Dzejk mogoa da postane da mu je zivot tekao srecnijim tokom, zar ne?

Poslednja izmena:
I šta kaže gugl?

Gugl ti ne kaze nista sto nisi mogao sam da razumes.Vise se bavi razjasnjavanjem pojedinih scena,koje i nisu bile nejasne..ono sto je meni upalo u oci,a sto nema nigde je(ne znam kako da stavim u spoiler!!!!) ako te ta logika vodi ceo film i ako sve ukazuje da je to on,kako je DEVOJKA mogla da primeti ono sto je primetila,kad je odlepila?Ako je ista osoba,odakle mu to?Meni je to poremetilo shvatanje filma...

Man tam aka Blind Detective (3)
Simpatičan film bez osjećaja za vreme i prostor,detektiv koji ne vidi prst pred okom a pri tome jede za medalju(70 posto scena lik jede,jede,jede,razmišlja,jede,jede,razmišlja,jede,jede,zaključuje pa opet jede) i konta po svojoj glavi kako rešiti slučaj.Za moj ukus previše nedefinisan,da li je ovo parodija ili komedija,da li je drama ili triler sa psiho elementima nemam pojma...a opet s druge strane ima jasnu crtu azijskog melosa u sebi da izmješa žanrova dok se boje ne rastvore pa ti vidi da li će tebi da se svidi...

Poslednja izmena:
Gugl ti ne kaze nista sto nisi mogao sam da razumes.Vise se bavi razjasnjavanjem pojedinih scena,koje i nisu bile nejasne..ono sto je meni upalo u oci,a sto nema nigde je(ne znam kako da stavim u spoiler!!!!) ako te ta logika vodi ceo film i ako sve ukazuje da je to on,kako je DEVOJKA mogla da primeti ono sto je primetila,kad je odlepila?Ako je ista osoba,odakle mu to?Meni je to poremetilo shvatanje filma...
E pa baš u takvim sitnim detaljima leži nelogičnost i besmisao filma.
Scenarista i režiser nisu hteli (ili nisu mogli) da nam razjasne te pojedinost.
Moglo bi da bude hiljadu varijanti.... Od toga da je on opiččen i da ima multi personality disorder, pa do toga da je reč o dve sasvim odvojene osobe.

Film bi negde uporedio sa serijom LOST - uživaćete dok ga gledate, ali je rasplet i kraj totalno bezveze

- - - - - - - - - -

Taj drugi Dzejk je ustvari samo ono sto je pravi Dzejk mogoa da postane da mu je zivot tekao srecnijim tokom, zar ne?
Mož' da bidne, a nemora da znači.

Douches Froides (Cold Showers) - 2005
http://www.imdb.com/title/tt0422133/

Francuski.
Drama.
Mladić iz siromašne porodice trenira džudo. Devojka mu se smuvala sa bogarti drugom iz kluba u kojem trenira, dok on pokušava da skine kilograme pre takmičenja.
Gledljiv, al' ništa posebno.
Ocena:3/5

sam je kriv ..sto vodi devojku po ti karate klubovi de su svi istrenirani

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back