AllEyesOnMe
Domaćin
- Poruka
- 4.979
Labor day http://www.imdb.com/title/tt1967545/
Priznajem da su me privukli naziv i Kejt. Naziv nema nikakve veze sa radnjom, osim vremenske (), a Kejt standardno dobra (na svaki mogući način), te mi je def. jedna od najdražih živućih glumica.
Film ima naratora, što je simpa, i u principu je romansa, (ali sagledana očima dečaka naratora, te je lišena uobičajenih ogavnosti), no pruža solidan psihološki portret protagonista- dečaka, naratora, njegove majke sa svojim emotivnim lomovima i odbeglog zatvorenika, ubice. Ima tu nekakvih stereotipa (muškarac pruža zaštitu nemoćnoj ženi i bla bla) što je malo čudno jer je radnja smeštena na kraj 80ih prošlog veka a ne u neke 60e, ali šta je tu je, ne bode mnogo oči a može da se uklopi u čisto intimni doživljaj napuštene žene i njenog sinčića, bez da uplićemo politiku. Radnja je spora, malo me smorio, i fali mu nešto što bi razbilo dosadu, ali ne znam tačno šta... možda meni prosto nije bilo vreme za gledanje ovog u osnovi ipak pms filma.
Ovaj Reitman je odlican posao napravio sa Juno, Thank you for smoking i Up in the air.. sa nedefinisanim young adult (bljuc bljuc) i s ovim izgleda da skrece s puta.. necu ovo ni da gledam
zao mi je i young adult sto odgledah
Moracu da pogledam original verzij,u verujem da je bolji nego ovaj rimejk