gost 248950
Buduća legenda
- Poruka
- 31.229
ovo boldovano mi baš nije jasno.... Sad prevrćem po glavi neke reditelje koji uglavnom snimaju filmove gej tematike (obično su i sami gej) ali ipak ne vidim propagandu. Na koga si to mislio?Ausente
Pogledajte prilog 326916
Zanimljiva argentinska psihološka drama. Gej srednjoškolac zaljubljen je u svog profesora fizičkog i smišlja plan kako da ga zavede. Međutim, stvari će poprimiti potpuno drugačiji tok, a posledice mogu biti sudbinske. Po onom što sam kasnije čitao rekao bih da je reditelj Marko Berger poznat po filmovima koji tematizuju gej pitanja, što nije uvek mnogo simpatično, jer se lako kliza u propagandu, bez umetničke pozadine (kao i sa svakom drugom neumetničkom propagandom, uostalom). Ovde je, naprotiv, reč o dobroj, dobro postavljenoj, dobro režiranoj drami koja poprima razmere univerzalnih etičkih pitanja. Sa minimumom dijaloga i odličnom facijalnom glumom glavnih glumaca, film stvara napetu, neprijatnu, atmosferu iščekivanja. Osim nekih klimavih momenata u scenariju, koji deluju sabijeno i nategnuto, na mestima gde je trebalo preokrenuti radnju, reč je o sasvim dobrom filmu koji vredi pogledati. Ako bih ga estetski mogao povezati s nečim, onda je on nešto između danskog Anklaget i nekih Kim Ki Dukovih filmova...
4/5
Inače, zanimljivo deluje ovaj film

nisam ja kriva što se tako potrefilo u filmskoj industriji 

), a Kejt standardno dobra (na svaki mogući način), te mi je def. jedna od najdražih živućih glumica.