Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gravity 9/10 (4)
http://www.imdb.com/title/tt1454468/?ref_=fn_al_tt_1
PHE4Qlz7Sv99HJ_1_m.jpg

Primjer uspjelog spoja komercijalnog i art filma,jedan od onih koje obavezno morate pogledati u bioskopu 3D.

The-Lords-of-Salem-Poster2.jpg

Zabavan u početku na način kako to Rob samo ume ali se posle nekako zapetljao pokušao da ga previše uozbilji, ipak sam više očekivao...Ipak ima dosta dobrih elemenata, poput teške sejlemske atmosfere ili odličnog izbora l okacija i ležernosti u (retro) pristupu zbog čega gotivim njegove ranije filmove tako da 9/10

k2z5.jpg

Veeeeliko iznenadjenje.Mnogo mi se svideo.Jedan od onih sjajnih sa,ne tako ogromnim budzetom.Podsetio me malo na Factori girl,ali ovde ima elemenata trilera.

Sestra i brat imaju rok bend i prilicno su popularni.Medjutim brat ima neki cudan odnos prema sestri..ona se udaje za novinara,koga upoznaje prilikom jednog intervjua.Dobijaju blizance,brat se predozira.Nekoliko godina kasnije,ona odlucuje da se vrati na scenu,oda bratu pocast,nalazi novog gitaristu.Onda ulazi u vezu sa njim i nastaju problemi.Lik je mnogo nastraniji,nego sto se cini na pocetku...Jedna recenica sjajno opisuje film;pain and pleasure,light and darkness...ceo film je takav.

Emily Browning iz horora The uninvited i Cam Gigandet.Ona je sjajna,a njemu,definitivno ne leze uloge dobrog momka.Mislim da bi on bio sjajan u ulozi poremecenog ljubavnika,a ne dobrog muza.Iako mu je ocena na IMDB-u mizerna(4.9),meni je bas,bas legao,pa mu dajem 8/10

The Expatriate (ili Erased)
Film dobija 5.5 od mogucih 10, a dobio bi bar dva boda vise od mene da nije bilo one dosadne, kljakave devojcice. Htela sam da probijem ekran pesnicom, izvucem je odatle i dobro napljeskam. Kao akcija nije los film. Vidjali smo slicne (jedan takav je izasao godinu dana pre ovoga - Unknown).
Cini mi se da je ova ideja uvek "in" za holivudske produkcije/glumce, pa mi zato vise nije ni iznenadjenje, ni primamljivo.

thekidposter.jpg

Simpatično... 8/10

20434227.jpg

Na preporuku drugara da upotpunim dva sata lufta. Odlično upotpunjavanje sa zanimljivom pričom.
Četri mlada policajca pokušavaju da se dokažu i postanu inspektori tako što će se ubaciti u
navijačku grupu ''Šefild srede'' i otkriti prekršaje i inicijatore istih... Polako ulaze u ''ideologiju'' ove
navijačke grupe i shvataju da su to samo jedna grupa besposličara koja je promašila svoj život...
Kako bilo, i sami postaju deo te priče piva i igara... Tu kreće zanimljivi deo... Ko nije gledao preporuka... :) 9/10

gledam Gravity, odavno nisam gledao film a da se ne zna sta ce biti sledece.

bas me zanima kako ce da doteraju do kraja

dobra je prica. jeste amerikanska, ali je dobra. moze se ocekivati niz filmova sa slicnom temom astronauti u svemiru.

glumci su nekako u drugom planu, verujem namerno. radnja je non stop u prvom planu. na kraju ima spektakularan pogled na sandru odozdo pa do gore, mozda je obicna, nije vamp ni sponzorusa, ali je extra...i ukus i miris

8/10

Gravity.jpg

Gotivan je, uzbudljiv, kidanje nerava xaxa...Nije nešto dubok filozofski, osim Rajanine lične priče, koja me je dojmila, ljucki ali fizički jeste ''deep space'' :) Priča je uglavnom non stop akcija sviđa m i se što je prikazana samoća i strašna tišina svemira i kul osećaj da ti je zemlja iznad glave a ipak možeš da padneš dole...:) Nedavno sam baš gledao emisiju o svemirskom otpadu koji kruži oko zemlje i idejama za njegovo sakupljanje jedan od najjačih je mreža koja bi sve to skupljala i slala dole, gore je prava deponija ima otpadaka od 50 i neke to je svakako problem sa kojim će u budućnosti morati da se suoči...10/10

Zelig (1983)

Zelig_3.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0086637/

Genijalni Vudi...
Jedan sjajan, satrican osvrt na gubljenje identiteta i indvidualnosti, na zelju ljudi da se "utope" u masu po svaku cenu, kako bi bili prihvaceni...

To je lajtmotiv ovog kvazi-dokumentarnog filma, koji govori o coveku-kameleonu, koji pati od nekog cudnog poremecaja. Naime, kad god bi se nasao u nekom nepoznatom drustvu, glavni junak bi doziveo fizicku i psihicku promenu i poceo da oponasa osobu pored sebe. I sve to kako bi se uklopio.
Naravno, glavni junak Zelig postaje medijska senzacija, gde Vudi Alen koristi priliku da se naruga konzumerizmu i javnom mnjenju koje je u stanju da veoma brzo nekog vine u nebesa, a onda obrise patos sa njim.
Kasnije upoznaje psihijatra, Doru Flecer (Mia Farou), koja uz pomoc hipnoze pocinje polako da otrkiva uzroke Zeligovog poremecaja...

Film je snimljen kao neka vrsta dokumentarca, u stilu filmova iz dvadesetih godina i zaista jako interesantno i fino to izgleda. Mia Farou je izvela sjajnu transformaciju, kada ja docarala lik doktorke Flecer u poznim godinama.
Doista divan filmic i apsolutna preporuka.
Ocena: 10

Gravity.jpg

Gotivan je, uzbudljiv, kidanje nerava xaxa...Nije nešto dubok filozofski, osim Rajanine lične priče, koja me je dojmila, ljucki ali fizički jeste ''deep space'' :) Priča je uglavnom non stop akcija sviđa m i se što je prikazana samoća i strašna tišina svemira i kul osećaj da ti je zemlja iznad glave a ipak možeš da padneš dole...:) Nedavno sam baš gledao emisiju o svemirskom otpadu koji kruži oko zemlje i idejama za njegovo sakupljanje jedan od najjačih je mreža koja bi sve to skupljala i slala dole, gore je prava deponija ima otpadaka od 50 i neke to je svakako problem sa kojim će u budućnosti morati da se suoči...10/10

imas li link za ovaj film,rado bih ga odgledao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back