Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i mi smo u raznim sportovima kalkulisali... nisu španci krivi što su toliko superiorniji bili od naših
Ma da, ali ono je... nemam reci vise. Superiorniji jesu, to svakako stoji. I mada obozavam spanske filmove i jezik i Spaniju uopste, prema Spancima
(narocito u ekipnim sportovima) imam sve vecu averziju koja se pocela javljati pre jedno 2 godine. Vrlo su mi ljigavi. (o matadorima necu ni da pricam, odatle je, mislim, i pocelo)

A fudbaleri su im posebna prica. Valjanje po travi pri najmanjem kontaktu, tuzakanje kod sudija i davljenje lopte, tj. igre. Baletski fudbal, samo im fale 'aljinice i baletanke.
Tu su Nemci tate sto se tice Evrope. Tri kontakta i gol. Cela filozofija. Jedan pas, drugi, op! Eno rupa, tu cu da je cusnem. Gotovo. Muski.

Svesna sam da ovo nije forum ni tema za to, ovde cu stati :mrgreen:

The_Fall_1.jpg

Odgledala sam 2 epizode,od 5,koliko ima prva sezona.Detektivka dolazi u Irsku,da resi ubistvo,ali uskoro se sve zapetljava.Ono,po cemu se ova serija razlikuje,od tone sa slicnom tematikom,je profil ubice i pre svega,osvrt na njega.Prikaz.Sa jedne strane imamo briznog oca,koji ispoljava neznost i ljubav prema svojoj porodici,a sa druge,totalnog umobolnika.Valjda je,zbog te slike porodicnog coveka,sve mnogo gore i jezivije.Hladna atmosfera,tipicna za britanske serije i filmove.

Ima scena sexa,sa Dzilijan,od koje mislim da sam dozivela traumu :eek: Ne zbog eksplicitnih scena ili sto se pravim fina,naprotiv,nego mi je bilo neprijatno da je gledam :hahaha: Nikada Dzilijan necu gledati drugacije,nego kao Skali,a Skali kako skace po nekom tipu..bas mi ne ide :hahaha: Prosto,imala sam utisak kao da sam uhvatila komsinicu "na delu"....
Opaaa. Ima da je gledam samo zbog te sexi scene.

Ma da, ali ono je... nemam reci vise. Superiorniji jesu, to svakako stoji. I mada obozavam spanske filmove i jezik i Spaniju uopste, prema Spancima
(narocito u ekipnim sportovima) imam sve vecu averziju koja se pocela javljati pre jedno 2 godine.
Vrlo su mi ljigavi. (o matadorima necu ni da pricam, odatle je, mislim, i pocelo)

A fudbaleri su im posebna prica. Valjanje po travi pri najmanjem kontaktu, tuzakanje kod sudija i davljenje lopte, tj. igre. Baletski fudbal, samo im fale 'aljinice i baletanke.
Tu su Nemci tate sto se tice Evrope. Tri kontakta i gol. Cela filozofija. Jedan pas, drugi, op! Eno rupa, tu cu da je cusnem. Gotovo. Muski.

Svesna sam da ovo nije forum ni tema za to, ovde cu stati :mrgreen:

Za istinsku mrznju prema spanskim sportistima uopste treba pogledati utakmicu sa njima sa EP 2000. Govna u pravom smislu reci.

Pa negre (Black bread)

Pogledajte prilog 304215

Neobičan španski film (katalonski) koji kombinuje žanr misterije i fantazije sa političkim temama iz Građanskog rata. Film počinje svirepim ubistvom Dijega i njegovog sina u šumi od strane misterioznog čoveka u kapuljači. Njih pronalazi seoski dečak Andreu. Dok umire, dečak govori Andreu samo jednu reč: Pitorliua. Pitorliua je ime duha koji navodno pohodi njihovo selo. Fariol, Andreuov otac, planira bekstvo iz sela, budući da je, kao i Dijego, u Građanskom ratu podržavao Drugu republiku i veruje da je reč o političkom ubistvu. Andreuova majka Florens po muževljevom bekstvu ostavlja Andreua kod bake i tetaka, gde je i njegova neobična rođaka devojčica Nurija, koja i sama zna mnogo toga. Andreu postepeno saznaje da ime Pitorliua nije slučajno izgovoreno, te da svi odrasli koji ga okružuju kriju brojne tajne, koje će Andreu razotkrivati.....Radnja filma je na trenutke pomalo zamršena, ali do kraja vešto zamagljuje razrešenje glavne misterije i drži u stalnom iščekivanju do tog nivoa da do samog kraja ne znate da li je razrešenje u sferi fantastike ili ne. Stilizacija epohe je odlična, a gluma fantastična. Iz velikog glumačkog ansambla lakše bi bilo izdvojiti lošije uloge, budući da su svi ujednačeno dobri.... Pored misterije koja je u središtu filma, on tretira i druge teme - klasnu podeljenost, svirepost vlasti posle Građanskog rata, homseksualizam, seksualno zlostavljanje.....Zamerka bi mogla ići eventualno na račun režije koja je, ali samo povremeno, fragmentirana, što s vremena na vreme utiče da film ne teče.....Film je dobio 9 Goja nagrada, kao i brojne druge nagrade i svakako ga vredi pogledati.

Ocena 8.5
odgledah sinoć, super je

Pleasantville (1997)

23sdumo.jpg

Simpatican film o bratu i sestri koji, igrom slucaja, zavrsavaju u crno-belom sitkomu iz cetrdesetih. Iskreirani likovi su tek delimicno stvarni, ali potpuno savrseni, a samim tim ne znaju ni da su nesrecni u malim, dobro izreziranim, zivotima. Dvoje mladih ljudi sa sobom u taj crno-beli svet donosi sve dobre i lose elemente iz realnog zivota i krecu da ga saraju bojama. Kako likovi postaju gresniji, obojeniji, srecniji, jednom recju - svesniji (sebe i emocija), taj mali gradic - Pleasantville pocinje sve vise da lici na nasu stvarnost (bila ona dobra ili losa). Ako su prisutne boje, svaki covek moze da je oboji onako kako zeli. Bez boja, na mestu gde postoji samo jedno, gde nema sukoba izmedju dobrog i loseg, nema ni ravnoteze, a ni onoga za sta bi se pojedinac borio i ziveo.

jao jedan od mojih omiljenih filmova....obozavam ga

The First Day of the Rest of Your Life (Le premier jour du reste de ta vie)

29-the-first-day-of-the-rest-of-your-life-2008.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0926759/

Odlična francuska porodična drama. Film prati članove porodice Duval od 1988. godine, kada najstariji sin odlučuje da se odseli od kuće. Porodicu čine otac, majka, dva sina i kćerka, a tu je i deda, osobenjak i stručnjak za vina. Film je podeljen u nekoliko segmenata, između svakog prošlo je nekoliko godina u životu porodice i u svakom segment neko od njih petoro ima glavnu ulogu. Tako u rasponu od 20 godina pratimo razvoj porodičnih odnosa, tinejdžerski bunt, neostvarene ljubavi, promašene veze i brakove, suočavanje sa smrću, krizu srednjih godina.... Njihove priče su taman toliko životne da je u njima vrlo lako prepoznati sebe ili neke bliske ljude. Likovi su šarmantni, uverljivi, nepuna dva sata su dovoljna da se povežete s njima i da ih zavolite.Saundtrek je fantastičan, glumačka ekipa takođe. Sve je u ovom filmu na mestu, prijatno i bez kulminacije i dramskih vrhunaca, prikazuje kako vreme korespondira sa porodicom kao organizmom, šta se menja, raste, koje su boljke u odnosima roditelja i dece, bračnih partnera i šta je, na kraju svega, ljubav, u čemu se ogleda i kakav oblik poprima sa godinama i sazrevanjem. Topla preporuka.

ocena 9

Razumem potrebu za sprdnjom sa teorijama zavere, ali i za to mora da postoji dovoljno dobar razlog. Ovako samo ostavljas utisak nekoga ko uvek kontrira cim se pomene neka nepravda ili nesto slicno.
Da ali izigravati Kalimera...Baš sam to juče komentarisao sa jednim drugom koje se teorije zavere prave oko svih naših utakmica sve se vrti oko nas mi smo svima najveći protivnik...;)
Elem
painless.jpg

Francusko-Portugalsko-ŠPANSKI film...:mrgreen:Malo ima praznog hoda na momente i nedorečen je ali kao nekih hibrid horora i drame može da prođe ima upečatljivih i jezivih momenata ne preporučujem onima sa slabim stomakom...Iako je na tragu ranijih španskih horora...Vredi pogledati da se odmore oči i mozak od Holivuda10/10

Da ali izigravati Kalimera...Baš sam to juče komentarisao sa jednim drugom koje se teorije zavere prave oko svih naših utakmica sve se vrti oko nas mi smo svima najveći protivnik...;)

Ma i nije to bila neka velika zavera. Spanci, kao dosta jaci, skuplji i poznatiji tim od naseg, su jednostavno morali da prodju i u ostvarivanju tog cilja je sve bilo dozvoljeno, svaka podlost, spletka, gluma, kuknjava, zapomaganje, sudijsko okretanje glave itd. bas kao sto je Just napisala... uostalom, kljuc uspeha svake velike imperije sadrzan je u tri reci: "Cilj opravdava sredstva", ali nama malima niko ne moze da uskrati pravo da konstatujemo da je car go.

P.S. kad smo vec kod teorija zavere, na politici se upravo raspravlja o rep muzici, izmisljenoj od strane djavola licno :lol:

Pa svako kuka za sebe, svasta... Najbolje da mi kukamo za Italijane i oni za nas, recimo.
Nismo mi ovde poenta, nit su kakve teorije zavere.
Mogli su da puste nas da pobedimo, pa da dobiju Italiju, tj. da je bilo obrnuto. Isti djavo. Samo nas, logicno, ne bi boleo poraz Italije
od 30 razlike. Ali bi oni (Spanci) bili svakako vnago. :)

Ja se u tim stvarima oko Španaca, Španije i španskih sportista nalazim u dilemi i logičkim protivrečnostima. Skoro uvek navijam za njih jer nisu priznali terorističku kokain tvorevinu. S druge strane, uz italijanske pederčiće su uvek u nekim šemama nameštaljki i glume, ali opet, ova njihova štela nije nikog koštala ispadanja u grupnoj fazi, nego ljudi lepo sabrali 2+2 i odlučili, da je bolje da nekog ponize 50 razlike, nego da se muče protiv Parkera i njegovih Afrofrancuza. Zatim, te Španjolke mi se uvek čine nekako vatrene i seksipilne, volim i španske filmove... Stvarno se izgubim kad mislim o Španiji.

Ja se u tim stvarima oko Španaca, Španije i španskih sportista nalazim u dilemi i logičkim protivrečnostima. Skoro uvek navijam za njih jer nisu priznali terorističku kokain tvorevinu. S druge strane, uz italijanske pederčiće su uvek u nekim šemama nameštaljki i glume, ali opet, ova njihova štela nije nikog koštala ispadanja u grupnoj fazi, nego ljudi lepo sabrali 2+2 i odlučili, da je bolje da nekog ponize 50 razlike, nego da se muče protiv Parkera i njegovih Afrofrancuza. Zatim, te Španjolke mi se uvek čine nekako vatrene i seksipilne, volim i španske filmove... Stvarno se izgubim kad mislim o Španiji.

Ni Spanjolke ni Italijanke nisu toliko seksi koliko ih predstavljaju. Ima sjajnih primeraka naravno, ali generalno gledano, svi ti romanski narodi ne mogu da se podice nekom narocitom lepotom. Seti se Francuskinja i njihovog zastitnog znaka pod pazuhom :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back