Da smo mi narod, kao npr. Jevreji ali i mnogi drugi narodi koji drže do sebe, ti ljudski smradovi bi bili izvrnuti ruglu, pljuvani na svakom koraku i posramljeni na svaki način. Ali, pošto mi nismo Jevreji, nego jedan običan poniženi narod, koga voli da naguzi, kome god se digne ona stvar, oni imaju status nekakvih umetnika, što je tragično.
Što se tiče smrdljivog glumca u pokušaju Jevtića, sećam se, kada je onomad u jednog emisiji za idiote (koju sam morao da gledam jer mi je tema toliko išla na živce, da nisam mogao odoleti) misleći da će Boris i žuti jahati još godinama, izjavio, onako, na najbedniji, najjadniji i najsnishodljiviji način, da svi treba da se ugledamo na našeg predsednika Borisa, što se tiče manira, borbe i ostalih svtari. U tom momentu, kao i ovom, zemlja se raspada, ljudi otpuštaju, struja poskupljuje, radnici seku prste, ali njega boli uvo, on snimio onaj horor sa holivudskim kosturom, utripovao da je novi Elton Džon i j.ebe se njemu, njemu i predsedniku sve potaman. Retko odvratan lik.
Ako je tačno to za Gospođu ministarku, ovih dana treba očekivati Nušića, kako sa sekirom u zubima ulazi u pozorište i secka redom. Još jedno vršenje nužde, i to velike, na srpsku kulturu. Još jedno skidanje gaća pred tamo nekim lobijima, kurtama i murtama. Zamisli, molim te, dovoljno ti je da budeš isfeminizani repati glodar, pripadnik nekog šljamovskog lobija, i da dobiješ ulogu, koja predstavlja san mnogim glumicama i zaštitni znak domaće pozorišne scene. To što si goli **** od glumca, što si marginalna pojava u umetničkom smislu, što te se sutra niko neće sećati, to nema veze. Mislim da se zbog ovakvih likova, lobija i poteza, srpska kultura svodi na nivo kursadžija.
E, ali kada u našem vremenu, prigovoriš da niko normalan ne bi učestvovao u snimanju onakvog bednog pamfleta protiv sopstvenog naroda, onda si huligan, ekstremista i neko ko ne razume duh vremena u kome živi. Pokušaju da te dezavuišu i diskvalifikuju bez ikakvog argumenta, osim, te paušalne imbecilne b-92-ovske konstatacije. More...