Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali primetićeš da je ipak čudno da smo za sve vreme bistvovanja o vde sakupili toliku zbirku ''neprijatelja'' gde nisu samo katolici i muslimani već i pravoslavni, čak ni najraspadnutije države poput Albanije nemaju toliko onih koji bi ih sutra raskomadali.

To je tendencija u celom svetu. Niko nikog ne voli, svi se otuđuju i svugde se pale baklje mržnje. Mala zemlja ne ože biti generator takvih tendencija, ali ta tvoja konstatacija nije nikakav dokaz naše agresivnosti. To je konstatacija na nivou, da Bruno nije bio u pravu jer je tvrdio da je zemlja okrugla, pa su ga spalili na lomači. Ne želim ovim da kažem da smo mi Srbi u svemu u pravu, nego da ukažem da slab dokazni potencijal tvoje konstatacije. A, takođe, evo i ja malo proputovah, ali ni lepu reč o Bugarinu, kao ni Rumunu, bogme ni Hrvatu ne čuh u belom svetu, kao ni u komšiliku.O muslimanima neću ni da komentarišem. Da li je to dokaz njihove zlokobnosti? Mislim da nije.

Poslednja izmena:
Ja cu da pokusam da se zadrzim na onome sto ovaj i njemu slicni filmovi propagiraju i zbog cega su totalno smece. Dakle, ne samo da nikad necete videti zlocine drugih strana, nego se ide i na uvecavanje zlocina navodno pocinjenih od strane Srba, iako su ti podaci lako proverljivi, tako da svaki Kinez, Brazilac i Papuanac mogu da vide da je u pitanju bezocna laz. I pored toga sto nam je pripisala nepostojecu agresiju na drugu drzavu i mnogo puta uvecala broj stradalih civila usled te "agresije", ova dakako smisljena propaganda nam sugerise da trebamo da se pokajemo za tu agresiju, koja se nikad nije dogodila i izvinimo se zrtvama, koje naravno nisu cinile nikakve zlocine, a i kako bi mogli kad se zna da americka administracija podrzava samo pravdoljubive, cestite i postene borce za slobodu, uvek i svuda.

Poslednja izmena:
Jesam. Dobar je, zanimljiv, mada ne gotivim previse Di Kaprija nesto :confused:.
Dobro on glumi, cak odlicno u poslednje vreme, ali me pomalo iritira - onako bez ikakvog razloga :lol:

Ja nisam previše oduševljen ''Inception-om'' kao neki, solidan film...možda je greška što je Nolan stavio Di Kaprija jer je tako nešto već viđeno u ''Shutter Island''.

''Prestige'' mi je mnogo bolji...

Ja nisam previše oduševljen ''Inception-om'' kao neki, solidan film...možda je greška što je Nolan stavio Di Kaprija jer je tako nešto već viđeno u ''Shutter Island''.

''Prestige'' mi je mnogo bolji...

Pa dobro. I meni "Prestige" nekako vise lezi, mada mi se ne svidja sto je ubaceno toliko obrta... Film je ipak, odlican, da se razumemo :) .

Don't Look Now (1973)
http://1.***************/-ftxiU1NQYPA/ThVzL_K2vqI/AAAAAAADTdY/3L3Zarc2_tY/s400/dont_look_now-poster.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0069995/

Gledala sam ovo, kraj mi je bio wtf??! :eek: Jeste malo jezivo.
Samo mi nije jasno kako je patuljak mogao tako 'ladno da priđe i secne Džona, kad je ovaj mnogo viši od njega. Morao bi bar da skoči ili se popne na nešto.

To je tendencija u celom svetu. Niko nikog ne voli, svi se otuđuju i svugde se pale baklje mržnje. Mala zemlja ne ože biti generator takvih tendencija, ali ta tvoja konstatacija nije nikakav dokaz naše agresivnosti. To je konstatacija na nivou, da Bruno nije bio u pravu jer je tvrdio da je zemlja okrugla, pa su ga spalili na lomači. Ne želim ovim da kažem da smo mi Srbi u svemu u pravu, nego da ukažem da slab dokazni potencijal tvoje konstatacije. A, takođe, evo i ja malo proputovah, ali ni lepu reč o Bugarinu, kao ni Rumunu, bogme ni Hrvatu ne čuh u belom svetu, kao ni u komšiliku.O muslimanima neću ni da komentarišem. Da li je to dokaz njihove zlokobnosti? Mislim da nije.

Kapiram ja da ti misliš da je to exkluzivno tvoja pozicija i da smo Mi u pravu ali poslušaj malo nekog like koji zastupa slične stavove samo sa strane albanaca, hrvata, bugara, mađara to je gotovo kao preslikano, a njih bi ti, zbog takvih stavova i očigledne megalomanije, recimo nazvao fašistima, nacistima, šovinističkim ološem i slično...Nemoguće da su baš svi oni u krivu a samo mi imamo pravo na neku ''uzvišenu istinu''...Istina je uvek između...

COPPERHEAD_POSTER_REVISED_4-11-13.jpg

Lep filmić nezavisan neverovatno je da tamo čak i nezavisni filmovi imaju budžete za 10 naših ''zavisnih''...O l judima koji nisu hteli da se svrstaju ni na jednu stranu u Građanskom ratu i zato su zbog zalaganja za mir bili proglašeni izdajnicima aka copperheads zmijama...Film je m alo predug ali ga izvlače neke dublje istine o ljudskom kakraktetu i toleranciji za drugačije mišljenje, prelepe lokacije i odlična prijatna klavirska muzika, dugo nisam čuo tako dobar soundtrack...Glumačka ekipa je super iako uglavnom nepoznati glumci, ali su super odigrali, super su i kostimi doslvono je prenesena izgleda kuća, ljudi, života uopšte u to vreme zato kome se malo putuje u prošlost može se ukrcati ovde...:D Lep film za odmaranje mozga...11/10

215px-Jacobsladderposter.jpg

Jacob's Ladder (1990)
Dragulj.... nekada se isplati pogledati film na televiziji... privuklo me to sto nijesam imala pametnija posla juce i sto sam vidjela da glumi Tim Robins-na koga sam,je li, slaba . Cak se ispostaivlo da sam gledala manje-vise pocetka.Naime,Jacob je vijetnamski veteran kome se prividjaju odjednom demoni,cudovista, a i polako gubi kontakt sa sadasnjoscu, stalno se vraca mislima u svoj prethodni zivot, sa bivsom zenom i troje djece od kojih je jedno davno umrlo...Njegovo zdravlja se pogorsava , a doktor-psihijatar kod koga je isao, iscezao je, kao da nikad nije postojao...Jacob i sam nestaje... slucaj Post-traumatskog sindroma ili nesto drugo?

Tim Robins je dusu dao za ovakve uloge, finih, prosijecnih momaka koji se nekako nalaze u tim losim situacijama :heart:... psiho trilere volim, pa ni ovaj nije mogao biti izuzetak...Ovaj film za danasnje standarde i nije nesto pretjerano originalan, ali Adrian Lynn ,reditelj, stvorio je takav jeziv imaginary
da se pri gledanju svakako stvara nelagodnost...scena u bolnici , kada Jacoba provoze kroz nekakvu ludnicu posebno je upecatljiva....sveprisutne biblijske reference, omaz horor literaturi koju ne poznajem i slikaru Frensisu Bejkonu...

Posle filma, ciji je kraj zadovoljavajuc,nema nekog posebnog obrta u stilu Nolanovih filmova, ali je dobro sproveden, izguglah Robinsa i otkrih da je ovo-Jacob's Ladder, za koga sam cula i ciji me omot stravio u lokalnoj videoteci u svoje vrijeme :D

8/10 - laticu se malo cituckanja, oduvijek me zanimao Lavkraft a evo preporucuju mi onog Bejkera :D . I da , nedostaju mi '90te. Ne kod nas,naravno :D al filmovi iz 90tih.O muzici da ne pricam.Tada je Holivud pravio visokobudzentne filmove koji su valjali boba i nijesu bili totalna tupavost, ni intelektualni previse....evo primjrea,Green Mile.A bilo je i pregrst ''malih'' filmova koji nijesu dobijali silne nominacije za Oskara, ali su -valjali.Ostajali u sjecanju.Danas pogledas po milion filmova godisnje,svaki ti je remek djelo kao, a ne jsecas ih se posle pet minuta.Tja.

Poslednja izmena:
215px-Jacobsladderposter.jpg

Jacob's Ladder (1990)
Dragulj.... nekada se isplati pogledati film na televiziji... privuklo me to sto nijesam imala pametnija posla juce i sto sam vidjela da glumi Tim Robins-na koga sam,je li, slaba . Cak se ispostaivlo da sam gledala manje-vise pocetka.Naime,Jacob je vijetnamski veteran kome se prividjaju odjednom demoni,cudovista, a i polako gubi kontakt sa sadasnjoscu, stalno se vraca mislima u svoj prethodni zivot, sa bivsom zenom i troje djece od kojih je jedno davno umrlo...Njegovo zdravlja se pogorsava , a doktor-psihijatar kod koga je isao, iscezao je, kao da nikad nije postojao...Jacob i sam nestaje... slucaj Post-traumatskog sindroma ili nesto drugo?

Tim Robins je dusu dao za ovakve uloge, finih, prosijecnih momaka koji se nekako nalaze u tim losim situacijama :heart:... psiho trilere volim, pa ni ovaj nije mogao biti izuzetak...Ovaj film za danasnje standarde i nije nesto pretjerano originalan, ali Adrian Lynn ,reditelj, stvorio je takav jeziv imaginary
da se pri gledanju svakako stvara nelagodnost...scena u bolnici , kada Jacoba provoze kroz nekakvu ludnicu posebno je upecatljiva....sveprisutne biblijske reference, omaz horor literaturi koju ne poznajem i slikaru Frensisu Bejkonu...

Posle filma, ciji je kraj zadovoljavajuc,nema nekog posebnog obrta u stilu Nolanovih filmova, ali je dobro sproveden, izguglah Robinsa i otkrih da je ovo-Jacob's Ladder, za koga sam cula i ciji me omot stravio u lokalnoj videoteci u svoje vrijeme :D

8/10 - laticu se malo cituckanja, oduvijek me zanimao Lavkraft a evo preporucuju mi onog Bejkera :D . I da , nedostaju mi '90te. Ne kod nas,naravno :D al filmovi iz 90tih.O muzici da ne pricam.Tada je Holivud pravio visokobudzentne filmove koji su valjali boba i nijesu bili totalna tupavost, ni intelektualni previse....evo primjrea,Green Mile.A bilo je i pregrst ''malih'' filmova koji nijesu dobijali silne nominacije za Oskara, ali su -valjali.Ostajali u sjecanju.Danas pogledas po milion filmova godisnje,svaki ti je remek djelo kao, a ne jsecas ih se posle pet minuta.Tja.
Misliš Barkera?

Platoon (1986) 4/5

gleda ovo juce i nikako da se setim odakle mi je "o´neill" poznat i evo seti se malo pre iz scrubs-a ^^
bunny mi iso na zivci za eliasa mi bilo krivo iako je bio malo pederkast a od barnes-a me bilo stra kaki je sa oni oziljci i neuracunljiv 100 posto
sad pa sad moze nekog da upuca kao dobar dan malo ga preterase pred kraj kad chris trci kroz dzunglu i ubiva svi redom ali dobro ...

http://www.imdb.com/title/tt0091763/?ref_=fn_al_tt_1

images

platoon.jpg

Red 2 - 7/10

Solidan. Dosta akcije uz malo humora. Dobra ekipa, poznata iz prvog dela, uz nekoliko pojacanja. Ser Anthony je dao neku tezinu filmu, cak bih rekao da je ovo jedna od njegovih boljih uloga. Ketrin Zita, koju inace ne podnosim, je ovde ok. Moze da se gleda bez problema, cak iako niste gledali prvi deo.

Cape Fear (1991)

capefearuksmall.jpg

Once upon a time....
kad se jos Robert de Niro trudio, kad je glumio. Kad je njegovo ime znacilo nesto.

Konacno sam stigla da pogledam ovaj triler i stvarno mi se dopao. De Niro je odlican stvarno jeziv i pokvaren. Jessica Lange bila bas ispod proseka, ona je u posl vr odlicna malo me iznenadila tu, al dobro film je star od tada je ocigledno postala mnogo bolja glumica. Prica je zanimljiva, drzi paznju do kraja.

8/10

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back