Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebao je Cam da snimi Alien 5 umesto Avatara i Prometeja.
Alien je totalno upropašćen posle 2 dela. Prvi i drugi deo su najbolji SF filmovi ikada snimljeni (u svakom pogledu). Treba napraviti revoluciju u kinematografiji, zaboraviti da je ikada snimljen treći deo i ova srranja posle i nastaviti priču od trećeg dela.
Slično važi i za seriju LOST (najbolja SF seria ikada snimljena, ali totalno upropašćena poslednjom sezonom, a i predposlednja ima u dobroj meri lošu priču).

Alien je totalno upropašćen posle 2 dela. Prvi i drugi deo su najbolji SF filmovi ikada snimljeni (u svakom pogledu). Treba napraviti revoluciju u kinematografiji, zaboraviti da je ikada snimljen treći deo i ova srranja posle i nastaviti priču od trećeg dela.
Slično važi i za seriju LOST (najbolja SF seria ikada snimljena, ali totalno upropašćena poslednjom sezonom, a i predposlednja ima u dobroj meri lošu priču).

Kad smo kod Lost, otkrij mi tajnu koja me kopka godinama - otkud beli medved na tropskom ostrvu? Gledao sam tu prvu sezonu kad se to desava i posle sam prekinuo jer do kraja sezone nije objasnjen taj dogadjaj, pa nisam hteo da trosim vreme.

Lost su upropastili jer ni sami scenaristi nisu imali pojma sta su u stvari hteli na samom kraju... A ne, nikako nije najbolja SF serija, bolje od nje su " Star Gate serijali, Star Trek DS9 i Voyager,.....

Poslednja izmena:
Patrik, Age 1.5 (2008)

tumblr_m8avyukwxt1qzzvcjo1_1280.jpg

Do sad nisam imao loše iskustvo sa skandinavskim filmovima. Reč je o švedskom filmu koji govori o homoseksualnom bračnom paru i u tom smislu svakako nije za one koji nimalo nisu spremni da liberalizuju svoje eventualne homofobične stavove.S druge strane, možda bi ovaj film mogao pozitivno da utiče na neka rigidna stanovišta, budući da je pre svega reč o ljudskoj priči. Meni lično nije smetalo čak ni to što tretira usvajanje dece od strane gej parova iako po tom pitanju nisam siguran da imam pozitivan stav, a sve zbog toga što se film bavi nekim opšteljudskim vrednostima i emocijama a ne (samo) gej afirmacijom.

Homoseksualni par, Goran i Sven, doseljava se u kuću u predgrađu gde pokušavaju da se uklope sa komšijama koji gaje prikrivenu homofobiju. Sven iza sebe ima brak i kćerku tinejdžerku, a planiraju zajedno da usvoje dete. Kada im socijalna služba javi da su dobili dozvolu za usvajanje dečaka Patrika od 1,5 godinu, oni su oduševljeni. Međutim, reč je o administrativnoj greški - Patirk nije beba, nego petnaestogodišnji problematični tinejdžer koji je uz to i homofob.
Film na duhovit način prati realije života u Švedskoj. Dok je odnos sa zajednicom samo okvir i javlja se epizodično, suština je u odnosu Gorana i Patrika, obostranoj potrebi za ljubavlju, porodicom i pripadanjem. Film je uspeo da se izdigne iznad neke angažovanosti i didaktike koja se oseti i u boljim filmovima s tom temom (npr. Brokbek planina)... Ovaj film nema te razmere, ali donosi jednu prilično tabuiziranu temu na nonšalantan i opet valja istaći čisto ljudski način, da mi baš ništa u filmu nije naročito zasmetalo, a neki momenti bili su i potresni.

Ocena 7/10

Kad smo kod Lost, otkrij mi tajnu koja me kopka godinama - otkud beli medved na tropskom ostrvu? Gledao sam tu prvu sezonu kad se to desava i posle sam prekinuo jer do kraja sezone nije objasnjen taj dogadjaj, pa nisam hteo da trosim vreme.
Na ostrvu je bila naučno-istraživačka stanica koja je izneđu ostalog proučavala i ponašanje životinja. Dakle, medved je donet na ostrvo.....
Gledaj prve četiri sezone i veruj mi uživaćeš.... Petu i šestu preskoči... Bolje da te doživotno kopka mašta šta se desilo (fantastičan je to osećaj -to je i poenta ove serije) nego da ikada saznas kraj.

Na ostrvu je bila naučno-istraživačka stanica koja je izneđu ostalog proučavala i ponašanje životinja. Dakle, medved je donet na ostrvo.....
Gledaj prve četiri sezone i veruj mi uživaćeš.... Petu i šestu preskoči... Bolje da te doživotno kopka mašta šta se desilo (fantastičan je to osećaj -to je i poenta ove serije) nego da ikada saznas kraj.

Prve 4 sezone Losta su i dalje jedna od najboljih stvari ikada snimljenih...

Odredjen deo Vudijevih filmova je zamisljen kao omaz pa tako i Sam u toj drugoj polovini koju spominjes,
tu je ocito rec o Kazablanci gde je Bogart neka vrsta Cyrano de Bergerac-a.

Ovogodisnji Blue Jasmine je A Streetcar Named Desire, gde je "skrenuta junakinja" u modernom kontekstu,
ugledna zena coveka zatvorenog zbog piramidalne prevare i koja svorc odlazi kod sestre i petlja se sa njenim muzem divljakom,
prostakom, Tramvaj zvani zelja.

Inace, Play it again Sam je pozorisni komad koji su nasi obradili pre par godina,
gledao sam onu neku plavu glumicu kako u nekoj emisiji najavljuje premijerno komad u Bg-u pre ne znam kolko godina.

Poslednja izmena:
Odredjen deo Vudijevih filmova je zamisljen kao omaz pa tako i Sam u toj drugoj polovini koju spominjes,
tu je ocito rec o Kazablanci gde je Bogart neka vrsta Cyrano de Bergerac-a.

Ovogodisnji Blue Jasmine je A Streetcar Named Desire, gde je "skrenuta junakinja" u modernom kontekstu,
ugledna zena coveka zatvorenog zbog piramidalne prevare i koja svorc odlazi kod sestre i petlja se sa njenim muzem divljakom,
prostakom, Tramvaj zvani zelja.

Inace, Play it again Sam je pozorisni komad koji su nasi obradili pre par godina,
gledao sam onu neku plavu glumicu kako u nekoj emisiji najavljuje premijerno komad u Bg-u pre ne znam kolko godina.

Mislim da se igra u BDP i dalje.

Mene Lost od samog početka nije nešto posebno privukao. Suviše konfuzno
Pošteno,serija u početku deluje suviše konfuzno, možda i previše razvučeno.
Prva sezona tek neku epizodu pred kraj postaje genijalna i kreće da te vuče kao magnet i da ti golica maštu.
Mnogi je dotle otpišu i odustanu od gledanja i naprave veeeliku grešku.

Čak i peta sezona ima nekih dobrih momenata i dobrih odgovora, ali je generalno loša jer predstavlja uvod u 6 sezonu koja je toootalni shiit.

"L'homme qui plantait des arbres" - Čovek koji je sadio drveće

-Čitao sam priču po kojoj je snimljen ovaj crtani u "Zabavniku"; pre toga nikako da se nakanin za gledanje..Priča o pojedincu, o čoveku, pravi primer.

-Puštati deci u školama, studentima, matorcima, starcima..

-Svi, ili bar većina, nastoji da drugi urade ono što njima godi, čekaju drugoga. Tako svi čekaju nekoga, a niko zapravo ne deluje, ništa se ne menja, svi su u pravu, i svi su istom sosu nezadovoljstva.

Poslednja izmena:
Nije loš ''crtić''
stargate.jpg

Gotivan filmić, nešto kao ''Indijana Džons upoznaje Bliski susret treće vrste, Drevne vanzemaljce'', sćeam se da m i se devedesetih i nije tako sviđao ali kada sam video ono što je došlo posle deluje mi kao remekdelo...Zanimljivo viđenje egipatske istorije...Spajder i Rasel odlični, kao i ostala ekipa čak glumi i lik iz Trećeg kamena od Sunca 11/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back