Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Internship - 9/10

Dao sam mu 9 jer su komedije koje su zaista smesne retke poput sedmice na lotou. Dobro sam se zabavio, lepo nasmejao, a neke scene su bile fakin hilerijus. :D

Radnja prati dvojicu sredovecnih prodavaca, koji ostaju bez posla i odlucuju da se prijave za staziste u IT-u. That being said, film ne trazi neko specijalno poznavanje IT-a, ali je poznavanje popularnih filmova i serija pozeljno, posebno Flashdance, X men i bar prvog Hari Potera. ;)

Ekipa je odlicna Vince Vaughn i Owen Wilson u glavnim ulogama, John Goodman, odlicni Indijci Tiya Sircar i Aasif Mandvi, Dylan O'Brien i lepotica Rose Byrne u koju sam, moram reci, zaljubljen jos od Troje. :D

Preporuka za gledanje u bioskopu uz dobro drustvo. :ok:
Nije moj omiljeni žanr, ali htedoh da ga odgledam na tvoju preporuku. Međutim trenutno na torrentima samo neke CAM verzije, ništa vredno gledanja na ogromnom led-u. Valjda na neću zaboraviti za par nedelja kad se pojave pristojne BR verzije.....

7.5/10
http://www.imdb.com/title/tt1924429/?ref_=sr_1
trance-movie-poster-3.jpg

Uhh, ne bih se složio sa tobom.
Ovo je verovatno najbolji SF film snimljen u 2013.
Dobra priča, odlična scenografija, odlični vizuelni (d)efekti......
Po mom mišljenju reč je o jako dobrom SF filmu.

da je najbolji stvar ukusa..meni nije...
hmm scenografija...koja ? pustinja ..kuca u oblacima...;)
dronovi kao u japanskim crtacima..
.od Vanzemaljaca ni slovo V...
a Tom Kruz u akciji sa smesnom puskom...trckara po pesku :lol: itd...

Bedevilled

bedevilled-p2-600.jpg

Ne pišem više tako često prikaze filmova, ali film od sinoć me je prilično uzdrmao, ali i ostavio podeljenih utisaka. U tom smislu bih voleo da čujem i komentare nekog ko je eventualno gledao.
Reč je o korejskom filmu, koji nas uvodi u priču o mladoj poslovnoj ženi iz Seula - Hai-jong, koja nakon stresne nedelje i problema na poslu odlazi na odmor na ostrvo na kome je nekad živeo njen deda. Ostrvo je u svakom smislu odsečeno od sveta. Na njemu živi još samo nekoliko ljudi - njena najbolja drugarica iz detinjstva Buk-nam, njen muž i kćerka, njegov nemi brat, njegove četiri tetke i jedan starac... Svi oni funkcionišu kao duboko primitivna zajednica u kojoj je žena seksualni objekat i radna snaga, a mračne prodične tajne povezane su sa tradicionalnim predstavama iz koje niko ne može da se otrgne... Dok dve drugarice pokušavaju da obnove svoje prekinuto prijateljstvo, Bok-nam proživljava psihičku i fizičku torturu iz koje ne vidi izlaz.

Problem koji sam imao s filmom je sledeći: prvih sat vremena filma je teška drama, kulturološka studija i potresna životna priča...sve u svemu, učinilo mi se da gledam jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao.
U drugoj polovini film postaje klasični azijski horor (sa elementima slešera), na momente se gube svi elementi drame, folklora, sociološke pozadine i čini vam se da gledate sasvim prosečan (a na momente i preforsiran) horor... Ta žanrovska skokovitost sama po sebi ne bi bila problem, čak bi moglo biti vrlo interesantno, da taj drugi deo, ili pre poslednja četvrtina filma, nije toliko lišena smisla.

Odatle, ocena za prvi deo filma je čista desetka, ocena za drugi deo hladna šestica.... Svakako ga treba pogledati, ako ništa, zbog toga što je reč filmu koji govori o jednoj tradiciji i kulturi koja nam je daleka, ali često vrlo bliska, kao i zato što je priča o Buk-nam duboko potresna, tera na suze i izuzetno je katarzična....Glumica koja glumi Buk-nam (ne usuđujem se da napišem njeno ime) je maestralna...

Ako je neko gledao, voleo bih još neki komentar...

Poslednja izmena:
The Lone Ranger - 6,5/10

Vestern akcija nafilovana efektima i sminkom.

Prosle su sigurno decenije od kada sam poslednji put citao/gledao The Lone Rangera. Koliko me secanje sluzi, nije bas pogodjen pravi osecaj The Lone Rangera. Ima suvise supernatural elemenata, specijalnih efekata, usiljene komedije i na neki nacin vise lici na Pirate na Divljem zapadu nego na bilo sta drugo. Takodje, traje veoma dugo, tako da je gledanje kod kuce na krevetu bolja opcija.

Solidna ekipa mada je tesko prepoznati neke glumce zbog maski i sminke. James Fraina se uopste ne secam. :D Od ostalih tu su Johnny Depp, Armie Hammer, Helena Bonham Carter koja kao i Johnny godinama glumi jednu istu ulogu u svakom filmu, Ruth Wilson cije su me silikonske usne u vesternu nervirale tokom citavog filma, a mogli su da se ispruze i za neku bolju glumicu, standardni William Fichtner i Tom Wilkinson.

Nije loša dramica. Igra Leonardo Di Čoko-moko.

Revolutionary Road (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0959337/

O mužu i ženi sa dvoje dece koji žele da se iz Amerike presele u Pariz.

Nisam ljubitelj filmova čija se radnja odvija'50-tih godina, ali ovaj je ok i gledljiv.

Meni je to odlična drama. I verovatno jedini film u kojem Kejt zaista izgleda kao mlada žena, a ne kao tetka :mrgreen:
Ovde Leo ne izgleda mnogo mlađe od nje :mrgreen:

poster.jpg

Totalni bad ass kako sf akcija treba da se snima...Možeš skoro da osetiš miris baruta, spaljene plastike i usijanih cevi...Viver odlična ali i Henrixen, izvrstan kao Bišop, i Paxton, Bien...Viver mi je vrlo sexy ali i vrlo borbena i spremna ženska inače ne volim taj prenaglašeni muškobanjasti stav u moderni m filmovima ali ovde je urađeno super...Film je nabijen adrenalinom, saspensom i strašnim scenama, u totalu BAD ASS, jedan od onih koji je oblikovao moje detinjstvo i kome se uvek vratim kada pogledam neke ''nove'' filmove...11/10

Prejaka je scena kad Majkl Bin podize nekakav poklopac i osvetljava baterijom... i odjednom, vidi da je ceo prostor ispunjen alienima :eek: Kakva je panika tad nastupila, da se najezis... na kraju jedan alien hvata seronju Pakstona i odvlaci ga u mracne dubine.

Nesto slicno sam video mislim jos jedino u Das Boot, kada periskopom osmatraju povrsinu okeana i vide britanski brod daleko na pucini... zatim ga izgube iz vida i pitaju se gde je nestao... i onda, paf, ispred nosa :eek:

The Croods (2013)

croods-main.jpg

Naivan, sladak filmic. Nije dosadan.... Emma Stone je odlicna ona je definitivno najbolje dala glas, ali vrvtn prvi put u zivotu pohvalicu i N. Cage-a... za koga inace mislim da je postao nezainteresovan, odvratan i los glumac i uvek izbegavam njegove filmove. Tu je stvarno bio dobar. Ocigledno je uzivao u ulozi.

Ima dosta humora i za nas i za mladju generaciju.
7/10

Prejaka je scena kad Majkl Bin podize nekakav poklopac i osvetljava baterijom... i odjednom, vidi da je ceo prostor ispunjen alienima :eek: Kakva je panika tad nastupila, da se najezis... na kraju jedan alien hvata seronju Pakstona i odvlaci ga u mracne dubine.

Nesto slicno sam video mislim jos jedino u Das Boot, kada periskopom osmatraju povrsinu okeana i vide britanski brod daleko na pucini... zatim ga izgube iz vida i pitaju se gde je nestao... i onda, paf, ispred nosa :eek:

Meni je najjaca scena kad Ripli trazi Njut. Gledao sam film kao klinac u bioskopu i to mi je i dalje najnapetija scena ikada. :D

the_death_note.jpg

Mladi intelektualac koji završava srednju školu, nalazi beležnicu smrti koju je poslao Šinigami. Tu kreće priča, upoznavši
se sa pravilima pokušava da postane ''sudija'' i smanji stopu kriminala. Naravno tu se nalazi i antagonista njegov u osobi koja
sebe naziva ''L''. Zaplet je takav da ne vredi prepričavati nego preporučiti, ljubiteljima anima vrlo dobro poznata a onima koji to nisu
topla preporuka... Na trenutke više nego zaniljiva, ponekad i dosadna ali odlična priča... 9/10

Baba Yaga

babayaga19732.jpg

Kako stvari stoje, eurotrasha se nikad neću zasititi... Ovo je sve tako potpuno besmisleno, a opet tako stilski ubedljivo snimljeno da prolazi bez pitanja. Najbolje volim kad im padne napamet da odjednom uz progresivni rok iz čudnih uglova snimaju šta god im se nađe pri ruci: klikere, čirake, telefone...

Prilozi

• babayaga19732.jpg
    babayaga19732.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 2

Totalno i tehnika je cutting edge samo obrati pažnju na firme koje su opremale ''set'' na kraju filma...Meni je su super scene Viverove i ''Kraljice majke'' i sve scene sa Bišopom, posebno ona kada ga Kraljica Majka raščetvori.

Cry Of The Owl 2010

http://www.imdb.com/title/tt1034302/

Nije loša drama/triler, Ocena skoro 4/5. Ima dobru atmosferu iako gluma nije savršena.

Bolje ne čitajte radnju koju ću napisati nego odma' na gledanje....
Tip promatra nepoznatu devojku kroz prozor njene kuće.Ispostavlja se da je on dobrica, upoznaje se sa tom devojkom i ona se zaljubljuje u njega. Nedugo zatim policija ga optužuje da je ubio njenog bivšeg momka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back