Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1745.jpg

Nisam ni znala za postojanje ovog filma,dok nisam ove godine uzela knjigu i procitala da je snimljen po njoj 2006-e godine i da je bio kandidat za neke nagrade :eek:

Triler,sa elementima drame.Dobro odradjen.Muzika u filmu je grozna,jeziva...neko horsko mumlanje dece.Ceo film je teskoban,siv,mracan,"mirise" na smrt,ali nije dosadan.Prica se dobro odvija.Neke scene prenaglasene,teske,realne...hrana predstavljena cudno,prilicno ce vam ogaditi ono sto ste planirali da jedete.Ja sam cak i narandzu ostavila...Mucno za gledanje,ali,da opet naglasim,ne zbog dosade,nego zbog nacina na koji je radjen....Iako nije nista sto nismo vec videli,ostace mi u secanju,zbog teskobe,koju mi je izazvao.Ocena 8/10,ali ne znam kome da ga preporucim...

Ne znam kada ću mu se opet vratiti da ga odgledam, ali sasvim je sigurno da nekada hoću.

Nisam znala da su bili tako oštećeni što se tiče snimanja, niti sam osetila da nešto fali filmu. Što znači da su se znalački snašli sa raspoloživim sredstvima. :)
generalno volim aronofskog, ali ovaj film mi je toliko bio dosadan da je to neverovatnou! U glavi sam ga svrstao u grupu filmova zvanu šarenoliko palamuđenje.
a sta vi radite veceras...

herbal esensiz

Poslednja izmena:
Vanserijske režisere u svetskim okvirima(Marković, Kusturica, Nikolić, Radivojević, Mitrović, Žika Nikolić, Živojin Pavlović itd.) fenomenalnu školu glumaca(Berček, Šerbedžija, Dragan Nikolić, Pavle Vujisić, Fehmiu, Bata, Bodan Diklić, Bora Todorović, Petar Božović, Miodrag Krivokapić, Boro Stjepanović...) izvanredne scenariste. Mislim da je ta ex yu kinematografija bila jedna od vodećih svetskih, sudeći po mom doživljaju filma.
Postoji legenda da je Šlezinger po motivima Kada budem mrtav i beo snimio Ponoćog kauboja, a da je inspirisan Ponoćnim kaubojem Skorseze snimio taksistu ... Takoda prostim silogizmom De Niro je stekao status ikone zahvaljujći Gagi Nikoliću :D ...

Evil Dead (2013) - remake

575355_292211504245083_413067687_n.jpg

Pa i nije los ako vam se gleda pravi krvav slasher horor. Nije posebno strasan, malo je i predvidiv, ali je ok. Osecala sam se kao da gledam neki horor od pre 30 god :D I da, kraj su malo odvukli. Nije remek delo ali je za slasher stvarno ok.

Ako vam se gleda ovako nesto preporuka, ali ako ste od onih koji misle da su ovi filmovi, da citiram jednu forumasicu "krivi za svo krvoprolice po svetu" ili bi radije da gledate psiho horor onda Evil Dead zaobidjite ;)

Stvarno ne znam kako da ocenim ovaj film. Posto je moguce da sam ga gledala juce kad sam bila odlicno raspolozena, ne bi izdrzala ni 30 min. A danas... :D

Poslednja izmena:
Ako se uzme u obzir da je rađen po istinitoj priči onda i nije loše pogledati ovu limunadicu......

Blind Side (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0878804/

Ne volim filmove bazirane na sportu, ali je ovde sport sveden na minimum, čisto kao jedan od elemenata priče.....

Mladog crnju koji je odličan sportista "usvaja" bela hrišćanska četvoročlana porodica i pomaže mu u školovanju i napredovanju u ragbiju.....

Ako se uzme u obzir da je rađen po istinitoj priči onda i nije loše pogledati ovu limunadicu......

Blind Side (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0878804/

Ne volim filmove bazirane na sportu, ali je ovde sport sveden na minimum, čisto kao jedan od elemenata priče.....

Mladog crnju koji je odličan sportista "usvaja" bela hrišćanska četvoročlana porodica i pomaže mu u školovanju i napredovanju u ragbiju.....
Jao, based on a true story, rugby, black and white, christianity uh,uh...

Song for Marion (2012) - Unfinished song

2uoqq0p.jpg

Film Paula Wilijamsa koji govori o zivotu, smrti i trenucima koji cine postojanje vrednim. Marion (odlicna Vanessa Redgrave), iako neizlecivo bolesna, poslednje trenutke provodi pevajuci i uzivajuci u vremenu koje joj je prostalo. Njen muz Artur (takodje dobar Terence Stamp) je njena susta suprotnost, covek koji ne dozvoljava emocijama da nadvladaju razum. Nakon poraznog gubitka zivotnog sapuntnika, Artur pokusava da otkrije pravog sebe (i sebi i ljudima) i nastavi tamo gde je njegova zena stala. Ovaj topao film, nabijen jakim emocijama, ali i humorom kao protivtezom, dobro mi je legao nocas. Preporuka za sve one koji cene rad Vaneesse Radgrave, za ljubitelje filmova Mike Leigh (Happy go lucky, Another year), kao i filmova Quartet i The best exotic marigold hotel.

Izvučen maximum iz ovakvog tipa filma. Ispraćeni svi mogući šabloni i stereotipi kako bi se dopao što većem krugu publike koja voli ovakav žanr. Naravno film ovakvog tipa nikada ne može dobiti ocenu veću od 3/5.

Date Night (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1279935/

Komedija

Muž i žena iz predgrađa odlaze u centar grada na večeru i sticajem okolnosti uleću u klupko korupcije i ucena policije i mafije....

Indian Runner, 1991, Sean Penn

http://www.imdb.com/title/tt0102116/

Iako je snimljen '90-tih, urađen je kao klasični američki film iz '80-tih.

Priča o dva brata, jednom dobrom (policajcu) i drugom problematičnom koji je uvek na granici zakona. Problematični se vraća u rodnu kuću u malom američkom gradiću gde mu živi dobri brat i pokušava da započne normalan život i osnuje porodicu.

Ako volite retro filmove iz ovog perioda sa Američkim buntovnicima i nalivaljem wiskija po barovima ne propustite ovaj.

Pogledah Any day now. Film o dva geja 70-ih u Americi koji sticajem okolnosti postaju staratelji dečaka sa Daunovim sindromom i sve pravne i svakojake zavrzlame koje uz to idu. Nije loš, ali je nemoguće otkloniti se od političke pozadine. Bez toga bi to zaista bila potresna priča o sudbini hendikepiranog dečaka (mada je i ovako uspeo da me emocionalno dotakne). I da, Alan Cumming me poprilično nervira.. jedino mu pristaje dreg kvin deo uloge.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back