Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam sve nabrajao, ali Petrović definitivno ulazi među velikane. Seobe i Skupljači perja su veliki filmovi.

Odlični, gledaj "Biće skoro propast sveta"...Pisao sam o njemu, i o tome koliko je Oskar politička nagrada...Sa glumcima i režiserima se slažem, od glumaca još: starija generacija-Bata S., Paja, Mija, Perović, od mlađih Lauš je bio dobar iz svoje generacije, od današnjih jedino Gloga što nešto vredi..

Odlični, gledaj "Biće skoro propast sveta"...Pisao sam o njemu, i o tome koliko je Oskar politička nagrada...Sa glumcima i režiserima se slažem, od glumaca još: starija generacija-Bata S., Paja, Mija, Perović, od mlađih Lauš je bio dobar iz svoje generacije, od današnjih jedino Gloga što nešto vredi..

Biće skoro propast sveta mi je preporučio jedan drug, ali da li nisam bio u elementu za takav film ili nešto drugo, uglavnom, nije mi legao. Išao mi je na živce onaj bez zuba, što peva Veruj keru ne veruj švaleru, ha,ha

Konačno odgledah Klip 2012.

http://www.imdb.com/title/tt1900908/

Film koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
(neke će oduševiti, neke će zgroziti, neki će se pitati jeli to realnost oko nas, neki će se pitati našta Ministarstvo kulture troši pare.......)
Meni je od svega po malo.

Hm...

Čula sam ranije za ovaj film i sećam se da sam u mislima zevnula na to.

Sada sam otišla korak dalje i pročitala opis, rekla bih da je ovo onaj tip koji intrigira i tolerantniju i strožu filmsku publiku.

Verujem da ostavlja utiske svakakve prirode, ali nekako nije my cup of tea.

Osećam da bih kraj odgledala namrštena nad još jednom ekranizovanom tužnom istinom.
- - - - - - - - - -

Šamar u lice našoj realnosti.

De vierde man

Iz holandskog opusa Pola Verhovena. Vidi se tu veza i ka Niskim strastima i ka Totalnom opozivu. Ščepa te u startu i ne pušta do pred sam kraj, kad shvatiš da si prevaren i da je film jednostavno prazan. Style over substance. Svaki delić filma za sebe je remek-delo, a kad se sve to skupi na gomilu - ne dobija se ništa. Ovako bi recimo izgledao film koji bi imao formu ranog Kronenberga, a suštinu Arđenta iz bilo koje faze. Apsolutna preporuka!

MANIAC_QUAD-final-1024x768.jpg

Neobicno je videti Ilaju Vuda u ovakvoj ulozi.Nije los film,malo previse morbidan i mracan,ali ok prica.
7/10

stepfather122809.jpg

Prosek,predvidiv i sa forama da ubicu mozes iskasapiti milion puta,ali covek se ne da ubiti.

slaba 5/10

ms-45-movie-poster-1981-1020192029.jpg

Dobar filmić iz 80.-tih...Na početku sam video da mi je stil snimanja nekako poznat, na kraju vidim iza svega - Abel Ferrara...:) Ovi stari filmovi koji prikazuju mračniju, prljaviju stranu Nju Jorka me uvek podsećaju na stare Dogove, osećam se kao da o krećem (požutele) stranice dok gledam...Radnja više manje nije nova, slično je obrađeno pre par godina u jednom filmu Džodi Foster, ali film ima te detalje i specifičan humor koji ga čini gotivnim...I naravno Zoe Tamerlis Lund čija je transformacija od ''anđela do đavola'' savršeno urađena, možda jer na prvi pogled deluje tako naivno i neiskusno:lol: Sve u svemu odmorio sam mozak, od ovih novih High budget filmova k oje sam bio prisiljen da pogledam nedavno...Sviđa m i se kako se ovde opisuje duh 80.-tih i skida veo sa njihove prividne ''nevinosti'' i ''neiskvarenosti'' 11/10

0524e6f4b426490f725f11022e1fb39f.jpg

Girl With The Dragon Tattoo (2011)

Meni lično,puno bolje od švedske verzije.Jednostanvo, Finčer rijetko griješi.Švedska je jednostavnija, skandinavci su majstori trilera, ali po meni, ovaj put je klasična američka želja da se bude ambiciozniji i ''bombastičniji'' pozitivna.Daniel Kreg je mnogo,ali mnogo bolji od švedskog glumca koji je potpuno neharizmatičan i aseksualan, čista suprotnost Mikaelu Blomkvistu. Naomi Rapas je idealna kao Lizbet Salander,to se zna, i vrhunska glumica- Runi Mara opredijelila za jednu drugačiju intepretaciju lika Lizbet Salander, koji je manje vjeran knjizi,ali vremenom sam se navikla, što nijesam očekivala uopšte i privoljela. Zavisi šta kome leži.
Finčer je prvu četvrtinu filma učinio zanimljivom,koja je u knjizi nečitljiva skoro. Ostatak glumačke ekipe pohvaljujem,pogotovu meni lično dragu Džoeli Ričardson.Dobar je i Stelan Skarsgard.Malo je neujednačno,ali takva je ujedno i knjiga- teško je bilo ovo ekranizovati .Vrhunski montaža.Muzika (Trent Reznor) leži filmu.
Finčer samo treba da dobije neki sjajan scenario i doseći će visine ranije karijere.
8/10

magnum_force_ver1.jpg

Magnum Force (1973)
Prljavi Hari,sedamdesete :D jedna te ista tema manje više koja se čitav serijal provlači- šta se događa kad negativac koristi iste metode kao Hari?
Onako, ako neko ukači na TVu i nema pametnija posla,nek' gleda, napeto je, al nije ništa posebno.Još traje dva sata,a sporijeg je tempa ...
6.5/10

Poslednja izmena:
Coco before Chanel

http://www.imdb.com/title/tt1035736/

Coco_avant_Chanel_poster.jpg

Ovo je po meni savršen film za nedelju veče. Muzika, kostimi, scenografija, sve mi se dopalo do čiste desetke.

Mnogo volim Audrey Tautou jer mi je izuzetno drag lik Amelije Pulen, pa mislim da je i te kako dorasla zadatku da odglumi i lik ove impresivne žene.

Kada ocenjujem ovaj film sa 10/10, ne poredim ga sa ostalim žanrovima, već isključivo samog za sebe. Zato se usuđujem na "drskost" da ga uvrstim u omiljene i preporučim čak i onima koje ne privlači ideja ni da samo malo zavire u svet nastajanja jedne specifične, svevremenske mode.

Ja obozavam film The Fountain. Nije perfektan znam, ali opet nekako se skoro svake godine setim da ga pogledam 1x i uvek budem odusevljena.

Ko zna sta bi Darren A. stvorio da je dobio originalan/planiran budzet za ovaj film.

Ne znam kada ću mu se opet vratiti da ga odgledam, ali sasvim je sigurno da nekada hoću.

Nisam znala da su bili tako oštećeni što se tiče snimanja, niti sam osetila da nešto fali filmu. Što znači da su se znalački snašli sa raspoloživim sredstvima. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back