Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neprijatelj (2011) 4/5
http://www.imdb.com/title/tt1517225/?ref_=fn_al_tt_1

http://1.***************/-maoQByIJRRM/Tf-Te0adw3I/AAAAAAAAAAc/70jHMXwFbvE/s1600/neprijatelj_dejan_zecevic.jpg

dobar film samo sto
poludese svi
kad nadjose onog zazidanog
a i vise bi voleo da se ne psuje i prica onako vulgarno
na primer caki je mogo da kaze u onu jednu scenu
umesto znas ti k.... znas ti mucak
ili umesto ko ga j... ko ga shisha

a slavko stimac mnogo ostareo...

Ja ću se ugušim :lol:

Ja po tvojim postovima zakljucujem da si ti ustvari jedna veoma nesrecna osoba. Nista ti ne valja, ne mozes nijedan film da nadjes, a da ti valja, sve ti je dosadno i bezveze... Eto sada ti ni Hilari ne valja ... Pocinjem da kapiram kakvi ljudi se ovde okupljaju, pocev i od one osobe koja nije mogla da pronadje nijedan inteligentan post na ovoj temi.
Ma vise bre ....

Kako se usuđuješ da, bez ikakve argumentacije napadaš čoveka, koji uz Milančeta predstavlja legendu foruma? To što mu se ne dopada većina filmova koje pogleda je znak da ima visoke kriterijume, mada bi, istina, mogao i malo da profiltrira svoj izbor. A za tu Hilari je skroz u pravu. Ako ti filmovi ni na njegovom Sony led TV, od pola hektara ne valjaju, onda su stvarno za k...c.

I ne vidim zašto je nesrećan jer mu se ne sviđaju filmovi. Da li to znači, da si srećan, ako ti se svidi većina filmova koje pogledaš? To su čudni kriterijumi sreće.

A, i što si se ti našao prozvan što čovek nije našao nijedan inteligentan post na temi. Nije našao, pa šta?

Poslednja izmena:
Ja po tvojim postovima zakljucujem da si ti ustvari jedna veoma nesrecna osoba. Nista ti ne valja, ne mozes nijedan film da nadjes, a da ti valja, sve ti je dosadno i bezveze... Eto sada ti ni Hilari ne valja ... Pocinjem da kapiram kakvi ljudi se ovde okupljaju, pocev i od one osobe koja nije mogla da pronadje nijedan inteligentan post na ovoj temi.
Ma vise bre ....
"Grešiš, ovaj grešiš silno sinko"
Pogledaj temu Preporuči film i videćeš tamo da ima filmova koji mi nisu dosadni i bezveze.
Jednostavno desilo se da na plej-listi naleti više loših filmova zaredom.
Pored toga i realno je da bude malo dobrih filmova u doba hiper-produkcije.

nešto mi se čini da si se i ti našao prozvanim kad je evergrin to napisao za (ne)inteligentne postove :D kao i mnogi drugi :)

Ma kakvi. Ja sam stvorio svoj mini svet u kome sam ubedljivo najinteligentniji stanovnik:mrgreen: i apsolutno sam siguran u svoj um , ali samo u tom imaginarnom svetu. E, sad svestan sam da van tog sveta, često ispadnem poput australopitekusa ili neandertalca, ali šta da se radi. Ja vladam samo sopstvenom intelektualnom teritorijom. Takođe, ne patim ni od poznate srpske bolesti zvane sujeta i sličnih boljki, vezanih za ego.

Hahaha al je vama lepo :zper:

Slazem se Boy's Don't Cry je dobar film. Hillary je ok glumica, ali kad pomislim na to da ima 2 Oskara dok recimo druge MNOGO bolje glumice nemaju ni 1... ipak je dosta precenjena.

Evo ja konacno pogledala film Stoker(2012) od juznokorejskog reditelja Park Chan- wook-a.

Stoker.jpg

Dopao mi se!
Odlicna misterija/drama... nije toliko morbidan kao neki drugi filmovi od Parka, ovaj je vise u stilu Hitchcocka (namerno). Film je depresivan, tezak ali ipak prelep. Definitivno nije za svakoga.
Wentworth Miller je mnogo bolji pisac nego glumac (ha-ha iznenadjenje). Mia Wasikowska je jeziva i misteriozna.... bas sam zavolela ovu mladu glumicu :) Preporuka! 8/10

odgledah sinoc sa deckom velikog getsbija...

http://www.imdb.com/title/tt1343092/?ref_=sr_1

ne znam koju bih mu ocenu dala...gledala sam ga u bioskopu pa su sve one velicanstvene scene partija delovale jos mocnije...a one su veliki deo filma...tj to je taj sarm filma... ne znam kada bih ga gledala na laptopu da li bi sve te scene delovale tako kako su delovale, i da li bi ostavile toliki utisak na mene... po meni, film su obelezile scene partija, odlicna gluma dikaprija i tobija (vise tobija), i nostalgija za prosloscu i nekadasnjom ljubavi... sad, da li je to dovoljno da film bude dobar, ili su morali da ga nabudze u svakom smislu da bi sada bio hit, ne znam... za sada, od mene, bez ocene (ali kapiram da se krece oko 7-8) ...

zapravo sam mu upravo dala 9 na imdb-u, zato sto sam se setila kljucne scene i poente filma...

kada mu tobi kaze:

''They're a rotten crowd.
You're worth the whole
damn bunch put together.''

takodje i ovo:

''All I could think of
was his extraordinary gift for hope.''

Poslednja izmena:
U raljama života

Ponovo pogledao posle X godina, jedan od najboljih ex-Yu filmova. Aktuelan i danas - Štefica Cvek, junakinja TV serije u potrazi za muškarcem, a u s njima se u stvarnom životu muči i autorka serije. Glumci su iz Hrvatske, Srbije i Bosne i ne zna se ko je bolji (Gorica Popović, Vitomira Lončar, Mira Furlan, Miki Manojlović, Miodrag Krivokapić, Bogdan Diklić, Semka Sokolović Bertok, Rade Šerbedžija...)

ocena:
10

Bin-jip (Provalnik)

http://www.imdb.com/title/tt0423866/

Na IMDB-u ima ocenu 8.
Precenjen sigurno, ali može da se gleda. Verovatno ima i dosta simbolike, ali s obzirom da sam ga secirao nekoliko puta, prekidajući, nekako je i do mene, kada je u pitanju potpun doživljaj.

Ima dosta motiva iz Kamijevog Stranca...i ovde se može primeniti ona "nije kriv ubica nego žrtva".

-Momak koji nema dom; ostavlja razne letke i pozivnice po vratima kuća i stanovima...ukoliko niko ne skine, znači da je stan prazan i da je vlasnik odustan. Useljava se, i tu obitava neko vreme..

Glavni likovi, taj klinac i neka likuša su toliko odustni da ne mogu da pronađem epitet da ih uklopim u sliku koju sam kreirao u glavi. Kada nastupi bizarna situacija, oni delaju tako smušeno, da ta njihova pasivnost i (ne)aktivnost zasejuju situaciju koja im prethodi.

7/10

-Ko voli bizarne, čudne i neuobičajene filmske produkte, nek se posluži ovim čudom.

Od mene čista desetka. Jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledao. Beskrajno poetičan, slojevit film koji bez reči peva o životu i ja sam ga video kao, barem iz mog ugla, otvaranje ka jednoj potpuno drugačijoj percepciji (svi Kim Ki Dukovi filmovi, ali 3-IRON posebno) kakve se na filmu otvaraju samo očima najvećih reditelja... To je lirski film koji gleda ,,kroz'' život ne čulima nego intuitivnim osećanjem života, kao filmovi Bergmana ili Tarkovskog, ali na jedan drugačiji način, blag i spiritualan...

Istovremeno, ta potpuna dematerijalizacija glavnog junaka i vaga na kraju filma je najlepša parabola ljubavi koju sam ikad pročitao-video...

walk-hard-the-dewey-cox-story.jpg

Walk Hard:The Dewey Cox Story
Prilično ambiciozna parodija na biografske filmove o muzičkim legendama (koje inače sa uživanjem gledam :lol: ).Posebno na Raya i na Walk The Line... ne ostaje ni dužan ni Bitlsima ,ni Bob Dilanu ... Baš su se potrudili, ali kao i sa svim filmovima Džad Apatoua , razvučeniji nego što bi trebalo da bude.Džon Si Rajli se baš potrudio u glavnoj ulozi i pjesme koje su smišljene za film nijesu loše :D. Pojavljuju se i Kristen Vig,Džejn Linč,Džek Blej,Džejson Švarcman....
Očekivala sam malo suptilniji humor od ove ekipe,a da je smiješno,smiješno je. 6/10

Poslednja izmena:
freedom writers je krščina, ali boys don't cry ima sasvim odgovarajuću ocenu na imdb. i mislim da je super odigrala ulogu te transgender osobe. ne znam što je taj film precenjen..potresna priča zasnovana na istinitom događaju i sasvim korektno urađena.

Upravo tog filma se kasnije setih..U tom filmu se probila,ali posle toga sve neki pateticni filmovi pravljeni za nedelju uvece..

Eden Lake

edenlakeposter.jpg

Ljubitelji žanra (horora, jelte) su sigurno već odavno ovo pogledali, ja sam tek danas... Iako je siže skoro pa tipski: mladi par odlazi u prirodu da provedu romantični vikend, gde ih napada grupa tinejdžera-huligana, film je drugačiji samim tim što su ga radili Britanci, a ne Amerikanci...
Pored toga što je i sa žanrovske strane (slešer) estetski besprekoran, sociološka komponenta provejava kroz podtekst, što filmu daje dodatan kvalitet. Da je snimljen u Srbiji, verovatno bi se našli pametnjakovići koji bi kazali kako je to ,,antisprski film i da srpska omladina nije takva'', ali ga ja gledam kao vrlo univerzalan film koji (odbace li se elemetni horora) ne govori samo o Britaniji, govori o svoj omladini, pa i o našoj - koliki su dometi antistrukturalnih adolescenata, koliko su odrasli spremni da im stanu na put i koliko je zlo prisutno u čoveku, kao i ima li granice ako nije društveno sputano. U jednoj od glavnih uloga je i Majkl Fasbender.

Zanimljiv film, za one s malo boljim želucem i spremne da vide i malo više od horora

Ocena 8

poster.jpg

Standardno dobar, već sam ga gledao više puta, King je otišao malo više u fantaziju iz svog glavnog faha horora, ali nije mu prvi put, oprošteno...:) Onaj glavni glumac negro umro...:confused: A izgledao je da može konja da proguta...Henks uvek ima dobru izvedbu, kao i ostatak ekipe...11/10
http://1.***************/_iUvnr837r54/TPgxNzkPwfI/AAAAAAAAC2E/ACRYP1quyNo/s1600/poltergeist3cover2.jpg
Jedan od filmove mog detinjstva...Iako iz ove perspektive dluje naivno i možda i najslabije od svih delova, ipak ima još uvek dosta stare dobre magije u sebi...:heart: I ovaj film je obeležen preranom smrću glavne akterke Heder o Rurk, ''Carol Anne'', iako i ona u filmu ''puca od života'':eek: Ima kul scena poput scene sa potapanjem podzemne garaže, scene platformi za pranje prozora koja oduzima dah...Sve u svemu može da se opusti mozak uz ovo, kvalitetno. Poenta nije toliko na strahu od ''ukletih kuća'' i duhova, koliko na strahu od podivljale moderne tehnologije, ''pametnih' zgrada'' od 30 spratova, koje su tada počele masovno da se grade u US, gubljenju kontrole nad svim tim ''progresom'' ..Tom Skerit i Nensi Elen, poznatija kao policajka iz Terminatora, super odigrali i kao i slatka Lara Flin Bojl...80.-te su imale mnoogo više dobrih glumaca nego 90.-te o ovom danas da i ne govorimo...11/10

Ma nije zasluzila. Ne kazem da je bila losa, bila je dobra ali... ne, nije zasluzila. Licno misljenje.
Mada sta ja govorim kad je vec i Sandra Bullock dobila nagradu sto ne bi Hillary dobila 50x. A da o Reese Witherspoon ni ne pricamo... Koliko su one zasluzile tacno je toliko i Hillary zasluzila.

Pogledala sam ovaj film:

The Call (2013)

images

Odlican je sve do kraja. Ali kraj .... o boze, da su ga namerno hteli zaebati ne bi mogli bolje uraditi posao. Nerealan, glup kraj. Pravi Hollywood. Svaka im cast.
Ovako zbog kraja 6/10
Inace bi mu dala 8/10.

Sad ću verovatno ispasti totalni kreten, ali ajd da se požalim, možda mi neko od vas da savet. Hoću da gledam sve te dobre japanske-korejske-kineske filmove, mnogo ljudi mi ih preporučuje. Gledala sam možda 5-6. Veliki problem mi je što do pola filma ne mogu da pohvatam ko je ko i ko se kako zove, svi mi liče jedni na druge. Eventualno glavnog lika razlikujem, i razlikujem dete od dede i sl. Sećam se da sam gledala neki sa nekim tinejdžerkama u školskim uniformama, pa tek onda su mi sve bile iste. Meni je svaki film, koji god da je žanr, misterija, jer na kraju razmišljam pola sata ko je umro, ko je koga ubio i zašto, ko je kome tetka. Lakše mi je da ispratim latino seriju gde onaj sazna da je sam sebi mama, nego ove filmove.

Sad ću verovatno ispasti totalni kreten, ali ajd da se požalim, možda mi neko od vas da savet. Hoću da gledam sve te dobre japanske-korejske-kineske filmove, mnogo ljudi mi ih preporučuje. Gledala sam možda 5-6. Veliki problem mi je što do pola filma ne mogu da pohvatam ko je ko i ko se kako zove, svi mi liče jedni na druge. Eventualno glavnog lika razlikujem, i razlikujem dete od dede i sl. Sećam se da sam gledala neki sa nekim tinejdžerkama u školskim uniformama, pa tek onda su mi sve bile iste. Meni je svaki film, koji god da je žanr, misterija, jer na kraju razmišljam pola sata ko je umro, ko je koga ubio i zašto, ko je kome tetka. Lakše mi je da ispratim latino seriju gde onaj sazna da je sam sebi mama, nego ove filmove.

Ja sam ranije sa Kurosavom imao taj problem i posle mu se nikad nisam vratio... Kod KIm Ki Duka je super sto se u celom filmu pojavljuje 5 ljudi, ne mozes da ih pomesas :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back