Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://3.***************/_t68ar0SFX54/S9eNk4vu5mI/AAAAAAAAEtg/IqxSc8i5MyQ/s1600/Grave+of+Fireflies.jpg
Ovo.... Ko je plakao na "Marli i ja", neka preskoci ovo ...
Toliko jak, toliko emotivan ... Remek delo ! 11/10 :worth:

P.S. : Koga ne gane ovaj film, neka se posavetuje sa psihijatrom....
Japanski animirani film je definitivno najbolji, sve što sam odgledao iz zemlje izazećeg sunca bilo je genijalno.

ako je kvalitetan ko omot bice dobar

elem, pogledahj
Attack the Block (2011)

Preporucivao je neko na prethodnim stranama,
Najpozitivnije sam iznenadjen.
Film se bavi problemima maloljetnicke delikvencije, narkomanije, djeci prepustenoj uilici itd.
Postoji jedna odlicna atmosfera i autenticnost u prikazu zivota mladih u jednom gradu kao sto je London.
Ima dobrih fora, za ljubitelje komedije obavezno da pogledaju. Film ima i pouku mladima na kraju, sve lijepop upakovano, kvalitetno.

Ocjena 9,5/10

Prosto ne mogu da verujem da si ovo go%ance preporučio :confused:

images

Scott Pilgrim vs the world (2010)
Red je bio i ja malo da odmorim....
Scott se zaljubljuje u Ramonu,medjutim, da bi bili zajedno mora pobijediti njenih 7 zlih bivsih momaka...
Zabavno,duhovito,inovativno. Ne shvata sebe posebno ozbiljno sto je plus :D Ljubitelji stripova i video igara ce znati ovo da cijene :D Cujem da je radjen po stripu, valjalo bi ovjerit, al nema se kad...Michael Ceru ne mogu ocima vidjet' , ali zahvaljujuci ostalim glumcima koji su beskrajno simpaticni u svojim ulogama, prezivjela sam i ovo .Prije svega Kieren Culkin,mladji brat nesrecnog Macaulaya,Ellen Wong, Alisson Pill opet sa minimum prostora ostvaruje super ulogu (Midnight In Paris) ,te Anna Kendrick(Twilight muceni,ali i Up In The Air :) ), Brie Larson (United States of Tara),Mary Elizabeth Winsted,Jason Swartzman (Freaks and Geeks,Darjeeling Unlimited) pa i Brandon Routh (nesrecni Superman) :D .Chris Evans (Captain America) me prijatno iznenadio :D. Ocigledno je da nova generacija glumaca nije nesto posebno talentovana za dramu,ali jesu za komediju :D.
Super su efekti ,samo sto je jedina zamjerka sto je za koji minut predug.
8/10 -sasvim korektno za danasnje pojmove.

A da... not my cup of tea..
Govorili su mi svi koliko je fantastican, pogledala sam ga do kraja i osecala sam se bas prevareno. Ne kontam... tj nije za mene.
Stvarno volim video igre, ali ovaj film me bas iznervirao. Narocito taj Scott je iritantan. :confused:

odlicni noviji filmovi koje preporucujem
ima online sa prevodom samo se treba registrovati www.onlinesaprevodom.com/

Arbitrage ( 2012 ) http://www.imdb.com/title/tt1764183/
Odlican, drama triler dobra prica i gluma... zanimljiv drzi paznju sadrzajan ocenjujem ga sa 9 - 10

MV5BODU5ODYyNzM1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDEwNTQwOA@@._V1_SX214_.jpg

Flight ( 2012 )[/b] http://www.imdb.com/title/tt1907668/
Isto odlican odlicna prica gluma,drama sa elementima trilera... ocena 9 - 10

MV5BMTUxMjI1OTMxNl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjc3NTY1OA@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Side Effect 2013
http://www.imdb.com/title/tt2053463/

odlican film odlicna prica gluma neobican psiholoski triler ocena 9 - 10

MV5BMTc2MzY0NDAwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTE1Mzc4OA@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Side Effect 2013[/b] http://www.imdb.com/title/tt2053463/

odlican film odlicna prica gluma neobican psiholoski triler ocena 9 - 10

MV5BMTc2MzY0NDAwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTE1Mzc4OA@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Gledala isti sinoc, dobar je... Jude Law je najbolji (ne znam sta se desava sa njim u posl vreme glumi fantasticno). Rooney Mara je isto dobra, a Channinga hvala Bogu nismo trebali trpiti predugo... ;) Catherine Z.J. je skoro uvek ista, ni tu nije pokazala nista novo. Prica je dobra, nije sad da sam odusevljena ali sam se lepo provela gledajuci film.

Moja ocena: 7.5/10

Neam pojma sta misle americki tinejdzeri ni crni ni bijeli, zato sam napisao... 'pitam se'. Poenta je da film nije vjerodostojan i da prikazuje Linkolna kao pozitivnijeg lika nego sto je on to stvarno bio, mudro izostavljajuci stvari koje ga kompromituju i dovode u pitanje njegov lik i djelo, mada se dosta toga ipak moze lako pronac na netu (sto kaze Comski informacija je dostupna svima, al je zatrpana brdom dezinformacija i gluposti). Postoje dokumenti koji dokazuju da je taj idealizam o kome ti govoris (bar u Linkolnovom slucaju) malo preuvelican, ako ne i potpuno izmisljen mit. Inace ne citam stvari kao sto je tvoj tekst u wannabe jer iznosis "cinjenice" bez referenci, ocekujuci od citalaca da ti vjeruju na rijec. Ono sto sam ja nasao i postavio link (britanica) baca svjetlo na bitnu stvar koja nije ni spomenuta u filmu, sto nas navodi da se pitamo koja je svrha ovog filma (kojeg btw. US ambasade promovisu po cijelom svijetu). Sto se Stivensa tice, slazem se i mislim da je bolje da su napravili film o njemu i ispricali njegovu pricu koja je mnogo zanimljivija i pozitivnija od Linkolnove.
:roll: Misliš, navodim svoje mišljenje o filmu bez besmilenihh poštapalica tipa "po mom mišljenju"? Ili misliš na to što navodim opštepoznate činjenice, na pr. kad je bio Američki građanski rat i oko čega se vodio?

"Bez referenci"?! :udriglavu: Pobogu, to je recenzija, a ne doktorska disertacija. Da nisi očekivao citate sa navodima i fusnote?

E, sad od tebe očekujem kompletan spisak literature kao dodatak svakom tvom postu! :lol:

Postoje dokumenti koji dokazuju da je taj idealizam o kome ti govoris (bar u Linkolnovom slucaju) malo preuvelican
Ja nisam pričala o Linkolnovom idealizmu nego o idealizmu uopšte. Linkoln je u filmu prikazan pre svega kao realpolitičar, a šta je on stvarno mislio o ropstvu i pravima crnaca, nije tu da ga pitamo.

Ono sto sam ja nasao i postavio link (britanica) baca svjetlo na bitnu stvar koja nije ni spomenuta u filmu, sto nas navodi da se pitamo koja je svrha ovog filma (kojeg btw. US ambasade promovisu po cijelom svijetu).
Po svoj prilici ista kao i većine drugih... Da privuče publiku, zaradi pare i dobije nagrade. Sem ako nemaš neke druge informacije. :roll:

Ne secam se kada sam poslednji put procitao ista sto se odlikuje ljudskom inteligencijom na ovoj temi...
Na ovoj temi je dobrodošla isključivo veštačka inteligencija. :)

Poslednja izmena:
A da... not my cup of tea..
Govorili su mi svi koliko je fantastican, pogledala sam ga do kraja i osecala sam se bas prevareno. Ne kontam... tj nije za mene.
Stvarno volim video igre, ali ovaj film me bas iznervirao. Narocito taj Scott je iritantan. :confused:

Da, ni ja ne volim Michael Ceru uopste. Prilicno je iritantan, zato Jesse Eisenberg :ok: cesto ih poredjuju.
Meni je leg'o :) nije nikakvo remek djelo, al moze...

http://3.***************/_t68ar0SFX54/S9eNk4vu5mI/AAAAAAAAEtg/IqxSc8i5MyQ/s1600/Grave+of+Fireflies.jpg
Ovo.... Ko je plakao na "Marli i ja", neka preskoci ovo ...
Toliko jak, toliko emotivan ... Remek delo ! 11/10 :worth:

P.S. : Koga ne gane ovaj film, neka se posavetuje sa psihijatrom....
Dobar film.
Za sve ljubitelje teških drama.
Ne bih išao u krajnost tvrdeći da je genijalan, ali u svakom slučaju vredi pogledati ovaj film (uzburkaće vam emocije).

Story line: Maloletni brat i njegova još mlađa sestra ostaju bez majke tokom rata i bombardovanja u Japanu i sami se snalaze za život.

L'avventura, film Mikelanđela Antonionija iz 1960. godine.

http://1.***************/-xTyOZwsIwxU/TwiYhaSGmRI/AAAAAAAAAGM/qjbZ9uwhwrc/s1600/AP325-l%2527avventura-michelangelo-antonioni-italian-movie-poster-1960.jpg

Radnja se plete oko nestanka bogate devojke na letovanju i iznenadnih emocija koje se razvijaju između njenog verenika i njene najbolje prijateljice, tokom potrage za nestalom..
Izuzetno usporeni ritam odgovara opštoj atmosferi izvesne gorčine koja mi je bila nekako ključni utisak.. fotografija je sjajna, u Antonionijevom stilu, ovog puta crno-bela.
Antonionijeva estetika mi nije među najdražim, definitivno, i ovaj film mi je ostavio manji utisak o Blow-up, koji poentira vrlo efikasno i iskupljuje mi se za mom ukusu neprijajući prespori ritam. Pustolovina nema tako pompeznu poentu, ostaje spora, tiha i gorka do samog kraja, ali da perfektno oslikava emociju, to nikako ne mogu sporiti. A pustolovina je baš o tome, o emociji.

L'avventura, film Mikelanđela Antonionija iz 1960. godine.

http://1.***************/-xTyOZwsIwxU/TwiYhaSGmRI/AAAAAAAAAGM/qjbZ9uwhwrc/s1600/AP325-l%2527avventura-michelangelo-antonioni-italian-movie-poster-1960.jpg

Radnja se plete oko nestanka bogate devojke na letovanju i iznenadnih emocija koje se razvijaju između njenog verenika i njene najbolje prijateljice, tokom potrage za nestalom..
Izuzetno usporeni ritam odgovara opštoj atmosferi izvesne gorčine koja mi je bila nekako ključni utisak.. fotografija je sjajna, u Antonionijevom stilu, ovog puta crno-bela.
Antonionijeva estetika mi nije među najdražim, definitivno, i ovaj film mi je ostavio manji utisak o Blow-up, koji poentira vrlo efikasno i iskupljuje mi se za mom ukusu neprijajući prespori ritam. Pustolovina nema tako pompeznu poentu, ostaje spora, tiha i gorka do samog kraja, ali da perfektno oslikava emociju, to nikako ne mogu sporiti. A pustolovina je baš o tome, o emociji.
Dobar je Mikelandjelo i uvek kada se pomene padne mi na pamet sledece iz filma "Il sorpasso"
-It all looks so simple but in the meantime is has éverything:
solitude, failure to communicate and... what is so fashionable... alienation! Like in Antonioni's movies.
Dit you see 'L'Elisse' ?
-Yes, that movie... I slept during the movie. Good sleep-inducing drug, that Antonioni.

Dobar je Mikelandjelo i uvek kada se pomene padne mi na pamet sledece iz filma "Il sorpasso"
-It all looks so simple but in the meantime is has éverything:
solitude, failure to communicate and... what is so fashionable... alienation! Like in Antonioni's movies.
Dit you see 'L'Elisse' ?
-Yes, that movie... I slept during the movie. Good sleep-inducing drug, that Antonioni.
:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back