Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavio si sliku :mrgreen:

Da ste vi dali neku bolju argumentaciju od ove "sprem'te se sprem'te chetniciiiii" , onda bi se mozda i slozila sa nekim aspektima pljuvacine po SiC.Ovako se samo ukopavate :D

ETO,ETO.

Enivejz, ja nikad nijesam podrzavala nit manifestovala promiskuitet kod zhena ,isto iz malogradjanskih okvira, uvijek su mi te zhene bile " ne mozemo da se odlucimo,svaki nam je muskarac fantastican,padamo posle dva minuta na noge, imamo dedi isjuz".Ali naravno, bilo je izuzetaka.

Ne treba bit iskljuciv .
Kod ženskog promiskuiteta svaki muškarac se nalazi u sukobu interesa:mrgreen:

Ček, a ko utvrđuje šta je normalno, a šta nenormalno?
Pretpostavljam da ljudi utvrđuju šta je normalno.
Sa tom pretpostavkom, može se reći da je proces podložan greškama, kao i sve što ljudi rade.
Pošto je ovde bilo reči o tome da su neudate žene koje u kasnim tridesetim menjaju partnere nenormalne? Je l onda ona normalna i ona logika da svaka žena koja nije rodila dete nije dostojna srpskog roda?
Ako je vaša priča o normalnom/nenormalnom išla samo u kontekstu privatnog života junakinja serije, onda ok, sve je to normalno ili bolje reći, nije nenormalno.
Prije svega me ne zanima, baš kao što me ne zanima bilo čija privatnost, samim tim ni seksualna iskustva.

Žena koja nije rodila dijete...srpski rod...gdje ti ode, svaka čast, ali da odgovorim:
Da li će žena roditi dijete ili ne je njena stvar (i odabranog partnera), srpki, hrvatski, njemački ili srednji rod ne vežem za to.

Ja sam izučavao književnost, pomalo i društvene nauke i filozofiju, umetnost, ali nigde nisam naišao na definiciju pojma normalno koji bi odredio kako ko u svom privatnom životu treba da funkcioniše :)
To je i nemoguće, zato se definicija ne veže za ta polja ljudskog djelovanja...više su u pitanju, ajd' da kažem smjernice.

A što se mentalno bolesnih ljudi tiče, njima je mesto u institucijama, koje, kako čujem, bar u Srbiji puštaju svakog da slobodno hoda dok nekog ne ubije. A takvom čoveku, koji je bolestan i poremećen, tvoje i moje normalno i nenormalno ne znače mnogo. Mislim da zdrav, barem prosečno inteligentan pojedinac i onaj koji ne ugrožava ničiji život, ima pravo da utvrdi svoje normalno naspram tvog ili mog normalnog... :)
Svako ima pravo da radi šta hoće, ta slobodna volja je došla još prilikom rođenja.
Baš tako, svi ostali imaju pravo da tuđu slobodnu volju nagrade sopstvenom, pa ko nadjača.

Ja nemam svevišnji dokaz da je npr. ubistvo loša stvar, ali sam tako naučen, a i ne samo to, imam neki unutrašnji osjećaj da je to loše.
Ako postavim stvari na tu ravan, onda zaista niko ne može reći šta je normalno a šta ne, uključujući i, kako ti reče, ugrožavanje nečijeg života.

Nisi direktno, ali evo toka rasprave na forumu

Serija Seks i grad - Stav one su nemoralne i nenormalne - Serija je šovinistička i mizogina - Ženama je šovinističko to kad im neko kaže da su promiskuitetne - e onda ja napišem može da mi se ne sviđa kako se neko ponaša ako se ne slaže s mojim sistemom vrednosti, ali ako nikog ne ugrožava nemam pravo da osudim to kao nenormalno i šta uopšte znači normalno - e onda ti staviš kao komentar na to sliku manijaka kao da je on manijak samo zato što postoji sloboda i individualnost i ja zasta s takvim dedukovanjem ne mogu da se složim :)
Gospodin sa slike je pokušao da ti da odgovor na boldovani dio.
Naglasio bih da nisi bio potpuno određen u samom pitanju, tj. da li misliš na postojanje normalnog/nenormalnog uopšte, ili samo u okviru nečijeg privatnog života (mada i to bi sada povuklo neke druge diskusije, pa da ne dužim...).

Poslednja izmena:
Stavio si sliku :mrgreen:

Da ste vi dali neku bolju argumentaciju od ove "sprem'te se sprem'te chetniciiiii" , onda bi se mozda i slozila sa nekim aspektima pljuvacine po SiC.Ovako se samo ukopavate :D

ETO,ETO.

Enivejz, ja nikad nijesam podrzavala nit manifestovala promiskuitet kod zhena ,isto iz malogradjanskih okvira, uvijek su mi te zhene bile " ne mozemo da se odlucimo,svaki nam je muskarac fantastican,padamo posle dva minuta na noge, imamo dedi isjuz".Ali naravno, bilo je izuzetaka.

Ne treba bit iskljuciv .

Ja se nadam da si shvatila da sam bio ironičan sa ovim rađanjem dece, imam osećaj da repliciraš meni ono što bi trebalo nekom drugom, pošto sam ja napisao isto što i ti :D :D

Živa istina.
Vođen zaključivanjem jedne forumašice sa neke od prethodnih strana, imam malu pišu i volim svaku moju ćerku-ženu, ćerku-ženu-unuku.

JA NIJESAM TO REKLA ZA TEBE.

Ja se nadam da si shvatila da sam bio ironičan sa ovim rađanjem dece, imam osećaj da repliciraš meni ono što bi trebalo nekom drugom, pošto sam ja napisao isto što i ti

Kapiram ,naravno :)

realno. ligament je najmanje učestvovao u toj raspravi promiskuitetno-šovinističko. samo se ubacio da odbrani Frenkovu čast u jednom trenutku... ili ja nisam dovoljno pažljivo posmatrala iz prikrajka :D

Nemoj Frenk da te čuje, ali eto, neka bude to to :D

Ali da, što se promiskuiteta tiče, tu sam najgora feministkinja i najgora muška svinja u istom trenutku, prije svega jer sam sebičan po tom pitanju :D
Zanima me samo šta radimo ja i moja izabranica, ostali mogu da uživaju u svim seksualnim radnjama ovoga svijeta sa kim god žele, na način koji žele.

- - - - - - - - - -

JA NIJESAM TO REKLA ZA TEBE.

Znam, ovo je samo bio mali eksperiment na temi "Put zaključivanja jedne forumašice".
Sledeći put ću to malo drugačije nazvati tj. "Put zaključivanja jedne forumašice (nije sarabubasara)" :mrgreen:

Ako je vaša priča o normalnom/nenormalnom išla samo u kontekstu privatnog života junakinja serije, onda ok, sve je to normalno ili bolje reći, nije nenormalno.
Prije svega me ne zanima, baš kao što me ne zanima bilo čija privatnost, samim tim ni seksualna iskustva.

Žena koja nije rodila dijete...srpski rod...gdje ti ode, svaka čast, ali da odgovorim:
Da li će žena roditi dijete ili ne je njena stvar (i odabranog partnera), srpki, hrvatski, njemački ili srednji rod ne vežem za to.

Da, priča je krenula isključivo od toga i u tom pravcu se vodila.

A ovo sa rađanjem dece - ponovo, ironija je bila u pitanju s obzirom da se cela priča začela oko priče oko toga šta je nenormalno aš ta normalno ponašanje na primeru tih žena iz Seksa i grada, ja sam apropo nekih nakaradnih teza koje neke tradicionalističke političke opcije u Srbiji javno propagiraju naveo primer tog bolesnog tretmana žene kao isključivo majke i rađalice. A bilo je ne tako davno ovde komentara tog tipa, kako žene umesto da rađaju i čuvaju decu itd....
Zar je moguće da me je iko shvatio ozbiljno :)

Ja se nadam da si shvatila da sam bio ironičan sa ovim rađanjem dece, imam osećaj da repliciraš meni ono što bi trebalo nekom drugom, pošto sam ja napisao isto što i ti :D :D
Da, priča je krenula isključivo od toga i u tom pravcu se vodila.

A ovo sa rađanjem dece - ponovo, ironija je bila u pitanju s obzirom da se cela priča začela oko priče oko toga šta je nenormalno aš ta normalno ponašanje na primeru tih žena iz Seksa i grada, ja sam apropo nekih nakaradnih teza koje neke tradicionalističke političke opcije u Srbiji javno propagiraju naveo primer tog bolesnog tretmana žene kao isključivo majke i rađalice. A bilo je ne tako davno ovde komentara tog tipa, kako žene umesto da rađaju i čuvaju decu itd....
Zar je moguće da me je iko shvatio ozbiljno :)
Ironije je bila lako uočljiva, samo je njena upotreba bila promašaj.

Najbolji odgovor na to je bukvalizam.

Poslednja izmena:
Ja sam uvijek imala stav da nije trebao da je ubije, zato sto kuka i ne zna sta ce sa sobom sledecih 400 strana.
A to moralno,religijski.....pih.
No,sto rece moja drugarica iz srednje skole "da su manje pili votku,a vise cistili ulice, dileme ne bi bilo". Da se razumijemo, bila je najveci alkos od svih, al to je kejs in point.
I onda je neko rekao, da li profesor " ah,topla slovenska dusa..."

Kad vec reminisciramo haj skul...to jest ja...

220px-Mean_Girls_movie.jpg

Mean Girls (2004)
Nijesam gledala kad je vrijeme bilo,pa me natjerali jer "treba da gledam srecne filmove,tako bi srecnija bila" :lol: .Enivejz, nova ucenica dolazi u srednju skolu koju dominiraju tri ribe. Ucenica se sprijateljuje sa dva autkasta i oni je salju kao krticu u grupu Plasticnih.Slijedi transformacija....
Ovo je film "kako osnovac zamislja srednju skolu".Mada, predpostavljam da ovako ekstremnih slucajeva ima u Americi. Na povrsan i tinejdz majnded nacin dotice se nekih realnih problema, kao sto su socijalizacija,konformizam,dvolicnost,licemjerje, sve kroz smisao za humor Tine Fej i slepstik. Ima par dobrih replika, tako da , nije los film, narocito kad se gleda u pravom dobu.
5.9/10

Poslednja izmena:
No,sto rece moja drugarica iz srednje skole "da su manje pili votku,a vise cistili ulice, dileme ne bi bilo". Da se razumijemo, bila je najveci alkos od svih, al to je kejs in point.

vrh! :D
možemo mi imati lične dileme ovakve ili onakve, ali upravo zato postoji država da bi sistemom pravila odredila šta smemo a šta ne smemo. na nekom ličnom planu mi možemo biti za ili protiv toga, ali sve to je samo naš stav. ako nam se ne sviđa nešto što je pravilo društva u kome živimo (i to ne običaj,moral, već zakon), možemo se ujedinjavati i lobirati i time uticati na "državnu volju". ali ako mimo toga prekršimo pravila, snosićemo posledice. eto zašto sam protiv anarhije, država je ipak neophodna ljudima :)

Ironije je bila lako uočljiva, samo je njena upotreba bila promašaj.

Najbolji odgovor na to je bukvalizam.

Njena upotreba je, s obzirom na celinu diskusije, bila na pravom mestu. Ako je glavna tema razgovora bila tema normalnost ili nenormalnost žena u tridesetim koje vode slobodan život, nije li onda vrlo logično pitanje znači li to da je i teza da su žene koje ne rađaju decu manje vredne članice nekog društva, kako neki u našoj zemlji predstavljaju..... Mislim da je moj sled asocijacija bio vrlo logičan. :) Voleo bih da mi objasniš zašto je promašaj? :)

ja sam recimo razmisljala da li bi svijet bio bolji kad bi svi govorili istinu. i dosla do zakljucka, da ne bi, sve bi bilo manje vise isto, kad se stavi u pros and cons kategoriju.samo sto ne bi bilo prevara :lol:. samo to. bilo bi u neku ruku pravicnije, ali bi se ljudi osjecali isto.

Isto tako ,anarhija ili hijerarhija, mislim da se isto lomi.Uzme ti nesto, da ti drugo.

Inace,Zlocin i kazna mi je bio vrh roman ne zbog Raskoljnikova i njegove dileme nego te chemerne okoline kouj je Dostojevski savrseno docarao.

meni je anarhija suluda.. utopija par excellence.
A Dostojevski je sjajan pisac. Može mu se osporavati da je jednoličan, vazda iste teme, ali kvalitet se osporiti ne može. Zločin i kazna i meni je bio sjajan, iako u srednjoj školi više Braća Karamazovi, tad sam bila u tom religijskom fazonu, odnosno preispitivanju sopstvenog stava o religiji, pa mi je nekako više "legao".

Njena upotreba je, s obzirom na celinu diskusije, bila na pravom mestu. Ako je glavna tema razgovora bila tema normalnost ili nenormalnost žena u tridesetim koje vode slobodan život, nije li onda vrlo logično pitanje znači li to da je i teza da su žene koje ne rađaju decu manje vredne članice nekog društva, kako neki u našoj zemlji predstavljaju..... Mislim da je moj sled asocijacija bio vrlo logičan. :) Voleo bih da mi objasniš zašto je promašaj? :)

Zbog adrese na koju si je uputio, jer koliko vidim, po ovom pitanju se slažemo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back