HYPE
Domaćin
- Poruka
- 4.617
malo koji film je imao tako originalne glavne junake i subplotove sa ovim sporednim.
E to.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
malo koji film je imao tako originalne glavne junake i subplotove sa ovim sporednim.
Izvini, gde gledas Planet Earth? Sa prevodom ili bez?
Easy A ne gledah, a 10 things about you volim
Ja sam ga gledala u relativno pravo vrijeme,mozda zato. Slazem se da je bitan faktor imao Heath Ledger za uspijeh filma,i ima iskreno pateticnih momenata,recimo taj govor jeste, ali u vrijeme kad sam ga ja gledala, malo koji film je imao tako originalne glavne junake i subplotove sa ovim sporednim. I pojavljuje se pjesma od Bikini Kill Rebel Girl u jednom trenutku.
Enivejz...
![]()
Shane (1953)
Ovaj film sam gledala kao mala i toliko ga dobro zapamtila da sam sat i po vremena unaprijed oplakala smrt glavnog junaka...Kad ono...
Uglavnom,Shane je jedan od najpoznatijih westerna ever i jedan od prvih vesterna sa antijunakom ,mada ja ne vidjeh nidje to anti,eh sta su nova vremena,na svakakve se stvari co'ek navikne...
Shane je usamljeni kauboj, daleko mu je dom, usamljeni kauboj,vjecno luta prerijom...dolazi u porodicu Stratera, naseljenika u divljinu ciju farmu starosjedeoci Rajkeri , zele da otkupe.
Ono sto mi se dopada u vezi filma najvise, jeste ta trodimenzionalnost likova, sto je prilicno iznenadjujuce in maj buk, s obzirom da je iz 1953. studijski, u tehnikoloru, pa i vestern. Takodje je poprilicno napredan film po nekim idejama,vodi se diskusija o tzv. gun controlu (majke mi).Zene imaju neke jako dobre replike i vecu ulogu od prosijecne curke koje ce u jednom trenutku otimaju negativci. Dijalozi su jako dobro napisani i prilicno moderni kao i citav film izmedju ostalog. Osim toga, najvise sam iznenadjena subplotovima i detaljima koji film posjeduje ,kao i nekoj simbolici (kad mali trci po groblju) koja ne upada u oko pretjerano,ali je vidljiva. Dakle, nije ni cudo sto je film klasik, posto "odoljeva zubu vremena"
i dosta metoda iz filma se zadrzavaju i dan danas. Shane je vise drama nego sto je akcija, mnogo vise ima price,nego puskaranja i makljanja, kao sto recimo ima u "Tragacima" ,ali jedna tuca u filmu, u salonu, je bolja od vecine akcije koje sam vidjela u drugim vesternima. Savrseno rezirana,montirana, puna nekih detalja koji ce se kasnije uspostaviti bitnim za film, prije svega zabavna i cini mi se "koreografisana" za razliku od tucha u danasnjim filmovima koje bi ja mogla da odradim
. I da, ovo je vestern dje ima krupnog plana, samo da kazem. Film prelijepo izgleda. Ima jedna scena dje je noc i ti tu vidis da je zapravo napolju dan, no su oni u montazi ili dje vec to pomrachili
.Ali nije ni bitno
.
Zanima me jel ' ono glavato plavo dijete koje je cas slatko, cas ubitacno dosadno ishta uradilo od karijere posle ili se predalo blagodatima kristal metafetamina i ostalih rukotvorevina.Alan Ladd u glavnoj ulozi je cool , mada i nema toliko posla koliko imaju sporedni likovi kao sto su otac porodice,majka (Jean Arthur,dobra),Rajker itd...glavnog negativca, desnu ruku Rajkera, glumi Dzek Palans, koji se pojavi, kaze jednu i po recenicu, ali je jedna od upecatljivijih stvari u vezi filma.
Malo dugo traje dodushe za moj ukus, potrebna je velika koncentarcija da bi se sve pohvatalo,ali vrijedi.
I cini mi se da je Shane najvise posluzio za inspiraciju Talicnog Toma.
7.5/10

valjda zato sto nije mogao da vidi prst pred okom, ako je vjerovati toj Patrishi...(djevojka je bila sa svima iz Grateful Dead-a.... izmedju ostalog)
steta sto je mlad umro... 
Na redu mi je "Postanska kocija" , pa cu onda "High Noon"
Dap,Itan Edvards u Tragacima vuce na to...a Shane ne....inace, slican je kraj Shaneu i Tragacima mislim, ksto se lika tice... Shane napusta dolinu jer ispunjava zelju majke maloga, da vise nema vistolja u dolini.... on je ubica, kao i negativci, koristi se silom, zato vise nam mjesta za njega...Itan Edvards dovodi onu malu (Natali vud sto je glumi) kuci, svi srecni i zadovoljni, on ih gleda ceznjivo, ali zna da je divljina, ubijanje dio njegove prirode....Cudi me to za Pajkica , ja sam mislila da je on u nekom tripu umjetnicarenje, itd,itd.....
Ja sam odrasla na Riu Bravu i Dolar trilogiji, tako da mi ovakvi vesterni dodju kao iznenadjenje....
Inace, mali se zove Brandon De Wilde i imao je karijeru mimo Shejna,za koga je izmedju ostalog bio nominovan za Oskara.... smuvao se sa onom Patrishom DeBer ili kako se god zvala, grupi gerlom koja je bila "najaktivnija" od svih grupija tokom hipi pokreta..... i taman kad je karijera pocela da jenjava, poginuo je u saobracajci sa 30 godina...valjda zato sto nije mogao da vidi prst pred okom, ako je vjerovati toj Patrishi...(djevojka je bila sa svima iz Grateful Dead-a.... izmedju ostalog)
http://www.imdb.com/name/nm0001121/ evo gasteta sto je mlad umro...
![]()
Na redu mi je "Postanska kocija" , pa cu onda "High Noon"
Dap,Itan Edvards u Tragacima vuce na to...a Shane ne....inace, slican je kraj Shaneu i Tragacima mislim, ksto se lika tice... Shane napusta dolinu jer ispunjava zelju majke maloga, da vise nema vistolja u dolini.... on je ubica, kao i negativci, koristi se silom, zato vise nam mjesta za njega...Itan Edvards dovodi onu malu (Natali vud sto je glumi) kuci, svi srecni i zadovoljni, on ih gleda ceznjivo, ali zna da je divljina, ubijanje dio njegove prirode....Cudi me to za Pajkica , ja sam mislila da je on u nekom tripu umjetnicarenje, itd,itd.....
Ja sam odrasla na Riu Bravu i Dolar trilogiji, tako da mi ovakvi vesterni dodju kao iznenadjenje....
Inace, mali se zove Brandon De Wilde i imao je karijeru mimo Shejna,za koga je izmedju ostalog bio nominovan za Oskara.... smuvao se sa onom Patrishom DeBer ili kako se god zvala, grupi gerlom koja je bila "najaktivnija" od svih grupija tokom hipi pokreta..... i taman kad je karijera pocela da jenjava, poginuo je u saobracajci sa 30 godina...valjda zato sto nije mogao da vidi prst pred okom, ako je vjerovati toj Patrishi...(djevojka je bila sa svima iz Grateful Dead-a.... izmedju ostalog)
http://www.imdb.com/name/nm0001121/ evo gasteta sto je mlad umro...
![]()
. Tu se naravno, rode varnice izmedju Ringa i Dalas
.
,ali dobro, istoriju pisu pobjednici.
. Onaj iskrivljeni kez...eh
. Dej dont mejk dem lajk dej juzd tu...Children of Heaven
http://www.imdb.com/title/tt0118849/?ref_=fn_al_tt_1
Pre nekoliko dana sam pogledao izvanredan iranski film, Baran i odlučio da ću nastaviti sa gledanjem filmova ovog fenomenalnog režisera, Mažidija. Nisam se pokajao, jer je ovo film koji poseduje neodoljiv šarm, toplinu, solidarnost, humanizam, poštovanje, skromnost i ostale najviše osobine kojima trebamo težiti. Film nas tera i da preispitamo svoje životne prioritete i da više cenimo ono što imamo, jer opstanak i egzistencija postaju privilegija u surovom i neizvesnom vremenu u kome živimo...
Takođe, velika topla preporuka. Film sam narezao i podelio prijateljima koji su imali muke kako da (jedno)dete pošalju na `nastavu`` na neko brdo kraj Valjeva (6 dana - 14000 d.) jer zaboga, ostala deca idu, šta će reći svet!! Pa za duplo manje novca cela porodica može provesti kvalitetan vikend na istom mestu i to će deca pamtiti bolje nego boravak predškolaca sa vaspitači(ca)ma koje vode i svoju decu pa njima posvećuju svu pažnju.
Muke malog Alija, njegove sestice i njihove porodice pokazuju nam koliko su neki naši ``problemi`` nestvarni i beznačajni spram suštine žiivljenja.

Hannibal rising je super možda i bolji od janjaca...
Gde si Šabane......rece i ostade ziv...
Gde si Šabane...![]()