Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
CreepshowPoster.jpg

Wooow koja vožnja još uvek me drži jak utisak...Iako s radi o horror komediji ne sećam se kada sam se ovako uplašio gledajući nešto, na kraju nisi sguran da li se film završio sa odjavnom špicom, trgneš se i očekuješ ruku na ramenu...! Na kraju imaš utisak da se ne radi samo o 5 već o bar 8, 10 priča jer te zgrabi i uvuče u sebe... Tako se tada snimalo...:D Posebno su interesantne "The Crate" i "They're Creeping Up on You!" i smešno i strašno povezano, a sve nose neku pouku:) Glumačka ekipa super uključujući Lesli Nislena u ozbiljnoj ulozi xaxa, Eda Harisa pa i Stivena Kinga u svesnom samoparodiranju...Uživao sam...11/10

77189558248099141961.jpg

Najpozitivnije iznenadjenje, valjda zato sto nisam ocekivao neki film, ali Denzel ipak nije rekao poslednju rijec. Neko vrijeme je ovaj film sjedio na hard disku, pa rekoh da probam.
Scene pada aviona su mocno uradjene, docarano dobro, osjeti se tegoba dok se gleda tako nesto, a to reditelj majstorskim pomjeranjem kamere postize taj efekat.
Ko je gledao zna o cemu pricam, da ne govorimn o filmui mnogo, radi se o pilotu(denzel v.)koji ne uspijeva odrzati avion u vazduhu zbog kvara, medjutim posto je bio i nacirkan, postoji sumnja koja ostaje do kraja filma da nije odgovoran i za tih 6 ljudi koji su poginuli u nesreci iako je on , spasio ostalih 90 i nesto putnika, tj. da nije bio on , nego npr.bilo koji drugi pilot, ne bi uspio sacuvat zivote putnika.
Njegov zivot alkosa se nastavlja i nakon nesrece iako je odlucan u namjeri da ga ostavi, ono , ne moze pobijediti zavisnost.da ne sirim. ..dobar film, bez nekih amer.sablona, ubjedljiv je , gluma Denzela je besprekorna,... pa on nosi dobar dio ovog filma, klasican primjer sta glumac moze, drzi cio film
ocena 8,5 od 10

Poslednja izmena:
Denzel je uvek isti. Proslo mu kroz par filmova, ali sad vec deluje izlizano.
Sve uloge iste. Sidni Poatje wannabe.
Jos je i rasista. Procitao sam u jednoj kolumni da je izjavio da ne voli da snima sa belim zenama, izbegava to.
Ako je to istina, onda je stvarno indijanac.

da,to sam i ja procitala kako ne bi nikada glumio u filmu gde bi morao da se poljubi sa belkinjom....sad da li je istina to ili ne...dobar jeste glumac,aliiii svuda isti

Den Brysomme Mannen (aka The Bothersome Man)

http://www.imdb.com/title/tt0808185/

Odličan film, ali pun simbolike, pa nije za svakog.

O životu u Skandinavskim zemljama gde je sve savršeno, ali život nema nikakav ukus.
Žene umesto da su okupirane decom i da rađaju decu okupirane su kako im izgleda kunjinja, kakav kauč da kupe za dnevnu sobu, da li da sruše zid i da od dve sobe naprave jednu.....
Film pokušava da objasni zašto su skandinavci tako opiččeni i depresivni, ali skriveno u simbolici.....

Wir sind die Nacht.

U vremenu kada klasično poimanje vampira doživljava revoluciju, pa oni postaju ekstra super kul tinejdžeri, ovaj film donekle predstavlja most između klasičnog poimanja vampirica u zapadnoevropskoj književnosti i tih novih stremljenja. Pomalo me podseća na The hunger.
U svakom slučaju loše odrađeno. Smorio.

Amour (2012)

MV5BMTk1NTc3NDc4MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjYwNDk0OA@@._V1_SX214_.jpg

Za mene masterpiece, no ja sam veliki Hanekeov fan. Dakle 9,5/10.
Film je mučan, rastegnut, težak i ne preporučujem ga svakome, naročito ne onima koji traže da vide "šta će da se desi". Oni koji vole da se pitaju zašto se nešto desilo, samo napred.
Ne nadajte se impresivnoj fotografiji, supermudrim dijalozima, niti bilo čemu fascinantnom osim vrhunske glume (a to znači da je sjajna Izabel Iper tek... u prosečnoj epizodi iako je ulogu iznela sasvim solidno).
Ali tihoj jezi - svakako. Isto kao i "a - ha!" efektima sledećih 7 dana.

Moj utisak je da je poenta filma odgovor na pitanje da li ljubav postoji, šta je (ako je išta) uslovaljava i koliko dugo možemo da živimo u raznim oblicima zabluda na tu temu.

Prometheus / Prometej (2012) - 5/10

Znaci toliki promasaj od filma skoro nisam gledao, da jos uvek ne mogu da se opasuljim!
Film kao da sistematski bezi od svake logike. Sve sto se desava, sve sto likovi cine daje utisak kao da se desava tako samo da bi ispalo ono sto je scenarista zamislio. Takodje, na sve to, gomila nonsens elemenata koji su ubaceni, prosto eto tako da bi bili ubaceni, da bi se nesto desavalo, a komotno je cela radnja mogla da prodje i bez svega toga. Ukratko, katastrofa.
Ima par stvari koje su svetla tacka, ali nedovoljno da film dobije neku bolju ocenu.

Slažem se, neverovatno je kako na početku film deluje obećavajuće a onda ga unište. Film ima sve osim onog najvažnijeg-scenaria.

Elem, ljudi daj molim vas preporučite mi neki sajt za filmsku kritiku čijim ocenama verujete. Do sada sam gledao filmove koji dobijaju dobru ocenu na IMDB-u ali kakvih tu propusta ima to je čudo jedno, ne verujem mu više nić :D

Amour (2012)

Pogledajte prilog 276726

Film je mučan, rastegnut, težak i ne preporučujem ga svakome, naročito ne onima koji traže da vide "šta će da se desi". Oni koji vole da se pitaju zašto se nešto desilo, samo napred.
Ne nadajte se impresivnoj fotografiji, supermudrim dijalozima, niti bilo čemu fascinantnom osim vrhunske glume (a to znači da je sjajna Izabel Iper tek... u prosečnoj epizodi iako je ulogu iznela sasvim solidno).

Moj utisak je da je poenta filma odgovor na pitanje da li ljubav postoji, šta je (ako je išta) uslovaljava i koliko dugo možemo da živimo u raznim oblicima zabluda na tu temu.

ja sam taj film dozivela kao da posmatram pravi bracni par koji se bori sa upravo tim problemom....nisam imala utisak kao da gledam film,jer je sve to tako sjajno odradjeno i dijalozi kao sto kazes nisu supermudri,ali bas i jeste u tome car sto su realni i sve je prikazano bas onako kako se i cesto desava....mnogo dobar i tezak film

Amour (2012)

Pogledajte prilog 276726

a čovek baš voli profesorke klavira :D

meni se svideo, mada mi nije remek delo. pred kraj mi je bio vau (ali ne onaj deo kad fotografija diluje sa umetničkim filmom. art house je praktično iščezao i sa tim se moramo pomiriti), već scenarijski.
francuzi su ga napljuvali :D

Синоћ на Тв Прва, налетех на мог старог, доброг друга, Џона Рамба. Како је само стрелама решавао одвратне руске војнике, наоружане зољама, бомбама, гранатама, митраљезима. Ма све их је побио, он, и његов друг Траутман.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back