Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
url

Dosta duhovit na bizaran nachin arty filmchic koji za divno chudo uz sav nadrealizam i simbolizam nije prepotentan.
Ipak ovo nije nikakvo remek delo.To shto znash da ce film vecini standardnih konzumenata biti dosadan ko proliv ne chini ga a priori uzvishenom umetnoshcu.
Zivot kao igranje uloga,art imitira zivot imitira art imitira zivot imitira...taj rad,...shto je ok,al nije za 2 sata.Premalo ideja konceptualno chak i da progutash ciklichnost,svesti zivot na 3,4 reappearing momenta je suvishe siromashno.
Malo su ga preterali i sa melodramatikom pa bio u pitanju dublji humor il ne.Hofman poslednjih pola sata ne gasi maramicu al to je verovatno do duzine i razvuchenosti lol
Svi dobro glume al problem filma je shto amerikanci jednostavno i kad streme nekonvencionalnom i odricanju od zapleta u klasichnom smislu ne mogu da pobegnu od limitiranosti koja je cenim kulturoloshka...well,ko sho kaze reklama "nastavi da trenirash" i istrajavaj u chekanju tog novog velikog americhkog romana/filma..
Da je kraci jedno pola sata,mozda i ocena vishe

7/10

Meni se film jako svideo,odstupa od klasicne Snezane i skroz je drugaciji nego sto sam ocekivala.Prica je super.Mislila sam dobicemo neku sladunjavu s/f,fantasy pricu...I sve je tako savrseno,sve,ali Kirsten...Gospode boze.Nemam nista posebno protiv ove devojke,da me neko,ne daj boze,ne bi proglasio za obozavateljku Patisona,ali ona nema pojma sa glumom,izraz joj je isti ceo film i ruzna je,previse.Snezana treba da bude lepa..i ogledalo tako kaze.Sarliz je divna zaista,cak i onako zla.

Kristen ne volim, ali u ovom filmu je podnosljiva, mimo onog govora (njen glas, i izgovor rijeci mi uzasno ide na zivce).
Faca mutava kao i uvijek, ali pola filma i treba da bude takva I guess.
Charliz je prelijepa, kostimi koje je nosila takodje, vrhunski odradjeni,
odlicno je odglumila, s tim sto mi je i njen govor isao na zivce,
imala sam utisak da joj nekakva knedla stoji u grlu dok prica.

I efekti su mi se dopali, prica solidna, vrijedi ga odgledati.

Hm, možda je u pitanju nesvarljiv koktel od vodke i soja sosa (kupujem tako razna sranja u napadima metroseksualizma, pa posle ne znam šta ću sa tim govnima), rizikujem kamenovanje, ali Srećni Ljudi su sjajna serija! Gledam sad ovu zadnju epizodu, pa to je čudo jedno. Sprdnja sa srećnim krajem. Sve je u kontrastavu. Svaka srećna deonica ima neki segment koji upire prstom i ismeva je, podriva i sprda se ispod žita. Ako se izbace trube i venčanja, svi su još sjebaniji nego na početku. Zadnja scena. Kome tu nije jasno da je u pitanju čista parodija, tome ništa nije jasno. Likovi se BUKVALNO smeškaju samo za medije, dok se sukobi guraju pod tepih. I Pr.cko! Ko ozbiljan daje zaključnom liku serije ime Pr.cko!? Sjajna, sjajna serija.

edit: Posle ekstenzivne pretrage na guglu ispostavlja se da je otkriti nešto originalno nemoguće u današnje vreme. Verovatno je bilo i ranije, samo nije bilo olake razmene informacija, pa su neki možda i umreli u verovanju da su otkrili točak... ili indukcioni motor... Ispostavlja se da ovako nešto već postoji i zove se The Black Death ili The Manchurian Candidate... postoje dve verzije. Pošto nemam pametnija posla, do kraja ću ispitati otkud dve verzije i ko je čiji brend pokro.

Poslednja izmena:
onog klintza sho posle kao pocheo da fura rege,desimira&kera ne mogu da svarim pa da me yebesh
da su klintza silovali,kera pojeli a desimir se obesio i meni bi se svidjali srecni ljudi
Takođe i Đurđina, kao i njena mama Lola su mi skroz katastrofa i negledljive.
A, kad se setim premijernog emitovanja... Nedelja veče, sutra ujutro u školu, kontrolni za koji nisi spreman, a odjavna špica i muzika, da se rasplačeš i padneš u depresiju. I sad mi žmarci prođu kad čujem pesmu...

p.s. Nekima je dosadna, ali oni su ipak iznad našeg palanačkog mentaliteta i nivoa. Njih više pali CSI, Redov Rajan, Baba Gamp, Bekstvo iz zatvora, Lost i ostala svetska dostignuća iz sveta sedme umetnosti.

Poslednja izmena:
Pobrkao si...
Reggae boy je igrao u "Porodicnom blagu"...:mrgreen:
Ako cemo iskreno, posle Surde i Gige Moravca, Pavic je ljosnuo o tlo...
Zadnje sto je Pavic uradio dobro, bio je film "Poltron" i to je to...
Za one koji se ne secaju, to je onaj film u kome Smoki pojede burek sa spajalicama :mrgreen:

Poltron beshe ono gde se Japanac/Koreanac zove Ima Mito lol

Takođe i Đurđina, kao i njena mama Lola su mi skroz katastrofa i negledljive.
A, kad se setim premijernog emitovanja... Nedelja veče, sutra ujutro u školu, kontrolni za koji nisi spreman, a odjavna špica i muzika, da se rasplačeš i padneš u depresiju. I sad mi žmarci prođu kad čujem pesmu...

p.s. Nekima je dosadna, ali oni su ipak iznad našeg palanačkog mentaliteta i nivoa. Njih više pali CSI, Redov Rajan, Baba Gamp, Bekstvo iz zatvora, Lost i ostala svetska dostignuća iz sveta sedme umetnosti.

nju sam zaboravio kako se zove...netalentovana na mamu
ja sam pokushao ko klinac na prvom emitovanju to da gledam,posle boljeg zivota..ali kad ona pochela da peva i goncic zlatni dechko svakog rezima da se proserava odustao

Svaka cast Lazovicu, ali meni je Zoran Rankic (Popara) apsolutni gospodar te serije. Tu su jos i Dusan Pocek (Ilija), Radmila Savicevic i ostali sporedni likovi.

Ipak, glavna asocijacija na seriju mi je to sto je Desko dobio ulogu jer je bio clan JUL-a, isto kao sto posle 2000. nije mogao da dobije ni jednu drugu, jer su sva mesta zauzeli miljenici pobednickih stranaka.

Drugo, serija je namenski pravljena (da ne kazem po direktivi Mire Markovic) u to vreme beznadja, sa porukom upucenom obicnom coveku: "Siromasan ali srecan". Sto rece Bora Corba: "Bolji zivot, Srecni ljudi, zato i ti srecan budi". Glavni lik je obican covek koji gubi posao pa mora da se snalazi, izigrava privatnog detektiva i telohranitelja, takodje ima i lepu kcerku koja igrom slucaja pobedjuje na izboru za mis, ali avaj, mafija joj ne da pare... no, tu je ratoborni deda Arandjel (asocijacija na hiljade i hiljade pobijenih Nemaca) da resi stvar.

Nakon Srecnih ljudi, Pavic je nastavio sa ovakvim "namenskim" serijama, pokusavajuci da narodu probudi nadu da tamo negde postoji neko porodicno blago koje samo ceka da bude otkriveno, ili da stizu dolari (od kojih na kraju nije bilo nista)... Dok je RTSa, za Pavica nema zime.

Svaka cast Lazovicu, ali meni je Zoran Rankic (Popara) apsolutni gospodar te serije. Tu su jos i Dusan Pocek (Ilija), Radmila Savicevic i ostali sporedni likovi.

Ipak, glavna asocijacija na seriju mi je to sto je Desko dobio ulogu jer je bio clan JUL-a, isto kao sto posle 2000. nije mogao da dobije ni jednu drugu, jer su sva mesta zauzeli miljenici pobednickih stranaka.

Drugo, serija je namenski pravljena (da ne kazem po direktivi Mire Markovic) u to vreme beznadja, sa porukom upucenom obicnom coveku: "Siromasan ali srecan". Sto rece Bora Corba: "Bolji zivot, Srecni ljudi, zato i ti srecan budi". Glavni lik je obican covek koji gubi posao pa mora da se snalazi, izigrava privatnog detektiva i telohranitelja, takodje ima i lepu kcerku koja igrom slucaja pobedjuje na izboru za mis, ali avaj, mafija joj ne da pare... no, tu je ratoborni deda Arandjel (asocijacija na hiljade i hiljade pobijenih Nemaca) da resi stvar.

Nakon Srecnih ljudi, Pavic je nastavio sa ovakvim "namenskim" serijama, pokusavajuci da narodu probudi nadu da tamo negde postoji neko porodicno blago koje samo ceka da bude otkriveno, ili da stizu dolari (od kojih na kraju nije bilo nista)... Dok je RTSa, za Pavica nema zime.
Tako je....Bolji zivot,Srecni ljudi i Porodicno blago su napravljeni za vreme najvecih kriza (Bolji zivot-raspada se drzava,Srecni ljudi-rat i sankcije,Porodicno blago-bombardovanje,sankcije).da bi smirivale narodne mase...Iz istog razloga se te 3 serije i dan danas repriziraju non-stop..Dok narod ne iskljuci tv i ukljuci mozak,nema vajde...

Tako je....Bolji zivot,Srecni ljudi i Porodicno blago su napravljeni za vreme najvecih kriza (Bolji zivot-raspada se drzava,Srecni ljudi-rat i sankcije,Porodicno blago-bombardovanje,sankcije).da bi smirivale narodne mase...Iz istog razloga se te 3 serije i dan danas repriziraju non-stop..Dok narod ne iskljuci tv i ukljuci mozak,nema vajde...

Mislim da nas narod nikad nece da ukljuci mozak. Te serije su bile hrana za glavu radnog coveka... ono - gledas u nedelju uvece, da bi mogao da preguras narednih pet, sest radnih dana na poslu. Medjutim, u 21. veku, sa povecanjem nezaposlenosti, stize novi proizvod televizije - rijaliti programi, u kojima ucesnici ne rade bas nista, odslikavajuci tako duhovno i fizicko stanje naroda.

I kad mi neko kaže pa kako to ne voliš ''To je narodni duh''...Duhovne siromaštvo je narodni duh...More sveca vam barabskog...

Kad pogledas, i jeste tako. To ne znaci da je svaki pojedinac duhovno siromasan, ali masa jeste, inace ne bi bila masa.

dae2573932b3227aa3d322c73129079e.jpg

Prica o kameleonu,koji ne zna ni kako se zove,niti svoje poreklo,odlazi u gradic koji je u pustinji i gotovo bez vode i postaje serif ne bi li im popravio situaciju,a i u neku ruku pronasao svoju svrhu,kad vec nije prethodno znao odakle uopste dolazi....Crtani je simpatican,na momente mi nije drzao paznju,ali je sve u svemu ok...Ono sto mi mnogo smeta i u ovom slucaju,a i inace,je sto sto su pokusali da naprave "crtani"koji vise lici na film po grafici....Nema one bajkovitosti koji bi crtani trebalo da ima...Johnny Depp u ulozi Ranga odlican,kao i Isla Fisher ( koja je takodje napravila sjajnu transformaciju glasa,da nisam ni izvalila da je ona ) u ulozi Beans..
7/10

Nedelja veče, sutra ujutro u školu, kontrolni za koji nisi spreman, a odjavna špica i muzika, da se rasplačeš i padneš u depresiju. I sad mi žmarci prođu kad čujem pesmu...

Dakle, nije samo kod mene to bila suicidna nedelja. :lol: A sve te naše nedeljom-uveče-serije su imale takve samoubilačke špice. Ko namerno. Nikako im nije bilo mesto na programu tim danom.

Samo površni ljudi tumače seriju u socijal-inženjering ključu i propuštaju da vide sve njene subverzivne lepote.

Poslednja izmena:
Mislim da nas narod nikad nece da ukljuci mozak. Te serije su bile hrana za glavu radnog coveka... ono - gledas u nedelju uvece, da bi mogao da preguras narednih pet, sest radnih dana na poslu.

Jesi ti video odjavnu špicu te serije? Ne da je omogućavala da preguraš, nego je neskriveno nagovarala da sad i odma odustaneš od svega i odeš na Brankov. To su, bre, sve sami krimosi i sponzoruše, iluzionisti i striptizete i kockari, prevaranti i gorile. Poluozbiljan tretman je samo stvar procedure. U isto vreme smo imali i seriju "Gore Dole". Iskreno, ko bi izdržao više toga? Ta serija je nabacila masku ozbiljnosti, ali ni po kom osnovu nije kvalitetnija. Naprotiv. Vera Čukić je iritantna bar ko dve zamene za Tanju Bošković.

Poslednja izmena:
Jesi ti video odjavnu špicu te serije? Ne da je omogućavala da preguraš, nego je neskriveno nagovarala da sad i odma odustaneš od svega i odeš na Brankov. To su, bre, sve sami krimosi i sponzoruše, iluzionisti i striptizete i kockari, prevaranti i gorile. Poluozbiljan tretman je samo stvar procedure. U isto vreme smo imali i seriju "Gore Dole". Iskreno, ko bi izdržao više toga? Ta serija je nabacila masku ozbiljnosti, ali ni po kom osnovu nije kvalitetnija. Naprotiv. Vera Čukić je iritantna bar ko dve zamene za Tanju Bošković.

"Gore dole" je meni izvanredna serija, mada je uporpascena upravo losim kastingom (Vera Cukic, Ivana Mihic, onaj Cucilovic)...
Mnogi ljudi je izbegavaju bas zato sto je jako depresivna i podseca na jedan tezak period...

Brate, ako mislis na ovu odjavnu spicu (a mora da je ta jer nema druge :lol:), onda si ti tu nesto debelo pobrkao.

Ekstra Nena lepo savetuje: "Malo kreni, malo stani, sutra moze biti bolje..." i "... da se boris, da se ne das, da se nikad ti ne predas". Ukratko, ne predaj se, tesko je svima, ali vec sutra nam mozda svane. To "mozda" ne mora da bude skoro, nego i za sto godina, ali se gledaocu to ne sugerise, nego se kaze "sutra".
E sad, sto je posle serije obicno sledio spavanjac, pa novi radni dan i, sto Velebit rece "kontrolni za koji nisi spreman", to je druga prica.

Nije to nikakva povrsnost, serija je pravljena za proste ljude, one koji upijaju sve sto vide, a ono sto ne vide, tipa "neke subverzivne lepote", to ni ne primecuju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back