goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Drži ti pažnju i ima dobar ritam...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ova replika slikovito prikazuje intelektualni nivo nika
North by northwest- Ni ovaj Hičkok me nije oduševio. Možda je to zbog zuba vremena, a možda i jednostavno zbog toga što me ovakav vid filmova ne privlači. Ono što je sjajno u filmu jeste gluma i lik Kerija Granta. Ipak, pogledaću ovih dana još neki Hičkokov film pa ću imati jasniju sliku njegovog stvaralaštva.
North by northwest- Ni ovaj Hičkok me nije oduševio. Možda je to zbog zuba vremena, a možda i jednostavno zbog toga što me ovakav vid filmova ne privlači. Ono što je sjajno u filmu jeste gluma i lik Kerija Granta. Ipak, pogledaću ovih dana još neki Hičkokov film pa ću imati jasniju sliku njegovog stvaralaštva.
Probaj Rope-1948
http://www.imdb.com/title/tt0040746/
kao i Dial M for Murder - 1954
http://www.imdb.com/title/tt0046912/
(ima rimejk ovog filma sa Majkl Daglasom).
Ako ti se ne svide odustani od Hičkoka.
A Perfect Murder (1998)
Одлични глумци и глума, римејк неупоредиво бољег филма. Даглас бриљира у овој као и улогама овог типа.
По мени веома неуспео филм, посве незанимљив па и сувопаран. Срамота за све озбиљније трилере, филм једва да држи пажњу.
6/10
Stvarno ti se nije svideo? Meni je taj film fenomenalan! Početak je zarazano zabavan, zato što je Keri Grant dobio priliku da bude komičan, a odličan je komičar; odličan sporedan lik - majka - haha, koliko tu ima dobrih fora, a i sve ostalo je nezaboravno - ubistvo u Ujedinjenim Nacijama; muvanje u vozu; bacakanje u kukuruzu; moderna vila na litici; glave predsednika + jurnjava od počtka do kraja... Kakve lokacije! Ali ako sudiš iz ugla ljubitelja socijalnih drama, ne čudim se što ti se nije dopao. Za tebe su onda 'komorniji' Hičkokovi filmovi, kao već predloženi Rope ili Rear Window, možda i LIfeboat.
No, juče pogledah jednu japansku filmčinu - Confessions.
Najbolesnije od svega je što su u filmu i u tvom primeru to balavci od 13-14 godina ...Degenerisana, 3D omladina, koja nije u stanju da prima bilo kakve informacije koje nisu u u 3D formatu se ponaša katastrofalno i bedno. Jedni slušaju muziku, drugi se jure po učionici, treći se gađaju loptom, neki se krevelje, neki bleje, a neki potpuno samovoljno ulaze i izlaze sa časa... U suštini radnik u prosveti je srećan ako izvuče živu glavu na kraju časa, i to ne samo u Japanu nego i u ovoj mučenoj zemlji. Baš danas čuh da je neki degenerik iz osnovne škole, negde u Srbiji polomio kuk nastavnici od 60 godina, tako što ju je šutnuo nogom po leđima. Zatim sam, pre neki dan, sa drugarom morao bukvalno fizički da odbranim moju bivšu nastavnicu od nasrtaja nekoliko neopevanih, imbecila iz 6 ili 7-og razreda, jer je jednom od tih predstavnika degenerisanog potomstva, zamisli molim te, zaključila keca. Na stanici, gde se to dešavalo bilo je još 10ak ljudi, ali niko nije našao za shodno da se umeša. Bleji stoka, kao da je to potpuno normalno-ZAKLJUČAK- Sve je pošlo đavoljijem tragom... Otuda i ova digresija.
Ima par propusta u filmu, ali sve je to nebitno u celokupnom utisku, jer mene je oduševio ... Kamera najviše pa sve ostaloDa ne bi pravio spojlere neću više palamuditi, nego ću samo ostaviti jednu veliku PREPORUKU za sve ljubitelje filma.
Oldboy si pretpostavljam gledao, sličan fazon ...Da, ima par rupica u filmu, ali sam ih oprostio jer nisu od nekog presudnog uticaja na sam film.
Da, bio mi je odličan, mada je malo više komercijalizovan. Mislim da je i to obavezan film za svakog filmofila..
E to nisam gledao, mada ga i meni pominjaše ... Negde je na hardu pa nije zgoreg pogledati ga u toku nedelje ...Taman htedoh napisati kako mi mnogi uz Olldboy spomenu i The chaser, i kako mi on nije na baš nekom nivou, kad evo ga upravo ide na prvom.
Pa, da, moguće da mi je Hičkok u nekim filmovima žanrovski dalek jer se ja ložim na potpuno drugačiju tematiku. To, naravno ne znači da smatram da su mu filmovi loši, nego jednostavno nisu moj tip (neki od njih, poput Ptica i Sever-severozapad). Ipak, Psiho mi je bio odličan, a i vidim da su ga kasnije kopirali kad god su stigli, skoro svaki elemenat tog filma. I iz Vertigo-a su kasniji režiseri uzimali mnoge elemente, kao i verovatno iz ostalih njegovih filmova, tako da ne mogu mnogo ja, kao filmski amater da mrsim o Hičkoku.
Hehe, svi se prvo navuku na Rope.![]()