Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kalimero_36910.gif

:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
ova replika slikovito prikazuje intelektualni nivo nika

sigurno mu je mentalno i obrazovno blizi karikirani humor tipa ` i tata bi sine...`

Outpost: Black Sun (2012)

images

nastavak onog horora nema problem sa sredinom filma, tada i pocinje pun tempo price pa do kraja. suvi zanr horor, malo fantastike i malo sf. film je za ljubitelje. ima i preokreta, ali i nedovrseni kraj ostavlja nesto i za trece poluvreme. prvobitna prica je produbljena, aktuelizovana, mozda je cak i malo prorocanska u pogledu opsteg politickog zamesateljstva, kojem prisustvujemo. ali bez brige, taj aspekt price je skroz sporedan
dakle za uspeli nastavak 7/10

North by northwest- Ni ovaj Hičkok me nije oduševio. Možda je to zbog zuba vremena, a možda i jednostavno zbog toga što me ovakav vid filmova ne privlači. Ono što je sjajno u filmu jeste gluma i lik Kerija Granta. Ipak, pogledaću ovih dana još neki Hičkokov film pa ću imati jasniju sliku njegovog stvaralaštva.

Probaj Rope-1948
http://www.imdb.com/title/tt0040746/
kao i Dial M for Murder - 1954
http://www.imdb.com/title/tt0046912/
(ima rimejk ovog filma sa Majkl Daglasom).
Ako ti se ne svide odustani od Hičkoka.

North by northwest- Ni ovaj Hičkok me nije oduševio. Možda je to zbog zuba vremena, a možda i jednostavno zbog toga što me ovakav vid filmova ne privlači. Ono što je sjajno u filmu jeste gluma i lik Kerija Granta. Ipak, pogledaću ovih dana još neki Hičkokov film pa ću imati jasniju sliku njegovog stvaralaštva.

Stvarno ti se nije svideo? Meni je taj film fenomenalan! Početak je zarazano zabavan, zato što je Keri Grant dobio priliku da bude komičan, a odličan je komičar; odličan sporedan lik - majka - haha, koliko tu ima dobrih fora, a i sve ostalo je nezaboravno - ubistvo u Ujedinjenim Nacijama; muvanje u vozu; bacakanje u kukuruzu; moderna vila na litici; glave predsednika + jurnjava od počtka do kraja... Kakve lokacije! Ali ako sudiš iz ugla ljubitelja socijalnih drama, ne čudim se što ti se nije dopao. Za tebe su onda 'komorniji' Hičkokovi filmovi, kao već predloženi Rope ili Rear Window, možda i LIfeboat.

Empire Falls (2005)

http://www.imdb.com/title/tt0376591/

download.blog

Ja bas i nisam bila odusevljena...
Sve je dosta povrsno uradjeno. Dobri su glumci ali se nisu bas posebno potrudili. Jedino su Paul Newman, P.S.Hoffman i Joanne Woodward bili zanimljivi za gledanje. Nisam procitala knjigu, ali ovako mi deluje da je mozda ovu pricu nemoguce snimiti a da bude odlican film. Ovako je ok, moze se pogledati jednom... ali mi fali neka dubina, osecam da nije sve objasnjeno, ne razumem karaktere u filmu toliko koliko bih zelela. 7/10

http://2.***************/_cviEaA7QB6s/TUolsoDEIdI/AAAAAAAAApo/o2MuXkLrKVE/s1600/slc.jpg
o americkim pankerima u konzervativnom gradicu.

interesantan film o odrastanju... neobican stil propovjedanja.super muzika. nesto kao Americki Trainspotting , ali svejedno solidan film...dovoljno zabavan i dovoljno inteligentan za pogledati, jos ako ste u tom dobu-super. meni je prijao.

7/10

A Perfect Murder (1998)

Одлични глумци и глума, римејк неупоредиво бољег филма. Даглас бриљира у овој као и улогама овог типа.
По мени веома неуспео филм, посве незанимљив па и сувопаран. Срамота за све озбиљније трилере, филм једва да држи пажњу.

6/10

A Perfect Murder (1998)

Одлични глумци и глума, римејк неупоредиво бољег филма. Даглас бриљира у овој као и улогама овог типа.
По мени веома неуспео филм, посве незанимљив па и сувопаран. Срамота за све озбиљније трилере, филм једва да држи пажњу.

6/10

Meni se baš dopao. Izmenili su priču (onaj deo sa ljubavnikom, ako se dobro sećam), i dovoljno je drugačiji da ne mora da se gleda kao rimejk...

Stvarno ti se nije svideo? Meni je taj film fenomenalan! Početak je zarazano zabavan, zato što je Keri Grant dobio priliku da bude komičan, a odličan je komičar; odličan sporedan lik - majka - haha, koliko tu ima dobrih fora, a i sve ostalo je nezaboravno - ubistvo u Ujedinjenim Nacijama; muvanje u vozu; bacakanje u kukuruzu; moderna vila na litici; glave predsednika + jurnjava od počtka do kraja... Kakve lokacije! Ali ako sudiš iz ugla ljubitelja socijalnih drama, ne čudim se što ti se nije dopao. Za tebe su onda 'komorniji' Hičkokovi filmovi, kao već predloženi Rope ili Rear Window, možda i LIfeboat.

Pa, da, moguće da mi je Hičkok u nekim filmovima žanrovski dalek jer se ja ložim na potpuno drugačiju tematiku. To, naravno ne znači da smatram da su mu filmovi loši, nego jednostavno nisu moj tip (neki od njih, poput Ptica i Sever-severozapad). Ipak, Psiho mi je bio odličan, a i vidim da su ga kasnije kopirali kad god su stigli, skoro svaki elemenat tog filma. I iz Vertigo-a su kasniji režiseri uzimali mnoge elemente, kao i verovatno iz ostalih njegovih filmova, tako da ne mogu mnogo ja, kao filmski amater da mrsim o Hičkoku.

No, juče pogledah jednu japansku filmčinu - Confessions. Reč je o filmu koji me je ostavio bez daha, jer je konstantno zanimljiv, napet, uzbudljiv, turoban, hladan, mračan sa fantastičnim scenariom i apokaliptičnim prizvukom i atmosferom. Film počinje prikazivanjem jednog školskog časa u kome mlada nastavnica otkriva deci da joj je to poslednji čas i da će biti potpuno iskrena i intimna u svom obraćanju. Pošto mi bliski član porodice radi u prosveti, potvrdio mi je autentičnost atmosfere na času, a ona je krajnje jeziva, zastrašujuća i zabrinjavajuća. Degenerisana, 3D omladina, koja nije u stanju da prima bilo kakve informacije koje nisu u u 3D formatu se ponaša katastrofalno i bedno. Jedni slušaju muziku, drugi se jure po učionici, treći se gađaju loptom, neki se krevelje, neki bleje, a neki potpuno samovoljno ulaze i izlaze sa časa... U suštini radnik u prosveti je srećan ako izvuče živu glavu na kraju časa, i to ne samo u Japanu nego i u ovoj mučenoj zemlji. Baš danas čuh da je neki degenerik iz osnovne škole, negde u Srbiji polomio kuk nastavnici od 60 godina, tako što ju je šutnuo nogom po leđima. Zatim sam, pre neki dan, sa drugarom morao bukvalno fizički da odbranim moju bivšu nastavnicu od nasrtaja nekoliko neopevanih imbecila iz 6 ili 7-og razreda, jer je jednom od tih predstavnika degenerisanog potomstva, zamisli molim te, zaključila keca. Na stanici, gde se to dešavalo bilo je još 10ak ljudi, ali niko nije našao za shodno da se umeša. Bleji stoka, kao da je to potpuno normalno-ZAKLJUČAK- Sve je pošlo đavoljijem tragom... Otuda i ova digresija.

Elem, nastavnica u svom izlaganju govori kako su za smrt njene male ćerkice kriva dva učenika iz tog razreda, i tako počinje zaplet. Ona napominje da njih štiti zakon, ali da im ona neće oprostiti. I nije!
Kroz ispovest nastavnice, kao i još nekih učenika, uključujući i dvojicu ubica, reditelj nas suočava sa mnogim problemima modernih društava. To su uzroci i posledice raspada porodica i njene disfunkcionalnosti, otuđenja ljudi, sukobi generacija, pojava raznih oblika psihopatologije i sociopatije, odsustvo empatije itd. Da ne bi pravio spojlere neću više palamuditi, nego ću samo ostaviti jednu veliku PREPORUKU za sve ljubitelje filma.

Poslednja izmena:
No, juče pogledah jednu japansku filmčinu - Confessions.

http://forum.krstarica.com/showthre...-Ocenili-)?p=20938849&viewfull=1#post20938849

Degenerisana, 3D omladina, koja nije u stanju da prima bilo kakve informacije koje nisu u u 3D formatu se ponaša katastrofalno i bedno. Jedni slušaju muziku, drugi se jure po učionici, treći se gađaju loptom, neki se krevelje, neki bleje, a neki potpuno samovoljno ulaze i izlaze sa časa... U suštini radnik u prosveti je srećan ako izvuče živu glavu na kraju časa, i to ne samo u Japanu nego i u ovoj mučenoj zemlji. Baš danas čuh da je neki degenerik iz osnovne škole, negde u Srbiji polomio kuk nastavnici od 60 godina, tako što ju je šutnuo nogom po leđima. Zatim sam, pre neki dan, sa drugarom morao bukvalno fizički da odbranim moju bivšu nastavnicu od nasrtaja nekoliko neopevanih, imbecila iz 6 ili 7-og razreda, jer je jednom od tih predstavnika degenerisanog potomstva, zamisli molim te, zaključila keca. Na stanici, gde se to dešavalo bilo je još 10ak ljudi, ali niko nije našao za shodno da se umeša. Bleji stoka, kao da je to potpuno normalno-ZAKLJUČAK- Sve je pošlo đavoljijem tragom... Otuda i ova digresija.
Najbolesnije od svega je što su u filmu i u tvom primeru to balavci od 13-14 godina ...

Da ne bi pravio spojlere neću više palamuditi, nego ću samo ostaviti jednu veliku PREPORUKU za sve ljubitelje filma.
Ima par propusta u filmu, ali sve je to nebitno u celokupnom utisku, jer mene je oduševio ... Kamera najviše pa sve ostalo :worth: ...

Pa, da, moguće da mi je Hičkok u nekim filmovima žanrovski dalek jer se ja ložim na potpuno drugačiju tematiku. To, naravno ne znači da smatram da su mu filmovi loši, nego jednostavno nisu moj tip (neki od njih, poput Ptica i Sever-severozapad). Ipak, Psiho mi je bio odličan, a i vidim da su ga kasnije kopirali kad god su stigli, skoro svaki elemenat tog filma. I iz Vertigo-a su kasniji režiseri uzimali mnoge elemente, kao i verovatno iz ostalih njegovih filmova, tako da ne mogu mnogo ja, kao filmski amater da mrsim o Hičkoku.

Pogledaj Hičkokov Rope... Čista metafizika

http://www.imdb.com/title/tt0040746/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back