Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nema to nikakve veze, moze delo da bude potvrdjeni i uvazeni klasik, a da ti se ipak ne dopadne, da ti bude dosadno. To ti je stvar ukusa, senzibiliteta, kako sa filmovima tako i sa knjizevnoscu i bilo cim drugim. To ne znaci da nisi skontao pricu i da nisi uocio ideje, poente i sl. vec samo, eto, nesto ti tu ne prija. Ja kad kazem da su mi neki filmovi i neke knjige, koje svi smatraju vrhunskim ostvarenjima, bezveze ljudi se iscudjavaju. A i ne treba slepo verovati u autoritete, jer kao sto nije svaka knjiga jednog pisca podjednako dobra, isto tako nije ni svaki film istog rezisera. E, sad sam i samu sebe smorila s ovom pricom :D

Nazad na temu :D

MV5BMTI1NTYyMjA2N15BMl5BanBnXkFtZTcwNjU1OTA0Mg@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1091722/
Advantureland (2009)
Neko je preporucio ovaj film na ovoj temi, i drago mi je sto sam poslusala preporuku. Za razliku od vecine tinejdz komedija, ova je vrlo prizemna i realna. Sve sa merom. Ima malo klisea, ali boze moj, nije preterano. Najveci minus ovom filmu je musava Kristen Stewart (koja je minus svakom filmu). Sve ostalo je korektno. Od mene ocena 8/10, samo zato sto je bolji nego sto sam ocekivala, a nisam bas mnogo ocekivala. :D

e sad kad znam koji je, ok je, nije loša komedija

Ma nema to nikakve veze, moze delo da bude potvrdjeni i uvazeni klasik, a da ti se ipak ne dopadne, da ti bude dosadno. To ti je stvar ukusa, senzibiliteta, kako sa filmovima tako i sa knjizevnoscu i bilo cim drugim. To ne znaci da nisi skontao pricu i da nisi uocio ideje, poente i sl. vec samo, eto, nesto ti tu ne prija. Ja kad kazem da su mi neki filmovi i neke knjige, koje svi smatraju vrhunskim ostvarenjima, bezveze ljudi se iscudjavaju. A i ne treba slepo verovati u autoritete, jer kao sto nije svaka knjiga jednog pisca podjednako dobra, isto tako nije ni svaki film istog rezisera. E, sad sam i samu sebe smorila s ovom pricom :D

Nazad na temu :D

MV5BMTI1NTYyMjA2N15BMl5BanBnXkFtZTcwNjU1OTA0Mg@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1091722/
Advantureland (2009)
Neko je preporucio ovaj film na ovoj temi, i drago mi je sto sam poslusala preporuku. Za razliku od vecine tinejdz komedija, ova je vrlo prizemna i realna. Sve sa merom. Ima malo klisea, ali boze moj, nije preterano. Najveci minus ovom filmu je musava Kristen Stewart (koja je minus svakom filmu). Sve ostalo je korektno. Od mene ocena 8/10, samo zato sto je bolji nego sto sam ocekivala, a nisam bas mnogo ocekivala. :D
mislim da sam to bil;a ja i drago mi je sto me neko poslusao :D potpuno atipican Coming Of Age film. Nesot kao Freaks and Geeks film...muzika je savrshenstvo i Eisenberg je odlican i sve, jedino eto, Kristen Stewart je stvarno u svakom filmu ista.

mislim da sam to bil;a ja i drago mi je sto me neko poslusao :D potpuno atipican Coming Of Age film. Nesot kao Freaks and Geeks film...muzika je savrshenstvo i Eisenberg je odlican i sve, jedino eto, Kristen Stewart je stvarno u svakom filmu ista.
Sva je tunjava i musava, uvek i svuda. I smorena i sva je neki drz' ne daj emo fazon... bas mi je iritantna. Hvala, Saro, na preporuci :D Odoh sad da gledam J. Edgar pa javljam utiske. :D

film nije ni malo debilan ,nego je za decu do 10 godina i kao takav je odlican
------------------------------------------------------------
Sa druge strane , Underworld :Budjenje
Ako nikad niste videli realnu simulaciju konzumiranja ljudskih fekalija onda je taj trenutak dosao sa Underworldom 4 (tagline filma bi trebao da bude : Ukus govana nikad nije bio toliko sladak)
Ocena : Plac majke bozije
220px-Underworld_awakening_poster.jpg

dopusti da je meni debilan ;) mozda ga ne bih tako dozivela da imam 5 godina.....

Kilshot - Непотребан амерички филм из 2008. Непотребан, јер је исти као и још 50000000000 америчких филмова на ову тему. Плаћени убица, бла, бла озбиљан ко смрт, никад не греши, бла бла... А уз сву муку глуми га извештачени Мики Рурк који је своју једину праву улогу имао у Барској мушици. Ту је и гомила нелогичних и немогућих сцена и ситуација карактеристичних за холивуд. Никад ми неће бити јасно зашто убице и негативци не убију, чим им се укаже прилика, него увек нешто оклевају, баљезгају, филозофирају па их позитивци на крају среде и то, редовно, на много глуп начин. Ма не знам зашто се уопште оваква срања и снимају...

Гледајући ове филмове о плаћеним убицама стичем утисак да су амерички режисери опседнути тим ликовима и да их на сваки начин романтизују и приказују као некакве много кул ликове, који свој хлеб зарађују на нелегалан али интересантан начин.

Чврсто сам одлучио да више не гледам филмове у којима је главни лик плаћени убица, ветеран из Вијетнама, Кореје или неког другог злочиначког рата из злочиначке историје, али исто тако и ако је најбољи маринац у класи, као и када је у питању лик који треба да одради само још један, ,,последњи посао''...

Поред тога, филм је пун и рупа у сценарију, општих места, као и љубавних клишеа на амерички начин...

Poslednja izmena:
Ako neko do sada nije znao za ovu interesantnu činjenicu:

Val Lewton
( Владимир Иванович Левентон) / Cat people

Film je prvi put ekranizovan 1942. prema pripoveci The Bagheeta istoimenog autora iz 1930. godine. Druga ekranizacija je iz 1982. godine u koju je umešao prste scenarista DeWitt Bodeen (koji je radio i na prvoj ekranizaciji, a ovde je Irenu prekrstio u Irena Gallier) sa Nastasjom Kinski ( u prvom filmu Simona Simon) koja glumi srpkinju Irenu Dubrovnu. ( inače. i prvi i drugi film su doživeli ogromnu popularnost i doneli veliki novac producentima)
Catpeople1942.jpg
220px-Cat_People_1982_movie.jpg

Plot na temi:
http://forum.krstarica.com/showthre...nspiracija?p=21456939&viewfull=1#post21456939

Poslednja izmena:
http://www.imdb.com/title/tt1701210/
1_131431.jpg

Nakon duzeg vremena konacno jedan istorijski spektakl, ne racunajuci Spilbergov War Horse. Prica o razlicitim vrstama sukoba - izmedju zavadjenih plemena, starog i novog, tradicionalnih i modernih tendencija, generacija... Dobra strana je sto nema CGI. Kao film nista narocito, ali posto ja volim masovne scene borbe, casticu ga sa

6/10

Poslednja izmena:
J. Edgar
http://www.imdb.com/title/tt1616195/

Ne znam kako da ocenim ovaj film, zaista ne znam. U principu, ne volim bas filmove koji se baziraju na biografijama nekih istaknutih ljudi, jer koliko god da su objektivni, uvek se neke crte vise naglase. Razumem da su poznati i neuobicajeni ljudi i njihovi zivoti vrlo zanimljivi za prikazivanje, da film zeli da prikaze neke situacije i kontraverze koje su javnosti nepoznate, a sve u cilju potpunijeg sagledavanja i razumevanja odredjenog pojedinca. Ali, imam utisak da se vise naglasavaju neke spekulacije nego cinjenice, preko cinjenica se prelazi, da li zato sto tvorci takvih filmova smatraju da su ljudi upoznati s tim, pa nema potrebe da se to istice, ili prosto-ono sto je vec poznato nije zanimljivo. To mi je zasmetalo i kod ovog filma. Jako malo sam bila upoznata sa zivotom Dzona Huvera, a ono sto sam videla u filmu me nije sokiralo niti zainteresovalo, vec me razocaralo. Ne sam Huver, nego sam pristup temi. Ispade da je Huver bio jedan nesiguran, iskompleksiran gej sa jako izrazenim edipovskim kompleksom i sav njegov rad je posmatran kroz tu perspektivu, sto je veoma porazavajuce. Posle sam guglala malo o tom coveku, na sve i svasta sam naisla, pa me je razocaralo sto je jedna tako zanimljiva osoba prikazana tako jadno i beskrupulozno. Najvise me je razocaralo to isticanje homoseksualizma, i sa svakim filmom koji se pojavi, sve vise sam u uverenju da gej lobi vrsi masovni uticaj i ispiracinu mozga (sad ce neko da kaze da sam neki mrzitelj i homofob i sta vec). Eto, ja se raspisah, a poenta je da mi se retko koji biografski film dopao. Ovaj nije. Jedna stvar koja je u ovom filmu fantasticna je izvanredna gluma Leonarda DiKaprija, i samo zbog toga cu dati filmu ocenu 7/10.

We Bought a Zoo
http://www.imdb.com/title/tt1389137/

Ovo je jedan od onih filmova kod kojih primetite sve klisee i patetiku, ali ipak kazete "a slaaadaaak jeee" :D Lepa, porodicna prica, bas onako za opustanje i uzivanje posle nedeljnog rucka. Ima simpaticnog humora, zivotinje su prelepe, a devojcica Rouz je preslatka. Gluma je korektna. Ovo je film za osmehivanje :D . Od mene ocena 8.5/10.

Pa kako je krenulo, mislim da nece dugo biti razocarani. Bice onih lezbo scena, sto ih ima i u knjizi, a i sigurna sam da ce biti jos gomila toga cega u knjizi nema. :D

definitivno je podosta toga pozibacano..razumljivo..ali ne naustrb price
hab recimo pozibacao sve sto mirise na hobite i gospodara prstena haha al to sam samo ja

btw kaki ti je to potpis leba ti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back