Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi bilo je tamo strašnih zločina sa naše strane al opet...Nisi trebo gledaš ako si znao šta možeš da očekuješ...Jednom kad te žigošu ko varvarina teško se pereš...A ti glumci hebiga kinta dobra pohlepa vide kako se živiU Holivudu od toga...Ja ne bih glumio u tako nečemu al brate ovi su ''ušli u lovu'' a pritom ne bivši nešto posebno iako se smatraju takvim hvataju svaku priliku u letu...
Zločin je zločin i nije bitno sa čije strane!Sve ostalo su laži!

Унапред се извињавам на томе што ће пост бити мало дужи.
Због кишовитих и туробних дана осећам се грозно, а пошто сам рођени мазохиста одлучио сам да себи задам и још један тешки ударац испод појаса од кога се нећу опоравити јако дуго. Тај ударац, задао сам тако што сам погледао ,,филм'' оног празноглавог, истетовираног скелетора, под називом, У земљи крви и меда, и то од пошетка до краја, не исечке, него цео ,,филм''. Без икаквог претеривања, ово је нешто најодвратније, најбесмисленије, најљигавије, најбескрупулозније, најбедније и најлажније што сам икада у животу погледао, а погледао сам многа срањња. Ту репату глодарку, као и све ,,српске'' глумце у филму треба прогласити за personae non grata у Србији због увреда и понижавања које су нанели сопственом народу снимајући ову пропагандну бљувотину. Но кренимо редом...

Почиње филм...
Уз музику ЕКВ-а и песму, ,,Ово је земља за нас'' млада Ајла, пуна духа и полета, заједно са секом и малим синчићем се спрема за одлазак на састанак са Данијелом. Ходајући до места састанка видимо башчаршију окићену као за новогодишње празнике, а тренутно је лето или најдаље пролеће, судећи по гардероби коју актери носе (ЗАКЉУЧАК: све је дивно и красно, срећно, хармонично и у благостању, али има неких који ће то благостање нарушити). Затим, Данијел на састанак долази у пандурском оделу иако је ван дужности(ЗАКЉУЧАК-: Срби се у јавности не појављују без униформе). И тако наше двоје јунака крену да плешу, кад не лези враже, неко постави бомбу и све оде у три лепе, али они некако преживе. Значи, тако је почео рат.(хвала анорексичном болиду што ме је просветлио) Нема убиства никаквог старог свата. До краја нам није познат идентитет починитеља, али с обзиром да је само један народ вичан тероризму на овим просторима, лако ћемо закључити ко је кривац. Муслиманске мушкарце стока одводи у непознатом правцу, а за жене се прави конц. логор где је силовање једини задатак српских војника и старешина. Заповедник логора је баш наш Данијел, капетан по чину и син српског генерала кога тумачи добропознати несрбин а Србин Раде Шербеџија. И наша Ајла завршава у том логору, те је Данијел узима под своју заштиту и ту се развија однос који, сигуран сам није јасан ни творцу ове накарадије. Час се јебу, час вриште, час јој прети, час је гузи, час га она слика, час он плаче... Мислим да би се и Достојевски изгубио у овој карактеризацији ликова.
Е сад, ту и тамо између силовања дешавају се и понеки десанти и борбе, али остаје нејасно против кога, јер ниједан Муслиман није наоружан, ни униформисан. Такође по целом граду делују и неуморни српски Василиј Зајцеви који раде 00-24, а специјалност им је убијање деце до 5 година. У једној паузи између јутарњег и вечерњег силовања, Срби упадају у музеј, и онда Никола Ђуричко(тумачи лик српског војника) изјављује-,, ******* никад нисам био у музеју'' (ЗАКЉУЧАК: Срби су неартикулисана гомила којој су стране уметничке вредности карактеристичне за цивилизоване људе)

Епохална је и сцена када се српска стока опија у некој дискотеци, а у дворишту седе заробљенице. Неколико пијаних Срба одводи пар бакица и тера их да се скину голе, па им се онда смеју сви, укључујући и српске жене које су нашминкане нападно попут најгорих курви из Пициног парка(ЗАКЉУЧАК: српско семе је зло, било мушко или женско). Све је то пропраћено хитом Радише Урошевића јер неотесана српска марва не зна за други правац у музици.( Чуо сам да је Радиша тужио ту истетовирану дрољу за неовлашћено коришћење тог материјала. Ако јесте желим му сву срећу на суду).
Приликом још једне паузе од силовања, деси се напад Срба на муслиманске положаје и тада злотвори користе жене из логора као живи штит. Израз лица српских војнка док убијају ненаоружане људе је као кад беби даш звечку. Толику срећу просечан човек не доживи ни кад му се роди дете. У међувремену Срби упадају у Ајлин стан и бацају њеног малог сина са терасе...

У једном моменту камера нам покаже и Муслимане. Они у свом штабу разговарају, пре свега, о томе како маштају да све престане, о музици, о кока- коли, пици, шопингу и осталим ситницама које улепшавају живот обичним људима. Такође напомињу да и поред свих зала које им наносе Срби они не мрзе, напротив... Сувише је то велико срце да би мрзело. Њихов презир се ограничава и зауставља само на Србочетнике-ма шта то значило. Срби су константно пијани, и у том пијанству немају никакву меру. Ово се односи и на главнокомандујућег Шербеџију који пијан издаје команде.
УН ништа не предузимају, и у позадини се често чује глас тв спикера који дочарав грозоту са терена и вапи за интервенцијом. И онда се у једном моменту, најављује да је храбра америчка администрација на челу са Мадлен и Билом, одлучила да стане на пут српским крволоцима...

И таман, кад помислиш да грђе не може, да је Анђелина поентирала, кулминирала, свршила, дешава се ејакулација по мозгу невиђених размера. Забада нам ону ствар директно у централни нервни систем: изнервирани и рањени Данијел (глумац који тумачи овај лик је иначе, најодвратнији лик кога сам икад видео, рачунајући и Динкића) убија Ајлу јер му је тата срао да не може да буде с муслиманком и предаје се унпрофору уз речи ,, Ја сам Данијел Вукојевић- Ја сам ратни злочинац''. Ту сам, морам признати остао без текста...
О патетици, тарзанском енглеском, бедној глуми и преглумљавању, епски огавном сценарију и осталим стварима не вреди трошити речи.

Дакле у ,,филму'' нема цивила српске националне припадности као ни униформисаних муслимана, нема Абу хамзи и Насера, нема зверског убиства Рада Рогића, нема Медачког џепа, нема тузланске колоне, нема било каквог наговештаја да је у рату постојала и друга страна. Углавном, ово мегаговно намењено је заклетим антисрбима, празноглавцима, незналицама, аутошовинистима и адресатима тезе да је за све недаће у бившој Југославији крива Србија и да су Срби злочинци по рођењу.

da pa kao sto se dalo predpostaviti...ipak za razliku od tebe ja necu gledati to djubre i ovo sto sam procitao je dovoljno

Šta si ti ovim hteo da kažeš...:lol:

Pominješ našu stranu,nema strana,postoje zločinci,nisu bitne strane!Svi koji pokušavaju da prikažu sliku crno-bijelu lažu!Koja si ti uopšte strana?:D Budimo ljudi prije svega!Rekao si to kao da si bio tamo i gledao "NAŠE" zločine,ne vjeruj svemu što vidiš i čuješ na B-92!

Poslednja izmena:
Svaka cast velebitu na tekstu ...

Ja samo moram da kazem da je steta davno nacinjena i da joj ovaj film nece nimalo doprineti ,samo je eto ,uspeo da nas iznervira i da nam vise ni njene sise iz rane mladosti ne izgledaju privlacno !

Sto se antisrpskih filmova tice imate i A lonely place to die ,ali i njegov "uspeh" je dovoljan pokazatelj koliko to vise nikog ne zanima ...

Once were warriors

Potresna priča o beznađu Maora,i oštra kritika zapadnjačke politike i zatiranja domorodačke kulture...Ne pamtim kad sam ovako s.jeban film pogledao...

Ocjena 10

Pa nije toliko sjeban film koliko sam ocekivao,s obzirom da volim sjebane filmove,niti preterano jaka kritika zapadnjacke politike,mada ima od svega toga pomalo,ali da je dobar film,jeste.Hvala za preporuku!:)

Svaka cast velebitu na tekstu ...

Ja samo moram da kazem da je steta davno nacinjena i da joj ovaj film nece nimalo doprineti ,samo je eto ,uspeo da nas iznervira i da nam vise ni njene sise iz rane mladosti ne izgledaju privlacno !

Sto se antisrpskih filmova tice imate i A lonely place to die ,ali i njegov "uspeh" je dovoljan pokazatelj koliko to vise nikog ne zanima ...
Mene niti nervira niti ne nervira...:neutral:

Ja ne gledam uopšte nijednu našu televiziju...Aj ono zaboravi schooling ovde nismo u školici da ćeš ti meni da objašnjavaš..Dosta loše karme ima evo i Brejvik na pominje ko ''idole''...Loš publicictet...

Ma *ebo karmu,napisao si naši su tamo radili strašne zločine,ja te ispravio jesi bio tamo pa znaš i šta je tebi tu schooling?Možda sam ja bio?Kontaš?Nisam bez razloga ti napisao kritiku na tvoj post ali dobronamjernu u svakome slučaju!Mogu da ti o Srebrenici pišem u detalje ali ako te baš interesuje i ako želiš da znaš!Jer obično većina pomisli na nju kada pomisli na strašne naše zločine!I zapamti ja nikada ne komentarišem da bih se svađao nego zdravo polemisao ako ima šta za polemisati ako nema ja se i ne javljam!;)

In Time http://www.imdb.com/title/tt1637688/

bas dobar film od mene 9/10
dao bi mu 10 ali nije mi se svidelo ono na kraju kad ukradu onolko vreme a nisu sami sebi bar neku godinu napunili
ja bi najverovatnije zavrsio karijeru brzo posle 25-te kao onaj iz big benga :)

in_time_mother_clara_wife_michelle_and_daughter_sylvia_played_by_sasha_pivovarova_bella_heathcote_and_amanda_seyfried.jpg

E bre ''SRBIN''-e sjaši nije ti ovo skup radikala:lol:
Ti ćeš me učiš pali bre ispod kamena odakle si ispuzo...
Baš zbog takvih kao što si ti koji umanjuju naše zločina se i javlja ova kontra reakcija...Jer zamisli ne vide svi istoriju očima dnevnika iz pola 8 iz 93.će...

E sad si me razočarao!Mislio sam da me pratiš ali izgleda prđevina...Mnogo si mi napet!Ko pominje radikale srbine-čedomire?Ja sam prijatelju video svjeta što vjerovatno nećeš u životu i vjeruj mi da su Holanđani,Njemci,Ameri,Englezi duplo gori od naših radikala kao nacija!To su ti prazne floskule,šta kao veliki si mi demokrata ako tvrdiš da je R.S genocidna tvorevina,ma kako te nije sramota i grehota vlastitog naroda!Voli svoj narod i poštuj njegove žrtve!Koji zločini?Navedi mi te zločine,ko,kada?Paravojne jedinice stavljaš u istu ravan sa napaćenim srpskim narodom u Bosni!Otiđi u B.Luku i zapali svjeću na spomenik 12 srpkih beba koje su se pogušile jer je taj isti goloruki narod presjekao koridor kod Brčkog,pa tek onda je usledila vojna rekacija VRS.Ispraviću te,zbog takvih kao ti ,novopečenih demokrata koji su odrasli uz Slobin RTS,ne cjene nas ni stranci,kako će nas i cjeniti kada letimo da glumimo u antisrpskom filmu.Ja sam za razliku od tebe još 1992 pjevao Bože pravde dok se kod tebe uveliko pjevušilo Hej Sloveni,moja svjest je daleko veća od tvoje srbine!I posle strahota koje sam doživeo otišao u bijeli svjet,****** pećinac sam zbog toga,što mi je pola familije poginulo od strane muslimana,kuća,stan zapaljen,****** šta ću kada sam divljak nepismeni,kriv sam što sam živ,bitno da si ti fin i osvješten na klintonsko-demokratski način.A koja se to kontra rekacija javlja zbog "ovakvih" kao ja?Ovaj konkretno film?Pa znaš li ti išta o srpskome narodu u Bosni,jesi bio ikada?!Jadna li nam majka ako nam je Srbija spala na ovakavu demokratiju?!Neko ti iznese primjedbu a ti mene u pećince odma a ne znaš ništa o meni,možda sam ja bio učesnik toga rata?Možda sam mladost proveo po šumama,rovovima,svaki dan sa glavom u đžepu,preživeo hijladu sigurnih smrti od te iste goloruke i nevine muslimanske i hrvatske vojske,možda sam vidio nešto što ti nisi,možda sam gledao uživo srpske eshumacije tijela bez glave,ruke ,noge,mučki ubijenih od tog istog golorukog naroda,možda sam spašavao svoju porodicu,borio se da je zaštitim a ne da napadam nekoga,možda sam,ko zna,ti sigurno ne znaš i nikada nećeš saznati jer si niko i ništa.Obična prđevina...

E sad si me razočarao!Mislio sam da me pratiš ali izgleda prđevina...Mnogo si mi napet!Ko pominje radikale srbine-čedomire?Ja sam prijatelju video svjeta što vjerovatno nećeš u životu i vjeruj mi da su Holanđani,Njemci,Ameri,Englezi duplo gori od naših radikala kao nacija!To su ti prazne floskule,šta kao veliki si mi demokrata ako tvrdiš da je R.S genocidna tvorevina,ma kako te nije sramota i grehota vlastitog naroda!Voli svoj narod i poštuj njegove žrtve!Koji zločini?Navedi mi te zločine,ko,kada?Paravojne jedinice stavljaš u istu ravan sa napaćenim srpskim narodom u Bosni!Otiđi u B.Luku i zapali svjeću na spomenik 12 srpkih beba koje su se pogušile jer je taj isti goloruki narod presjekao koridor kod Brčkog,pa tek onda je usledila vojna rekacija VRS.Ispraviću te,zbog takvih kao ti ,novopečenih demokrata koji su odrasli uz Slobin RTS,ne cjene nas ni stranci,kako će nas i cjeniti kada letimo da glumimo u antisrpskom filmu.Ja sam za razliku od tebe još 1992 pjevao Bože pravde dok se kod tebe uveliko pjevušilo Hej Sloveni,moja svjest je daleko veća od tvoje srbine!I posle strahota koje sam doživeo otišao u bijeli svjet,****** pećinac sam zbog toga,što mi je pola familije poginulo od strane muslimana,kuća,stan zapaljen,****** šta ću kada sam divljak nepismeni,kriv sam što sam živ,bitno da si ti fin i osvješten na klintonsko-demokratski način.A koja se to kontra rekacija javlja zbog "ovakvih" kao ja?Ovaj konkretno film?Pa znaš li ti išta o srpskome narodu u Bosni,jesi bio ikada?!Jadna li nam majka ako nam je Srbija spala na ovakavu demokratiju?!Neko ti iznese primjedbu a ti mene u pećince odma a ne znaš ništa o meni,možda sam ja bio učesnik toga rata?Možda sam mladost proveo po šumama,rovovima,svaki dan sa glavom u đžepu,preživeo hijladu sigurnih smrti od te iste goloruke i nevine muslimanske i hrvatske vojske,možda sam vidio nešto što ti nisi,možda sam gledao uživo srpske eshumacije tijela bez glave,ruke ,noge,mučki ubijenih od tog istog golorukog naroda,možda sam spašavao svoju porodicu,borio se da je zaštitim a ne da napadam nekoga,možda sam,ko zna,ti sigurno ne znaš i nikada nećeš saznati jer si niko i ništa.Obična prđevina...
U mad bro???:lol:

Ovde od 90.-tih postoji neka dogma da je svako ko je došo od preko velik heroj i stradalnik...To je tačno za određen broj ali brate većina je bežala glavom bez obzira dok su odavde išli ljudi među njima i moj stric u veri da brane ''nezaštićeno Srpstvo''...Mnogo ima tu magle i dima koju su pre svega podigli ratni profiteri ali na koju se pecaju i mnogi koji niakd ništa nisu uzeli...

Pun si loše energije batice..A heroj si do mojega...To što se odanle ne čini te herojem...Uostalom to što si ''video rat''...Ne znači da si objektivan u vezi njega...
Ko je rekao da sam heroj!?Pusti ti tu priči Karađžić,Mladić,mada ja lično mislim da nisu bili oni ,bio bi neko drugi,treći,neko je morao voditi narod ili bi se ponovio Jasenovac,ti to ne znaš i ne razumiješ ali moji preci su išli u redu da čekaju sigurnu smrt i to ne metkom,nego čekaš u redu da te Ustaša udari maljem po glavi.Tada smo bili dobri,kada smo uzeli da se branimo ,ne valja!Prc Milojko!E pa dosta je bilo zajebancije na račun Srba iz Bosne!Upravo smo svjedoci šta se dešava sa Dražom,ajde da se kladimo za 100 godina kada taj isti Mladić bude rehabilitovan,to je geopolitika,to što je sada Srbija na koljenima ne znači da smo svi zločinci.Da je bilo krađa ,ubijanja,bilo je svega,šverca,komerca ali rat je trajo skoro 5 godina,nije ni čudo,narod nije kriv što je Arkan tražio svoj interes i veliki srbi,šta je narod kriv,da je došao crni đavo da ih brani ,nije na odmet kada dnevno gine po 20 momaka od 18 godina.Mnogo jebeno i ne igraj se stim!

Ovde od 90.-tih postoji neka dogma da je svako ko je došo od preko velik heroj i stradalnik...To je tačno za određen broj ali brate većina je bežala glavom bez obzira dok su odavde išli ljudi među njima i moj stric u veri da brane ''nezaštićeno Srpstvo''...Mnogo ima tu magle i dima koju su pre svega podigli ratni profiteri ali na koju se pecaju i mnogi koji niakd ništa nisu uzeli...

Ne kontam te,ja sam jedan od tih,živio sam i u Beogradu duži period posle rata jer je prirodno da ideš ka svojoj matici.Šta je loše boriti se za svoj narod?Evo ti jedan slučaj iako nema veze sa temom,lično sam uživo gledao arapina,crnog kao crna zemlja koji je jurišao na moj rov samo sa nožem u ruci,to je nešto najstrašnije što sam video u životu!U mojoj je jednici bilo i rusa i grka,u pitanju je bio opstanak srpkog naroda u Bosni,mnogo je jebeno bilo,sve te stvari ratnog profiterstva nemaju veze sa običnim narodom i to ti pokušavam objasniti.Bosna je natopljenja krvalju,srpska groblja su puna civila i mladića pobijenih na pravdi Boga i ja to znam i nisam zato heroj.Gledao sam mladiće sa 18 godina koji su noćima plakali od straha,cijeli svjet je vidio Sarajevo,niko nije vidio haubice na bolnicama,pa kada Srbi uzvrate ispada da gađamo bolnice jer su CNN kamere već istalirane,poznata mi je objektivnost CNN i 1999-te.Mogao bih ti danim apisati o svemu ali već sada smo van teme.Ne piši o onome što ne znaš i to je sva suština moje sugestije na koju si ti počeo da me vređaš na nacionalnoj osnovi!:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back