Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, desetka (devetka)! Tebi se film baš dopao. Ja bih čistu desetku dala samo Samolovu - da nema njega (i to baš njega, Samolova, koji igra taj lik) ne bi bilo ni ozbiljnog filma. Meni su svi ostali likovi u tom filmu samo kao neke skice, ovi mlađi ni u ludilu nemaju intenzitet koji ima Samolov, a onaj 'čuveni' govor Petra Božovića o ljubavi je neverovatno prost... Ne žalim se, i ja sam uspela da ogledam film do kraja, ali ne bih mu dala više od 7.5 - 8 (ne sećam se kako sam ga ocenila). Ali zato Samolov :heart:

:klap:
od rijeci do rijeci se slazem sa tobom, sem za ocijenu...sve te mane koje si ti izdvojijla,meni su vise smetale nego tebi :) vjerovatno zbog tog ...cult-followinga koji film ima dak azem,ili ja to ner azumijem jer nisam beogardjanka :)

@tema
meni se hunger games dopao :mrgreen:

Pogledala sam sinoc Hunger Games. Pa kako su svi hvalili taj film ocekivala sam da ce biti bolji. Ali dobro, dopao mi se dala bi mu 7/10. Mnogo toga nije objasnjeno pa nekako ne mogu da smislim celu pricu bez te informacije, ne znam da li bi mi pomoglo da procitam knjigu. Ali necu...nisam bila bas toliko odusevljena. Nije los film, nije ni jaaako dobar. ;)
Inace mislim da se ljudima u bioskopu dopao film, jer je vladala mrtva tisina u prostoriji, svi su pratili pricu.

hunger_games.jpg

Kak ya provel etim letom, tj ''Kako sam proveo leto''

Sjajna ruska psiho drama. Ispod minimalističke spoljašnosti ovaj film isporučuje puno. Ali ako nemate strpljenja za duge kadrove i malo dijaloga - preskočite.
Obratiti pažnju na fotografiju i zvuk.

8/10

Mora da se salis, ovakav scenario bi ja mogao da napisem.

Evo ga jos jedan film minimalisticke sadrzine.

Meek's Cutoff (2010) - http://www.imdb.com/title/tt1518812/

Meeks-Cutoff-Poster5.jpg

Radnja filma je otprilike kao da je neko spustio kameru 1880'
da prati band wagon i njegove sapatnike
kako se muce kroz preriju Divljeg zapada.
Ocena ne postoji, jer nema sta da se ocenjuje.

Ja sam ga vremenom zavolela. To je jedini njegov film koji liči na bajku. I istoimena knjiga Dafne DiMorije je ludački zanimljiva.
Mene taj film u stvari podseća na Plavobradog, na Džejn Ejr i tako te jezovite priče... Slažem se za Olivijea, u ovom filmu je izuzetno dobar.

Ko zna, mozda i ja promenim misljenje kada mi se slegnu utisci...
Sad, pokusao je Hickok da ubaci malo gotske atmosfere (dobra je ona scena kad sluzavka nagovara ovu glavnu glumicu da skoci, a kamera snima maglovito okruzenje zamka), ali i dalje nije to prava stvar, bar za mene...:D
A ser Lorens je sjajan po defaultu, mada je ovde dobar i onaj glumac sto igra prepotentnog snoba i Rebekinog ljubavnika/rodjaka...:D

Elem, pokusah sinoc da odgledam ovo:

The Other Guys (2010)

MV5BMTc0NDQzNTA2Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNzI2OTQzMw@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1386588/

Klise do klisea: dvojica policajaca, klasicnih luzera, koji obavljaju kancelarijske poslove i sluze za sprdnju kolegama, slucajno se uplicu u veliki slucaj, bla, bla...
Dakle, sve vec vidjeno sto puta, a kada se tome doda duo Volberg-Farel, koji je sve, samo ne komican i zanimljiv, dobije se film za izbegavanje...
Par puta sam se mozda nasmejao i to je sve...
Ocena: 5, posto ima i gorih...:D

Poslednja izmena:
Ko zna, mozda i ja promenim misljenje kada mi se slegnu utisci...
Sad, pokusao je Hickok da ubaci malo gotske atmosfere (dobra je ona scena kad sluzavka nagovara ovu glavnu glumicu da skoci, a kamera snima maglovito okruzenje zamka), ali i dalje nije to prava stvar, bar za mene...:D
A ser Lorens je sjajan po defaultu, mada je ovde dobar i onaj glumac sto igra prepotentnog snoba i Rebekinog ljubavnika/rodjaka...:D

Da, taj glumac (Džordž Sanders) je odličan, i baš mu leže takve uloge - igrao i odvratnog pozorišnog kritičara (snoba, naravno) u Sve o Evi.
Evo iz nekog drugog filma, al' sve je rekao : )

Lorens Olivije je divan glumac, to su mi svi rekli, ali meni je uvek bio izuzetno antipatičan, ne znam zašto, prosto ne volim čoveka. Zbog Rebeke sam ga konačno zavolela. (Jesam odvratna, kakve je sve divne uloge igrao, ali valjda me je ovom ulogom konačno šarmirao, k'o i ovu nesrećnicu u filmu koja se zaljubila i udala za njega).

Poslednja izmena:
Da, taj glumac (Džordž Sanders) je odličan, i baš mu leže takve uloge - igrao i odvratnog pozorišnog kritičara (snoba, naravno) u Sve o Evi.
Lorens Olivije je divan glumac, to su mi svi rekli, ali meni je uvek bio izuzetno antipatičan, ne znam zašto, prosto ne volim čoveka. Zbog Rebeke sam ga konačno zavolela. (Jesam odvratna, kakve je sve divne uloge igrao, ali valjda me je ovom ulogom konačno šarmirao, k'o i ovu nesrećnicu koja se zaljubila i udala za njega).

Jao da, bravo...:ok:
Ja se secam da sam ga jos negde gledao, ali nisam mogao da provalim gde...
Valjda zbog tog snobizma, mene njegov stil glume podseca na Stivena Fraja...:D

The guard
http://www.imdb.com/title/tt1540133/
Odavno se nisam tako smejao gledajući neki film.
Vrlo dobar scenario i dijalozi, naročito odnos ljudi prema "velikoj zverki" FBI koji dolazi u njihovo malo mesto u Irskoj. Umesto poltronisanja jer on je, jelte,Amerikanac oni mu ga svaki put onako rasno zavuku da se puši. Očigledno da je i režiseru bio pun kufer "Afroamerikanaca" i kvazi-multitolerancije koja nam se natura preko svih vrsta glasila....
Za ovo osvežavajuće ostvarenje vrlo dobra sedmica, čak 7,5! (Desetku zaslužuje tek jedan film u 5 godina).
P.S. Hvala onome ko ga je preporučio na ovom pdf-u, ulepšao mi je veče.

http://www.imdb.com/title/tt1529572/
The Trust (2010)

Devojcica upoznaje decka preko interneta, kako vreme odmice, ispostavlja se da taj decko nije bas ono sto se predstavlja da jeste. Necu da objasnjavam dalje radnju, da ne bih davala spojlere. Elem, prica je dobra, Klajv Oven je odlicno odglumio zabrinutog, besnog oca, a ni devojcica nije losa. Utisak mi kvari nekoliko stvari: dijalozi su na nekim mestima pateticni i maksimalno iskliseizirani, a drugo...nekako mi je prica neuverljiva, nekako nema potrebnu dubinu, neke stvari su prenaglasene, neke su previse jednostrane. Sve u svemu, od mene ocena 7.5/10.

The Tree of Life http://www.imdb.com/title/tt0478304/
jedan od najgorih filmova koji sad ikad gledao ovo ustvari i nije film pre je neka zajebancija 2 sata se menjaju neke slike neko filozofiranje
a bret pit i son pen zbog kojih sam i resio ovo da gledam u buduce cu da izbegavam

Ma da slazem se sa Honduras u vezi ovoga 100% nije tu problem sa glumcima, odlicni su...inace.
The Tree of Life je napretenciozniji film koji sam ikada gledala. Ja ga zovem "screensaver movie", jer je bukvalno to. Kao da gledas svoj screensaver tj random slike na racunaru. I isto tako te lepo i uspava, pa preporucujem ga umesto sedativa. Deluje prilicno brzo, jos ako popijete casu mleka. :mrgreen:
Ali kazem ne morate kupiti film, mozete samo da buljite a racunar, skinite slike iz serije "Planet Earth" ( inace topla preporuka odlicna je serija) pa navalite. Jeftinije je tako. :lol:

EEE, a je l' mogu na ovoj temi da se ostavljaju i preporuke za serije, ili mora samo film?

P.S. Slazem se za Tree of life, ja sam ga odgledala do kraja tek iz sedmog puta. Svaki put sam zaspala, pa sledeci put nisam pustala film ispocetka, vec tamo gde sam stala. Da je bilo svaki put ispocetka, verovatno ga nikad ne bih odgledala do kraja.

passiondvd.jpg

Lep film iako potresan...Osećaš svaki udarac biča,zabijanje exera...Tužan i lep...Kako Glupa rulja uvek bira razbojnika/e za svoje heroje...Kavizl super,kao i Pilat-Hristo Šopov,Monika Beluči ne liči na sebe.Super što je urađeno na originalnim jezicima aramejskom hebrejskom i latinskom Gibson je uradio veliki poso..Must see...10/10

Wrath of Titans - 8/10. Zadovoljan sam filmom. Bolji je od prvog dela. Vizuelno je jako dobro odradjen. Gledao sam 2D, posto nisam znao da li je opet neki pseudo 3D kao prvi. Gluma je na mestu. Liam Neeson i Ralph Fiennes ubedljiviji nego u prvom delu, Sam Worthington standardan, Bill Nighy odlican kao Hefes, steta sto nije bilo mesta za Gemmu Arterton, umesto nje tu je Rosamund Pike. Akcija, avantura, dobra zabava bez mnogo filozofije. Film za opustanje. :D

Sudar dominantnije i razvijenije i manje dominantne i razvijene kulture se uvek završi tako..Mada kapiram da je ovo samo pokušaj da se uzme kinta na patetisanju o ''imperijalizmu''(što kod nas iz poznatih 50 godišnjih razloga ima dobru prođu još uvek)..Koliko ja pratim i među samim Maorima a i drugim ''ugnjetavanim'' postoji veliki broj onih koji su zapravo do neba zahvalni onima koji su im doneli vodovod radio sredstva komunikacije,mogućnost da putuju i školuju se i tako izađu iz začaranog primitivnog kruga u kome su bli dotada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back