goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785

Fi nje stari horor ima nekih slabijih scena ali sve u svemu dosta kvalitetno urađeno,a neke scene su naprotiv i vrlo upečatljive...Sa starim filmovima ne možeš da ''omašiš'' to je sigurno...9/10
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Neko ga je na forumu preporucio i ja resila da ga skinem....Dopao mi se,e sad zasto ga nisam stavila na temu Preporuci film,zato sto nisam sigurna da li bi se bas svima do te mere dopao.....Ima super pricu,simpaticne fore,ali mi se pomalo u jednom momentu radnja stravicno usporava i na trenutak gubi ritam,ali posle sve bude ok...Dva glavna glumca su presimpaticna
7.5-8/10
meni je kao neka gay limunadamissim onoliko "muško druženje"
My Week with Marilyn (2011) - http://www.imdb.com/title/tt1655420/
![]()
5/10
Ovaj film bi mi se mozda i svideo kada bi mogao da se otarasim svoga JA.
The Prince and the Showgirl odgledah jos dok sam bio malo žgepče.
MM sam бигест фен... oduvek me je očaravala njena pojava.
Ova Mišel mi nikada nije bila privlačna, čak šta više...
ostade mi u sećanju samo kao raspala droplja
koja je ostavila Ledžera,kada mu je bila najpotrebnija, da ovaj baldiše.
Loš kasting... Naomi Vots bi ovo izgurala bez po muke, ali hbg... bilo bi glupo da je glumi u dva filma.
Džizs Krajst... gde su ovim ljudima oči?
http://1.***************/-LK3epXD-iCg/Tqbaac4vs3I/AAAAAAAAF90/LVBnBvCdhV0/s1600/mm15.jpg
http://3.***************/_FoSK4eeZUd8/SNEjvK0PruI/AAAAAAAAAP4/rr0HHLVbIQw/s400/eisenstaedt_alfred_Marilyn+Monroe+1953_L.jpg
Nema veze... zato će Naomi to da razbuca i ispravi sinematografsku nepravdu...
posebno kada se vidi ko je reditelj...
![]()
Boyz n the Hood (1991)
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0101507/
Yo
Fino je videti drustveno angazovani film, odupri se nasilju fazon, budi iznad toga...
Medjutim, film je predvidiv, na momente se da primetiti prazan hod i jednostavno stagniranje price, da bi se utrosilo vreme do glavnog zapleta...
Isprva sam bio prilicno optimistican, posle onog otac-sin odnosa u prvom delu filma, ali vremenom, kako se prica razvodnjavala, taj moj pocetni hype se istopio...
Sto se glavnih aktera tice, ne podnosim Kubu, a i Fisburn mi je nekako suvise statican u ovom filmu...
Da sam gledao ovaj film pre jedno 7-8 godina, mozda bih mu dao i vecu ocenu, ali ovako 6,5
ne lice mi inace,ali na ovoj slici crno beloj od merilin i naomi,e tu uzasno lice
http://www.imdb.com/title/tt1703148/
film bi bio super da ne promoviše nasilje nad životinjama, stomak mi se prevrnuo gledajući neke scene![]()
pa ako glavni lik ubija životinje skoro na svakih 20 minuta, sama proceni
pa zavisi od gledaoca, meni se gadi svakako nasilje nad životinjama bilo s filmom il bez njega
Confessions (2010)
http://3.***************/-TfXLhV5iWZ4/Tcg5AZ6FHfI/AAAAAAAAAHI/EzhxOy-mSg4/s1600/poster.jpg
Što čistiji uđete u film, više ćete uživati. naravno, obraćam se onima kojima uživanje podrazumjeva konzumaciju izrazito mračnih i sumornih materijala sa jakim intelektualnim nabojem, a ne stoki koja preživa fast fud iz sinepleksa – dakle, razumeli smo se.Zadivljujući je nivo bespomoćnosti i beznadežnosti profesora u odnosu na potpuno degradiranu i degenerisanu mladež koju živo zabole da bilo šta čuje i nauči, budući da je prezauzeta dopisivanjem i surfovanjem na svojim haj-tek mobilnim telefonima, odnosno gađanjem lopticama, saplitanjem i prozivanjem svojih 'drugara' u učionici. Još od masterpisa BATTLE ROYALE nisam video ovu dozu osvježavajućeg (i žalosno realnog) cinizma po pitanju nailazećih generacija omladine, ali i njihove (bes)perspektive u društvu suviše dekadentnom da bi u njemu nešto humano opstalo,čak i u BR moglo se naći, među svom tom teen žgadijom, i poneko okej čeljade: ali ovde, jok. Dakle, 5+ za sve scene u učionici na početku filma, i uopšte za način na koji je nastavničina priča (sa flešbekovima) integrisana sa dešavanjima u učionici i izvan nje, na krovu škole, u wc-u itd.Zaista maestralna režija.Pomislio bi neko da vrhunac ovde dolazi prerano, kao u nekom tupavom korejskom filmu – ali jok, kada, negde u 20. minutu filma, otkrijemo šta je i kakva je nastavničina osveta, stvari tek TADA postaju interesantne, a ono što bi kod sitnije ribe bio glavni gimmick ovde je tek okidač beskrajno zanimljivijeg naknadnog razvoja situacije i twistova nad twistovima koji ovo vode prema spektakularno očaravajućem završetku kojim japanci i ovde, kao i obično, lupaju čvrgu korejcima i ostaloj žgadiji po pitanju toga KAKO SE TO RADI, tj. šta se u umetnosti zove finishing touch!Budući da ne želim da spojlujem ovaj divan film od mene velika preporuka uz konstataciju da se japanci nikako ne stavljaju u isti koš sa korejcima,tajvancima i ostalim azijatima na koje su ameri imali preveliki uticaj.Ovaj film je samo japanska konstanta,nikako dodvoravanje.U početku mi nije smetalo preterano insistiranje na RADIOHEDU i njegovim tugaljivo-plačljivim klonovima, pošto ta emo muzika korespondira sa svjetom izgubljenih i sjebanih junaka ovog filma, ali, što je mnogo – mnogo je,prećeralo se s time, jer maltene cjeoi film je prožet tim pjesmicama, pa čak i scene sa nastavnicom koja s tom muzikom svakako nema veze, i gde bi klasični filmski skor bolje lego.Prećerivanje sa slow-motionom: on je, na mnogo mjesta, upotrebljen smisleno i sa svrhom, ali ponegdje se reditelj malo i zanjeo, i ima malo previše tog slo-mo manirizma,zapravo, ima ga više no u ijednom filmu koga mogu da se sjetim – da ne pretjeram, ali možda je najmanje 40% ako ne i 50% CONFESSIONSa u slow-motionu!Što je mnogo, mnogo je!Iako je zaplet u startu blago preteran i na ivici melodrame, ipak se solidno drži unutar granica jedne sumorno-stilizovane realnosti,prema kraju, međutim, odlazi u neka preterivanja koja, naprosto, nisu baš bila neophodna.Djelimično opraštam na tome jer je čak i taj exploziv upotrebljen na žestok i memorabilan način ( uopšte nisam rekao da klinja digne školu u vazduh ili išta slično)!Reći ću samo da je na kraju CGI upotrebljen vanredno kreativno i vješto u jednoj od scena koje će sigurno obilježiti prošlu godinu, šta god još u njoj do kraja pogledao.Sve u svemu, CONFESSIONS je još jedan sjajan primjer mudovitog japanskog filmmejkinga za sladokusce mračnijeg kova – pa, izvolte!Od mene visoka i jaka (4) (9/10 /SPOILER]
OK, pogledaću. Baš me interesuje taj film, a svako malo ga neko ovde spominje... baš vam zavidim što ste ga gledali.